Anne sevgisi görmemek. Sizinde anneleriniz böyle mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

birprofilhesabi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
23
9
1
Annemin bana güzel şeyler söylediğini beni sevdiğini gelip bana sarıldığını öptüğünü doğru düzgün hatırlamam. Ben onu sevmeye çalışıncada beni geri iter hep. Yakın zamanda da evleneceğim bu virüs sürecinde genelde evdeyim dışarıda çıkmıyorum çıksam mı diye bir şey konuştuk ki ben çook dikkat ederim maskeye ve temizliğe. Ben kendimi düşünüyorum git kendi evin hazırlanıyor orda kalırsın dedi. Hiç mi üzülmez bir anne kızı evlenirken? Benimki beni erkenden göndermeye çalışıyor  Kendime bir eşya alacağım yok alma evlenince sana alırlar zaten yapıyor. Çevreme bakıyorum arkadaşlarımın annelerine bakıyorum kızları için neler yapıyorlar. Bu şekilde büyümek ve bu muameleleri görmek çok zor gerçekten 
Nişanlımın ailesi ara annemi hal hatır sorar annem numaralarını dahi kaydetmemiş hasta oldular o zaman bile arayıp bi geçmiş olsun demedi. Mahcup oluyorum nişanlımın ailesine karşı onlar bir şey demiyorlar tabi bu konuyla ilgili.

Başkalarına bakıp üzülmek bence ahmaklık.
Hayatınızın insanlarla bir olmadığını, senin hikayenin böyle olduğunu, hayatınızın böyle olduğunu kabullenip kendi yolunuzu çizdiğinizde hayatın değerini bence anlayabilirsiniz.
Hayatta, nihai olarak, kimseye ihtiyacınız yok. Vazgeçemyeceğiniz tek şey kendinizsiniz.

Hayatınızın insanlarla bir olmadığını, senin hikayenin böyle olduğunu, hayatınızın böyle olduğunu kabullenip kendi yolunuzu çizdiğinizde hayatın değerini bence anlayabilirsiniz.
Hayatta, nihai olarak, kimseye ihtiyacınız yok. Vazgeçemyeceğiniz tek şey kendinizsiniz.
Kıyaslamak demeyeyim de onları görünce içimde ki boşluk daha da artıyor gibi hissediyordum kendimi çok değersiz hissediyorum ailemin annemin gözünde...

Insan şaşırıyor boyle mesajlara muhakkak annenizin bir sorunu vardir.Benim annem hakikaten melek gibidir.Ne zaman sıkıntıya dussem su lafını hic unutmam "ben varim kizim der "ve vardir..Yani boyle msjlara şaşırıyorum o yuzden

Senin değerinin başkası gözündeki değeri, neden önemli ki?
Sen kendi kendine yeten ve kendi varlığınla zaten değerli bir birey değil misin?

Geçen başka konuda da yazmıştım.
Evlendikten sonra ilk kez tek başıma annemlere uzun süreli kalmaya gittiğimde annem yaptığı böreği bana yedirtmemişti
Akşama kardeşi gelecekmiş ondan artarsa yersin demişti
Benim annem de öyle biridir yani
Hala düşündükçe ağlayasım gelir o dediğine

Bazı anneler sevmiyor niyeyse sebebini ben de bilmiyorum

Ne olursa olsun evlat icin saglam bir aile temeli lazim..Binde bir bazi cenderelerden saglam insan cikar..Anne baba sevgisi destegi bence cok muhim

Ne olursa olsun evlat icin saglam bir aile temeli lazim..Binde bir bazi cenderelerden saglam insan cikar..Anne baba sevgisi destegi bence cok muhim
Gerçekten öyle çünkü insan en çok ailesinin yanında zaman geçirir onlarla büyür onlardan en çok destek alır...
Ben annemi seviyorum her daim işlerinde yardımcı da olurum elimden geldiğince razı olmayacağı bir şeyi yapmamaya çalışırım ama yinede yaranamam maalesef...
Kendi evine git demesi özellikli o kadar kırdı ki beni sanki bura benim evim değilmiş gibi bir an önce gitmem gerekiyormuş gibi benim ne hissettiğimi hiç düşünmüyor tabikide onun keyfi yerinde 🤷🏻‍♀️

Bu tarz annelerin ne travmaları var, neler yaşadılar da böyle oldular diye düşünürüm hep.
Babamla çok sağlıklı bir ilişkileri yok. Ama ne olursa olsun bir anne evladına nasıl sevgi göstermez yeni evlenicek kızına nasıl hadi sen evine git şimdi gibi şeyler söyleyebilir.. Ben şuan kendimi evimde fazlalık olarak hissediyorum bu hissim nasıl geçer bilmem.. Ben annemin hep yanında olan ve her işine yardımcı olmaya çalışan bir insanım üstelik..

Geçen başka konuda da yazmıştım.
Evlendikten sonra ilk kez tek başıma annemlere uzun süreli kalmaya gittiğimde annem yaptığı böreği bana yedirtmemişti
Akşama kardeşi gelecekmiş ondan artarsa yersin demişti
Benim annem de öyle biridir yani
Hala düşündükçe ağlayasım gelir o dediğine

Bazı anneler sevmiyor niyeyse sebebini ben de bilmiyorum
Üzücü gerçekten :(

Benim anneannem de anneme hiç sevgi göstermemiş. Annem anne kokusu nedir bilmem, annemin saçımı okşadığını hatırlamam der. Üstelik oğullarına karşı gayet sevgi dolu, öpüp koklarmış ama anneme çocuğu gibi davranmamış. Düşünüyorum da anneannemin dayılarımı öptüğüne çok şahit olmuşumdur ama annemi öptüğünü hiç hatırlamam.
Bazı anneler böyle. Siz de kendi çocuğunuza sevgi gösterirsiniz. Kendi kuracağınız ailede sevgi dolu yaşarsınız inşallah

Annemin bana güzel şeyler söylediğini beni sevdiğini gelip bana sarıldığını öptüğünü doğru düzgün hatırlamam. Ben onu sevmeye çalışıncada beni geri iter hep. Yakın zamanda da evleneceğim bu virüs sürecinde genelde evdeyim dışarıda çıkmıyorum çıksam mı diye bir şey konuştuk ki ben çook dikkat ederim maskeye ve temizliğe. Ben kendimi düşünüyorum git kendi evin hazırlanıyor orda kalırsın dedi. Hiç mi üzülmez bir anne kızı evlenirken? Benimki beni erkenden göndermeye çalışıyor  Kendime bir eşya alacağım yok alma evlenince sana alırlar zaten yapıyor. Çevreme bakıyorum arkadaşlarımın annelerine bakıyorum kızları için neler yapıyorlar. Bu şekilde büyümek ve bu muameleleri görmek çok zor gerçekten 
Nişanlımın ailesi arar annemi hal hatır sorar annem numaralarını dahi kaydetmemiş hasta oldular o zaman bile arayıp bi geçmiş olsun demedi. Mahcup oluyorum nişanlımın ailesine karşı onlar bir şey demiyorlar tabi bu konuyla ilgili.
40 a merdiven dayadım daha hoşgeldin faslı hariç öpmemişimdir oda beni. Ha çok telefonla konusur uz filan ama yok yani ben iyisem iyi yaşıyorsam annem iyi. Sorunum olsa konuşsam kendini düşünerek üzülür. Bende anlatmıyorum artık. Halamlarla beraber kaldığımızda küçüğüz daha tabi halamın kızı kalktığında halam kalkmişmı prensesim deyip öpmüştü kızını. Çok ilginçtir benim için mesela 😊 işte seçemiyoruz boşver Allah iyi kapılar açsın sana. O sevgiyi abuk subuk insanlarda aramada

Üzücü gerçekten :KK43:
Benim etrafımda gördüğüm çoğu anneler de mesela önce böreği çocuğuna verir gerekirse kardeşini sonra çağırır ya da başka bir şey ikram eder
Bizde tam tersi oluyor niyeyse ama

Sizin dediğiniz gibi onlarla yaşadığım yıllarda da her şeye kendi evinde yaparsın diye ortak yaşadığımız aile evimizde hiç söz hakkım olmamıştır

Dünyaya gelirken getirdiğimiz şans veya şanssızlık olarak bakıyorum olaya
Bİr yerden sonra sürekli sorgulamak hiçbi şey çözmüyor.
Kendi yolunu çiziyorsun ve kendini içsel olarak iyileştirmeye çalışıyorsun

Benim etrafımda gördüğüm çoğu anneler de mesela önce böreği çocuğuna verir gerekirse kardeşini sonra çağırır ya da başka bir şey ikram eder
Bizde tam tersi oluyor niyeyse ama

Sizin dediğiniz gibi onlarla yaşadığım yıllarda da her şeye kendi evinde yaparsın diye ortak yaşadığımız aile evimizde hiç söz hakkım olmamıştır

Dünyaya gelirken getirdiğimiz şans veya şanssızlık olarak bakıyorum olaya
Bİr yerden sonra sürekli sorgulamak hiçbi şey çözmüyor.
Kendi yolunu çiziyorsun ve kendini içsel olarak iyileştirmeye çalışıyorsun
Öyle yapılıyor maalesef...
Ben bu konuda kırıldığımı söylediğimde de yine ben suçlu çıkıyorum bir şekilde...
Her annenin zor zamanları olmuştur anlıyorum ben şuan anne değilim ama annelik çocuğu yedirip içirmek büyütmekten ibaret olmamalı bir evladın anne şefkatine ilgisine olan ihtiyacı o kadar çok ki anne ne yaşarsa yaşasın evladına bunları yaşatmamalı :(

Öyle yapılıyor maalesef...
Ben bu konuda kırıldığımı söylediğimde de yine ben suçlu çıkıyorum bir şekilde...
Her annenin zor zamanları olmuştur anlıyorum ben şuan anne değilim ama annelik çocuğu yedirip içirmek büyütmekten ibaret olmamalı bir evladın anne şefkatine ilgisine olan ihtiyacı o kadar çok ki anne ne yaşarsa yaşasın evladına bunları yaşatmamalı :KK43:
Bu tarz anneler o kadar sıkı tutunmuş oluyor ki zaten kalıplarına aksini kabul ettirmek pek mümkün olmuyor

Beni doğurmadan önce bu konuyu annemle konuşabilseydik kendini düzeltene kadar çocuk sahibi olma asla derdim.

Ne yaşadıysa önce kendi içinde bunu çözüp sonra çocuk sahibi olmalılardı bence.

Sevilmek bir çocuğa değerli olduğunu hissettirmek o kadar önemli ki.

O kadar önemliymiş ki...İnsan ne yaparsa yapsın geçmiyor bu değersizlik hissi sonradan.

En azından bir gün çocuğum olursa ne yapmayacağımı biliyorum.

Boyle ebeveynleri asla ama asla anlamiyorum. Korunabilirdi, aldirabilirdi, kendindeki tuhaflik icin derman pesinde kosabilirdi. Ama kendilerine muhtac onlardan sevgi dilenen insanlara yavrularina yara acıp duruyorlar. Dilerim ki siz bir gun bir sekilde boslugunuzu doldurun icinize sinsin yasaminizdaki herkes. Kimse kimseye sevgi borclu degil ama ana baba evladina borclu buna mecbur. Onun da sizin icin ici yanmadan ölmesin. Kusura bakmayin sefkatli olamayacagim. Cok sinirlendim.

Nişanlımın ailesi arar annemi hal hatır sorar annem numaralarını dahi kaydetmemiş hasta oldular o zaman bile arayıp bi geçmiş olsun demedi. Mahcup oluyorum nişanlımın ailesine karşı onlar bir şey demiyorlar tabi bu konuyla ilgili.
Başkalarının aile ilişkilerine bakıp annene cephe alman cok acımasızca. Benim annemde soğuk birisi ama asla basklarina bakıp ne kendimi üzerim ne de anneme bilenirim benim annemin yapısı bu demekki aksine bende duygusuz degil tam tersi cok duygusalım ama asla anneme karşı boyle düşünmem sende yapma bunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X