• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Anneler acil yardım...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BitterCikolatam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
1.551
15
158
12 günlük kızım var.sağ gözüü ilk başta çok 2 damla kadar çapaklıı gibiydii kuru sonra sulu bir şekilde akmaya devam etti halada akıyor.,yeşilimsi renkte göz kapakları yapışıyor.aynı sorunu yaşayan varmı neden olabilir.yardımlarınızı bekliyorum...

Anne değilim ama buna benzer bende olmuştu gözü enfeksiyon kapmış galiba doktora gidin geçmiş olsuna.s.

Gözyaşı kanalları tıkanmış büyük ihtimalle bunun için gözünün üstünden başlayıp burnunun altına doğru ters v şekli çizerek masaj yapmalısın günde bikaçkere....doktora yada sağlık ocağınada götürürsen mutlaka ihmal etme diyeceklerdir....geçmiş olsun minik bebişe.....

canım kızkardeşimin oğlunda da aynı sıkıntı olmuştu. doktor bir ilaç verdi adını hatırlamıyorum ama onu kullandı bir de anne sütüyle sildirdiler kız annesinin sütü ile olacakmış iki kardeş 15 gün arayla doğum yapınca ben süt verdim bir iki sefer artık sütten mi ilaçtan mı bilmem iyileşti:)) anlayacağın normal bir durum, doktora götürme imkanın varsa doktora götür. panikleme gerçi anne yüreği hele yeniyse bebeği daha bi içi titrer canım bebişini de güle güle büyüt yerime de kokla (aslında sımsıkı öp derdim ama eni doğmuş kıyamam)

Son düzenleme:
buyuk bır ıhtimalle uşutmus bebegın... benım kızımında olurdu bebkken... canım bıraz canı yanar ama bır damla lımon damlat akan gozune.. cok cabuk ıyılestınıgını goreceksın.. bebegını guzel gunlerde buyut gecmıs olsun...

anne sütüyle sildirirler bizim oralarda da canım
benim kızıma da olmuştu ben de gazlı bezi ılık suya batırıp siliyordum her sabah gecti

canım benım benım oglumunda hemen hemen aynı donem olmustu capaklanma
tobroset dıye bır damla kullandık ve cayla sureklı gozlerını sıldık gectı
anne sutu proteın ıcerdıgı ıcın mıkrobu besler sakın sılme.
cayın demıne temız pamugu batır sıl ve at, yenı pamukla tekrar sıl (doktorumuz soylemıstı bunu)
gecmıs olsun, cabucak gecer ınsallah bebegınınde yası uzun olsun

benim oğlumdada aynı problem vardı gözyaşı kanalları tıkalıymış
doktor çayla temizlememi ve masaj yapmamı söylemişti bizimki açılmadı operasyon geçirdi öyle açıldı
çok geçmiş olsun inşallah sizde buna gerek kalmaz
en güzeli doktorun görmesi tabi

daha önce göz hastanesinde çalıştığım için bildiklerimi aktarayım ya gözyaşı kanalı tıkanıklığı yada mikrobiktir cnm benim anne sütüyle silmek yarar içeriğindekilerden dolayı ama sen en başta doktora git cnm benim bu arada arkadaşlardan biri ters v şeklinde masaj yap demiş çok büyük bi ihtimalle bunu doktorunuzda söyleyecektir çok iyi geldiğini biliyorum
geçmiş olsunn bebişimize :Saruboceq:

buyuk bır ıhtimalle uşutmus bebegın... benım kızımında olurdu bebkken... canım bıraz canı yanar ama bır damla lımon damlat akan gozune.. cok cabuk ıyılestınıgını goreceksın.. bebegını guzel gunlerde buyut gecmıs olsun...
bence bu tür yöntemleri denemek yerine doktora götür bebeğini..benim oğlumdada olmuştu doktoru damla verdi onunla iyileşti..geçmiş olsun..

sakın ola limon felan damlatma.kör edersin bebeğini.benim kzımda da vardı.Allah rast getirdi de bu rahatsızlığın profesörünü bulduk.uzmanlık alanı bebeklerde gözyaşı kanalı tıkanıklığı.yeditepe üniversitesi hastanesinde prof dr ferda özgün çiftçi.damla ve masaj verdi.bebeğe masaj yapmak zor ama ben inatla yaptım uğraştım ve açtım çok şükür.sen de yap ama önce dr a götür.
geçmiş olsun
:ecrin_bebek:

biz de yeni atlattık..aynı sekilde ilk baslarda hafif bir çapaklanma vardı..birde bir baktım ki gözkapaklarını açamayacak sekilde sarı sarı akıyor...ılık suyla pamuğu batırıp göz dibinden başlayarak sürekli sildim.aynı pamugu 2. kez sürmemek lazım yalnız.2 günde geçti.

Back