• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütü problemi

Benşm sorunuma çare buşabilecek var mı? Uzun uzun anlatıcam belki aynı şeyi yaşayanlar olmuş olabilir. Preeklampsi nedeniyle 35 haftada doğum yaptım. Bebeğim 9 gün yoğun bakımda kaldı. Ben 9 gün boyunca 2 saatte bir süt sağdım. İşk 3-4 gün süt gelmedi sonra geşmeye başldı. Hatta 70-80 cc cıkardım her sağışta. Sonra kızım eve geldi ememedi 1 hafta boyumca geceleri açlıktan ağladı. Sağmaya devam ettim ama süt azaldı . (Kötü ve yorucu bir lohsalık yaşadım ne yazıkki). Doktor hemen mamaya geçirdi bizde cahillik geçtik. Emzirdim ama mamada verdim. Ama sütüm daha ilk ayda 30 cc ye düştü. Doktor değiştirdik. Doktor keske mamaya geçmeseydiniz önce bana gelseydiniz relaktasyon tontemi denersik dedi. Tinede deneyelim dedi ama bebeğim o ince boru ağzına değince anlayıp memeyi bıraktı deneyemesik bile. Aklınıza gelebilecek herşeyi yedim, var olan tüm malt içeceklerini içtim, bira mayası tabletlerinden çemen pruna kadar tüm kompostoları denedim, hatta en son motilium bile denemek zorunda kaldım(doktor önerisi ile) ama fayda etmesi (içimde rahat etmesiği için zaten 1 hafta ıyguladım. Suan bebeğim 4.5 aylık hala bir inat sağıyorum emzirmeye calısıorum ama süt olmadıgı için memeyi istemiyor sağsamda iki göğüsten anca 10 cc cıkıyor. Buna benzer durum yaşayıp yinede sütünü artırabilen var mo? Yada çnerisi olan?
Facebook emzirme sanati grubuna uye olup sorabilirsin faydali olurlar.

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Eğer emmiyorsa sütünün azalması ve bitmesi çok normal. Tekrar artması için tek çare emmesi. Ama olmuyorsa bu kadar yıpratma kendini. İlla herkes iki yaşına kadar emzirecek diye bir kural yok. Benim bebeğim de 8,5 ay emdi, sonra kendi kendine bıraktı. Ben de üzüldüm, inat ettim ama emmek istemedi artık. Devam sütü veriyorum. Çok şükür 4,5 ay senin sütünü almış. Hiç anne sütü almayan bebekler var. Sen elinden geleni yapmışsın. Eğer inatla emmiyorsa içine sinen bir devam sütüyle devam etmeni öneririm. Bu kadar stres sana zarar, dolayısıyla bebeğine zarar.
Doğru haklısınız yine azcıkta olsa aldı anne sütükader diyorum artıl. İlginiz in cok tesekküler☺️

Canım bende kızımı bi süre bunla emzirdim ama sonra bıraktı istemedi ama ben geç kalmistim
Bence senin için gec degil.surekli denemeni tavsiye ederim
Ben beslenme şırıngası ile yaptim istersen sende bi dene
Siringadan sen sıkıyorsun ağzına
Belki ağzında tadını alırsa ammeye devam eder
Anlatabildim bilmiyorum
Sizin ki nasil onuda bilmiyorum gerçi
Ama ağzına mama gelmeyince sadece hortum değince istemiyo olabilr
Aynen borunun değdığını gemen anlıyor. Belki 1-2 aylıkken olsaydı anlamazdı ama şimdi hissediyor. Şırıngayıda deniyim. İnsan debemedim demek istemiyorolmasa bile elimden geleni yapmıştım diyim. Gerisi kader. Tesekkürler☺️

Aynen borunun değdığını gemen anlıyor. Belki 1-2 aylıkken olsaydı anlamazdı ama şimdi hissediyor. Şırıngayıda deniyim. İnsan debemedim demek istemiyorolmasa bile elimden geleni yapmıştım diyim. Gerisi kader. Tesekkürler☺️
Canım ama şırınganın ucuna yine hortum takacaksın
5 numara serum hortumu

Siringayida dene dememdeki sebep benim kızımda hortm değince istemiyordu ama ağzına hortumu sokunca hemen mama sıkıyordum yavas yavas öyle olunca emiyodu

Hımmm yama
Canım ama şırınganın ucuna yine hortum takacaksın
5 numara serum hortumu

Siringayida dene dememdeki sebep benim kızımda hortm değince istemiyordu ama ağzına hortumu sokunca hemen mama sıkıyordum yavas yavas öyle olunca emiyodu
mmm şimdi anladım. Dediğiniz gibi deniyim. Mamayı aldığı gibi belki farketmez☺️

Hımmm yama

mmm şimdi anladım. Dediğiniz gibi deniyim. Mamayı aldığı gibi belki farketmez☺️
Evet canm mutlaka dene
InşaAllah emer yavrun ve öylece sütünde artar :KK200:

Medikal marketlerde
Beslenme şırıngası50 - 60 ml
Ve 5 numara serum katateri (hortumu )

Merhaba bebeğim ilk doğduğu günden beri memeyi kabul etmiyor ve bizde ona sütümü sağarak veriyoruz bununla alakalı her yolu denedik göğüs kalkanı ile denedik olmadı,şırınga ile azıcık ağızına damlatarak kandırmayı denedik olmadı hatta ilk doğduğunda ağzına parmaklarımla göğsümü sıkarak besliyordum artık göğüslerim mosmor olmuştu o zamanda çok kg verdi alması gerekirken o yüzden hep sağarak verdim şuan sürekli sağdığım için mi stressten mi bilmiyorum sütüm git gide azalıyor öyle ki doysun diye günün yarısını pompa başında artık göğüslerimi ciğer olana kadar sağarak geçiriyorum devam sütü alacağım ama onda da çok üzülüyorum anne sütü alsın istiyorum bu konuda ne yapabilirim aranızda hiç sağarak sütünü uzun zaman verebilen var mı bir yol bir çare verin lütfen :KK43:
Bir çözüm buldunuz mu 38 günlük memeyi hic agzina almiyor var gucu ile itip cigligi basıyor. Morarana kadar agliyor. Lutfen bir çözüm önerin

Hala sağıyorum sütüm azaldığı içinde devam sütüne başladık :)
Biberonu devreden çıkardınız mı?
Problem o çünkü
Birçok kişi emzirme sanatı grubunu önermişti oraya üye oldunuz mu?
Sağım ne kadar arayla yapıyorsunuz?

Biberonu devreden çıkardınız mı?
Problem o çünkü
Birçok kişi emzirme sanatı grubunu önermişti oraya üye oldunuz mu?
Sağım ne kadar arayla yapıyorsunuz?
Hayır biberonla veriyorum zamanında biberona alışmasın diye kaşıkla verdim ama almadı memeyi almayınca almıyor iki saatte bir sağıyorum

Biberon emzik kullanıyor musunuz?
Kullanıyorsanız ilk olarak onları çöpe atın
Bebegim agzina ne girse emiyor ama memeyi görünce ciglik cigliga morarana kadar agliyor kesinlikle agzina almiyor.biberonla vermiyorum.umrunda olmadi biberonun gitmesi hala emmiyor. Hic şansım yok mu emzirmek için agzina almiyor memeyi.

Bebegim agzina ne girse emiyor ama memeyi görünce ciglik cigliga morarana kadar agliyor kesinlikle agzina almiyor.biberonla vermiyorum.umrunda olmadi biberonun gitmesi hala emmiyor. Hic şansım yok mu emzirmek için agzina almiyor memeyi.
Emzik var mı? Bol bol ten teması yapın mutlaka
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar

Emziksiz uyumuyor. Biberon vardi kestik. Farkina bile varmadı. Memeden mi korkuyor. Uyku önünde memeyi vermeye calisiyorum agzini acmiyor.emzigi veriyorum aciyor. Tekrar mememi denedigimde kapiyor agzini. Daha 38 günlük emmesini cok istiyorum. Yapabikecek biseyler olmalı.

Ne kadar surede azaldi. Azalmasın diye hep sağıyorum. Cok korkuyorum cekilecek diye. Bir yolu olsada emzirsem. Memeyi hic agzina almadi almiyor.
Benim üçüncü ayda doymayacağı kıvama geldi ama benim boşanma sürecim olduğu için stresstende azalmış olabilir,anasağlıklarda devlet hastahanelerinde emZirme danışmanlığı yapılıyor gidin ısrarla benim kuzenim sonradan aldırdı göğsünü

Rica ederim canım benim :)
Deneyince yaz merak ettim öyle emecekmi bakalim :)
Biraz zaman geçti ama yazmak istedim yinedeişe yaramadı ne yazık ki. Süt iyice gitti. İşin körüsü bebeğim artık diliyle itiyor emmekte istemiyor. 19 unda 6 ay biticek. İlginiz için tekrar teşekkürler. Kader olmadı diyorum önemli olan sağlığı diyerek avutuyorum kendimi. Emziren sütü olan tüm annelerin sütü dahada bollaşsın , sütü artırmak isteyen annelerinde sütü cok cok artsın diye dua ediyorum cunku cok değerli.

Back