anne sütünün yağlı olması için ne yapmalı?

rzme

öpmeye kıyamadığım.....
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
4.440
23
36
oğlum 18 aylık 1 ay sonra memeden ayıracağım.oğlum emmesıne rağmen anne sütüyle ilk 4 ay bıraz kılo aldı hele 6 aydan sonra hıç kılo alamadı.

şimdi bi arkadaşım doğum yapacak onun için soruyorum.

bebeğine sütü yarayan, kilo aldıran anneler

ne yedınız yada ne yaptınızda (maşallah) bebelerınız kılo aldı ıyı gelıştı

lutfen bılgılerınızı paylaşırmısınız?

bol yağlı yemekler yemek kesinlikle arttırıyor ayrıca kırmızı et yemekte çok etkili bir yöntem

birde ben sabah kahvaltıda ekmeğin üzerine bolca kaymak sürüp üstünede bal sürerdim buda çok işe yaramıştı

bence kırmızı et,tereyağlı yemekler
birde hamilelikte biriktirdiklerimiz depomuz da önemli.
bu arada sütün yağlı tabakası en son gelen kısımdır ilk 5dk emdiğinde sadece oksitoksin denen ve bebeği uyutmaya da yarayan su içmiş oluyor bebiş o bebeğin su ihtiyacını karşılamak ve uyutmaktan başka bir işe yaramıyor.
sonra beyin gelişimine etki eden kısım ve son olarak yağlı kısım ama genelde anneler 5-10 dk emzirip bırakıyor halbuki kaymağı en sonda.

sütünü yağlı ve kalıtelımı yapmıştı canım?

bol yağlı yemeklerde bol kilo yapıyo=(

bence kırmızı et,tereyağlı yemekler
birde hamilelikte biriktirdiklerimiz depomuz da önemli.
bu arada sütün yağlı tabakası en son gelen kısımdır ilk 5dk emdiğinde sadece oksitoksin denen ve bebeği uyutmaya da yarayan su içmiş oluyor bebiş o bebeğin su ihtiyacını karşılamak ve uyutmaktan başka bir işe yaramıyor.
sonra beyin gelişimine etki eden kısım ve son olarak yağlı kısım ama genelde anneler 5-10 dk emzirip bırakıyor halbuki kaymağı en sonda.

kesinlikle haklısın ama benım bebeğim 10 dk. emıop burakıyordu çünku ya uyuyordu yada yorulup bırakıyordu
bende bırdahakı emzırmemde aynı mememı verıyordumkı sütün koyu ytarafınıda emsın dıye

aynen benim bebegimde 5 10 dk emio bırakıo nasıl uzatsakda yaglı kısmı emse acaba.

:nazar::emir_bebek:ben oglumu 2 yasına kadar emzırdım öyle cok yaglı degıldı kuzenım sagardı sütünü benım mıdem bulanmıstı görüntüsünden yaglı yaglı benım öyle degıldı normal süt kıvamındaydı ama yaradı ogluma gayet güzel kılo aldı beslendı

bazı annelerın sütleri kılo aldırıyor bazılarınınkı aldırmıyor
tabıkı ıkısıde anne sütü ve çok sağlıklı ama?

kılo aldırsa bebeğede fena olmaz hanı:)

tahin helvası yiyorum çay eşliğinde veya süt yapan bitki çayı var humananın, onunla birlikte.
tahin helvası şekerli, kilo alırım diyorsanız sadece tahin de yiyebilirsiniz. hem sütü artırıyor hem de sütü kaliteli hale getiriyor.
bir de demir ilacı (ginoferon) ile vitamin (elevit) kullanıyorum. tabi doktorumun yönlendirmesiyle...
bunlar da hem bebeğe giden sütü demir ve vitamin açısından zenginleştiriyor hem de annenin vücudu için gerekli.
bir de bol bol sıvı tüketimi gerekiyor.
ben genelde bunları yapıyorum ve bebeğim çok şükür iyi gelişti. sütüm yetiyor, kilo aldırıyor maşallah.

Sütün kaitesi genetik benimde iyi maşallah bol su,uyumak salata dereotu,antep fıstığı yedim bide tavuk başkada özel bişey yok

merhabalar, benim kızm bugün 3. ayını doldurdu. sütüm hep azdı ama bebeğimin kilosu her kontrolde gayet iyiyd. sütüm artarm diye çok araştırma bu arada şunuda öğrenmiş oldumki bebeğe bir göğüsteki süt biten kadar vermek gerekiyor ve ancak bittikten sonra diğer göğüs verilmeli. nedeni ise ilk gelen süt fazlasıya sulu ve son gelen süt ise asıl yağlı ve besleyici olan. ben sütüm az olduğundan hep sağarak verdiğim için bebeğimin hepsini aldı. yani az süt ile kilo almasınn nedeni aslında buymuş. :KK64: bunun dışında yağlı yemekler bence sadece sana kilo aldıracak. Enerjini yüksek tutup aiteli besleneceksin hepsi buu :emir_bebek:

bide emzirmeye en son emdiği göğüsle başlamak gerek
emerken sonunu almadan doyuyr çunku

ben büyük kızımı 2 yil 3 ay emzırdım , şuanda ise küçük kızım 14 aylık ve hala emziriyorum....sütün artması için bulgur pilavı,yeşil soğan-tabiki 40 çiktıysa,sütlü çay ve bol bol sıvı almak gerekir.... sütün yağlı olması yada olmaması genetik bir şey dır...kimi kadınların sütü çok yağlı oluyor,benimki de mesela öyle, o yüzden bir problem yaşamadım....zaten 6 aydan sonra sütle doyması mümkün değıl bebeğin, ek gıdalarla birlikte anne sütü bir koruma görevi göruyor...

Benim bebeim de 5 do emip uykuya daliyo daha uzun emmesi icin ne yapmaliyim lutfen bana yardim edim

X