• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne başlık yazsam bilemedim..

Sinirlerim bozuldu. Keşke insanlarımız duracağı yeri bilse. Bebeğiniz yerine cici bebe yemeye gidiyorum ben.

Benim büyük oğlan havayla büyüdü resmen . Yediklerini de kusardı , hatta yemek verme sen acıkınca muhakkak yer dediler , kan şekeri düştü yine yemek istemedi . Boyu uzun , pantolon popoda durmazdı , çünkü hiç yoktu .
Doktoru doğduğundan beri aynı , Özlem hanım sizi tanımasam yetersiz besleniyor , aile çok ilgilenmiyor diye düşünürdüm derdi . Etraftan her gören vah yazıııkkkk derdi . Şimdi maşallah kapı gibi bir oğlum var.

Küçük oğlum ise yer içer , kilosu güzeldi . Hala da beslenme düzeni güzeldir , azıcık göbüşü var , bu seferde yazıııkkkk obez olur ilerde bu dikkat et diyorlar .
Kimseyi dinleme . Doktoruna ve annelik iç güdülerine güven 💐 bebeğini de gönlünce büyüt inşallah

Benim sütümde sağarken az gelir ama emzirirken sesini duyarım. Fazla emmekten kusardı hep.
Babanıza cici bebeyi aldırın sütüm olsun ne güzelmiş diye siz yiyin belki içleri rahat eder. :KK53:
Bol su için

Herkes böyle konuşup duracak. Çok beslenen bebek olsaydı bu ne böyle yiyip duruyor hasta mı diyeceklerdi. Çok gülse deli mi diyecekler. Somurtkan olsa yine rahatsız mi diyecekler. Bitmeyecek. Ömür boyu sürecek bir maceraya hoş geldiniz.

Ama insana en çok dokunan anne kadar yakınından bunları duymak.

Ben aylarca anlattım tane tane. Noldu? Tabi anlamadılar. 13 ay ek gıda vermedim. Sadece anne sütü. 28 ay emzirdim toplamda. Hazır bez kullanmadım ybb kullandim. Organik kokusuz deterjan kullandim. Yine bebek bekliyorum yine aynısını yapacağım insallah.
Çünkü şimdi hamd olsun Allah nazardan saklasın. Asla övünmek için demiyorum. Sadece tespit için söylüyorum. Kizimi parmakla gösteriyorlar. 4.5 yaşına kadar ateş düşürücü ilaca bile gerek kalmadan kendi bağışıklığı ile hastalıkları atlattı. Ameliyat oldu sonrasında aynı gün toparladı yine narkoz vs dışında ilaç almadan atlattı. Uzun ve zayıf çünkü ben de öyleydim.

Simdi annem de etraftaki herkes de benim yıllardır yaptıklarımı tavsiye ediyorlar.
Baktınız anlatınca olmuyor. O zaman içinizden şunu geçirip sakinleşin: "insallah zaman içinde beni anlayacaksınız ve hak vereceksiniz."

Ben mama vermek istemezdim ama bazen bebeğimin "doymuyor mu acaba" dediğim anları oluyordu. Yoksa hiç vermek istemezdim mama. Doktor da tavsiye edince başladık hemen
Sizin sutunuz bebeğinize şifa bir kere.siz yetmiyor dedikçe sutunuz azalır.bebeginizi her kucağınıza aldığınızda onu emzirmenin ne kadar keyifli olduğunu ve de ona şifa olduğunu kendinize hatırlatın . sizi iyi hissettirecek şeyler düşünün .Bir bebeği annesinden çok kim düşünebilir ki.aileniz kendince size iyilik ettiklerini düşünüyorlar ama sadece sizi üzmüşler.kendinizi ve bebeğinizi onlardan korumayı öğrenmeniz gerek.cocuk bakımı uzun bir süreç simdi kilosu sorun olur iki ay sonra yürümesi problem olacaktır.

Offf bu anneler var ya ne desem bilemedim benim oğlum da 5 ay 5 günlük emziriyom bu arada mama vermiyorum doğduğu günden beri sütun yetiyor mu bu bebek çok ağlıyor bence karnı aç (gaz sancisindan agliyor) diye diye başımın etini yedi ve benim oğlum 9 .170 kilosu yani baya kilolu doktor bile maşallah sütun iyi yarıyor diyor ama anneme sorsanız hala telefonda bana bebek doyuyor mu diye soruyor en son artık dayanamadım ve artık yeter gören herkes maşallah ne kadar tombul mamami veriyorsun diyor ama sen hala çocuk aç diyorsun bana kendimi yetersiz hissettiriyorsun senin yüzünden olan sütüm kesilecek bir daha bana sütun yetiyor mu dersen kalbini kiracam dedim bi daha demedi sizde tavrınızı koyun benim çocuğum en iyisini ben bilirim deyin resti çekin

bugun bir arkadaşımla konuştum, benzer durumu kayınvalidesiyle yaşıyor.
çocuk isteyen biriyim fakat laf kaldıran biri değilim. herkesin her şeye burnunu sokması yüzünden istemekten vazgeçeceğim artık.. çocuk yapmazsın herkes olmuyor mu diye sorar, çocuğun olmaz sormadığın halde elli tavsiye verir, çocuğun olur aç mı tok mu sütün var mı yok mu... sorar da sorar.. bir de annene bir şey desen vay efendim ben sizin kötülüğünüzü mü istiyorum olur :olamaz:

Sağıma alışkın olmayan meme sağımda süt vermez. Makine ve bebeğin çekişi aynı değildir. Bu zamana kadar bebeği doyuran meme yine doyurur kilosu da gayet iyi. Meme reddi yaşamamanız adına küt uçlu damlatmayan alıştırma bardağı kullanmanızı öneririm. Ailenize de kulaklarınızı tıkayınız.

Bebe bisküvisi mi sağlıklıymış? Baya cahil bir anneniz var, sabır diliyorum. Annenize kalsa bebeğinizi obez yapıp ömür boyu sağlık ve kilo sorunlarına sebep olacak.

Kesinlikle. Ben kapı gibi diplomasını "bu işin uzmanıyım" diye duvarına asanı dinlemeyecekmişim 🤦‍♀️
Hahaha bu benim annem 😂😂
Çok biliyor onlar diyordu Bilmediklerinden 11 sene okumuşlar derdim. Şimdi ek gıdaya başlıyoruz. Vay efendim pekmez, bal, zeytin ezmesi, cici bebe, süt karistir ver çocuğa dedi🤦🏻‍♀️

Vallahi iyi olmemisiz elinizde dedim gecen 😂

Ay kızlar annemlere geldik. Bebeğim 5 ay 1 haftalık.

Önceki kontrollerinde doktorlar mama önermedi. "Bebeğin sağlıklı görünüyor, ek önerimiz yok" dediler. En son kontrolde bebeğim 200 gram almıştı. Doktor "az ama bu aylarda bu kilo normal, olabilir" dedi. Yine ek bir şey önermiyordu ta ki ben "sağınca sütüm gelmiyor" diyene kadar. Doktor o zaman mama önerdi. Ben de 1 haftadır doymadığını düşündüğüm zamanlarda veriyorum.

Neyse annemlere geldim. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz.

Geldiğimden beri annem "bu çocuğa bakabildiğinizi mı sanıyorsunuz, önceden mama vermediniz çocuğun bağırsaklarını kuruttunuz"(yalancı kabızlık denen durumu yaşadı.) Bu akşam da babamla ikisi yemekte "zayıf" dediler. Ben de "zayıf değil, bu ayda en az 5 kilo olması gerekiyor ama benim bebeğim 7 kilo" dedim. Ki boyu da önde gidiyor. "İşte senin bebeğin zaten kilolu doğdu. Şimdi böyle olmaması lazım. Etraftaki bebekleri görüyoruz böyle tombul tombullar" bilmem ne. Cidden sinirlerim bozuldu. "Artık sizin zamanınızdaki gibi değil işler. Mamayı doktor tavsiye etti verdik" dedim. "Biz eskiden 40 çıkınca kahvaltıya başlardık, cici bebe verirdik, doktorla mı büyütülürmüş bebek, sizi öyle büyütmedik de neyiniz var" falan filan. Amann laf anlatamıyorum. Mutfağa gittim gözlerim doldu.
Siz bebeğinin sağlığını düşünen, ilgili ve bilimin dediğini uygulayan bir annesiniz. Bence ihtiyacınız olan şey yetersiz ya da hatalı bir anne olmadığınızı duymak. Ki bu hem ihtiyacınız hem de en doğal hakkınız. Anneanneler/babaanneler maslesef kendi zamanlarındaki gibi çocuk büyütme gelenekleri doğru ve değişmemeli gibi düşünebiliyor bazen. Can sıkıcı, kırıcı ve yetersiz hissettirdiğini tahmin edebiliyorum, ama buna uyum sağlayamıyor bazıları maslesef. Bebeğinizin ihtiyaçlarını en iyi siz bilirsiniz. Annelik hissiyatına da inanan biriyim. Yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünseydiniz gerekeni yapardınız. Lütfen anneliğinizin tadını çıkarmaya devam edin. :))

Bir neslin yetiştirdiği çocuklar olarak ya kilomuz fazla, ya da çok zayıfız. Yeme düzenimiz bir tuhaf. Travma doluyuz, biri bize psikolojik destek versin diye bakıyoruz, bazılarımız farkında bile değiliz desteğe ihtiyaç duyduğumuzun. Her sorunumuzda bizden daha çok drama yarattıkları için iyiyiz ayağı yapıyoruz mecbur. Sonra da "biz öyle büyüttük bir şey olmadı" diye geziyorlar 😂 Yanlış anlamayın konu sahibi, sizin ebeveynleriniz sadece bir örnek, bir neslin çoğu böyle. Siz kendi bildiğinizi yapın, gayet bilinçli bir annesiniz belli ki. İnsanın siniri bozuluyor ama kaç yaşında insanlar, değişmezler maalesef.

Ay kızlar annemlere geldik. Bebeğim 5 ay 1 haftalık.

Önceki kontrollerinde doktorlar mama önermedi. "Bebeğin sağlıklı görünüyor, ek önerimiz yok" dediler. En son kontrolde bebeğim 200 gram almıştı. Doktor "az ama bu aylarda bu kilo normal, olabilir" dedi. Yine ek bir şey önermiyordu ta ki ben "sağınca sütüm gelmiyor" diyene kadar. Doktor o zaman mama önerdi. Ben de 1 haftadır doymadığını düşündüğüm zamanlarda veriyorum.

Neyse annemlere geldim. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz.

Geldiğimden beri annem "bu çocuğa bakabildiğinizi mı sanıyorsunuz, önceden mama vermediniz çocuğun bağırsaklarını kuruttunuz"(yalancı kabızlık denen durumu yaşadı.) Bu akşam da babamla ikisi yemekte "zayıf" dediler. Ben de "zayıf değil, bu ayda en az 5 kilo olması gerekiyor ama benim bebeğim 7 kilo" dedim. Ki boyu da önde gidiyor. "İşte senin bebeğin zaten kilolu doğdu. Şimdi böyle olmaması lazım. Etraftaki bebekleri görüyoruz böyle tombul tombullar" bilmem ne. Cidden sinirlerim bozuldu. "Artık sizin zamanınızdaki gibi değil işler. Mamayı doktor tavsiye etti verdik" dedim. "Biz eskiden 40 çıkınca kahvaltıya başlardık, cici bebe verirdik, doktorla mı büyütülürmüş bebek, sizi öyle büyütmedik de neyiniz var" falan filan. Amann laf anlatamıyorum. Mutfağa gittim gözlerim doldu.
Bunlara alışın, anneniz söylemese komşunuz söyleyecek.

Ben de doktor tavsiyesiyle mama veren biriyim çok ağlamıştım verirken mama vermeme laf eden oldu hatta kayinvalidem beni hiç emzirmeye sanıyor 😅
Ay bu büyükler her şeye karışıyor cicibebe ne ki sanki çok iyi bir şey
Tüm çocuklar tombul tombul kilolu olmak zorunda değil ki
Siz doktora bakin

Hahaha bu benim annem 😂😂
Çok biliyor onlar diyordu Bilmediklerinden 11 sene okumuşlar derdim. Şimdi ek gıdaya başlıyoruz. Vay efendim pekmez, bal, zeytin ezmesi, cici bebe, süt karistir ver çocuğa dedi🤦🏻‍♀️

Vallahi iyi olmemisiz elinizde dedim gecen 😂
Doktor bana kendinizin yemeyeceği karışımları çocuğunuza yedirmeyin demişti.
Neden öyle demiş şimdi anlıyorum:olamaz:

Çok şükür sağlıklı. Doktorlar her ay bakıp sağlıklı, az kilo alması sorun değil diyorlar. Günde bir veya iki kez mamayla idare etmeye çalışıyoruz. Zaten yeterince kaygım var gerçekten fazla geliyor

Hiç dert etmeyin zayıflık = sıhhat, ne gelirse kilodan geliyor
Bizi yedirmişlerde ne olmuş, kilo vereceğiz diye didiniyoruz ömür boyu
Şu an tüm dünyada obez çocukları iyileştirmeye çalışıyorlar, beslenme kaynaklı diyabet yaşı 6 ya düşmüş haberlerde izledim
Kimseyi takmayın, doktoru ne diyorsa o, cici bebe en az üç nesli mahvetti, kimse yedirmesin zaten

Back
X