Anne Sütüne Bağlı Sarılık

Anne sütüne bağlı sarılık olmaz. Doğumdan sonra geç beslenirse çocuk sarılır olur yani anne sütü verilmediği için. Devamında da Anne sütü yetersiz geldiği için ve çocuk aç kaldığı için sarılığı uzayabilir. Anne sütünden asla böyle bir problem ortaya çıkmaz.

Anne sütüne bağlı sarılık olmaz. Doğumdan sonra geç beslenirse çocuk sarılır olur yani anne sütü verilmediği için. Devamında da Anne sütü yetersiz geldiği için ve çocuk aç kaldığı için sarılığı uzayabilir. Anne sütünden asla böyle bir problem ortaya çıkmaz.
iyice araştırmanızı tavsiye ederim, benim ikinci bebeğimde oldu bu benim sütüm hemen gelmişti kilo alımı da olması gerektiği gibiydi, hastanede kaldığım zamanlar sağıp veriyorduk hemşire bile şaşırmıştı bu kadar süt mü çıktı diye çünkü daha 1 haftalıktık buna rağmen sarılığı yüksekti

iyice araştırmanızı tavsiye ederim, benim ikinci bebeğimde oldu bu benim sütüm hemen gelmişti kilo alımı da olması gerektiği gibiydi, hastanede kaldığım zamanlar sağıp veriyorduk hemşire bile şaşırmıştı bu kadar süt mü çıktı diye çünkü daha 1 haftalıktık buna rağmen sarılığı yüksekti

Doktoralı Sağlık personeliyim bence siz doktorunuza sorun, o başka bir sebepten dolayı olmuştur. ANNE SÜTÜ SARILIK YAPMAZ.

merhaba
merhaba bebeginiz duzelmis cok sevindim darisi benim oğluma.23 gunluk hala sapsari.okudugum seyler canimi sikiyor beyin etkilenir filan yaziyo.ne zaman pamuk gibi olacak bebegim.☹
Merabalar benimde bebegimin kendi ten rengini görmemiz yaklaşık 2 ayı aldı. 5 günlükken kontrole götürünce 14 lerdeydi degeri. Gececek gececek besleyin dedikçe benim yavrum her 10 günde 1 ışık aldı. Kilo artışı gayet iyi ama sarılıgı düşmeyince anne sütüne baglı sarılık dediler fakat anne sütünü sakın kesme dedi doktorumuz. Ben korona dönemi git gel risk oldugu icin söyle bir yöntem uyguladım esimle karar alıp. Günde 1.5 saatte 1 bir kez süt 1 kez mama verdim. Sütümüde sagıp dondurdum. Öylelikle gecti cok sukur. Hic endişelenmeyin gececek bir dönem Allah Baska dert vermesin. İnsan yasayınca sadece benim basıma geliyor gibi hissediyor fakat gayet sıradan 5 bebekten 1 i sarılık oluyor. Kontrollerinizi sıklıkla yapın deger 18 den önceyse ışık veriyorlar zaten o degeri sürekli aşagıda tutun en gec 1 aya gecer. Sarılık belli limitte tutulunca beyni gelistiren bir etkisi varmıs Buda iyi tarafı 🤗

cok sa
Merabalar benimde bebegimin kendi ten rengini görmemiz yaklaşık 2 ayı aldı. 5 günlükken kontrole götürünce 14 lerdeydi degeri. Gececek gececek besleyin dedikçe benim yavrum her 10 günde 1 ışık aldı. Kilo artışı gayet iyi ama sarılıgı düşmeyince anne sütüne baglı sarılık dediler fakat anne sütünü sakın kesme dedi doktorumuz. Ben korona dönemi git gel risk oldugu icin söyle bir yöntem uyguladım esimle karar alıp. Günde 1.5 saatte 1 bir kez süt 1 kez mama verdim. Sütümüde sagıp dondurdum. Öylelikle gecti cok sukur. Hic endişelenmeyin gececek bir dönem Allah Baska dert vermesin. İnsan yasayınca sadece benim basıma geliyor gibi hissediyor fakat gayet sıradan 5 bebekten 1 i sarılık oluyor. Kontrollerinizi sıklıkla yapın deger 18 den önceyse ışık veriyorlar zaten o degeri sürekli aşagıda tutun en gec 1 aya gecer. Sarılık belli limitte tutulunca beyni gelistiren bir etkisi varmıs Buda iyi tarafı 🤗
cok sağolun kontrollere gidiyiruz surekli ve korkuyorumda acikcasi hem corondan hem sariliktan.insallah bir an once duzelir yavrularimiz allahim evlatlarimizi korusun

bizim doktorumuzda anne sutunden kaynakli oldugunu soyledi.sizin bahsettiginiz erken anne sutu sariligi ve beslenme yetersizliginden kaynakli olan sarilik.bu uzamis sarılığa gec anne stutu sariligi deniyiormus.sutumun icindeki bir maddenin yuksekliginden kaynaklanıyormuş.Saglik personeliyseniz bunu bizden daha iyi bilirsiniz.
20201005_133548.jpg

Selam arkadaşlar bana da dr 2 ayda uzamış sarılık dedi 6 çıktı değer. Kaç olduğunda bu testler yapılıyor?

merhaba sarikigi
Kizlar cok uzgunum Allah baska dert vermesin ama bu da canimi sıkıyor.
Oglum 61 gunluk ve uzayan sarılıgi var. 12.9 . 13.2 bu degerlere takildi boyle kaldi iki aydir emzir bol bol dediler care olarak. Dislerim kirildi cilginca emzirmekten. Ama gecmemis yine... Anne sutunu kesmeyi dusunuyorum doktor gerek yok gececek demesine ragmen. Tek elleri ve ayaklari normal renkte. Cok uzuluyorum. Bu durumu yasayan atlatan var mi?
sariliginiz ne kadar sürdü acaba benimde oglum 53 gunluk ama hala sari yuzu.elleri ayaklari beyaz sadece. canim sıkılıyor bu duruma

merhaba sarikigi
sariliginiz ne kadar sürdü acaba benimde oglum 53 gunluk ama hala sari yuzu.elleri ayaklari beyaz sadece. canim sıkılıyor bu duruma
Merhaba geçmiş olsun. Benim oğlumun tam olarak duzelmesi 3 ayi buldu. Ben de cok üzüldüm, kahroldum ama gecti. Bizim Ab 0 uyumsuzlugu vardi deger olarak 13 çıkıyordu. Herhangi bir müdahale etmediler. Kendi kendine gecti.

X