Anne olmayı beceremedim, bunalımdayım.

doktorun dediği gibi yapınca bir haftada tamamen geçti hepsi.

hava alacak şekilde tutun. bol bol sabunla yıkayıp kurulayin. özellikle emzirmeden sonra yikamak gerekiyomus. bebegin ağzından geçen mikroplara karşı. ben atlet giydim o bi hafta on gün. günde on kez degistiriyodum en az. göğüs pedi de kullanmayin mümkün mertebe.

annelik zaten değişik bişey. insan hep kendini suçluyo. ama sizin bi suçunuz yok biliyosunuz Allah yardımcınız olsun:) bebisle güzel günleriniz olsun 🙏🙏
Amin çok tsk ederm

Kakao yağı var ondan kullan gülüm gerçekten işe yarıyor bi de balmumu, bu ikisini ayrı ayrı sür geçiyor. Balmumunu bir tatlı kaşığının içine koyup ocaktaki ateşe birkaç saniye koyuyorsun eriyor biraz ılık olunca da göğüs ucuna sür çok sıcak olmasın yakmasın. Kakao yağını da eline aldığında eriyor onu da azar azar sür. Ağlama geçici bir süreç, bebeğe sadece ucunu vermekten oluyor kahve rengi bölümü tam almaya başlayınca tamamen düzeliyor 15 günün sonunda alışıyorlar ona da. Dediklerimi aktarlarda bulabilirsin. Bi de bir arkadaşım fito diye bir kremden bahsetmişti eczaneden al ondan da dene istersen o da fayda edermiş.
Umarım gecer hayırlısıyla kısa zamanda. Desteginz için çok tskler

çok süt varsa da ememiyolar.
önce sagip sonra verin. benim çok problem oldu emzirme dönemim. üç kez mastit oldum🤦

süt yutamayacagi kadar çok akiyodu ağzına.
süt yapsın diye yiyip içtiğiniz ekstra şeyleri bi süre kesin sütünüz çoksa.

eşinizle de herşey çok güzel oluyo merak etmeyin:KK66:
iki üç tane sabahlık alin. aksa da eşiniz görmez. biraz sabretmeniz lazım. benim parça oynuyodu emerken koptu kopacakti. kan emdi bı süre. ama geçti hepsi maşallah çok sağlıklı tam bir firlama su an:)
Darısı benim bu gunlerime ınsallahhh çok iyisiniz desteginiz için tesekkurler

Suan hersey zor geliyor olabilir merak etmeyin geciyor Allahin izniyle. Moralinizi sakin bozmayin gunesli gunler gelecek, hep boyle kalmayacak:) gumus kapaktan memnun kaldim, silverette kullandim ancak diger markalar da ayni isi gorur saniyorum.
Gececek yazısını okumak bile insana bi değişik hssettrylohusa kafası bambaskaymış cidden, tesekkur ederm yardımınız için

Güzel anne 💕
Bunları bir çoğumuz yaşadık, bizzat ben.
Bebeğim seninki gibi sütten fazla kan emerdi, korkma bu kötü bişey değil.
Ben sonuçta 21 ay emzirdim.
Olmazsa sagip biberonla verirsin, kendini üzme, sağlıkla büyüsün 🙏

Benim bebeğimde kan kusardi,nasıl.acidir bilirim. Bana hiç bir krem fayda etmedi. Emzirme bitince kendi sütünü sur,üzerine göğüs pedi kapat. Beni ancak bu rahatlamıştı.

"Anne olmak lastikli çarşaf katlamak gibidir; hiçkimse kesin yöntemini bilmez, herkes kendine göre bir yöntem bulur."

Bir yerde okumuş ve bayılmıştım.

Bu annelik işinin formülü, tarifi vs yok ki. Tek gereken bol sabır, sabırdan bile daha çok sevgi. Bitti.

Kızım 4 gün sonra 1 yaşına girecek, dönüp bakıyorum ve evet, kesinlikle giderek kolaylaşıyor çünkü aramızda iletişim var.

Göğüs kalkanı ilk günden itibaren aylarca kullandım, hiç yara derdim olmadı kesinlikle tavsiye ederim. Göğüs pedi ise aklıma yatmamıştı, nemli bir ortam sağlayıp yaraları daha kötü eder gibime geliyor.

Bebeğiniz dil/dudak bağı vs gibi nedenlerle ve yanlış pozisyon nedeniyle göğsünüzü iyi kavrayamıyor da olabilir onu bir kontrol edin/ettirin derim.

Bu arada dişleri çıktı benimkinin ama ısırmıyor sağolsun, bizim insanımız mutsuzluktan beslenmeyi sevdiği için öyle söylüyorlar size, illa ısıracak diye bir şey yok.

Rahat olun annesi, bir yolunu bulursunuz. Bu arada mochi süt toplayıcı tavsiye ederim, bir tarafı emerken diğer tarafı da o boşaltır, rahat edersiniz.

Bunlar geçici şeyler ve inan bircogumuzun başına geldi. Ben ağlardım emzirirken yara olduğu için. Mastıt de oldum antibiyotik ile geçti. Doğal yağlardan sürdüm öyle öyle geçti yara kısmı da. Pes etme hemen yara bu geçer gider.

Garmastwn öyle tak diye kesmiyor biraz sabredin iyileştirir. Sakın zeytinyağ, kantaron yağı falan sürmeyin onlar daha fena yapıyor.

Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Anneliğiniz hayırlı olsun bu emzirme sürecinde zorlanmayan çok az insan var gibi.. bebeğin meme çatlağınızdaki kanı almış olması sağlığı açısından problem değil o konuda endişe etmeyin. Ama meme yaralarının düzelmesi için bebeğin memeyi doğru tutması ezmemesi lazım ve sağım yaptığınız pompa yaptıysa da başlığı size uygun olmayabilir. Anne olmak emzirmek değildir ayrıca.. Bebeğin ihtiyaçlarına duyarlı olmak ulaşılabilir, sıcak ve kabullenici kapsayıcı olmaktır annelik. Emzirme sorununuz da aşılır bir problem ama uygun destek Almanız lazım. Emzirme sanatı diye bir Facebook grubu var oraya üye olup yaşadıklarınızı anlatın. Duruma göre bazılarını Facebook üzerinden bazılarını da bulunduğu şehirdeki emzirme danışmanlarının ismini vererek yönlendiriyorlar. Bu zamanlar çok hızlı geçiyor emzirme sorunuyla zihninizi boğup geri gelmeyecek bu günleri kaçırmayın. Tam olarak bu sorunla uğraşıp o günlerin tadını çıkaramamış bir anne olarak yazıyorum bunları:KK43:

Anne olmak cocuk emzirmek değil elinizden geldigince maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak büyütmektir. Kendinizi yerden yere vurmanıza gerek yok. Her emziren anne olmuyor.

çok zor o acı. Allah yardım etsin. göğüs uçların açık kalsın hava alsın. birde ayva bulabilirsen bir kaç ayva çekirdeğini kaynat ve beklet.jel kıvamına geliyor onu sür. çok faydası olur. maalesef emzırdıkçe onun acısı geçiyor zamanla

Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Yeni anne olan hemen hemen herkesin yasadigi seyi yasamissin kendini sıkma okadar hemetan die yanik kremi var gogus ucuma iyi gelen tek kremdi bir poset dolusu gogus ucu yara kremim vardi ama bi bu etki etmisti bende benimde gogus ucum icerdeydi 1 ay boyunca silikon baslik kullandim bence boyle yapmaya devam et

Büyük ihtimalle emzirmede sadece meme ucunu ağzına sokuyorsunuz ve ucunu çiğnediği için yara oluyor. Meme ucu ve kahverengi alan damağa oturmalı. Emzirme videoları izleyin. Sıcak havlu hazırlayacaksınız, meme etrafına ay şeklinde saracaksınız. Etrafından ucuna doğru meme hafif sıkılmalı, ucuna dokunmayın. Doğru teknikle hafif çocuğun üzerine eğilerek, meme ucu ve çevresi damağa oturtularak emzirme başlanırsa, çocuk memedeki sütü boşaltır. Serçe parmağınızı çocuğun damağına oturttuğunuzda emmeye başlar, deneyin bir kere, mantığını anlamak için...

X