Anne.

Babanız ilgilenmiyor, bakıcı art niyetli çıktı. Bunları düşünmeyi kafa yormayı bırakın. Sonuç, anneniz bakıma muhtaç ve o evde mutsuz. Evlat olarak diğer herkesi bir kenara atıp buna odaklanmanız lazım. Evet zor olacak belki, ama sizin evladı olarak şimdiki göreviniz annenize sahip çıkmak. Bırakın herkes yaptıklarının getirisi ile yaşasın. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz ki, Allah korusun bir kaza olsa bugün bakıma muhtaç olsak ilk tüm hayatından ödün verecek olan yine annelerimiz. Siz kızgınlıklarınızı, haksızlıkları atın bir kenara, kendi yapmanız gerekenlere odaklanın. Herkesin yaptıklarının hesabını ödeyeceği zaman gelecek. İçiniz rahat olsun.
Cok haklisin..arastiriyoruz zaten tedavisi icin bir miktar ayirdik..insallah sonuc aliriz..belki almayiz ama en azindan elimden geleni yaptim derim.

allah kimsenin basına babanız gibi bir koca vermesin, annenize cok uzuldum insallah bir an önce sifa bulur iyilesir de o adama muhtac olmaz
Aminnnn.her soyledigimde samimiydim esasen ama sirf sulhle olsun diye ozur diledim..icimdekiler hic gecmeyecek hatta annemi alirsam ne arayip ne soracagimm..

Evet biraz suphelendim babam hep vericidir insanlara ama kadin kuaniyor gibi hissettikce daha sinirlendim.gece 11de faceden msj attngi gordum ekranda icini gormedim sonra babamin teline baktm msjlar silinmisti.midem bulandi biraz..sonra babam tavrimdan anladi onu gordun ve senin tavrin degisti bana o kadin hep evde bise olsa benim ona gitmeme gerek yok falan dedi.kimse vazgecilmez degil ama ben duzen kurdum falan dedi bana..guya bise yok ama izin gununde kadini 2saatlik baska sehire goturdu ben burdayim diye her seyi gec aramizda bise olmadi kadinla benim sesimin yukselmesinden baska bugunde gelmedi muhtemel babam karsilastirmamak istiyo ama cocukla beni bursa perisan etmeyi goze aliyor..kadina birinin borcu varmis o adami arayip gozdagi veriyor fln sanki kocasi yahu..cok sinirlendim bende haliyle.sanami kaldi sahip cikmak sanki bedava bakiyorda minmet duyacagim.annene nasil bakiyo anadan dogma soyuyo benim yanimda baska bakicilar evde erkrk istemiyo varsa boylr biri bul faln dedi o da ayri terbiyesizlik zaten.kadimi kadin dogumcuya goturmek ocin takvime not almjs babam bu bile ne kadr edepsizlik kadinda utanma kalmamis..ben bile babamdan utanirim kadindogum icin randebu alip goturtmeye
Babanızla kadın arasında bir şey olmama ihtimali yok gibi şu mesajınızdan sonra

Iste bende 2 arada bu yuzden kaliyorum arkdslar beni sucluyor ama alsamda yapacagi varsa yapacak biraksam kadina guvenmiyorm artik.ornegin d vitaminini veremiyorm dedi ekmege suruyorsun dedim yemiyor anliyor dedi bu sanah gozunun onunde doktum ben annem gayet yedi o ekmegi ya buna guvenmiyor bana baska bise veriyor diye
Olur mu olur gerçekten. İnsanoğluna güven kalmadı, Allah korusun bir şey yapar eder, korkarım ben 🙄

Iste bende 2 arada bu yuzden kaliyorum arkdslar beni sucluyor ama alsamda yapacagi varsa yapacak biraksam kadina guvenmiyorm artik.ornegin d vitaminini veremiyorm dedi ekmege suruyorsun dedim yemiyor anliyor dedi bu sanah gozunun onunde doktum ben annem gayet yedi o ekmegi ya buna guvenmiyor bana baska bise veriyor diye
Olabilir sonucta sizin gördüğünüzü annenizde görüyordur ondan güvenmiyordur. Aslında çok zor bi seçim sizin için aslında babanızın telefonuna takip sistemi gibi bişey yükleseniz konısmalarımı msjlarını kaydeden hem gittiği yerleri kaydeden bi baksanız olmadı bakıcıyı değiştirin en azından evde annenizi emin ellere alırsınız dışarıda da babanız ne yaparsa zaten kontrolünüz altında olur.

Bugun bir tebligat geldi ve bakim parasi denetim sonucunda kesilmis ..bu firsattan yararlanmak lazim

Bugun bir tebligat geldi ve bakim parasi denetim sonucunda kesilmis ..bu firsattan yararlanmak lazim
Canım çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin, annen ayaklansın sağlığına kavuşsun inşallah 🤲

Ben olaya biraz annenin gözüyle balmak istedim. Baban konusunda sonuna kadar haklısın, bakıcıyla mesafeli olmak zorunda. Bunları babanın yanına bırakmak istememe konusunda da haklısın ki herkes bunu yapan babanın önünü kesmek ister.
Olaya annen açısından bakmak istiyorum derken şunu kastediyorum: sence annen ne istiyor? Orada kalmak mı, başka bir bakıcıyla devam etmek mi yoksa seninle gitmek mi? Annem derdini anlatabiliyor diyorsun. O zaman bunun cevabını öğrenmeye çalış. Ama annen sana yük olmak istemediği için seninle gelmek istemediğini söyleyebilir. Annenin asla yük olmayacağını, eşinin ve senin onu çok istediğinizi, eşinin anneni yanınıza almanız konusunda çok ısrar ettiğini annene anlat. Ondan sonra fikrini sor. Gözünde ufak bir mutsuzluk ifadesi dahi görürsen yanına al anneni. Baban masrafları karşılasın. Hukuki boyutunu bilmem ama baban bir süre sonra masraftan kaçar ben de bakıcı parasına yetişemem diye düşünürsen babanın ödemesini sözleşmeye bağla. Belki vardır böyle bir şey. Annen evinizde rahat edemezse evinize çok yakın daire tutsun babanız ve bir bakıcı. Siz de bakıcı parasına destek olursunuz baban ev tutarsa. Aklıma böyle bir çözüm geldi. Allahım şifa versin.

Son düzenleme:
Babanız ile olan meseleye bir şey diyemeyeceğim, olay nereden nasıl çıktı tam anlayamadım çünkü. Eğer bakım aylığı vs alabiliyorsanız ya da ekonomik durumunuz müsaitse mutlaka fizik tedavi alın, iyi bir fizyoterapiste gidin. Faydası olmaz diye de düşünmeyin. Felç gibi durumlarda gelişim çok yavaş olur. Eşim de fizyoterapist, bir tane hemiplejik hastası var. Tek tarafta felç var yani, baya yol kat ettiler. Kadın aksayarak da olsa kısa mesafe de olsa desteksiz yürüyebiliyor. Başladıklarında yatağa mahkumdu..

Cok tesekkurler..annemde oyle surekli uyuyor uyumasi epilepsi ilacindanmi koyverdgindenmi bilmiyorum keske konussaydida kalp kirsaydi diyorum :KK43: derdini anlatabilseydi.tavsiyeler icin tskler sizinde mi emboli? Kim bakiyor nasil ustesinden geliyoraunuz

Yüksek tansiyondan oldu. Annem bakıyor 3 yılın çoğu hastanelerde geçti zaten fizik tedavi için. Ama 3 kardeşiz hepimiz bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama asıl yük annemde 😪😪

Canım çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin, annen ayaklansın sağlığına kavuşsun inşallah 🤲

Ben olaya biraz annenin gözüyle balmak istedim. Baban konusunda sonuna kadar haklısın, bakıcıyla mesafeli olmak zorunda. Bunları babanın yanına bırakmak istememe konusunda da haklısın ki herkes bunu yapan babanın önünü kesmek ister.
Olaya annen açısından bakmak istiyorum derken şunu kastediyorum: sence annen ne istiyor? Orada kalmak mı, başka bir bakıcıyla devam etmek mi yoksa seninle gitmek mi? Annem derdini anlatabiliyor diyorsun. O zaman bunun cevabını öğrenmeye çalış. Ama annen sana yük olmak istemediği için seninle gelmek istemediğini söyleyebilir. Annenin asla yük olmayacağını, eşinin ve senin onu çok istediğinizi, eşinin anneni yanınıza almanız konusunda çok ısrar ettiğini annene anlat. Ondan sonra fikrini sor. Gözünde ufak bir mutsuzluk ifadesi dahi görürsen yanına al anneni. Baban masrafları karşılasın. Hukuki boyutunu bilmem ama baban bir süre sonra masraftan kaçar ben de bakıcı parasına yetişemem diye düşünürsen babanın ödemesini sözleşmeye bağla. Belki vardır böyle bir şey. Annen evinizde rahat edemezse evinize çok yakın daire tutsun babanız ve bir bakıcı. Siz de bakıcı parasına destek olursunuz baban ev tutarsa. Aklıma böyle bir çözüm geldi. Allahım şifa versin.
3 gun yoktu babam az once eve geldi nasil mutlu oldu sana anlatamam...ben toplandogim aksamda hep elimden tuttu beni oturttu bisiler anlatti agladi uzuldu ve gitmeyince rahat uyudu babami asiri seviyo teyzemlerde asla boyle degildi gece yarilari aglardi kalkardi teyzemle babam kavgaliydi teyzeme sinirlenirdi kuslukten nefret ederdi zaten velhasil eminim babamla durmak istiyordur onun sinirine ragmen..

Babanız ile olan meseleye bir şey diyemeyeceğim, olay nereden nasıl çıktı tam anlayamadım çünkü. Eğer bakım aylığı vs alabiliyorsanız ya da ekonomik durumunuz müsaitse mutlaka fizik tedavi alın, iyi bir fizyoterapiste gidin. Faydası olmaz diye de düşünmeyin. Felç gibi durumlarda gelişim çok yavaş olur. Eşim de fizyoterapist, bir tane hemiplejik hastası var. Tek tarafta felç var yani, baya yol kat ettiler. Kadın aksayarak da olsa kısa mesafe de olsa desteksiz yürüyebiliyor. Başladıklarında yatağa mahkumdu..
Annemde kalp oldugu icin sekteye ugradi baya yogun tempoda tedavi alamadi ama buraya gelince yuruyen ayagida yuurumeyecek nerdeyse cunku her gun yurutmuyolar..babamda kadina yuz verdigi icin kadin yapmiyor deyip saatini doldurup cikiyor 😔

Yüksek tansiyondan oldu. Annem bakıyor 3 yılın çoğu hastanelerde geçti zaten fizik tedavi için. Ama 3 kardeşiz hepimiz bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama asıl yük annemde 😪😪
Kiyamam ya cok gecmis olsun cok cok zor..

Cok cok geçmiş 🙏
Bagimsiz bir şey soracagim, mezarima gomulme ne demek? Ben ilk kez duyuyorum, anlamini merak ettm

Oyleki bir teyzem ay dolmadan migrostan mitak alisverisini yapiyor..her ay bakici parasini tamamliyor..adam hala para gondermekle olmuyor diyor..kendinden baska herkesi bakmakla sorumlu tutuyor teyzem 9 ay bakti babamda suan 4.ayi..bende suphelendgm icin ortaligi ayaga kaldirdim zaten kadin babamdan aldigi gucle beni facede fln silmis 😂 yani bakacagi kisi benim annem..bu arada annem ikisiininde canina okuyor gece hep uyudu ben varken ama babamda bir dk durmuyor cunku ofkeyle kaldirip indiriyor..kadoncagz zaten hep uykulu lavabosuna gidiyor bir kucuk tuvalt icin bezliyor yemek yapiyor ustune biz hizmet edecegiz nerdeyse 😂 magduru oynaya oynaya babama kendini acindirmis

Ah be kardeşim....
İnsan eti ağır
Adama ömrünü adarsın ama sonrası zor gelir...
Anneni almak iyi bir çözüm onun için ama zaman içerisinde durum öyle olmuyor
Ben annemi 9 yıl baktım, inan çok zor, canın ciğerin ama bir yerde tükeniyorsun
Babanla iletişimi maksimumda tutup biraz daha durumu gözlemle bence, bakıcının niyeti bana sevimli gelmedi keza babanında, öyle bir durum olursa zaten almaktan başka çare kalmıyor

Babanız gerçekten vicdansız ama bu bir yana siz annenize nasıl kiyiyorsunuz sırf o baksın diye inat uğruna. Ben aynı kinumda olsam lanet ederim alırım annemi o ortamdan kendim bakıcım da tutar bakarım. Teyzeymis babaymis banane. Annem o annem. Siz belki bebekten dolayı sağlıklı düşünemiyosunuz ama orda bırakmak da çok normal değil bu şartlarda

Cok sacma dimi :) olursen benim kabristanima gommesinler demek istedi..yani yanina..
Yok eleştirmek icin degil gercekten anlayamamistim🙏 ne kotu babanizla bunu yasamaniz. Eminim kendinizi cok caresiz hissediyorsunuzdur.. Dilerim anneniz sagligina kavuşur. Dilerim babanizin akli başına gelir🙏

X