• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne sütü mucizesi

Nazlicann156 Verdiigin Bilgiler Icin Cok Cok Tsk Ederim.sanirim Oglumun Doymama Sebebi Benim Yalnis Emzirmemmis.sik Sik Ama 5er Dk Emiyor.her Seferinde Oteki Gogusu Veriyordum.ama Yagli Kisima Ulasmasi Icin 10 Dkdan Fazla Emmesi Gerekiyormus.bebegimin Kilosu Normal Aslinda.ama Kaynanam Ve Annem Tombul Olsun Istiyorlar.bu Da Beni Bir Anlik Gaflete Dusurdu.neyseki Artik Daha Iyiyim.problem Yapmiyorum.cvp Yazan Herkese Tsk Ediyorum

yardımcı olabildiğime sevindim.bebişinin kilosu normal olması çok iyi kayınvalidenle annene söyle her bebek bir olmaz hepsi tombiş olmak zorunda değil önemli olan sağlıklı olması belki de oğlunun vücut yapısı öyledir.zarif bir delikanlı olacak kimbilir sağlık olsun da gerisi önemli değil canım sevgiler....

bugün oglumu doktora götürdüm.su anda 2,5 aylik dogum kilosu 3010gr 51 cm.su anda 5.470gr 57 cm olmus.oglum orda da elini yaladi.doktora uzun zamandir böyle yapiyor dedim.O da bunun sebebi tat alma duyusu gelistigi icin ellerini emiyor.ellerinden tat almaya caliyor dedi.benim gibi etrafiniza bakip ac oldugunu iddaa edenlere aldirmayin kizlar.tsk ediyorum nazlicann saglikli günler diliyorum canim.bana gercekten cok yardimci oldun.a.s.

canım nasılsın yine bennnnnnnn....
oğlum bugün 3 aylık oldu artık ama neredeyse saat başı emziriyorum
bu normal mi? cuma kontrol için doktora gideceğiz kilosunu öğreneceğim
anne sütünün yetip yetmediğini fakat bu kadar sık emmesini anlamıyorum
bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim.

canım nasılsın yine bennnnnnnn....
oğlum bugün 3 aylık oldu artık ama neredeyse saat başı emziriyorum
bu normal mi? cuma kontrol için doktora gideceğiz kilosunu öğreneceğim
anne sütünün yetip yetmediğini fakat bu kadar sık emmesini anlamıyorum
bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim.
iyiyim sağol canım.bebekler yaklaşık 6 aylık olana kadar neredeyse memeye yapışık gezerler endişelenmene gerek yok bence çok emmesi hiç emmesinden iyidir beslerken sürekli emiyormu yoksa arada uyukluyormu? onu da bilmek lazım eğer uyukluyorsa bilki keyif yapıyordur senin anne sıcaklığın ve kokunla, eğer sürekli emiyorsa az emiyordur muhtemelen,mide küçük olduğundan az ve sık beslenmeleri doğaldır, doyup doymadığını ve sütünün yetip yetmediğini cuma günü tartıldığında zaten göreceksin kilosunu yazarsın merak ettiğm bende.öptüm bebişini çok tatlı maşallah
Bu arada kusura bakma bazen geç yazıyorum işler yoğun olunca bazen siteye girmeye zamanım olmuyor

canım ben de sütle ilgili bir şeyler sorayım
22 nisanda işe başlamak zorundayım bebeğie sütümü vermek istiyorum pompayla sağıp bırakacağım ama pompa sütü azaltıyo diyorlar ne yapmam gerekli
birde memeye o kadar alışık ki biberonla mı kaşıkla mı beslemek gerek ben evde yokken
biberon alan bebek emmiyor diye duymuştum ben 6 ay emsin istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum bir ay sonra işe başlamak zorundayım

birde öyle cok sütüm yok ben sabah sekizde evden cıkıp akşam 4 bucuk gibi evde olacagım bu sürede ne yetecek kadar süt bırakabielecek miyim bilmiyorum
gündüz bu sürede sence ne kadar süt içmesi gerek
mama takviyesi gerekir mi

iyiyim sağol canım.bebekler yaklaşık 6 aylık olana kadar neredeyse memeye yapışık gezerler endişelenmene gerek yok bence çok emmesi hiç emmesinden iyidir beslerken sürekli emiyormu yoksa arada uyukluyormu? onu da bilmek lazım eğer uyukluyorsa bilki keyif yapıyordur senin anne sıcaklığın ve kokunla, eğer sürekli emiyorsa az emiyordur muhtemelen,mide küçük olduğundan az ve sık beslenmeleri doğaldır, doyup doymadığını ve sütünün yetip yetmediğini cuma günü tartıldığında zaten göreceksin kilosunu yazarsın merak ettiğm bende.öptüm bebişini çok tatlı maşallah
Bu arada kusura bakma bazen geç yazıyorum işler yoğun olunca bazen siteye girmeye zamanım olmuyor

merhaba canım...
cuma dr. gittik 600 gr. almış oğlum dr. sınırda dedi hatta boyuna göre zayıfmışta (boyu 61 cm.) istersen mama takviyesi yapabilirsin dedi günde 60 cc kadar. emerken uyuyoruz sürekli normalde gündüz uykumuz yok ama memede tüm gün durabilir. acaba mamaya mı başlasam yoksa 15 gün sonra yoğurt meyve suyu gibi ek gıdalara mı başlasam? o zaman 3 ay 20 günlük falan olcak senin düşüncelerinide öğrenmek isterim.

merhaba canım...
cuma dr. gittik 600 gr. almış oğlum dr. sınırda dedi hatta boyuna göre zayıfmışta (boyu 61 cm.) istersen mama takviyesi yapabilirsin dedi günde 60 cc kadar. emerken uyuyoruz sürekli normalde gündüz uykumuz yok ama memede tüm gün durabilir. acaba mamaya mı başlasam yoksa 15 gün sonra yoğurt meyve suyu gibi ek gıdalara mı başlasam? o zaman 3 ay 20 günlük falan olcak senin düşüncelerinide öğrenmek isterim.

canım 6 aydan önce başlama ek gıdaya..mama ver ama çocuk daha tam sindiremez çok anlış..benim görümcemin eşi başkentte yrd.doç.çocuk dok. ona sorduk...yinede senin kararın..ama doğru değil..sadece ek olarak mama ver bence..ve kaşıkla ver mamayı..çünkü memeni almayabilir..hatta dün bununla ilgili nette bi profun yazısını okudum..6 aydan öyce biberona alıştırmayın diyor..hem biberonla beslenen bebekler daha çabuk hastalanıyor diyordu yazısında..öpüyorum bebişini

merhaba canım...

merhaba canım mesajını geç gördüm kusura bakma bebeklere 6 ayı dolmadan ek gıdalara başlamak ciddi sindirim sıkıntıları yaşatır bence doktorunu dinle mama daha uygun bu durumda ama hiç canını sıkma lütfen elinden geldiğince bol bol emzir mamayı da takviye olarak ver bu arada beslenmene daha dikkat et belki de sütünde yağ ve karbonhidrat oranı azdır sakın diyet falan yapma dengeli beslen birde mama verdim diye üzülme sütün üzüntüden iyice azalır zaten mama versen bile emzirmeyi hiç bırakma bebişine sağlık diliyorum tatlım kendine iyi bak

canım ben de sütle ilgili bir şeyler sorayım
22 nisanda işe başlamak zorundayım bebeğie sütümü vermek istiyorum pompayla sağıp bırakacağım ama pompa sütü azaltıyo diyorlar ne yapmam gerekli
birde memeye o kadar alışık ki biberonla mı kaşıkla mı beslemek gerek ben evde yokken
biberon alan bebek emmiyor diye duymuştum ben 6 ay emsin istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum bir ay sonra işe başlamak zorundayım

merhaba canım mesaja biraz geç cevap veriyorum kusura bakma.canım doğrudur pompa yada başka sağma yöntemleri bebekler kadar memeyi boşaltamadığından sütte azalma olur.çünkü tamamıyla boşalmayan memede süt üretimi azalır.süt kanalları ne kadar iyi boşalırsa o kadar süt üretimi olur.Bebeği kaşıkla beslemek daha doğru olsada uzun ve zahmetliği olduğunda pek tercih edilmiyor annelere biberon daha kolay geliyor bir de emerken uyuklayan bebişlere kaşıkla vermek mümkün olmuyor.biberon alan bebek emmez diye bir şey yok bazı bebekler biberondan daha kolay emdikleri için memeden emmek zor gelir ama bazı bebekler hem memeyi hem de biberonu alabiliyor burda doğru biberon ve biberon emziği önemli bebeğin ayına göre seçtiğin bir biberon emziği kullanmalısın.

birde öyle cok sütüm yok ben sabah sekizde evden cıkıp akşam 4 bucuk gibi evde olacagım bu sürede ne yetecek kadar süt bırakabielecek miyim bilmiyorum
gündüz bu sürede sence ne kadar süt içmesi gerek
mama takviyesi gerekir mi

canım mesai saatin tam sekiz buçuk saat nerden baksan en az 2-3 kez beslenmesi gerek o arada.en azından iki kez sütünü bırakabilsen bile kardır. ama sağmayla sütün azalırsa mutlaka mama takviye etki bebeğinin kilosu düşmesin.bu arada işten gelir gelmez emzir bol bol, evdeyken sadece anne sütü alsın.umarım 6 aya kadar anne sütü ile idare edebilirsin keşke öğlen saatlerinde falan emzirebilsen.sen sekizbuçuk saat mesai yaparken göğüslerin dolacaktır pompanı yanında götürüp işyerinde sağarsan da faydası olabilir buzdolabı da varsa sağdığın sütü saklar ertesi gün bebeğe bırakabilirsin bebeğine ve sana sağlık diliyorum ....

merhaba canım mesajını geç gördüm kusura bakma bebeklere 6 ayı dolmadan ek gıdalara başlamak ciddi sindirim sıkıntıları yaşatır bence doktorunu dinle mama daha uygun bu durumda ama hiç canını sıkma lütfen elinden geldiğince bol bol emzir mamayı da takviye olarak ver bu arada beslenmene daha dikkat et belki de sütünde yağ ve karbonhidrat oranı azdır sakın diyet falan yapma dengeli beslen birde mama verdim diye üzülme sütün üzüntüden iyice azalır zaten mama versen bile emzirmeyi hiç bırakma bebişine sağlık diliyorum tatlım kendine iyi bak

cevabın için teşekkür ederim canım.
sürekli emziriyorum zaten. diyet yapmıyorum sırf sütüm olsun diye 2 kilo bile almışım
yemekten.sütümde yağ ve karbonhidrat oranı az olabilir bu benimde aklıma geldi. benim 5,5 yaşında birde kızım var oda ayda 500-600 gr. alıyordu mama takviyesi yapmama rağmen kilo aldırıcı bir mama vardı onu bile denemiştim ama yine 500-600 gr. geçmemişti aylık aldığı kilo daha sonra dr. eşime baktı (kendisi çok zayıftır yediğini yakar) babaya çekmiş olabilir dedi. acaba diyorum oğlumda babayamı çekti.
iyi dileklerin saol sende kendine iyi bak.

cevabın için teşekkür ederim canım.
sürekli emziriyorum zaten. diyet yapmıyorum sırf sütüm olsun diye 2 kilo bile almışım
yemekten.sütümde yağ ve karbonhidrat oranı az olabilir bu benimde aklıma geldi. benim 5,5 yaşında birde kızım var oda ayda 500-600 gr. alıyordu mama takviyesi yapmama rağmen kilo aldırıcı bir mama vardı onu bile denemiştim ama yine 500-600 gr. geçmemişti aylık aldığı kilo daha sonra dr. eşime baktı (kendisi çok zayıftır yediğini yakar) babaya çekmiş olabilir dedi. acaba diyorum oğlumda babayamı çekti.
iyi dileklerin saol sende kendine iyi bak.

esinticim bende düşünmüştüm yapısal olarak zayıf olabileceğini dr gibi.valla babaya çekmeleri iyi olmuş bu devirde kilo problemi olmayan yok neredeyse sağlıklı olsunda zarif olsun boşver canım.bende sana bişi sorcam bu ara benim kızım da kardeş istemeye başladı nasıl iki çocuk zor oluyomu??ben çok kararsızım da bi de biliyosun çalışıyorum...

esinticim bende düşünmüştüm yapısal olarak zayıf olabileceğini dr gibi.valla babaya çekmeleri iyi olmuş bu devirde kilo problemi olmayan yok neredeyse sağlıklı olsunda zarif olsun boşver canım.bende sana bişi sorcam bu ara benim kızım da kardeş istemeye başladı nasıl iki çocuk zor oluyomu??ben çok kararsızım da bi de biliyosun çalışıyorum...

canım benim kardeş mi istiyo.
iki çocuk kolay değil ama insan ikinci bebeği kucağına alınca bebek sevmeyi özlediğini farkediyor. iyikide yapmışım diyorsun. ben çalışmıyorum çalışan anne olmak ne kadar zor bilemem ama kardeş istiyorsa vaktidir demektir. kızım kardeşini çok seviyor şimdilik ve kıskançlıkta yapmıyor kardeşini bakımında bana yardım bile ediyor. bence vakit kaybetme derim ama karar senin. öpüyorum seni ve kızınıa.s.. bu arada kızını ismi nedir? benim cadının adı beyza.

esinticim benim cadımın adı da nilsu bu konuda herkes aynı şeyi söylüyor(hamişlerden haberlerde sordum kızlara) sanırım bu gidişle doğuracağım bi tane daha ama çook kararsızım

merhaba canım...
oğlumun elleri hatta yumruğu hep ağzında ağzının suyuda akıyor damaklarımı kaşınıyor diyorum
ama bunlar diş çıkarmanın işaretleri olabilir mi acaba?
nilsu ya kocaman öpücükler...

merhaba canım...
oğlumun elleri hatta yumruğu hep ağzında ağzının suyuda akıyor damaklarımı kaşınıyor diyorum
ama bunlar diş çıkarmanın işaretleri olabilir mi acaba?
nilsu ya kocaman öpücükler...

evet olabilir.belki ellerini tanımaya çalışıyor da olabilir çünkü bebişler herşeyi ağızlarıyla tanır.bebişlerini öptüm canım

Back
X