Anne sütünü arttırmak için neler yapılabilir?

merhaba kızlar süt konusunda en şansızı bendim sanırım beş gün hiç sütüm gelmemişti ve oğlum da çok kilo vermişti doğumdan sonra. sonra dr. bana emziren anneler için çay tavsiye etti günde 3-4 bardak içiyorsun ilk günden etkili oluyor gerçekten. şiddetle tavsiye ederim eczanelerde bulunuyor adını yazsam reklam olurmu bilmiyorum olursa şimdiden özür dilerim humana still tee. tamamen bitkisel içinde rezene,çemen otu,ahududu gibi bitkiler var ve c vitaminli. umarım yardımcı olabilmişimdir kızlar..

slm bayanlar bende ağustos annesi olcam inşallah annem tv.de dinlemiş dereotu çok faydalıymış şimdiden başladım bende ama sade bir şekilde yiyorum ( ayrıca tatlı kesinlikle süt yapmıyormuş tam tersine yani fazla kilo almamıza neden oluyormuş)allah herkeze bu güzellikleri nasip etsin

ısırganı içemeyenler içine biraz limon sıkıp deneyin.ayrıca düzenli alınan her sıvı süt yapar.meyve suyunu,sütü,bitki çaylarını düzenli kullanın,bol su için.ayrıcada uyku annenin sütünü artırır dinlenmiş bir vücüt düzenli süt salgılar bebeğiniz uyuyunca sizde uyuyun.

selam ben siteye yeni katildim ve emziren bir anne olarak tavsiyem bol bol sivi ne olursa olsun (cay su vs)ama moral de cooookkkk onemli moralim bozuk oldugu gunler sutum az oluyor tavsiyem moralinizi yuksek tutun tesekkurler bilgiler icin

Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koy
üzerine yarım su bardağı pekmezi koy ve kaynat
ekmek bana bana ye süt fışkırtıyor
bu ölçüleri yağ ile pekmezi ayarlayarak yapabilirsin.pekmez marketlerde satılanlardan olabilir,özelde biliyorsan getirtebilirsin..anneme yapardık.15 emzirirdi bebeği kesilirdi .bu tarifle baya emzirirdi

bende humananın çayını tavsiye edenlerdenim ilk üç gün sütüm gelmemişti onu içtim dolu dolu geldi içinde herşey var

ama benim canımı sıkan konu bebeğim geçen hafta hasta olduktan sonra memeden soğudu uykulu iken verebilrisem veriyorum yoksa ne yaparsam yapayım almıyordolayısı ile bir kaç gündür sütümde azaldı emmesiği için çok üzülüyorum bu geçici bir durum olabilrimi yoksa bebeğim memeyi bırakıyormu ben iki yaşına kadar emzirmeyi planlamıştım henüz çok erken benim durumumda olan anneler varmı

bende daha basit bişey önerecem.. tahin helvası ..
hazır marketlerde satılan var ya yiyebildiğiniz kadar yiyin bayanlar...üzerine bolca su için zaten içmek içn kendinizi zorlamanıza gerek kalmaz...
ben göğüslerimin ağrısından kendim sağardım bebeğimde 6 aylıkdı10 kg idi ve bir lokma mama yememişti...
ama yan etkisi bebeğe yaradığı kadar bana da yaradı bende kilo aldım

humana cayını icenlerdenim benim sütümde yapış yapış bişiyler oldu icmeyi bıraktım gecti sizde de böyle bişiyler oldu mu

Kesinlikle HUMANA still tea çayını tavsiye ediyorum ben dogum yaptım 2 gun hiç sutum gelmedi ve zorla gelmeye basladı çok ama çok azdı bu çayı içtim inanılmaz çogaldı ve kime tavsiye ettiysem ssüper sonuçlar aldı kesinlikle mama verme bu çayı dene tadını ben çok sevdim

ısırgan çayını 20 gün boyunca gün içerisinde 3-4 bardak tüket... ama 20 gün sonra 10 gün ara ver...sürekli devam edersen zararı var... 20 gün içip 10 gün ara vereceksin...

arkadaşlar aylar önce sorduğum bu soruya hala cevaplar geliyor. hepinize teşekür ederim benim kızım şu anda 1.5 yaşında ne yaptıysam sütüm artmadı kzım da emmedi. denemediğim yöntem kalmadı olmayınca olmuyor. çok sıkıntı yaşadım mamaların hiçbirini yemedi hala aynı günlerce aç kalıyor. ben zorla yedirmezsem hiç acıkmıyor. allahım benim gibi olan herkesin yardımcısı olsun

merhaba
ben sütümü arttırmak için çok şey denedim ama en gözle görünür olanı su içmek bence. gündüzleri elimde su şişesiyle dolaşıyorum günde 2 litre su içiyorum bi bakıyorum farkında olmadan sütüm doluyo, normal beslenerek ama bol su içerek süt artıyo bunu doktorum da söylemişti

ben de kızımı 21 ay emzirdim ilk altı ay hiç bir şey vermedim o da başka şeyin tadını bilmeyince bol bol içti ,içtikçede sütüm arttı.bol bol su ve vita malt içmiştim.dereotu,hamsi balığı,dut kurusundan hoşaf tecrübe ettiğim başarılı süt arttıranlar,bazı yiyeceklerinde sütü azaltanları varmış adaçayı ,nane hatta çok tüketilirse sütten bile kesiyormuş.birde süttün kokusunu değiştirenler var bebeği tiksindirebilirler,karnıbahar ,brokoli,lahana .bebeğin hasta olduğu zamanlarda burnu tılkalı olduğundada sütü zor içiyor sabırlı olmak lazım.ben hamile eğtmine gidiyorum orada bir şeyi anlatmışlardı sizinlede paylaşayım.Afrikada açlık çeken kadınların sütlerinden bir numune almışlar .bir de normal annelerden içeriğinin çok da fazla değişmediği,yani yediğimiz şeylerin aşırı kuvvetli olması sütte aşırı etkili değil,en önemli şey içtiğimiz su miktarı ve bizim pisokolojimizdir.Doğada yavrusunu pek emzirmeyen hayvan yoktur ama hayvanat bahçesinde olanlar emzirmiyorlar,onların bile pisikolojilerinden etkileniyor süt.

benim dr lardan duyduklarım şunlar ve inşallah uygulayacağım
ısırgan otu ve rezene çayı
ahmet marankiye göre ayva hoşafı
ibrahim saraçoğluna göre incir kompostosu ve dereotur kürü(kür dediği yemeklerden 15 dk önce bir tutam yenilecek)
humana still tee
bol bol yeşillik,ve bol bol su
ayrıca annenin dinlenmiş olması da bunların arasında..

çörek otu yağı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…