- 30 Kasım 2019
- 12.103
- 38.644
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaaa Allah iyiliğinizi versinSinirlerim bozuldu. Keşke insanlarımız duracağı yeri bilse. Bebeğiniz yerine cici bebe yemeye gidiyorum ben.
200 gr cok az mama vermekle iyi yapmissiniz annenizi babanizi susturun bunlari dinlemek icin gelmedim buraya diyin
Sizin sutunuz bebeğinize şifa bir kere.siz yetmiyor dedikçe sutunuz azalır.bebeginizi her kucağınıza aldığınızda onu emzirmenin ne kadar keyifli olduğunu ve de ona şifa olduğunu kendinize hatırlatın . sizi iyi hissettirecek şeyler düşünün .Bir bebeği annesinden çok kim düşünebilir ki.aileniz kendince size iyilik ettiklerini düşünüyorlar ama sadece sizi üzmüşler.kendinizi ve bebeğinizi onlardan korumayı öğrenmeniz gerek.cocuk bakımı uzun bir süreç simdi kilosu sorun olur iki ay sonra yürümesi problem olacaktır.Ben mama vermek istemezdim ama bazen bebeğimin "doymuyor mu acaba" dediğim anları oluyordu. Yoksa hiç vermek istemezdim mama. Doktor da tavsiye edince başladık hemen
Hahaha bu benim annemKesinlikle. Ben kapı gibi diplomasını "bu işin uzmanıyım" diye duvarına asanı dinlemeyecekmişim![]()
Siz bebeğinin sağlığını düşünen, ilgili ve bilimin dediğini uygulayan bir annesiniz. Bence ihtiyacınız olan şey yetersiz ya da hatalı bir anne olmadığınızı duymak. Ki bu hem ihtiyacınız hem de en doğal hakkınız. Anneanneler/babaanneler maslesef kendi zamanlarındaki gibi çocuk büyütme gelenekleri doğru ve değişmemeli gibi düşünebiliyor bazen. Can sıkıcı, kırıcı ve yetersiz hissettirdiğini tahmin edebiliyorum, ama buna uyum sağlayamıyor bazıları maslesef. Bebeğinizin ihtiyaçlarını en iyi siz bilirsiniz. Annelik hissiyatına da inanan biriyim. Yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünseydiniz gerekeni yapardınız. Lütfen anneliğinizin tadını çıkarmaya devam edin. :))Ay kızlar annemlere geldik. Bebeğim 5 ay 1 haftalık.
Önceki kontrollerinde doktorlar mama önermedi. "Bebeğin sağlıklı görünüyor, ek önerimiz yok" dediler. En son kontrolde bebeğim 200 gram almıştı. Doktor "az ama bu aylarda bu kilo normal, olabilir" dedi. Yine ek bir şey önermiyordu ta ki ben "sağınca sütüm gelmiyor" diyene kadar. Doktor o zaman mama önerdi. Ben de 1 haftadır doymadığını düşündüğüm zamanlarda veriyorum.
Neyse annemlere geldim. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz.
Geldiğimden beri annem "bu çocuğa bakabildiğinizi mı sanıyorsunuz, önceden mama vermediniz çocuğun bağırsaklarını kuruttunuz"(yalancı kabızlık denen durumu yaşadı.) Bu akşam da babamla ikisi yemekte "zayıf" dediler. Ben de "zayıf değil, bu ayda en az 5 kilo olması gerekiyor ama benim bebeğim 7 kilo" dedim. Ki boyu da önde gidiyor. "İşte senin bebeğin zaten kilolu doğdu. Şimdi böyle olmaması lazım. Etraftaki bebekleri görüyoruz böyle tombul tombullar" bilmem ne. Cidden sinirlerim bozuldu. "Artık sizin zamanınızdaki gibi değil işler. Mamayı doktor tavsiye etti verdik" dedim. "Biz eskiden 40 çıkınca kahvaltıya başlardık, cici bebe verirdik, doktorla mı büyütülürmüş bebek, sizi öyle büyütmedik de neyiniz var" falan filan. Amann laf anlatamıyorum. Mutfağa gittim gözlerim doldu.
Bunlara alışın, anneniz söylemese komşunuz söyleyecek.Ay kızlar annemlere geldik. Bebeğim 5 ay 1 haftalık.
Önceki kontrollerinde doktorlar mama önermedi. "Bebeğin sağlıklı görünüyor, ek önerimiz yok" dediler. En son kontrolde bebeğim 200 gram almıştı. Doktor "az ama bu aylarda bu kilo normal, olabilir" dedi. Yine ek bir şey önermiyordu ta ki ben "sağınca sütüm gelmiyor" diyene kadar. Doktor o zaman mama önerdi. Ben de 1 haftadır doymadığını düşündüğüm zamanlarda veriyorum.
Neyse annemlere geldim. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz.
Geldiğimden beri annem "bu çocuğa bakabildiğinizi mı sanıyorsunuz, önceden mama vermediniz çocuğun bağırsaklarını kuruttunuz"(yalancı kabızlık denen durumu yaşadı.) Bu akşam da babamla ikisi yemekte "zayıf" dediler. Ben de "zayıf değil, bu ayda en az 5 kilo olması gerekiyor ama benim bebeğim 7 kilo" dedim. Ki boyu da önde gidiyor. "İşte senin bebeğin zaten kilolu doğdu. Şimdi böyle olmaması lazım. Etraftaki bebekleri görüyoruz böyle tombul tombullar" bilmem ne. Cidden sinirlerim bozuldu. "Artık sizin zamanınızdaki gibi değil işler. Mamayı doktor tavsiye etti verdik" dedim. "Biz eskiden 40 çıkınca kahvaltıya başlardık, cici bebe verirdik, doktorla mı büyütülürmüş bebek, sizi öyle büyütmedik de neyiniz var" falan filan. Amann laf anlatamıyorum. Mutfağa gittim gözlerim doldu.
Doktor bana kendinizin yemeyeceği karışımları çocuğunuza yedirmeyin demişti.Hahaha bu benim annem
Çok biliyor onlar diyordu Bilmediklerinden 11 sene okumuşlar derdim. Şimdi ek gıdaya başlıyoruz. Vay efendim pekmez, bal, zeytin ezmesi, cici bebe, süt karistir ver çocuğa dedi
Vallahi iyi olmemisiz elinizde dedim gecen![]()
Çok şükür sağlıklı. Doktorlar her ay bakıp sağlıklı, az kilo alması sorun değil diyorlar. Günde bir veya iki kez mamayla idare etmeye çalışıyoruz. Zaten yeterince kaygım var gerçekten fazla geliyor