Anne sütü

krankenschwester

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2018
524
1.114
28
Kizlar kusura bakmayin önemsiz de olsa danismak istedim
Benim simdi 25 günlük bir bebegim var emziriyorum ve oldukca da deger veriyorum emzirmeye ..

Benden 2 gun önce dogum yapan bir komsum var biz hamilelik süresinde hep yazistik fakat bulusmadik okadar sanimi degiliz .

Bir kac gun önce bebegim aksam huzursuzlasinca bende acaba sutummu az geliyor telaslanmistim ... bebegime anne sutu verememe korkusunu taddim o an biliyorum .

Bebegim cok guzel kilo aliyor guzel iciyor.. Emzirme sorunu yasamiyoruz .

Prolaktin hormonunun daha fazla sut salgilamasi icin bende elektirikli pompa aldim ..

Hem pompalayip hemde emzirmek icin .. amacim sut salgilaminin cogalmasi .

Simdi o arkadas bana saglik sorunlarindan dolayi emzirmeyi kesmek zorunda oldugunu söyledi ve biliyorum bunun icin cok heveslendigini... ve gercekten istedigini.

Ikimiz de hemsireyiz ,
Ben simdi bu anneye sorsam kendi pompaladigim sutu bebegine ister mi diye .. acaba nasil karsilar ?? Kendisi alman , kirmak da istemiyorum yani sonucta kendini kötü hissetsin de istemiyorum ..

Dusunuyorum bana olsaydi belkide cok uzulurdum ama sonucta bilincli saglikli bir annenin sutunu bebegime verirdim .

Ilac konusunda bende cok hassasim tüm anneler gibi ..

Siz bebeginize baskasinin sütünü verir miydiniz ? Yoksa hazir mama mi tercih ederdiniz ?

Eğer sütüm olmasaydı, bebeğime başka bir annenin emzirmesini ister miydim? Emzirmesini değil ama belki biberonla vermeyi düşünebilirdim.

Biraz da kıskançlık var sanırım :)

Son düzenleme:
Anne sütü her ne kadar tüm mamalardan daha önemli olsa da , sanırım hiç bir anne bir başkasının sütünü bebeğine vermek istemez .
Sonuçta kimse bilmez sütünü veren kişide bir rahatsızlık var mı vs. Bence sormayın, yanlış anlayabilir . :/

Ben olsam kabul etmezdim.
Tamam anne sütü mucizevi bir besin ama olmaması halinde devam sütü tercih ederdim ki oğlum 3.5 aylık şu an hem emziriyorum hem devam sütü veriyorum, ilk zamanlar üzülmüştüm ama artık sorun etmiyorum. Arkadaşınız da alışmıştır muhtemelen artık duruma,iyi niyetinizden şüphem yok ama sormanız üzebilir onu.

Bende cok incitirdi diye dusunuyorum ama diger taraftan Formül sut belki annenin kendisi icin daha güvenlidir .
soyle dusunun aanne sutu eevet mucize harika bir sey keske herkes sonuna kadar emzirebilse ama hic alamayan bebekler var sonucta onlarda yasiyor bir sekilde sagliklilar ve kadin henuz lohusa boyle bi teklif onda buyuk bir yikima sebep olabilir

Kizlar kusura bakmayin önemsiz de olsa danismak istedim
Benim simdi 25 günlük bir bebegim var emziriyorum ve oldukca da deger veriyorum emzirmeye ..

Benden 2 gun önce dogum yapan bir komsum var biz hamilelik süresinde hep yazistik fakat bulusmadik okadar sanimi degiliz .

Bir kac gun önce bebegim aksam huzursuzlasinca bende acaba sutummu az geliyor telaslanmistim ... bebegime anne sutu verememe korkusunu taddim o an biliyorum .

Bebegim cok guzel kilo aliyor guzel iciyor.. Emzirme sorunu yasamiyoruz .

Prolaktin hormonunun daha fazla sut salgilamasi icin bende elektirikli pompa aldim ..

Hem pompalayip hemde emzirmek icin .. amacim sut salgilaminin cogalmasi .

Simdi o arkadas bana saglik sorunlarindan dolayi emzirmeyi kesmek zorunda oldugunu söyledi ve biliyorum bunun icin cok heveslendigini... ve gercekten istedigini.

Ikimiz de hemsireyiz ,
Ben simdi bu anneye sorsam kendi pompaladigim sutu bebegine ister mi diye .. acaba nasil karsilar ?? Kendisi alman , kirmak da istemiyorum yani sonucta kendini kötü hissetsin de istemiyorum ..

Dusunuyorum bana olsaydi belkide cok uzulurdum ama sonucta bilincli saglikli bir annenin sutunu bebegime verirdim .

Ilac konusunda bende cok hassasim tüm anneler gibi ..

Siz bebeginize baskasinin sütünü verir miydiniz ? Yoksa hazir mama mi tercih ederdiniz ?

Eğer sütüm olmasaydı, bebeğime başka bir annenin emzirmesini ister miydim? Emzirmesini değil ama belki biberonla vermeyi düşünebilirdim.

Biraz da kıskançlık var sanırım :)

Benim bildigim almanlarda cekingenlik falan yok sorabilirsiniz bu onu incitecegi de sanmiyorum ben bile kendi yerime koyduysam incinmezdim hatta sevinirdim, anne sütü 6 ay kadar icilmesi cok önemli birsey.. bende almanyada yasiyorum sonucta acik acik soruyolar masallahhh cekinmeden hele :)))) herkesin karakterin yapisi farklidir bunu da unutma derim

Bence bir teklif et.
Hatta konuya , 'yanlış anlaşılmak istemem. Bizim kültürümüzde - türkler arasında çok yaygın olduğu için söylüyorum' diyebilirsin. Gerçekten de yaygın yani. Benim de bir süt annem var. Hatta kendi annem bütün kötü özelliklerimi ondan aldığımı düşünür:kk77:
Ayrıca başka kültürde normal olduğunu söyledikten sonra konunun alınacak gucenecek yeri kalmıyor. Ben mesela normalde çok rahatsız olacağım şeylere yabancı sevgilim 'ama bizim kültür boyle' dediği icin 'tamam o zaman' demisimdir. Aynı şekilde ona ne kadar salakça gelse de 'bizim kültür boyle' dediğimde itiraz edecek birşeyi kalmıyor

İşgüzarlığın kelime anlamını bilmiyorsunuz sanırım...
Ben biliyorum ve gayet de bilinçli kullanıyorum .bence siz ne yaptığınızın daha doğrusu sormak istediğiniz şeyin ne kadar hassas ,ne kadar yaralayıcı ,ne kadar depresif sorunlara yol açacağının farkında değilsiniz.

Back
X