Canım çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin, annen ayaklansın sağlığına kavuşsun inşallah
Ben olaya biraz annenin gözüyle balmak istedim. Baban konusunda sonuna kadar haklısın, bakıcıyla mesafeli olmak zorunda. Bunları babanın yanına bırakmak istememe konusunda da haklısın ki herkes bunu yapan babanın önünü kesmek ister.
Olaya annen açısından bakmak istiyorum derken şunu kastediyorum: sence annen ne istiyor? Orada kalmak mı, başka bir bakıcıyla devam etmek mi yoksa seninle gitmek mi? Annem derdini anlatabiliyor diyorsun. O zaman bunun cevabını öğrenmeye çalış. Ama annen sana yük olmak istemediği için seninle gelmek istemediğini söyleyebilir. Annenin asla yük olmayacağını, eşinin ve senin onu çok istediğinizi, eşinin anneni yanınıza almanız konusunda çok ısrar ettiğini annene anlat. Ondan sonra fikrini sor. Gözünde ufak bir mutsuzluk ifadesi dahi görürsen yanına al anneni. Baban masrafları karşılasın. Hukuki boyutunu bilmem ama baban bir süre sonra masraftan kaçar ben de bakıcı parasına yetişemem diye düşünürsen babanın ödemesini sözleşmeye bağla. Belki vardır böyle bir şey. Annen evinizde rahat edemezse evinize çok yakın daire tutsun babanız ve bir bakıcı. Siz de bakıcı parasına destek olursunuz baban ev tutarsa. Aklıma böyle bir çözüm geldi. Allahım şifa versin.