• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Seni Kurtarmam İçin Lütfen Ölmeme İzin Ver

$article-2596160-1CCC35C700000578-726_634x412-1-610x250.jpg

Çin’de yedi yaşındaki Chen Şiaotian isimli çocuğun annesi Zhou Lu için yaptığı fedakârlık yürek parçaladı.

$article-2596160-1CCC35C000000578-320_634x407-300x192.jpg

Chen Xiaotian’a beş yaşında beyin kanseri teşhisi konuldu

Beş yaşındayken beyninde tümör olduğu tespit edilen ve doktorların çok fazla yaşayamayacağını belirttiği Chen’in annesi, oğlunun hastalığından kısa süre sonra kendisinde de böbrek yetmezliği olduğunu öğrendi.

Anne ve oğul iki yıl boyu hastalıklarına karşı birlikte mücadele verdi; bu sırada Chen beyin kanseri nedeniyle görme yetisini kaybetti. Annesiyse kendisine uygun böbrek bulunamadığı için diyaliz makinasına bağlandı.

‘Anne seni kurtarmak istiyorum’
$article-2596160-1CCC359C00000578-309_634x407.jpg
Anne, görme yetisini kaybeden oğlunu hiç yalnız bırakmadı.

Durumu iyice kötüleşen yedi yaşındaki Chen, bir gün hastanede doktorların annesine “Oğlunuzun böbreği sizi kurtarabilir” dediğini duydu. Oğlunun öleceğini kabullenemeyen Zhou Lu bu fikre şiddetle karşı çıksa da Chen, annesine “Anne ölmeme izin ver. Senin hayatını kurtarmak istiyorum” dedi.

Annesi oğlunun söylediklerini ağlayarak kabul etmek zorunda kaldı; Chen hayatını kaybettikten sonra da, Zhou oğlunun böbreğiyle hayatta kaldı. Yedi yaşındaki cesur çocuğun böbrekleriyle ayrıca iki kişinin daha hayatının kurtarıldığı açıklandı.

Zhou Lu hayatındaki en zor kararlardan birini verip oğluna veda etmek zorunda kaldı.

Oğluna veda etmek zorunda kalan Zhou Lu’nun böbrek ameliyatı başarılı geçerek hayatı kurtuldu.

Kaynak:http://www.hayatbizim.com/arsivler/21891/anne-seni-kurtarmam-icin-lutfen-olmeme-izin-ver/

İyice kötüleştiden kasıt ne mesela bitkisel hayata mı girdi ?

Büyük konuşmak istemem ama ,
Ben bu kararı veremem ,oğlumla beraber ölmeyi yeğlerim .

5 yaşında tümör oluşmuş 2 yıl bir çok şeyi kaybetmiş:31:Demek sonunda hiç umut kalmamış:50:
“Anne ölmeme izin ver. Senin hayatını kurtarmak istiyorum” dedi. Bu söz bana çok dokundu:50:

5 yaşında tümör oluşmuş 2 yıl bir çok şeyi kaybetmiş:31:Demek sonunda hiç umut kalmamış:50:
“Anne ölmeme izin ver. Senin hayatını kurtarmak istiyorum” dedi. Bu söz bana çok dokundu:50:

Okurken ağlattı beni de ama yine de çok çok zor . Allah böyle bir karar vermek zorunda bırakmasın kimseyi ,
evlat acısı hele ki böylesini yaşamasın kimse .

:14:

Yazıklar olsun bu çinlilere kaç milyar insan var ve kaç milyon insan organını bağışlasa elbette bulunurdu, insana değer vermeyen, eziyetten hoşlanan rejim bilerek anneye bu acı çektirildi , çin hakkında insan ihlai dosyaları dağ gibi

Allah kimseye evlat acisi vermesin. Bir yakinim kendisi 80 yasinda iken 60 yasindaki oglunu kalp krizinden kaybetmisti de, iki yil sonra gorustugumuzde oglunu kaybettigi gun kalbinde bir ates yandigini ve hep orada durdugunu, devamli yaktigini ve hic sonmedigini soylemisti. Yani yasi bile farketmiyor.. Aci hep ayni aci..
Ama bu konuda anlamadigim sey cocuk nasil bobrekleri ile uc kisiyi dializden kurtarmis? Bir insanda sadece iki bobrek olur..:53:

İyice kötüleştiden kasıt ne mesela bitkisel hayata mı girdi ?

Büyük konuşmak istemem ama ,
Ben bu kararı veremem ,oğlumla beraber ölmeyi yeğlerim .

Çocuk kasıtlı öldürülmedi tabi ki, vadesi dolunca organ bağışı yapılabilmesi için kağıt imzalatılmış. Çocuğun öleceği belliymiş yani. Beyin tümörünün geri dönüşü olmuyor malesef.

Çocuk öldükten sonra böbreğini kabul etmemek intihar olurdu. Evlat acısını eşiyle paylaşması en mantıklısıydı bu halde eşini yalnız bırakamazdı. Muhtemelen o nedenle organ bağışını kabul etmesi için insanın önce eşi baskı yapar.

Allah kimseye evlat acisi vermesin. Bir yakinim kendisi 80 yasinda iken 60 yasindaki oglunu kalp krizinden kaybetmisti de, iki yil sonra gorustugumuzde oglunu kaybettigi gun kalbinde bir ates yandigini ve hep orada durdugunu, devamli yaktigini ve hic sonmedigini soylemisti. Yani yasi bile farketmiyor.. Aci hep ayni aci..
Ama bu konuda anlamadigim sey cocuk nasil bobrekleri ile uc kisiyi dializden kurtarmis? Bir insanda sadece iki bobrek olur..:53:

Ben de oraya takıldım ya. :26:

Haber zaten fazla dramatize edilmiş geldi. Çocuğun annesine ölmeme izin ver demesi falan. 7 yaşında çocuk ne biliyim. bir de 2 böbrek 3 kişi. Kafam karıştı.

Son düzenleme:
Rabbim hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın sevdikleriyle imtihan etmesin,ama benim bu konuda anlayamadıgım bir şey var bu çocuk annesine böbreginin birisini veriyor fakat 2 kişiye daha böbrek vermiş bu nasıl oluyor.:53::53:

Yazıklar olsun bu çinlilere kaç milyar insan var ve kaç milyon insan organını bağışlasa elbette bulunurdu, insana değer vermeyen, eziyetten hoşlanan rejim bilerek anneye bu acı çektirildi , çin hakkında insan ihlai dosyaları dağ gibi

Çinde insan hakları ihlali var evet ama , bu konuyla alakası yok. Benim anladığım kadarıyla çocuğun zaten kurtulma ihtimali yokmuş, bitkisel hayata girdiğinde çocuğun organları bağışlanmış böbreği de anneye nakledilmiş. Rejim'in ya da Çin halkının nasıl bir hatası olduğunu düşünüyorsunuz ki bu noktada?

Rabbim hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın sevdikleriyle imtihan etmesin,ama benim bu konuda anlayamadıgım bir şey var bu çocuk annesine böbreginin birisini veriyor fakat 2 kişiye daha böbrek vermiş bu nasıl oluyor.:53::53:

bazılarında üç böbrek oluyor. bizim bi akrabamızda üç böbreği vardı. oda babasına verecekti. bakmışlar ki üç böbreği var. verdi adamda kurtuldu. belki onun da öyledir

Çocuk kasıtlı öldürülmedi tabi ki, vadesi dolunca organ bağışı yapılabilmesi için kağıt imzalatılmış. Çocuğun öleceği belliymiş yani. Beyin tümörünün geri dönüşü olmuyor malesef.

Çocuk öldükten sonra böbreğini kabul etmemek intihar olurdu. Evlat acısını eşiyle paylaşması en mantıklısıydı bu halde eşini yalnız bırakamazdı. Muhtemelen o nedenle organ bağışını kabul etmesi için insanın önce eşi baskı yapar.

Konuda yazılanı okuyup yeterince üzüldüm , o nedenle haber linkine bakmadım.
Benim anladığım çocuk bitkisel hayata girince , aile zor kararı verip organ nakli için ölümüne karar vermiş şeklindeydi . Vefat ettiği kısmını atlamışım .

Back
X