• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütü nasil kesilir

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
787
73
Selam arkadaşlar.
Ben 3 ay bebeğimi emzirdim ama ailemin baskısı yüzünden mamada verdim ve bebeğim biberona öyle alıştı ki memeyi emmekte zorlanıyor banada işkence artık.. süt nasıl kesilir yardımcı olurmusunuz ?

Lutfen kesmeyin. Sutunuz varsa bebeginizi emzirmeye devam edin. Bebekler meme almaya mamadan daha yatkindir genetik olarak. Zamaninda ben de mama vereyim diyordum. Su an o kadar sukrediyorum ki emzirmeyi birakmadigima. Bebegin en ihtiyaci olan gida anne sutu

Selam arkadaşlar.
Ben 3 ay bebeğimi emzirdim ama ailemin baskısı yüzünden mamada verdim ve bebeğim biberona öyle alıştı ki memeyi emmekte zorlanıyor banada işkence artık.. süt nasıl kesilir yardımcı olurmusunuz ?
Hangi konu işkence geliyor? Sütünüz varken kesmek nasıl içinize sinecek ki?

Sabredin, sutunuzu kesmeyin iskence olmayacak alisacak o kadar cok seveceksiniz ki emzirmeyi siz birakmak istemeyeceksiniz

Selam arkadaşlar.
Kesme cnm ya oğlum 9 aylik hiç emmedi sütüm var ve sağarak besliyorum doğduğundan beri kıyamıyorum sende öyle yap

Biberona alisti ise, arkadaslarin da tavsiye ettigi gibi en iyisi sagmaniz ve biberonla vermeniz. Inanin bircok hastaliktan koruyacaksiniz. Bagisikligi daha saglam olacak buyudugunde de. Bebek sizin bebeginiz, sagligini en guzel boyle korursunuz. Buyudukce daha kuvvetli emmeye baslayacak cenesi guclendigi icin. O zaman emmekte zorlanmayacak.

Oyle deme margirit, ben de emzirmeyi hic sevmemistim ve gercekten mental olarak zorluyordu beni 😔 konu sahibi bunu demek istemis olabilir
Her anne emzirmek zorunda değil zaten, annem de hiç emzirememiş mesela ama süt varken ve bebiş bu kadar küçükken göz göre göre kesmek de benim asla yapabileceğim bir şey değil. Konu sahibini bunaltan biraz da çevre faktörü olmuş sanırım. 🥺

Her anne emzirmek zorunda değil zaten, annem de hiç emzirememiş mesela ama süt varken ve bebiş bu kadar küçükken göz göre göre kesmek de benim asla yapabileceğim bir şey değil. Konu sahibini bunaltan biraz da çevre faktörü olmuş sanırım. 🥺
Cevresi onemli bir faktordur illa ki ama var olan sutu kesmeye calisiyorsa belki kendi de sevmemistir emzirmeyi

Benim kızım da biberon+mama gitti ek gıdaya geçtikten sonra biberonu kendi bıraktı. Memeyle devam etti kimseyi dinlemeyin eğer sizde istiyorsanız emzirmeye çalışın sürekli memeye tutun farklı şekiller deneyin benim kızım yatarak emmeye başlamıştı mesela. Yok illa kesicem sütü emzirmicem diyorsanız kendi kendine gidiyor bir şey yapmanıza gerek yok. Ama emziriseniz azı dişleri döneminde özellikle çok daha rahat çıkarır

Cevresi onemli bir faktordur illa ki ama var olan sutu kesmeye calisiyorsa belki kendi de sevmemistir emzirmeyi
Anne emzirmeyi sevmedi diye bebegi anne sutunden mahrum etmeyi dogru bulmuyorum ben. Dunyaya bir bebek getirdiyse ona gore yasamali ebeveynler. Ya da hazir degillerse dogurmamalilar.
Bebegin en buyuk hakki anne sutudur. Annenin sutu varsa 3 aylik bebegi ayirmak dogru gelmiyor asla.

Anne emzirmeyi sevmedi diye bebegi anne sutunden mahrum etmeyi dogru bulmuyorum ben. Dunyaya bir bebek getirdiyse ona gore yasamali ebeveynler. Ya da hazir degillerse dogurmamalilar.
Bebegin en buyuk hakki anne sutudur. Annenin sutu varsa 3 aylik bebegi ayirmak dogru gelmiyor asla.
Sizin fikriniz, siz emzirin bol bol 🤷🏼‍♀️

Her anne bebeği için ve kendisi için doğrusunu bilir. Yargılayarak, istemediği konularda fikir vererek herşeye yorum yapan komşu teyzelerden ne farkımız kalıyor. Annenin babanın ve bu iki ebeveynin mental sağlığı bence bebek için herşeyden kıymetli. Koşullar demek ki dayanamayacağı bir boyuta gelmiş ki konu sahibesi bıraktırmak istiyor herşey olabilir. Ben nasıl kesildiğini bilmiyorum açıkcası ama ne ailenizi ne de burdakileri dinlemeyin. Sadece içinizden geleni yapın. Ne aileniz sıkıştırıyor diye bırakın ne de burdakiler devam diyor diye devam edin. Siz ne istiyorsunuz ve bebeğinizin neye ihtiyacı var bunları düşünüp kendiniz karar verin.

Hiç kimse emzirmek zorunda değil ve bundan dolayı da kınanamaz. Herkesin şartları farklı ve her anne bebeğinin iyiliğini herkesten çok düşünür. Bunu kabul ederek sadece bi bilgimiz, tecrübemiz varsa onu söyleyebiliriz. Ben 18 ay emzirdiğim ve bunun için çok uğraş verdiğim halde böyle düşünüyorum.

Sağıp biberonla vermek bir yöntem. şu an mama alıyorsa zaten biberon yıkama, sterilize etme derdiniz var. Buna bir de sağmak için zaman ayırma ve sağma parçalarını temizleme derdi eklenecek. Çok disiplinli olmalı, çocuk uyusa da kalkıp sağmalısınız. ama bu yöntem emzirmek için çocukla boğuşmaktan kolay gelecekse, biberonu verecek size yardım edecek başkaları varsa tercih edebilirsiniz.

Zaten doymuyor sadece mama versem ne olurki diye düşünmeyin. Sütünüz kalori ve su ihtiyacına yetmiyor olabilir ama bağışıklık aşısından 50 cc içmesi bile yeter. Sütten alacağı canlı hücreler, hormonlar için litrelerce süt olması gerekmiyor. Bir de anne sütü alan bebek hastalıkları çok daha kolay atlatıyor. İlk 1 yıl bebeğe çok ilaç filan da verilemiyor. Az çok fark etmez biraz anne sütü alsa çok avantajınıza olur.

Ne olursa olsun daraldım artık kesinlikle istemiyorum diyorsanız o da hakkınız. Psikolojisi sağlam, mutlu bir anne bebek için her şeyden önemli.

Her anne bebeyini emzirmeli benim bebeyim 3 günlükken hastalandı ozuntuden sütüm kesildi mama verdim baktım olmadı zorla emzirmeye başladım pekemz sürdüm bir yandanda ağzına mama veriyordum çok şükür sağ göğsümu tuttu ama sol göğsümu tutmadı ben onu 4 ay boyunca sagarak verdim şimdi 7 aylık oldu yine emek istemiyor ben yinede kesilmesin diye sagarak veriyorum bir anne bebeyini kendi sütünü nasıl vermek istemez anlamıyorum Kuran'da yazıyor bebeyinizi 2 yıl emzirsin diye mama boştur salak olmasını istiyorsanız verin benim ilk oğlum emedi bende vermedim mama ve inek sütü verdim şu an on yasinda çok salak ve geri zekalı 2 ncı oğlumu emzirdim maşallah çok akılı bı 3ncusunude ilki gibi olmasın diye sagarak veriyorum

Her anne bebeyini emzirmeli benim bebeyim 3 günlükken hastalandı ozuntuden sütüm kesildi mama verdim baktım olmadı zorla emzirmeye başladım pekemz sürdüm bir yandanda ağzına mama veriyordum çok şükür sağ göğsümu tuttu ama sol göğsümu tutmadı ben onu 4 ay boyunca sagarak verdim şimdi 7 aylık oldu yine emek istemiyor ben yinede kesilmesin diye sagarak veriyorum bir anne bebeyini kendi sütünü nasıl vermek istemez anlamıyorum Kuran'da yazıyor bebeyinizi 2 yıl emzirsin diye mama boştur salak olmasını istiyorsanız verin benim ilk oğlum emedi bende vermedim mama ve inek sütü verdim şu an on yasinda çok salak ve geri zekalı 2 ncı oğlumu emzirdim maşallah çok akılı bı 3ncusunude ilki gibi olmasın diye sagarak veriyorum
Bu nasil bir uslup boyle ya, okurken sok oldum gercekten. Emzirmek istemek nasil normalse istememek de bir o kadar normaldir hanimefendi. Kimseye emzir baskinizi dayatamazsiniz kusura bakmayin.
Emmeyen bebege inek sutu degil mama verilir bir yas altinda ise, bunun bile farkina varamamissiniz. Kendi cocugunuza cok salak ve gerizekali diyerek nasil bir kafa yapisinda oldugunuzu belli ediyorsunuz zaten, siz emzirseniz de bir sey olmaz.
Birakin artik insanlarin yakasini size ne emzirmek istemiyorsa? Ne demek mama bos? Siz emdiginiz icin mi boylesiniz acaba?
Mama ile buyumusum sagligim gayet de yerinde bagisikligim guclu. Zeka ile ilgili de bir problemim yok dediginiz uzere.
Umarim bu uslubunuz cocuklariniza gecmez. Yazdiklariniz cok cirkin ve anlamsiz. Salin artik su anneleri, kim nasil buyutmek istiyorsa oyle buyutsun.

Ayyy alt tarafı zorlayacksiniz memeyi
Neyin işkencesi bu?
Anne sütünden neden mahrum bırakıyorsunuz?
Biraz zahmete girip bence mamayı kesmeyi deneyin sütü değil

O zaman sanırım sizde pek anne sütü almamışsınız.!

Back