Anne sütü problemi

Bakın bir akrabamın bebeği 3 aylıkken emmeye başladı birden bire.. bence pes etmeyin yinede devam edin emzirmeye çalışmaya.. sütünüz için galactago damla var onu alabilirsiniz. Birde solgar weatrs vitaminlerinden kullanabilirsiniz memnun kalan birçok insan var..

Deneyeceğim tekrar tekrar çok fazla vitamin kullanamıyorum çünkü bıngıldağı erken kapanmaya başladı

Anladım emzirmek şart yani bir çözüm bulacağım peki hangi mamayı kullandınız
Benim çocuk doktorum bebelak i kullan dedi.Daha iyi oldugu icin degil,bir fark yok neden fazla para veresiniz dedi.İlkinde eşim Aptamilde ısrar etti,ikinci de Bebelac i kullandık.

Benim bi tanıdığım 1.5 yasa kadar sağıp verdi

Deneyeceğim tekrar tekrar çok fazla vitamin kullanamıyorum çünkü bıngıldağı erken kapanmaya başladı
Anladım, bizimki bir tavsiye tabiki yinede bir uzman doktora görünmenizde fayda var.. birde üzüntü stres yapmayın sadece mamayla büyüyen binlerce bebek var siz yinede anne sütü veriyorsunuz buda önemli.. inşallah en kısa zamanda sütünüz çoğalır bebeğiniz lıkır lıkır içer..

Bende saparak veriyorum. Çok zor ya çok iyi anlıyorum seni

Hayır bir sorun oluyor mu peki dil altı bağı olmazsa
Dil altı bağı olursa bebek memeyi tutamıyor, benim bebeğim de tutamamıştı ilk ay sağarak vermiştim, daha sonra avent in silikon göğüs ucuyla yedi ay kadar emzirebildim.

Muhtemelen biberon kaynaklı emmek istemiyor.
Emzik de var mı?
Önce bunlardan kurtulmak lazım
Biberondan akış kolay geliyor çünkü.
Sağım sıklığınız nasıl?
Saatte bir 5 dakika sağmanız 5 saatte yarım saatten iyidir.
Sıklığını artırın
Emzirme sanatı grubuna üye olmanızı şiddetle tavsiye ederim

İlk başlarda benim bebeğim de tam tutamiyordu vazgeçiyordu hemen. Evet asla sağlıklı değil, kabul ediyorum ama alışana kadar birkaç kez göğüs ucuma biraz şekerli su sürdüm kandırmak için. Öyle öyle emmeye başladı. Sadece tavsiye amaçlı yazdım. İlk altı ay sadece anne sütü aldı. Sütüm artan kadar günde bir iki.kez mama vermiştim o kadar. Altı aydan sonra ek gıdayla beraber 8.5 ayına kadar emdi sonra kendi kendine bıraktı dişten ya da KV sürekli ağzına birşeyler teptigi için acikmadigindan sanırım. Sonra ben uğraştım ama emmedi tekrar. Buna da şükür diyorum. Şu an hipp combiotic kullanıyorum. Memnunum sindirimi kolay bir mama. Benim tecrubem bu şekilde.

Denemekten vazgecmeyin derim.
Sutu arttirmak icin taze soganin yesil yerleri marul ve dereotu cok etkili

Bizimki de emmiyordu. Çok zor alıştırdık. Sütü nasıl veriyorsunuz. Biberonla mı yoksa şırınga vs ile mi?

Canm benimde ilk doqduqnda bebeqm memeyi kavrayamadı ne biberon ne sırınga hiç kabul etmedi. 3.600 doqdu 1 hafta snra 3.100le hastaneye yatırdı doktor. Enfeksiyondn. Dewmlı süt saqdm götürdm. Memeyi kabul etmiyordu. Hastanede emzirme saatleri gittiqmde yine kabul etmedi. Bunalıma girdim. Sütüm azaldı. Ama hastaneden cıktı zorla tutturmaya calıstım en son tuttu. Emdikce süt coqaldı. Makine olduqu için sütün azalmıstır. Zorla dene geceleri özellikle denersen tutar inş. Biz simdi 10 aylıqız höpür höpür emiyorstres yapma

Ayni seyleri yasadim oglum beni istemedi cok agladim her yolu denedim ama bi turlu emmedi bende sagdim 4 bucuk ay sagabildim sonra sutum kesildi.yemenize dikkat ederseniz artiyor

Benimkide ya agliyodu memede yada uyuyodu hic emmiyodu.bende tam 2ay sagarak icirdim ama sonra bi ameliyat olmam gerekti ve ameliyat çok zor geçtigi için hergün buzluklara attigim sütüm gitti.hala sma veriyoruz

Ben ilk ogluma 6ay sagarak verdm.dilinde dil bagı varmış ondan emememis .3aylıkken kestrdk ama öyle alıstıgı icin emziremedm 6.ayda ananemi kaybettim 2.gün sütúm kesildi

Benşm sorunuma çare buşabilecek var mı? Uzun uzun anlatıcam belki aynı şeyi yaşayanlar olmuş olabilir. Preeklampsi nedeniyle 35 haftada doğum yaptım. Bebeğim 9 gün yoğun bakımda kaldı. Ben 9 gün boyunca 2 saatte bir süt sağdım. İşk 3-4 gün süt gelmedi sonra geşmeye başldı. Hatta 70-80 cc cıkardım her sağışta. Sonra kızım eve geldi ememedi 1 hafta boyumca geceleri açlıktan ağladı. Sağmaya devam ettim ama süt azaldı . (Kötü ve yorucu bir lohsalık yaşadım ne yazıkki). Doktor hemen mamaya geçirdi bizde cahillik geçtik. Emzirdim ama mamada verdim. Ama sütüm daha ilk ayda 30 cc ye düştü. Doktor değiştirdik. Doktor keske mamaya geçmeseydiniz önce bana gelseydiniz relaktasyon tontemi denersik dedi. Tinede deneyelim dedi ama bebeğim o ince boru ağzına değince anlayıp memeyi bıraktı deneyemesik bile. Aklınıza gelebilecek herşeyi yedim, var olan tüm malt içeceklerini içtim, bira mayası tabletlerinden çemen pruna kadar tüm kompostoları denedim, hatta en son motilium bile denemek zorunda kaldım(doktor önerisi ile) ama fayda etmesi (içimde rahat etmesiği için zaten 1 hafta ıyguladım. Suan bebeğim 4.5 aylık hala bir inat sağıyorum emzirmeye calısıorum ama süt olmadıgı için memeyi istemiyor sağsamda iki göğüsten anca 10 cc cıkıyor. Buna benzer durum yaşayıp yinede sütünü artırabilen var mo? Yada çnerisi olan?

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Eğer emmiyorsa sütünün azalması ve bitmesi çok normal. Tekrar artması için tek çare emmesi. Ama olmuyorsa bu kadar yıpratma kendini. İlla herkes iki yaşına kadar emzirecek diye bir kural yok. Benim bebeğim de 8,5 ay emdi, sonra kendi kendine bıraktı. Ben de üzüldüm, inat ettim ama emmek istemedi artık. Devam sütü veriyorum. Çok şükür 4,5 ay senin sütünü almış. Hiç anne sütü almayan bebekler var. Sen elinden geleni yapmışsın. Eğer inatla emmiyorsa içine sinen bir devam sütüyle devam etmeni öneririm. Bu kadar stres sana zarar, dolayısıyla bebeğine zarar.

Canım bende kızımı bi süre bunla emzirdim ama sonra bıraktı istemedi ama ben geç kalmistim
Bence senin için gec degil.surekli denemeni tavsiye ederim
Ben beslenme şırıngası ile yaptim istersen sende bi dene
Siringadan sen sıkıyorsun ağzına
Belki ağzında tadını alırsa ammeye devam eder
Anlatabildim bilmiyorum
Sizin ki nasil onuda bilmiyorum gerçi
Ama ağzına mama gelmeyince sadece hortum değince istemiyo olabilr

Eklentiler

• Screenshot_20180805-162317.png
    325,6 KB · Görüntüleme: 43
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…