anne sütü yapan yeni keşfim :!!!!

pelinsubahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
839
80
123
Ankara
kızlar malum sütüz çoğalsın diye deli gibi yiyip içiyorz
malesef benimde sütüm zorlaya zorlara yiye yiye

yalnız bir şey keşfettim hemen paylaşmak istedim.
dim.s meyve suyunun sarı meyveler diye bir çeşidi var zaten içeriği süt yapan ayva armut birde elma
bana diğer denediğim herşeey göre daha iyi geldi hem pratik geldi ki hoşaf yapıyordum ayvadan armuttan bu kadar etkili olmuyordu hem ekonomik emzirme çayları kadar pahalı değil
birde sizler deneyin
bol sütlü günler

Ne kadar iciyprsun gunde???

Dua et arkadasım aldım bir bardak içtim meyva suyundan arkasınan da bir bardak süt içtim insallah sütüm cogalır

ise yarıyor mu gercekten ya bende merak ettim şimdi, o meyvesularında gercek meyve suyu oranı en fazla % 40 yazıyor kutularında gerisi katkı maddesi sanki

Hanımlar merhaba,
Sütüm çoğalması için ben de çok şeyler yaptım, ama anladım ki tek başına hiçbirşeyin faydası yok. Önemli olan düzenli ve dengeli beslenmek, öğün atlamamak ve bol su içmek,
Su da zorla içilmiyor, onun için susatacak besinler yemeye dikkat ederdşm hep.
Özellikle bol soğanlı kırmızı et pişirirdim sütüm azaldığı dönemlerde çok çok iyi gelirdi bana, yerken tuzunu da biraz fazla koyasrdım normale göre , susatırdı beni ve içtiğim su resmen süte dönüşürdü. Bİrgün deneyin bunu, Bebekleriniz ne kadarlık bilmiyorum ama bol bol da dinlenmeye uyumaya moralinizi yüksek tutmaya dikkat edin.

merhaba,

ben de kızımı hala emziriyorum suanda 17 aylık yakında da sütü kesmeyi düşünüyoruz .
sütü arttıran seyler aslında cok ama kişiye göre değişiiyor.
meyva suuyu arttırıyo ewet ama sonrasında kilo sorunu yaratıyo.
bence evde sekersiz ayva elma kompostosu hem sağlıklı hem de kilo yapmaz.
ben herşeyi içtim süt yapar diye doğumdan sonra ...
simdi 20kg fazlalığım var
benden söylemesi,tabi zayıfsanız sorun değil:)

o cok olan seylerden biri bile bana daha fayda etmedi malesef
bende yiye yiye sistim 6 ayda

sütü az olan arkadaslar bide badem yemeyi deneyin inanilmaz süt yapiyo.ayrica cok saglikli.ben hergün yerim.süt yapsin diye yememistim ama tesadüfen kesfettim. insallah ihtiyaci olanlara yarar.

bende ahmet marankide duymustum ayva ile armut sütü olmayan anneler icin birebir diye süt artiriyormus
ben kaynatiyordum seker de katiyordum ve faydasinida gördüm kizlarr
bence meyvesuyuda iyi olur ayni sonucta ama fazla kacirisak kiloda yapar

arkadaşlar benim bebegim emmek istemiyordu. bu nedenle ilk bir kaç gün sütüm dogru düzgün gelmedi. sonra sütüm artsın diye süt yapan çaylar, rezene, incir kayantıp içtim hergün litrelerce sıvı aldım ayrıca suda tükettim. şu anda bebegim 20 günlük emmek istiyor ama ona yetecek kadar sütüm gelmiyor bazen memeyi bırakıp ellerini emmeye çalışıyor. sütümü arttırmak için önerebileceginiz farklı tarifleriniz var mı? elma armut ve ayva bana fayda vermedi.

yeşil mercimek çok artırıyor ve unlu gıdalar özellikle ev yapımı kekler

Sutunun olmasini istiyorsan bol bol emzir sut emdikce gelecektir ve sutunun yetecegine inan bol su ic benim sut derdim hic olmadi cok su bitki cayi tuketiyordum emzirmeye baslamadan once ne icmek stiyorsam hepsini yanima aliyordum en cok emzirirken susarsin zaten bu da doktor onerisi su soda cay meyve suyu ne bulursan emzirirken ic sutun cogalir demisti gunde 5-6 lt sivi kesin tuketiyordum ilk 6ay bebgim de saat basi emiyordu oyle cok emiyordu ki o kadar sivi tuketimine gunde 2-3 kez wc ye ancak gidiyordum

arkadaşlar benimde kızımı doğum yaptığımda bulgur plavı ve yeşil soğan çok arttırmıştı resmen hep kıyafetlerim ıslak geziyodum doktoruma sorduğumda mayalanan yıyecekler mesela bulgur yoğurt gibi şeyler süt yapımını arttırır demişti hatta bira bile:26:demişti:)o nedenle kızımı 2 yaşına kadar sadece anne sütü yetmişti ek gıdalara düzenli olarak veremiyodum çünkü hep emmek istiyodu çok şükür bi gelişme geriliği yada hastalığı olmadı hep büyüme standartlarına uygun seyretti ve hiç ciddi ateşlenme yada hastalığı olmadı anlıycanız anne sütünün yararını çok gördüm

merhaba arkadaşlar,
benim de 9 günlük bi bebeğim var,ama yeterli sütüm yok ne yazık ki...
o nedenle takviye olarak mama da veriyorum....
benim süt arttırmak için denediğim ve çevreden duyduğum şeyler de şunlar:
vitamalt die bir malt içeceği... beyaz dut kurusu, tahin helvası, bulgur, dereotu(bunu denemedim), humana still tea...
bunların yanında bol su içmek ve mümkün olduğunca emzirmek...
sütümde bi miktar artış oldu ama yeteri kadar değil, o nedenle mama vermeyi kesemiyorum, aç kalmasın diye... ama mamaya alışıp da hiç emzrememekten de korkuyorum... siz mama veriyo musunuz...

Humana cay cok arttiriyo gercekten
Birde kuru uzum ve inciri az suda kaynatin sonra kevgirden gecirin bana cok faydasi oldu
Ve suu bol su tuketin

Humana cay cok arttiriyo gercekten
Birde kuru uzum ve inciri az suda kaynatin sonra kevgirden gecirin bana cok faydasi oldu
Ve suu bol su tuketin

Arkadaslar sutu bayagi arttiran bir sey de cemen tohumu hapi. Ben bunu yabanci bir forumdan ogrenmistim. Ingilizcesi fenugreek diye geciyor. Ozellikle amerikali kadinlar cok kullaniyor. Bende aldim denedim. Bol suyla icildiginde gercekten de sutu arttiriyor. Ben emziremiyorum gerci agirlikli olarak mamayla besliyorum ama bu hap gercekten ise yariyor bir arastirin isterseniz, dogal urunler satan yerlerde bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…