Anne sütü

Neyi kıskanacağız?
Biraz kıskançlık var sanırım yazmışsınız da?
Kusura bakmayın,ben aynı durumda olsaydım komşum gelip bana süt vermeyi teklif etseydi "noluyor be,neden sütünü bebeğime vereyim" derdim. Sonuçta 7/24 dip dibe yaşamıyoruz ben emin olamazdım ne yiyip ne içiyor temiz mi pis mi diye ayrıca bana teklif edenin de art niyetli olduğunu düşünürdüm.

Pekı sut kardes olma ıhtımalını dusunun bıde? Bebeklerınızın cınsıyetı nedır? Musluman anne ve gayrımuslım annenın cocukları sut kardes olur mu onu da bı arastırın. Ben şahsen ne kendı sutumu bı baska bebege verırım ne de baskasının sutunu evladıma verırım. Bende o genetık olayını duymustum cunku cok korkutucu o ıhtımal benı yer bıtırır burnu dahı kanasa.. Cok rısklı bı ıs ve alman ırkı malesef turkler gıbı degıl o anda tesadufen bebegıne bısey olsa allah korusun dava bıle acar sıze
Dini yorum yasak ayrıca Alman ırkı da gayet temiz insanlar ama ben size katılıyorum 7/24 dip dibe yaşamadığımız gibi ne yiyip ne içtiğinden de emin olmadığım birinin sütünü hayatta evladıma içirmem. İçirsem bile hastalansa vs onu sorumlu tutma ihtimalim çok yüksek olurdu.

Dini yorum yasak ayrıca Alman ırkı da gayet temiz insanlar ama ben size katılıyorum 7/24 dip dibe yaşamadığımız gibi ne yiyip ne içtiğinden de emin olmadığım birinin sütünü hayatta evladıma içirmem. İçirsem bile hastalansa vs onu sorumlu tutma ihtimalim çok yüksek olurdu.
Valla uc ay dıl okulu ıcın almanyada bulundum ve hepsı hak hukuk pesınde kosturan ınsanlar. Hemen sıkayet edılebılıyosun hemen evıne bı uyarı gonderebılıyolar. Ayrıca dını konu yasagı demısken ben dını ınancını sorgulamadım kı sadece sut kardeslıgı olayını dıle getırdım. Dıkkat eder etmez ya da konu sahıbı onu dusunememıste olabılır dıyerekten yazdım. Icırıp ıcırmemek onun bılecegı ıs. Ama ben ıcırmezdım ve kendı sutumu de asla vermezdım. Turk olsa bacım bak boyle boyle dersın kabul eder yada etmez ama almana rusa fransıza boyle anlatamazsın tahmınımce

Bence bu konuda biz çok hassasiz her milletten insanin hassaslik edecegini sanmam acikca sorun reddederse kendi bilir kabul ederse süt kardes olurlar. Fakat daha önemlisi su diyelim ki kabul etti onun icin de sürekli süt sagabilecek misiniz? Vaktiniz olacak mi? Her bir sagim 20-30 dk arası suruyor yani önce teklif edip sonra 6 aydan once birakmak olmaz.

Valla uc ay dıl okulu ıcın almanyada bulundum ve hepsı hak hukuk pesınde kosturan ınsanlar. Hemen sıkayet edılebılıyosun hemen evıne bı uyarı gonderebılıyolar. Ayrıca dını konu yasagı demısken ben dını ınancını sorgulamadım kı sadece sut kardeslıgı olayını dıle getırdım. Dıkkat eder etmez ya da konu sahıbı onu dusunememıste olabılır dıyerekten yazdım. Icırıp ıcırmemek onun bılecegı ıs. Ama ben ıcırmezdım ve kendı sutumu de asla vermezdım. Turk olsa bacım bak boyle boyle dersın kabul eder yada etmez ama almana rusa fransıza boyle anlatamazsın tahmınımce
Aynen öyle sonuçta kültür farkı var ve karşındaki insanla bir dil din ırk farkın var ne kadar iyi niyetli olsan da yanlış anlaşılır. Sütten kaynaklanan bir durum olsa veya olmasa bebekte bir sorun olsa kadın sonuna kadar hakkını arar. O yüzden olmaz böyle birşey. Kendi annesinin sütünü içen bebekler bile gün geliyor enfeksiyon kapıyor birşey oluyor kusuyor o zaman bile yürekleri ağzına geliyor insanın başkasının sütü hayatta verilmez.

Aynen öyle sonuçta kültür farkı var ve karşındaki insanla bir dil din ırk farkın var ne kadar iyi niyetli olsan da yanlış anlaşılır. Sütten kaynaklanan bir durum olsa veya olmasa bebekte bir sorun olsa kadın sonuna kadar hakkını arar. O yüzden olmaz böyle birşey. Kendi annesinin sütünü içen bebekler bile gün geliyor enfeksiyon kapıyor birşey oluyor kusuyor o zaman bile yürekleri ağzına geliyor insanın başkasının sütü hayatta verilmez.
Bende onu verecegıme dayarım devam sutunu arkadas bu devırde ıyılıkten maraz doguyo cunku. Hıc anne sutu ıcememıs bebekler var mesela kardesım ama masallah topaç gibi buyudu annem sut sıtması oldu lohusayken ve sıslıgı hıc ınmemıstı sut yerıne ıltıhap gelıyodu bır gram tadına bakamadan 23yasına geldı ama ben 1.5sene emmısım afedersın totom hastalıktan kurtulmuyo:KK53:

Bende onu verecegıme dayarım devam sutunu arkadas bu devırde ıyılıkten maraz doguyo cunku. Hıc anne sutu ıcememıs bebekler var mesela kardesım ama masallah topaç gibi buyudu annem sut sıtması oldu lohusayken ve sıslıgı hıc ınmemıstı sut yerıne ıltıhap gelıyodu bır gram tadına bakamadan 23yasına geldı ama ben 1.5sene emmısım afedersın totom hastalıktan kurtulmuyo:KK53:
Ahahah seninki de tam bir şanssızlık örneğiymiş ama :D

Ahahah seninki de tam bir şanssızlık örneğiymiş ama :KK70:
Sorma ya ben 1.5sene emmisim evladımıda şakır şakır akan(aksın dıye yalvararak dua edıyorum) sutumde doya doya emzırmek ıstıyorum. 12haftamda dusuk yaptım ozamanda bıraz sut gelmıstı gogsumden sonra ılacla gerı gonderdık. Insallah bunda bol bol gelır yarabbı cok dua edıyorum sutu olmayan herkese sutttttt evladı olmayan herkese evlatttttt:dua::super:

Sorma ya ben 1.5sene emmisim evladımıda şakır şakır akan(aksın dıye yalvararak dua edıyorum) sutumde doya doya emzırmek ıstıyorum. 12haftamda dusuk yaptım ozamanda bıraz sut gelmıstı gogsumden sonra ılacla gerı gonderdık. Insallah bunda bol bol gelır yarabbı cok dua edıyorum sutu olmayan herkese sutttttt evladı olmayan herkese evlatttttt:dua::super:
Güzel dualarınız için teşekkür ederim,amin herkes istediğine kavuşsun inşallah. :)

Ben icirmez mama tercih ederdim ..
Içim almaz benim baska bir kadinin sütünü vermeyi ...
Sadece mamayla buyumus bi oglum var cokta saglikli ve mukemmel akilli.

Tartismasiz reddederdim ki reddedilme ihtimaliniz cok yuksek, ustelik bir de terslenebilirsiniz.. cunku her millet sute bizim millet gibi asiri onem yuklemiyor.. formul mama ile devam etmek de sikintili bir durum degil zaten.. teklif etmeyin derim..

vala ne yalan soylıyım ben kednı evladıma bıle vermıyordum içim almadığı için dışarıya çıkan sutu. onlarda ön süttü zaten.aşırı ön sütüm oluyordu.mecbur sağmak zorunda kalıyordum.buzluğa attım baya bir ama sonradan cildime surdum.

Ben seve seve alırdım
En pahalı en kaliteli mama
anne sütüyle asla eşdeğer olamaz
Ben daha bebeğim dünyaya gelmeden sezeryan olursam sütüm gelmezse diye düşünüp benim gibi ilaç bile kullanmayan karatay beslenmesi ile doğal beslenen bir anne bulsam keşke o 1 kaç günü geçireck kadar süt bulablsem diye hesap edyrm.
En kaliteli mama bile anne sütunun yanından geçemz.

Back
X