Anne sütü

Ben de yanlis anlar uzulurmu sonucta ikimizde suan logusayiz , üzmek de istemem ..
Benim esim de yabanci bende direk kültürümüzde var diyorum sasirdigi konu oldugunda , Tamam diyip konu kapaniyor :)

Fakat yeni anne olan biri logusa psikolojisiyle nasil karsilar bilemedim Özellkle annelik gibi önemli bir konu da

Burda tartisma konusu acmak degil amacim .. kötü bi niyet de göreniyorum bu konuda ..
Ustelik sizin yazdiklarinizada hak veriyorum sormam yaralar mi , depresif bir soruna neden olur mu ? Bunlari dusundugum icin burda kafa yorup bu konuyu actim .

Ben de zaten tartışmıyorum ,düşüncelerimi söylüyorum .o kişinin yerine koyuyorum kendimi,emzirmeye önem veriyorum ,zorunlu nedenlerden dolayı kesmek zorundayım ve en hassas olduğum dönemde böyle birşey duyuyorum .kendinizi onun yerine koyar mısınız?siz de belirtmişsiniz ,çok önem veriyorum vs diye ..bu gibi nedenlerden dolayı lohusa sendorumunu en üst seviyede yaşayan insanlar var .

Yaşasin 'bizim kültürde normal' ve 'sanirim doğru kelimeleri seçemedim' deyince bitiveren kavgalar o zaman
Madem cekinceniz var, yeniden anne sütü konusunu açtığı vakit ,ustteki bir arkadaşın dediği gibi,
'böyle böyle bir platform varmış sütlerini kargolayan' diye sohbet açın. Havadan sudan konuşur gibi... Bakarsın heyecanlanir kendi ister. Tepkisine göre hareket edersiniz

Bende hamileyim

İnşallah bebeğimi kendim emzirebilrim allah bunu bana nasip eder

Ama aksi bi durum olursa
Tanıdığım güvendiğim biride varsa bunuda bana teklif ediyosa

Makinayla sağilmış olan sütü tabikide bebegime veririm en azindan 6 ay

Hazır paket mamaların birçoğunda daha düne kadar hep gdo tespit edildi

bazı ünlü markalar toplatıldı bile yasaklı maddeler olduğu için

Anne sütü varken hazır mama tercih etmezdim

Benim tercigim bu yönde herkesin kendi kararı

Merhaba. Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. 3.5 aylık bebeğim var. Bebeğim 23 gün yoğunbakımda kaldı. O dönemde bende pompa aldım ve çok fazla süt üretimim vardı. Bebeğim geldikten sonra süt sağımı önermediler çünkü pompa fazla süt üretimini tetikliyor ve tazyik sorunu nedeniyle bebekte gaza neden oluyor.
Memelerinizin dolgunluğu sızlığa neden oluyor.
Bende ilk zamanlar bebeğimin sütlerini bağışlamayı düşündüm fakat eşim izin vermedi. Bir kaç gün sonra işe başlayacağım. Memelerimden artık pompayla süt alamıyorum. Sütüm azalmaya başladı. Yani sadece bebeğime yetecek sütüm var diyelim.
Bunu niye anlattığıma gelince, o sütler o kadar kıymetli ki at derin dondurucuya 3 ay saklayabiliyorsun.
Daha anneliğin çok yeni, memeler terbiye olunca neye ihtiyacın olacağını bilemezsin.
Dışarı çıkman gerekir, bebeğine birinin bakması gerekir o sütler kurtarıcın olur.
Düşüncen çok güzel ama önce kendi bebeğin. İlk sütler çok kıymetli.
Ha ben alır mıydım dersen valla alırdım. Bebeğime işteylen nasıl süt biriktireceğim derdindeyim. Çok da memnun olurdum.
Ama belirttiğim şeyleri atlama lütfen

Evet kesinlikle böyle bir teklif gercekten cok üzüp depresyona kadar ilerleyebilir. ..
En sagliklisi sanirim teklif etmemek cok hassas bir dönemdeyiz suanda ikimizde sonucta kendisi teklif ederse ancak durum degisir .

Sakın sormayın ..
Asla kabul etmezdiim ..
İçine asla sinmiyicektir versede ..
Her annenin sütü kendi bebeğine yarar .
Tahmin ediyorum benimde ilk 3 ay tek gögsümden 150 cc çıkıyordu hepsini dolaba attım ama bebeğim buzluktan çıkan sütü kabul etmedi öyle bir ihtimal de var .

Bende çok hevesliydim ve yapısal bozukluktan emziremedim. 1.5 aylıktı kuzenim geliyordu yurtdışından annem o emzirsin biraz dedi ve çok gücüme gitti. Ben bebeğime süt yapamadım, onun gelip benim yavrumla öyle bir bağ kuracak olması beni çok incitti. Loğusa olarak cidden kahrolmuştum.
Ama sağılmış süt şeklinde teklif etseydi biri elbette kabul ederdim. Formül mamalar anne sütüne %6 oranında yakın en fazla. Ben isteyemezdim ama kabul ederdim. Tabi yine üzülürdüm biraz, kendimi eksik hissederdim yine ama bebeğimin sağlığı daha ağır basardı.

Bende bebeğimi hem emzirip hem sağdım çok sütüm oluyor gögüslerim şişiyordu ..
Sağmazsam durmuyordu kendiliğinden sızıyordu .
4. Ayda pompayı değiştirdim sağmıyordu sütüm yetmiyor diye kafayı yemiştim ..
Meğerse bebeğimin emiş gücü kuvvetlenmiş gögüsüm o tempoya alışmış sağılmıyor anca bir kase alıp elle sağdığımda masaj yaparak gördümki sütüm bol bol var .

Cook tesekkür ederim samimi mesajiniz icin , sizin bebeginiz de hayirli olsun , söylediklerinizi degerlendiricem mutlaka .

Bilemedim... 2 ayrı pompam, 3 ayrı başlığım var. 2 farklı hastane tipi pompa kiraladım.
3 ay önce her sağımda en az 150cc çıkartan pompalar mı sorunlu dersiniz. En fazla 30cc çıkartıyorum emmelerden sonra.
Elimle sağsam da aynı. Yarın bir de manuel pompa alacağım denemek için eltimden. Bakalım inş dediğiniz gibidir.

Saglicakla alin bebeginizi kucaginiza , insaallah emzirme sorunu yasamazsiniz , anne sütüylee buyur bebeginiz ,
Saglikli hamilelik diliyorum size

2 tane pompa denedim aynı sağmıyordu .
Bebeğiniz doyuyorsa emdiğini hissediyorsan sorun yok bence

Kesin egodan dolayi yaptiğini söylemiyorum fakat bu yaptiğin öyle karşilanir "baaaak bende ne kaaa süt var benim bebiş seninkinden sağlikli olacak ama iyiki sütüm çok, belki seninkide sağlikli olur" gibi algilanir.

Şahsen ben, sadece 2 ay emzirebilmiş bir anne olarak öyle algilardim. Sonuçta bebek hasta değil, öksüz değil. Formul mamalar zehir değil, şimdiye kadar hiç bir bebek formül mamadan ölmedi.

Kim bilir istemeden yapiyorsun fakat senin gibi düşünen kadinlardan dolayi birçok kadin lohusa depresyonu geçiriyor. Anne sütüne çok orantisiz bir şekilde değer veriliyor diye kadinlar baski halinde. O ilk haftalar zehir oluyor.

Sakin ama sakin teklif etme. Lohusaliğin Türkü, Almani, Hindistanlisi yoktur. Hepimiz hasasiz, hepimiz bebeğimizi çok seviyoruz.

Pekı sut kardes olma ıhtımalını dusunun bıde? Bebeklerınızın cınsıyetı nedır? Musluman anne ve gayrımuslım annenın cocukları sut kardes olur mu onu da bı arastırın. Ben şahsen ne kendı sutumu bı baska bebege verırım ne de baskasının sutunu evladıma verırım. Bende o genetık olayını duymustum cunku cok korkutucu o ıhtımal benı yer bıtırır burnu dahı kanasa.. Cok rısklı bı ıs ve alman ırkı malesef turkler gıbı degıl o anda tesadufen bebegıne bısey olsa allah korusun dava bıle acar sıze

bence teklıf etmeyın
mamalar var gerekırse kullanır
guzel ınce dusuncenız var cok merhametlısınız evladınız saglıkla huzurla buyusun ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…