• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne sutu yaramiyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
cildirmak uzereyim. Cok kisa anlticam...

10 gunluk bebegim var, sutum gec geldi ama, yeteri kdar var... sag gogusumle emzirirken sol gogusumden kalkana 15-20 cc sut akiyor,bebegimin emzirme esnasinda yutkunma sesini duyuyorum, mememde uyuya kaliyor ve agzindan cekip meme ucuma bastirdigimda sut suratina fiskiriyor... ve gayet guzel emiyor bazen 1,5 saat dinlene dinlene emiyor

3690 gr dogdu, 1 hafta sonra 3620 gr di. 10 gunluk kontrolde 3460 gr cikti, doktor acil mama takviyesi dedi, once emzir hemen ardindan 60 cc mama ver dedi, emzirdikten sonra 60 cc mama veriyorum 10-20 cc anca iciyor mamadan, onu da kusuyor sonra... ve kilo almiyor aksine kilo veriyor cok canim sikkin...

Doktorumuz 1 haftadan sonra kilo almaya baslamasi lazimdi diyor ama aksine asil kill verme 1 haftadan sonra cikti bizde. Gunde 4-5 defa cisli bez aliyorum, bazen 3-4 defa da kaka yapiyor ilave olarak... doyuyor oldugunu dusunuyoruz bu yuzden ama sutum mu yaramiyor yoksa dogum odemini mi gec atiyor onu bilemedik... lutfen benimle ayni durumu yasayan varsa birsey soylesin

Gecmis olsun.Sutun yararini anlamak adina bir kac gun dinlenip sadece mama verseniz,sutu sagip dolaba atsaniz.Olcum yapip duruma baksaniz nasil olur acaba,yaramayan sut yoktur diye biliyorum.herseyden ote kilo aldirmasa da bebegin ihtiyaci olan hersey var ama verdirmesi cok ilginc geldi.İnsallah duzelir ilk bebeginiz mi?

10 günde kilo düşüklüğü normal. Bebeğine süt verememis anne olarak söylüyorum. Lütfen emzirin, kronik bir hastalığınız yoksa yaramama gibi bir lüksü yok sütünüzün. Mama şu an size cazip gelecek ama inanın zamanla zorluğunu yaşayacaknız. Doktorunuzu değiştirin. 10 günlük bebek 60 cc mamayı nasıl icsin. Cok fazla

Gecmis olsun.Sutun yararini anlamak adina bir kac gun dinlenip sadece mama verseniz,sutu sagip dolaba atsaniz.Olcum yapip duruma baksaniz nasil olur acaba,yaramayan sut yoktur diye biliyorum.herseyden ote kilo aldirmasa da bebegin ihtiyaci olan hersey var ama verdirmesi cok ilginc geldi.İnsallah duzelir ilk bebeginiz mi?
Sutum var, bebegim emerken surekli yutkunma sesini duyuyorum, memede uyuya kaliyor agzindan cekip ucunu siktigimda yuzune fiskiriyor, hergun 4-5 defa cis ve kaka yapiyor, ama elimde iki taneelektrikli pompa var 5 cc bile sut sagamiyorum. Sanirim makinalar benim gogusum icin uygun degil. Sut mu yok acaba demistim ama benim gibi sutu oldugu halde cekemeyen cok kisi okudum sanirim makina uyumsuzlugu. O yuzden sagim yapma sansim yok ne yazikki.

10 günde kilo düşüklüğü normal. Bebeğine süt verememis anne olarak söylüyorum. Lütfen emzirin, kronik bir hastalığınız yoksa yaramama gibi bir lüksü yok sütünüzün. Mama şu an size cazip gelecek ama inanın zamanla zorluğunu yaşayacaknız. Doktorunuzu değiştirin. 10 günlük bebek 60 cc mamayı nasıl icsin. Cok fazla

Mama bana asla cazip gelmiyor cunku sutum gelmedigi donemde cok az miktarda vermistim su isit sterilize et sabahtan aksama tum gunum onunla geciyordu emzirmeye basladigimdan beri resmen rahata erdim. Kaldiki bebegime yapay birsey vermektense anne sutu vermek isterim.

Bu aksam baska bir cocuk doktoruna gittim arkadas tavsiyesi ile. Kilo skalamiza bakarak dogumdan sonraki 10. Gun dogum kilosuna donmesi gerekirdi cok faZla kilo kaybi olmus dedi. 2-3 gun sonra tekrar cagirdi almaya baslamis mi ona bakalim dedi. Bugun dunku olcumden 60 gr fazla cokti ama tarti farki olabilir diye dikkate almadilar.

el pompasi ile denemeni oneririm.birde makinayi goguse takip kendisinin cikmasini bekleme,sende asagidan yukariya elinle sagiyormus gibi destek verirsen eminim daha fazla cikacaktir.Hic beslenemeseydi o kadar bez cikartamazdi dedigin gibi.Yapay olarak dedigin mamalarda aslina bakarsan anne sutune yakin olarak uretilmis formul sut oldugu icin,icine gerekli vitamini minerali koyuyorlar.Tabi ki hicbir sey anne sutunun yerini alamaz ama ilk ayda ki kilo artislaei onemli oldugu icin de en azindan skintiyi atlatana kadar verebilirsin.

el pompasi ile denemeni oneririm.birde makinayi goguse takip kendisinin cikmasini bekleme,sende asagidan yukariya elinle sagiyormus gibi destek verirsen eminim daha fazla cikacaktir.Hic beslenemeseydi o kadar bez cikartamazdi dedigin gibi.Yapay olarak dedigin mamalarda aslina bakarsan anne sutune yakin olarak uretilmis formul sut oldugu icin,icine gerekli vitamini minerali koyuyorlar.Tabi ki hicbir sey anne sutunun yerini alamaz ama ilk ayda ki kilo artislaei onemli oldugu icin de en azindan skintiyi atlatana kadar verebilirsin.
Vermeme taraftari oldugumdan degil, once anne sutu ardindan mama dedi doktor, emzirdikten sonra verince almiyor, doymus oluyor muhtemelen 60 cc mamayi gidiklaya gidiklaya 20 cc anca iciriyorum, onu da anne sutuyle beraber kusup cikartiyor.bir ogun anne sutu bir ogun mama denemeye kalktim ozaman da beni reddetti. Biberon kolay geliyor tabi...

Mutlaka anne sutune cok benzer mamalar var bende arastirdim epey ve zengin buldugum bir markayi aldim tabiki, onca mamayla beslenen cocuk var gelisimleri cok iyi masallah haksizlik etmek istemem kimseye ama sutum varken ve bebegim emiyorken mmaama vermek acikcasi sinirlerimi bozuyor. Hele cocuk ta memeyi mamaya tercih ederken...

Anne sütünün yaramıyor olması durumu tamamen şehir efsanesi bence. Daha bilgili kişilerce yönlendirilmek istersen lütfen Emzirme Sanatı facebook kapalı grubuna üye ol ve destek al kırmızıcım.. bilgim olsa yönlendiririm ama mamayı kullanmana gerek kalmayabilir üye olur destek alırsan.. bir de gak meme guk meme. memeden indirme gerekirse öyle yaşa bir süre.

cildirmak uzereyim. Cok kisa anlticam...

10 gunluk bebegim var, sutum gec geldi ama, yeteri kdar var... sag gogusumle emzirirken sol gogusumden kalkana 15-20 cc sut akiyor,bebegimin emzirme esnasinda yutkunma sesini duyuyorum, mememde uyuya kaliyor ve agzindan cekip meme ucuma bastirdigimda sut suratina fiskiriyor... ve gayet guzel emiyor bazen 1,5 saat dinlene dinlene emiyor

3690 gr dogdu, 1 hafta sonra 3620 gr di. 10 gunluk kontrolde 3460 gr cikti, doktor acil mama takviyesi dedi, once emzir hemen ardindan 60 cc mama ver dedi, emzirdikten sonra 60 cc mama veriyorum 10-20 cc anca iciyor mamadan, onu da kusuyor sonra... ve kilo almiyor aksine kilo veriyor cok canim sikkin...

Doktorumuz 1 haftadan sonra kilo almaya baslamasi lazimdi diyor ama aksine asil kill verme 1 haftadan sonra cikti bizde. Gunde 4-5 defa cisli bez aliyorum, bazen 3-4 defa da kaka yapiyor ilave olarak... doyuyor oldugunu dusunuyoruz bu yuzden ama sutum mu yaramiyor yoksa dogum odemini mi gec atiyor onu bilemedik... lutfen benimle ayni durumu yasayan varsa birsey soylesin
Süt yaramaması diye birşey kesinlikle yok. Mama anca boş kilo yapar. Anne sütü mucizedir. Sütün dururken mamaya alıştırma. Süt az gelebilir belki ama senin az da değil bebeğin doyuyor belli yazık mamaya zorlama boşuna mama fazla geliyor ki kusuyor. Sadece bir göğsünü tam boşalttığından emin ol sonra öteki göğüse geç ön süt son süt farkından olabilir belki. Her çocuğun bünyesi farklıdır belki normal bir süreç yaşıyor şuan. Benim sütüm azdı günde 1 kez mama veriyordum sonra çoğaldı vermemeye başladım. Keşke o 1 seferi bile vermeseydim diyorum bazen. 5 6 günde bir kaka yapıyordu doktorum mamayı arttır ki kaka yapabilsin dedi. Ne alaka dedim arttırmadım. Çocukta bir sıkıntı yaratmıyordu anladım ki bünyesi öyleydi. Doktoru dinlesem boşuna mama yükleyecektim

Anne sütünün yaramıyor olması durumu tamamen şehir efsanesi bence. Daha bilgili kişilerce yönlendirilmek istersen lütfen Emzirme Sanatı facebook kapalı grubuna üye ol ve destek al kırmızıcım.. bilgim olsa yönlendiririm ama mamayı kullanmana gerek kalmayabilir üye olur destek alırsan.. bir de gak meme guk meme. memeden indirme gerekirse öyle yaşa bir süre.
O grupta yazılanları okuduktan sonra mamayı bıraktırmıştım ben de keşke daha önce bulsaymışım o grubu

Sariligi cok az oldu, 8. Gun 11 filandi 14. Gun 6 ya dusmustu doktorumuz artik bakmaya gerek yok demisti.
Herkes ister bebeğine anne sütü versin.Ama eğer anne sütü ve bebek arasında bi uyumsuzluk varsa burda yanlış yönlendirme veya doktorunu değiştir tavsiyesi verilmemeli.başka bir doktora daha götürebilirsin emin olmak için ama kadın böyle çaresizken mamayı bırak anne sütü ver doktorunu değiştir demekte nedir? Öadem bukadar biliyorsunuz çocuk doktoru olsaydınız.Canım sana tavsiyem öncelikle doktoruna sor forumdada aynı durumu yaşayanlar sana mümkünse sorunu nasıl çözdüklerini söylesinler,kulaktan dolma tavsiyelerle olacak şey değil malesef.Aynı durum bendede var bebğim 2920 doğdu sütüm 4. Gün geldi ve 4 gün boyunca yaraoldu soyuldu göğüsüm gene pes etmedim.sora birden geldi sütüm göğüslerim doldu taştı.ancak bebeğim çok kusuyordu çiş ve kaka durumu iyiydi ancak dptu düzgün kilo almamıştı.saatlerce gısıklıyarak emziriyorum saatlerce.kusuyor yine istiyor kaka yapıor yine istiyor hep kısır döngü.geceleri uyku yok vs. Ve pazartesi günü gündüz okadar emdiki sanırım geceye kadar verimliliğini kaybetti göğüslerim açlıktan ağladı yavrum mecbur eczaneden mama aldık.doktorum iyi yaptığımı bi çocuğun aç kalmasındansa mama takviyesinin bebek için daha iyi olduğunu söyledi.1,2 gün emzirip üstüne mama içirdim bebeğim 23 günlük 40dk emdikten sonra 60cc bitirdi üstüne(herzaman aynı değil tabi) geçen gece emzirmeden mama verdim ve kusmadı.dikkatimi çekti.emzirdiğimde kusuyor mamayı kusmuyor.sende bi bak istersen seninde öylemi.nedenini henüz bilmiyoruz yarın dr randevum var sorunca sanada yazarım

Herkes ister bebeğine anne sütü versin.Ama eğer anne sütü ve bebek arasında bi uyumsuzluk varsa burda yanlış yönlendirme veya doktorunu değiştir tavsiyesi verilmemeli.başka bir doktora daha götürebilirsin emin olmak için ama kadın böyle çaresizken mamayı bırak anne sütü ver doktorunu değiştir demekte nedir? Öadem bukadar biliyorsunuz çocuk doktoru olsaydınız.Canım sana tavsiyem öncelikle doktoruna sor forumdada aynı durumu yaşayanlar sana mümkünse sorunu nasıl çözdüklerini söylesinler,kulaktan dolma tavsiyelerle olacak şey değil malesef.Aynı durum bendede var bebğim 2920 doğdu sütüm 4. Gün geldi ve 4 gün boyunca yaraoldu soyuldu göğüsüm gene pes etmedim.sora birden geldi sütüm göğüslerim doldu taştı.ancak bebeğim çok kusuyordu çiş ve kaka durumu iyiydi ancak dptu düzgün kilo almamıştı.saatlerce gısıklıyarak emziriyorum saatlerce.kusuyor yine istiyor kaka yapıor yine istiyor hep kısır döngü.geceleri uyku yok vs. Ve pazartesi günü gündüz okadar emdiki sanırım geceye kadar verimliliğini kaybetti göğüslerim açlıktan ağladı yavrum mecbur eczaneden mama aldık.doktorum iyi yaptığımı bi çocuğun aç kalmasındansa mama takviyesinin bebek için daha iyi olduğunu söyledi.1,2 gün emzirip üstüne mama içirdim bebeğim 23 günlük 40dk emdikten sonra 60cc bitirdi üstüne(herzaman aynı değil tabi) geçen gece emzirmeden mama verdim ve kusmadı.dikkatimi çekti.emzirdiğimde kusuyor mamayı kusmuyor.sende bi bak istersen seninde öylemi.nedenini henüz bilmiyoruz yarın dr randevum var sorunca sanada yazarım
Sorunumuz cozuldu, sanirim dogum sisligini gec atmis, ama doktorumu degistirdim, 3 gun sadece anne sutu ver 3 gun sonra geldiginizde kilo durumuna bakalim dedi 3 gun sonra 140 gr almisti ve bir aylik kontrolunde 15 gunde 750 gr almisti mamayi biraktik su an sadece anne sutu aliyor sanirim gunde 40-45 gr kdar aliyor ki gunde 25-30 gr almasi yeterli sayiliyor... insallah kilo alimi dusmez bebegimin emzirmek cok guzel bir duygu ve bebegim icin cok faydali tabiki...

Ama doktoru degistirmeseydim su an mama veriyordum ve muhtemelen emmeyi birakacakti... cunku mama alirken beni asla emmedi reddetti emmeyi ilk zamanlar bile...

Mamayı istemiyorsa bebeğin doyuyor demektir zaten. Kaka da yapiyorsa kesinlikle ihtiyacı yok mamaya. Sütün yaramaması durumu tamamen şehir efsanesi, ki en kötü süt bile en kaliteli mamadan çok daha iyidir. Benim hemşirem özellikle uyarmıştı, en son hangi memeyi emzirdiysen bir sonraki emzirmede o memeyi ver diye. Bi meme boşalmadan diğerine geçme, önden sulu ve şekerli kısmı gelir sütünün. Yağlı ve kilo aldıran kısım en son gelir. Gece sütü de iyi kilo aldırır. Doktorunu değiştirmeyi düşünebilirsin, yeniden kontrol edilir kilosu gelişimi. eğer bebeğin gerçekten kilo veriyorsa bu sütten değil başka bir sağlık sorunundan olabilir ama büyük ihtimal hatalı tartım işleminden kaynaklı tüm olay.

Back