Reçeller - Marmelatlar Anneciğimin Domates Reçeli (Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
kimse domates olduğunu anlamıyor..

domatesleri yıkadıktan sonra kaynar suyun içinde 5 dakika bekletiriz sonra hemen kabuklarını soyup 1 limon suyu sıkılmış bir tencere suyun içine atarız..bu suyun içerisinden çıkartmadan dörde böler çekirdeklerini çıkartırız.

tuzsuz bademi bır taşım kaynatırız kabuklarını soyarız..

1,5 kilo sırık domates(uzun)
1,5 kilo toz şeker
1 limon
4-5 karanfil
2-3 çubuk tarçın
1 avuç badem

hazır durumdaki domatesleri bekletmeden süzüp tencereye koyarız şekerini ilave ederiz.once harlı sonra kısık ateşte kaynatırız.uzerındeki beyaz kopukler oluştukca alıp atarız..domateslerın pişmesine yakın 1-2 damla limon suyu sıkar kaynama esnasında karanfil çubuk tarçın ve badem ilave ederiz..sıcak olarak kavanoza koyup 5 dakika ters 5 dakika düz soğuyuncaya kadar cevrılerek bekletırız kı tanelerın dağılımı homojen olsun..afiyetler olsun efendim..

Çok enteresan ben hiç tatmadım merak ettim doğrusu:)

Annecikin ellerine sağlık..

Çok enteresan ben hiç tatmadım merak ettim doğrusu:)

Annecikin ellerine sağlık..

BAYRAMDA NASİP OLURDA GELİRSEM ARJANTİN ŞEKERLERİ VE YANI SIRA DOMATES REÇELİ ALLAHIN IZNIYLE SANA UÇACAK BACIMMMM..DUA ET HAYIRLISIYLA BI GELELIM LIBYAYA...opuyorumnanaktan

recel pek sevmem hangisi olursa olsun bana asiri tatli geliyo cünkü yersem marmelat yiyorum
ama domates recelini ilk defa gördüm
fakat müthis görünüyo
ellerinize saglik canimcigim

kaydirigubbakcemile3
recel pek sevmem hangisi olursa olsun bana asiri tatli geliyo cünkü yersem marmelat yiyorum
ama domates recelini ilk defa gördüm
fakat müthis görünüyo
ellerinize saglik canimcigim

aslına bakarsan bende pek yemem reçel balı daha çok severim.ama illaki reçel yiyeceksemde domates reçeli favorim...ne şiirsel anlattım diilmi bacımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ilk defa duyuyorum domates reçelini domates ve şeker nasıl oluyor acaba tadı nasıl birşey ellerinize sağlık fotoda güzel bir göruntu var​

[sıze=2]
ilk defa duyuyorum domates reçelini domates ve şeker nasıl oluyor acaba tadı nasıl birşey ellerinize sağlık fotoda güzel bir göruntu var​
[/sıze]

cnm domates reçeli olduğu kesinlikle anlaşılmıyor.zaten kaynayınca domatesten eser kalmıyor.tavsiye ederim bir dene ve ikram et kımse anlamıyacak ne olduğunu..teşekkür ediyorum yorumun için..

bende hic duymadimya bu domates recelini ,cok desik biseymis
tadi neye benziyo peki
anneciginin ellerine saglik canim
bugunde bisey ogrendik sayesinde :)

ayyyyyy tadı nsl acaba:)patlican recelini yedimmmm hiç begenmemeiştimm..bu nsl olurki:)

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
bende hic duymadimya bu domates recelini ,cok desik biseymis
tadi neye benziyo peki
anneciginin ellerine saglik canim
bugunde bisey ogrendik sayesinde :)

hakikaten değişik ama yerken kimse domates oldugunu anlamıyor.tarçın ve karanfilin kokusu hissediliyor daha cok.ama hoş bir reçel oluyor tavsiye ederim..güzel yorumun içinde teşekkür ederm bacım seni özlemiştim..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

domates recelı ozel uretılen domateslerden yapılır çanakkale bozcadada yemısdım ve bayılmısdım harıka ıdı tadı cunku ve canım hala cekıyo 4 kavanoz almısdım ama gelen gıden yedı..

domates recelı ozel uretılen domateslerden yapılır çanakkale bozcadada yemısdım ve bayılmısdım harıka ıdı tadı cunku ve canım hala cekıyo 4 kavanoz almısdım ama gelen gıden yedı..

karcığm biz böyle uzun domatesler oluyor ya burada ona sırık domates diyorlar ondan yapıyoruz.gerçekten lezzetli oluyor.bir dene istersen belkide tadı onun gibi olur.şimdiden afiyet olsun cnm bnmopuyorumnanaktan

:1shok:domates recelii:1shok:
hic duymadim ve yemedim cok ilginc:uhm:
canim anneciginin ellerine emeklerine saglika.s.
bi denemek lazim sen begendigine göre eminim güzeldir canimvereliniortak
paylastigin icin cok tesekkür ederim tatlimopuyorumnanaktan

çok teşekkür ederm bitnm gerçekten denemeni tavsiye ederm çok hoş oluyor..senin marifetli parmaklarından bunun tadı kimbilir nasıl olur,hamarat bacım..kocaman öpüyorum..opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…