- 17 Ekim 2018
- 524
- 1.114
- 28
- Konu Sahibi krankenschwester
-
Ben de yanlis anlar uzulurmu sonucta ikimizde suan logusayiz , üzmek de istemem ..Bence bir teklif et.
Hatta konuya , 'yanlış anlaşılmak istemem. Bizim kültürümüzde - türkler arasında çok yaygın olduğu için söylüyorum' diyebilirsin. Gerçekten de yaygın yani. Benim de bir süt annem var. Hatta kendi annem bütün kötü özelliklerimi ondan aldığımı düşünür
Ayrıca başka kültürde normal olduğunu söyledikten sonra konunun alınacak gucenecek yeri kalmıyor. Ben mesela normalde çok rahatsız olacağım şeylere yabancı sevgilim 'ama bizim kültür boyle' dediği icin 'tamam o zaman' demisimdir. Aynı şekilde ona ne kadar salakça gelse de 'bizim kültür boyle' dediğimde itiraz edecek birşeyi kalmıyor
Burda tartisma konusu acmak degil amacim .. kötü bi niyet de göreniyorum bu konuda ..Ben biliyorum ve gayet de bilinçli kullanıyorum .bence siz ne yaptığınızın daha doğrusu sormak istediğiniz şeyin ne kadar hassas ,ne kadar yaralayıcı ,ne kadar depresif sorunlara yol açacağının farkında değilsiniz.
Ben de zaten tartışmıyorum ,düşüncelerimi söylüyorum .o kişinin yerine koyuyorum kendimi,emzirmeye önem veriyorum ,zorunlu nedenlerden dolayı kesmek zorundayım ve en hassas olduğum dönemde böyle birşey duyuyorum .kendinizi onun yerine koyar mısınız?siz de belirtmişsiniz ,çok önem veriyorum vs diye ..bu gibi nedenlerden dolayı lohusa sendorumunu en üst seviyede yaşayan insanlar var .Burda tartisma konusu acmak degil amacim .. kötü bi niyet de göreniyorum bu konuda ..
Ustelik sizin yazdiklarinizada hak veriyorum sormam yaralar mi , depresif bir soruna neden olur mu ? Bunlari dusundugum icin burda kafa yorup bu konuyu actim .
Yaşasin 'bizim kültürde normal' ve 'sanirim doğru kelimeleri seçemedim' deyince bitiveren kavgalar o zamanBen de yanlis anlar uzulurmu sonucta ikimizde suan logusayiz , üzmek de istemem ..
Benim esim de yabanci bende direk kültürümüzde var diyorum sasirdigi konu oldugunda , Tamam diyip konu kapaniyor :)
Fakat yeni anne olan biri logusa psikolojisiyle nasil karsilar bilemedim Özellkle annelik gibi önemli bir konu da
Ben biliyorum ve gayet de bilinçli kullanıyorum .bence siz ne yaptığınızın daha doğrusu sormak istediğiniz şeyin ne kadar hassas ,ne kadar yaralayıcı ,ne kadar depresif sorunlara yol açacağının farkında değilsiniz.
Kizlar kusura bakmayin önemsiz de olsa danismak istedim
Benim simdi 25 günlük bir bebegim var emziriyorum ve oldukca da deger veriyorum emzirmeye ..
Benden 2 gun önce dogum yapan bir komsum var biz hamilelik süresinde hep yazistik fakat bulusmadik okadar sanimi degiliz .
Bir kac gun önce bebegim aksam huzursuzlasinca bende acaba sutummu az geliyor telaslanmistim ... bebegime anne sutu verememe korkusunu taddim o an biliyorum .
Bebegim cok guzel kilo aliyor guzel iciyor.. Emzirme sorunu yasamiyoruz .
Prolaktin hormonunun daha fazla sut salgilamasi icin bende elektirikli pompa aldim ..
Hem pompalayip hemde emzirmek icin .. amacim sut salgilaminin cogalmasi .
Simdi o arkadas bana saglik sorunlarindan dolayi emzirmeyi kesmek zorunda oldugunu söyledi ve biliyorum bunun icin cok heveslendigini... ve gercekten istedigini.
Ikimiz de hemsireyiz ,
Ben simdi bu anneye sorsam kendi pompaladigim sutu bebegine ister mi diye .. acaba nasil karsilar ?? Kendisi alman , kirmak da istemiyorum yani sonucta kendini kötü hissetsin de istemiyorum ..
Dusunuyorum bana olsaydi belkide cok uzulurdum ama sonucta bilincli saglikli bir annenin sutunu bebegime verirdim .
Ilac konusunda bende cok hassasim tüm anneler gibi ..
Siz bebeginize baskasinin sütünü verir miydiniz ? Yoksa hazir mama mi tercih ederdiniz ?
Eğer sütüm olmasaydı, bebeğime başka bir annenin emzirmesini ister miydim? Emzirmesini değil ama belki biberonla vermeyi düşünebilirdim.
Biraz da kıskançlık var sanırım :)
Evet kesinlikle böyle bir teklif gercekten cok üzüp depresyona kadar ilerleyebilir. ..Ben de zaten tartışmıyorum ,düşüncelerimi söylüyorum .o kişinin yerine koyuyorum kendimi,emzirmeye önem veriyorum ,zorunlu nedenlerden dolayı kesmek zorundayım ve en hassas olduğum dönemde böyle birşey duyuyorum .kendinizi onun yerine koyar mısınız?siz de belirtmişsiniz ,çok önem veriyorum vs diye ..bu gibi nedenlerden dolayı lohusa sendorumunu en üst seviyede yaşayan insanlar var .
Bende çok hevesliydim ve yapısal bozukluktan emziremedim. 1.5 aylıktı kuzenim geliyordu yurtdışından annem o emzirsin biraz dedi ve çok gücüme gitti. Ben bebeğime süt yapamadım, onun gelip benim yavrumla öyle bir bağ kuracak olması beni çok incitti. Loğusa olarak cidden kahrolmuştum.Ben de yanlis anlar uzulurmu sonucta ikimizde suan logusayiz , üzmek de istemem ..
Benim esim de yabanci bende direk kültürümüzde var diyorum sasirdigi konu oldugunda , Tamam diyip konu kapaniyor :)
Fakat yeni anne olan biri logusa psikolojisiyle nasil karsilar bilemedim Özellkle annelik gibi önemli bir konu da
Bende bebeğimi hem emzirip hem sağdım çok sütüm oluyor gögüslerim şişiyordu ..Merhaba. Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. 3.5 aylık bebeğim var. Bebeğim 23 gün yoğunbakımda kaldı. O dönemde bende pompa aldım ve çok fazla süt üretimim vardı. Bebeğim geldikten sonra süt sağımı önermediler çünkü pompa fazla süt üretimini tetikliyor ve tazyik sorunu nedeniyle bebekte gaza neden oluyor.
Memelerinizin dolgunluğu sızlığa neden oluyor.
Bende ilk zamanlar bebeğimin sütlerini bağışlamayı düşündüm fakat eşim izin vermedi. Bir kaç gün sonra işe başlayacağım. Memelerimden artık pompayla süt alamıyorum. Sütüm azalmaya başladı. Yani sadece bebeğime yetecek sütüm var diyelim.
Bunu niye anlattığıma gelince, o sütler o kadar kıymetli ki at derin dondurucuya 3 ay saklayabiliyorsun.
Daha anneliğin çok yeni, memeler terbiye olunca neye ihtiyacın olacağını bilemezsin.
Dışarı çıkman gerekir, bebeğine birinin bakması gerekir o sütler kurtarıcın olur.
Düşüncen çok güzel ama önce kendi bebeğin. İlk sütler çok kıymetli.
Ha ben alır mıydım dersen valla alırdım. Bebeğime işteylen nasıl süt biriktireceğim derdindeyim. Çok da memnun olurdum.
Ama belirttiğim şeyleri atlama lütfen
Cook tesekkür ederim samimi mesajiniz icin , sizin bebeginiz de hayirli olsun , söylediklerinizi degerlendiricem mutlaka .Merhaba. Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. 3.5 aylık bebeğim var. Bebeğim 23 gün yoğunbakımda kaldı. O dönemde bende pompa aldım ve çok fazla süt üretimim vardı. Bebeğim geldikten sonra süt sağımı önermediler çünkü pompa fazla süt üretimini tetikliyor ve tazyik sorunu nedeniyle bebekte gaza neden oluyor.
Memelerinizin dolgunluğu sızlığa neden oluyor.
Bende ilk zamanlar bebeğimin sütlerini bağışlamayı düşündüm fakat eşim izin vermedi. Bir kaç gün sonra işe başlayacağım. Memelerimden artık pompayla süt alamıyorum. Sütüm azalmaya başladı. Yani sadece bebeğime yetecek sütüm var diyelim.
Bunu niye anlattığıma gelince, o sütler o kadar kıymetli ki at derin dondurucuya 3 ay saklayabiliyorsun.
Daha anneliğin çok yeni, memeler terbiye olunca neye ihtiyacın olacağını bilemezsin.
Dışarı çıkman gerekir, bebeğine birinin bakması gerekir o sütler kurtarıcın olur.
Düşüncen çok güzel ama önce kendi bebeğin. İlk sütler çok kıymetli.
Ha ben alır mıydım dersen valla alırdım. Bebeğime işteylen nasıl süt biriktireceğim derdindeyim. Çok da memnun olurdum.
Ama belirttiğim şeyleri atlama lütfen
Bilemedim... 2 ayrı pompam, 3 ayrı başlığım var. 2 farklı hastane tipi pompa kiraladım.Bende bebeğimi hem emzirip hem sağdım çok sütüm oluyor gögüslerim şişiyordu ..
Sağmazsam durmuyordu kendiliğinden sızıyordu .
4. Ayda pompayı değiştirdim sağmıyordu sütüm yetmiyor diye kafayı yemiştim ..
Meğerse bebeğimin emiş gücü kuvvetlenmiş gögüsüm o tempoya alışmış sağılmıyor anca bir kase alıp elle sağdığımda masaj yaparak gördümki sütüm bol bol var .
Saglicakla alin bebeginizi kucaginiza , insaallah emzirme sorunu yasamazsiniz , anne sütüylee buyur bebeginiz ,
Bende hamileyim
İnşallah bebeğimi kendim emzirebilrim allah bunu bana nasip eder
Ama aksi bi durum olursa
Tanıdığım güvendiğim biride varsa bunuda bana teklif ediyosa
Makinayla sağilmış olan sütü tabikide bebegime veririm en azindan 6 ay
Hazır paket mamaların birçoğunda daha düne kadar hep gdo tespit edildi
bazı ünlü markalar toplatıldı bile yasaklı maddeler olduğu için
Anne sütü varken hazır mama tercih etmezdim
Benim tercigim bu yönde herkesin kendi kararı
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)Saglicakla alin bebeginizi kucaginiza , insaallah emzirme sorunu yasamazsiniz , anne sütüylee buyur bebeginiz ,
Saglikli hamilelik diliyorum size
2 tane pompa denedim aynı sağmıyordu .Bilemedim... 2 ayrı pompam, 3 ayrı başlığım var. 2 farklı hastane tipi pompa kiraladım.
3 ay önce her sağımda en az 150cc çıkartan pompalar mı sorunlu dersiniz. En fazla 30cc çıkartıyorum emmelerden sonra.
Elimle sağsam da aynı. Yarın bir de manuel pompa alacağım denemek için eltimden. Bakalım inş dediğiniz gibidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?