Anne sütünü arttırmak için neler yapılabilir?

özellikle gece uykusu ve huzur
dereotunu uyguladım bana ii geldı günde 3 öğün

arkadaşlar eczaneden vitamalt ta alabilirsiniz oda çok işe yarıyor.benim kızım 5 aylık süt için yapmadığım şey kalmamıştı dünyanin parasınıda harcadım.süt olcak diye yedim yedim kiloda aldım hepsi bahane en iyisi vitamalt.çok tavsiye ediyorum.

maranki bir programda ayvanın kompostosu, tatlısı yada çiği anne sütünü çok arttırır demişti:ecrin_bebek:
bende uygulayacam inşallah. ama mevsimi değil şimdisempatiksalakcinni

Herkese merhaba

Bu konu 2007 de acilmis ancak belki yeni anne olacaklara yardimi dokunur diye bende basimdan gecenleri aktarmak istedim,bende henuz 6 aylik anneyim,bebegim 36.haftada aniden sebepsiz yere erken dogdu,ilk 1hafta sutum hic olmadi,bebegime 20 gun mama verdim,ancak 20.gunden sonra sadece meme verebildim,halen emziriyorum.Sut olsun diye dogumdan sonra tam 10 kilo aldim,kimileri kizdi,kimileri gulduu,aptalmisin sutu su yapar dediler,halbuki benim kadar su icen insan nadirdir,hamileligim boyunca da gunde 4 lt su icen biriydim,yapi olarak da iriyim,boyum uzun,kilom da var,o kadar zayif kizlarin bile cok sutu olurken neden benim olmadi?neden bu kadar ugrastim ve 10 kilo aldim bilmiyorum,ama sonunda sukurler olsun sutu buldum,bebegim erken dogunca cocuk doktorumuz ne yapip edip emzireceksin dedi,bende kim ne dediyse yedim,bu sayfalarda sayilan herseyi yemisimdir,ama bana en cok sut yapan tahin helvasi ve boza oldu,dogumdan sonra 3 ay boyunca ozel yiyip icmeye devam ettim,su an bebegim 6 aylik erken dogmasina ragmen kilosu boyu cok iyi,ilk 20 gun haric mama vermedim,halen emiyor,kilolarim hala benimle,simdi de bebegim 6 aylik oldu artik diyetisyene gitsem mi yoksa sutum kesilir mi celiskisini yasiyorum ama kilolardan da cok muzdaribim,sozun ozuu tamam su sut yapar lafina karsi cikmiyorum amaa neden bende yapmadi?neden ben bu kadar ugrastim????

humana still teanin çayı hip'in emziren anneler için olan çayı, promalt içecek.. sabah akşamlar tahin pekmez, bimde satılan sütlü tatlılar var tavuk göğsü sakızlı muhallebi, keşkül alın hergün 2 tane yiyin.. her yediğiniz şeyden sonra muhakkak su için.. ayrıca dereotu ve marul taze soğan bütün bunlar benim deneyimlerim arasında.. umarım sizede faydası olur.. sütlü günler annelerr :))

yeni anne olan ve çok şükür emzirebilen bir anne olarak, anneler için still tea çaylar var, sabah ben onları içiyorum kahvaltıda ve malt içecekleri var, onlar kesinlikle çok işe yarıyor, bunların dışında su, ben günde 3 litre mutlaka içiyorum. ayrıca ne olursa olsun emme refleksi olan bebeği mutlaka emzirmeli, göğüs acısa bile, bu uyarı yapıyor ve vücut süt üretiyor...

bende 4 aylık anneyim. aah ah süt meselesi heralde annelikle ilgili en çok stres yapan konu bu.biyandan da en özel duygu gene emzirme. bebeğimizi emzirirken hissettiklerimiz hele bi de emmeyi bırakıp bana bakıp gülümsemesi var kızımın:)) insan kendi içinde hep aynı stresi yaşıyo zaten satam yetiyomu, kesilirmi, çalışırken nasıl sağıcam, biberon alınca meme almazsa, akşamları bazen süt biter gibi oluyo şimdi uyanıp isterse napıcam gibi sorular. bütün bunların üstüne yanımda kaynanam sürekli beni seyredip her emzirmeme hatta herşeyime yorum yapıyo.çocuk memeyi ilk anda almayıp başını sağa sola çevirirse süt mü yokki acaba, aç mı kalıyo bu çocuk,sütünmü azaldı,çay içemezsen iş yerinde sütün olmaz çay iç falan,çayın süt yapmadığını milyon kere söylemeye üşeniyorum kendi kendine konuşuyo:)
benim deneyimlerime göre rezene devamlı içilmeli ben devam ediyorum. bi de bulgur sanırım artırıyo.işe başlarken aldığım süt sağma pompaları bozuldu vakum yapmamaya başladı. bende ablamın tavsiyesiyle elle sağmaya başladım.o pompaların sütü azalttığını elle sağmanın artırdığını söylemişti.elimle zor olacağını düşündüm ama elektrikli pompalar pahalı diğerleri de lastikleri işe yaramaz hale gelebiliyo ve zaman alıyo işte.elimle daha çabuk bi sürede sağmaya başladım.ve bence çoğaldı.bi de sütün tamamını sağmak çocuk emene kadar süt oluşurmu diye düşündürüyo ama aslında süt sonuna kadar sağılınca çok miktarda yeniden üretiliyo.

en etkili yöntem;

ülkerin ''maltana'' adında ürettiği içecek marketlerde bulabilirisiniz(şeftalili, amutlu, ananaslı)... rezene çayı da süt yapar...

Sıvı tüketiminizi arttırın: Süt üretiminin yeterli olmasında en önemli koşul, annenin tükettiği sıvı miktarıdır. Günde 3-3,5 litre sıvı tüketiminin süt miktarını arttırmakta ciddi rol oynadığı uzun zamandan beri bilinmektedir. Yeterli su tüketemeyen anneler; suyun yanı sıra şekersiz bitki çayları, ayran, çorba ve şekersiz meyve kompostoları tüketerek sıvı tüketimlerini arttırabilirler.

Zayıflama diyeti yapmayın: Emzirme döneminin ilk altı ayında yapılan zayıflama diyetlerinin süt üretimini ciddi anlamda azalttığı bilinen bir gerçek. Bu nedenle emziren annelerin bebek ek besinlere geçene kadar zayıflama diyeti yapmaması önerilir. İlk altı ay sadece yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. Bebek ek besinlere başladıktan sonra bir uzman yardımı ile zayıflama süreci başlatılabilir.

Karbonhidrat tüketiminizi kesmeyin: Emzirme döneminde yapılan en büyük yanlışlardan biri zayıflamak adına karbonhidrat tüketiminin tamamen kesilmesidir. Emziren annenin beslenmesinde mutlaka ekmek, pilav, makarna ve meyve gibi karbonhidrat kaynakları yer almalıdır. Şekerli besinlerin süt yaptığına inanılması bir şehir efsanesinden öte değildir. Yapılan bilimsel araştırmalar, şekerli besinlerin süt verimini arttırmadığını ortaya koydu. Beyaz şeker yerine kaliteli karbonhidrat kaynakları olan tam tahıllı ürünler tercih edilmelidir.

Rezenenin gücünden faydalanın: Yapılan bilimsel araştırmalar; rezene tohumunun ve rezene çayının süt miktarını arttırmakta yararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Rezenenin aşırı tüketiminin ise süt üretimini tamamen durdurabileceği de biliniyor. Rezeneyi sadece çay olarak tüketmek zorunda değilsiniz. Suda haşlayarak veya az yağda çevirerek de tüketmeniz mümkün.
Yulaf ezmesi tüketin: Günde 1 kase yulaf ezmesi tüketiminin süt üretimini destekleyebileceği düşünülse de, bu etkisi tam olarak kanıtlanmamıştır. Bilimsel araştırmalar devam ediyor.

Fesleğenin etkisini unutmayın: Fesleğen bitkisinin de düzenli kullanımda anne sütünü arttırabileceği bilinir. Yemeklerinizde fesleğene daha çok yer açın.

Yeşillere daha çok yer açın: Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Salatalarınızda roka, maydanoz gibi yeşilliklere yer açabilir. Semizotu, ıspanak ve pazı gibi sebzeleri de haşlayarak, sebze yemeği şeklinde veya az yağda çok öldürmeden kavurarak tüketebilirsiniz.

Turuncuları sofranıza alın: Havuç, bal kabağı, kavun gibi turuncu renkte olan ve beta karotenden zengin olan sebzeler süt üretimini arttırmaya yardımcıdır. Havuç ve bal kabağını; çorbalarınızda, yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

Protein olmadan olmaz: Sütün ana yapısında da yer alan protein, süt veren annelerin beslenmesinde yer alması gereken bir kaynaktır. Emziren anneler, her gün düzenli olarak süt, yoğurt, ayran, peynir, yumurta, et, tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynaklarını tüketmelidirler.

Arpa Mucizesi: Ülkemizde daha çok alkolsüz bira veya malt içecek olarak tercih edilen, arpa ile hazırlanmış yiyeceklerin veya çimlenmiş arpa suyunun, anne sütünün verimliliğini ciddi anlamda arttırdığı gözlenmiştir. Ülkemiz için yeni bir kavram olsa da, birçok ülkeden uzun zamandır anne sütünü arttırmak için kullanılan bir tahıldır.

Emziren annelere sütlerini arttıracak bir çorba tarifi

Malzemeler:
100 gram dana biftek
1 çay bardağı dolusu arpa
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
3 orta boy domates
2 orta boy havuç
4 su bardağı su
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı tuz
½ çay bardağı ince kıyılmış fesleğen

Yapılışı:

Suda bifteği haşlayınız. Bifteğin haşlanmasına yakın arpayı ilave ediniz. Biftek haşlandıktan sonra, bifteği sudan alınız, ince şeritler halinde doğrayınız. Tekrar et suyunun içine ekleyiniz. Havuçları soyunuz, küp küp doğrayınız. Domatesleri soyunuz, çekirdeklerini ayırarak rendeleyiniz. Soğanı soyunuz, rendeleyiniz. Bir yemek kaşığı zeytinyağında yakmadan rendelenmiş malzemeleri ve fesleğeni hafifçe çeviriniz. Bütün malzemeleri suyun içerisine ilave ediniz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika orta ateşte pişiriniz. Taneli olarak veya blendarden geçirerek süzülmüş olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Merhabalar sütünüzü arttırmak için duyduğum ve uyguladığım bir yöntemi paylaşmak istiyorum sizinle aksu vital padişah macunu 15 tl kavanozu 2 hafta gidiyor ve kış aylarında içindeki bitkiler sayesinde hastalıklara karşıda korur bebeklerimizi şifa Allahtan vesile olmasını dilerim sizede benim denemediğim çay icecek kalmadı birsürü paralar harcadım hiç gerek yokmuş bol bol sütümüz olsun yavrularımız doysun inşallah ürünü araştırdım en uygun sanalpazardan alıyorum aksu vital avicenna padişah macunu yazınca çıkıyor bircok kisi denedi fayda etti inşallah sizede şifa olur

Merhabalar aysee
oncelikle gunde en az 3 litre (diger icecekler haric) su tuketmen gerekiyor bunun yaninda rezene cayi ve eczanelerde satilan stil tea diye bir cay var ben bunlarla sutumu arttirdim.her 2 saatte bir ve bebegin istedikce emzir emzirmek sut uretimini kesinlikle arttiriyor ve gogus kalkani kullan onun icinde biriken sutude bebegine kasikla verebilirsin yada biriktirip toplu olarakda verebilirsin mamayida kesinlikle biberonla verme bebegin memeyi birakir

Arkadaslar benimde 3 aylik bir oğlum var sütüm olsun diye hergün dere otu hurma su ihlamur rezene bol bol su vs tüketip duruyordum humanalar lactamil lohusa serbeti herseyi denedim elhamdülillah bunlarda ise yariyoda daha kolay ve kesin bi çözüm buldum :) hiç kasmadan sütünüz olsun istiyosaniz yeni keşfim ANASON ÇAYI deli gibi süt yapıyor hemde sute tat katiyomus sanırım emmek istemeyen bebisler için deneyebilirsiniz

Merhaba güzel anneler bi dönem bende benzer sıkıntıyı yaşamıştım panik yapmanıza gerek yok doktorunuzun tavsiyelerini dinleyin bunun yanında benim de uyguladığım bir kaç yöntem var onları paylaşıcam.

Eşim iş için balatta iken gülümseten dükkan adıyla bi cafeye ugramış burda dogal organik ürünler satan bi dükkan burası ve gelirleri özürlüler vakfına giden bir kuruluş. Eşimde hem yardım amaçlı bir kaç ürün alıken Siyez bulguru ve tahinin anne sütünün kalitesi arttırdıgını düzenli tüketirse faydalı olacağını ögrenmiş ve böyle aldık. 2 ay kadar hergün ılık sütün içine 1 kaşık tahin karıştırdım ve siyez bulguru ile haftada 1-2 gün yemek olarak tükettim doktorumun tavsiye ettiği şeyler dışında siyez bulguru ve tahinden takviye amaçlı çok faydalı gördüm. Sonraki süreçte GÜLÜMSETEN DÜKKAN'dan internetten sipariş verdim başka ürünlerde mevcut ve çok memnun kaldım. Dogal ve organik ürünler olması hem bebeğim için hemde benim için çok önemliydi. Hemde bir anne olarak engelli Çocukların egitimi için açılan proje destek oluyorum. Amacım Reklam yapmak değil internet sitesinden inceleyebilirsiniz Özürlüler Vakfına ait biryer ve güvenle sipariş verebilirsiniz.İnternet sitesinin linkini paylaşıyorum sormak istedikleriniz varsa özelden mesaj atabilirsiniz
https://www.gulumsetendukkan.com/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…