Anne olmayı beceremedim, bunalımdayım.

Birebir aynisini yasadim ustelik butun cocuklarimda.Gogus ucum yok,bebeklerimi emzirirken ille bir kac gun yara olurdu.Oyle bir yaraydiki goguslerim degil kirmizi simsiyah komur gibi kararirdi uclari,sutyen bile takamazdim,goguslerim acikk ustune tulbentle boynumdan baglar oyle kapaturdim.Sonrasinda da plastik uclarla aglaya aglaya emzirirdim.Emzirmesem makinayla cektirsem sitma olur birde onun agrisiyla ugrasirdim.onerebilicegim tek sey onarici meme kremlerini devamli surun asla goguslerinizi islak tutmayin.O aciya dayanabildiginiz kadar dayanip emzirmeye devam edin,ben aglaya ciglik cigliga emzirirdim.birde back lying nursing denilen pozisyonpa emzirmek ciddi ciddi agriyi azaltiyor.resmini ekleyin bu sekilde emzirme nedense daha acisizdi mutlaka deneyin farki goreceksiniz.
Beni en iyi sz anlarsınız o zaman, bn de su an ağlayarak çırpınarak emziriyorum. Dediğiniz pozsyonu deneyeceğim çok tesekkur ederim desteğiniz için

Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Yedı ay once anne oldum o yollardan gectım gıgus ahrısını bır ay cektım ana gectı yanı suan kısa bır sure ve gecıcı bır durum bunun bılımcınde ol daha ne kadar annesınde kendını ıyı anne olup olmamakla sucluyorsun bıraz buyusun hersey duzelecek 2600 dogunca bende senın gıbı afalldm goren cok kucuk cok dıyolardı resmen bebekle anneyı sogutuyorlar cok cırkındı sımdı masallah cok tatlı oldu kendıne be bebegıne sure ver ayrıca kremı sür gogsun acık dursun hava ıle temas ettır memenı hemen kapatma kuru kuru benegın agzına verme once sütünle ıslat yumusat bana kremler ıyı geldı tabı gögsumun ucu dusmustu ayrı ca kusması normal arkasda da olmustu kan kusmus dıye ama yara parcalarıymıs. Rahat ol gececek kendıne bır tarıh belırle o zamana kadar gececek de gececek 20 gunden sonra alısıcaksn guzel anne olacaksn bebegıne

Bende de oldu bu yaralar. Bepanthen plus var , yara iyileştirici olanı. Tek geçerim. Sürün bir kaç saat sonra bile fark ediyor. Garmastan da kullandım ama kullanmayınca yine aynı oldu. Dediğim gibi bepanthen plus soruna çözüm
Bugun aldıracağım eşime umarım bana da iyi gelir 😔

Hemen hemen her emziren annenin başına gelen sıkıntıyı yaşiyorsun.Bol bol zeytinyağı ve tahinin üzerindeki yağı göğüslerine sürmeni tavsiye ederim.Sıtma içinde lahana yapraklarını haşlayıp göğsü sarıyorlar ve acayip etki ediyor.
Moralini bozma geçecek acılar emin ol.
Ben gümüş koruyucu kapak kullandım onu da önerebilirim.Benim o derece yara olmadı ama sızlama olduğunda bile etki ediyordu.

benim gittigim genel cerrah çoğu yeni annenin başına gelir bu ama kremler hiç bi ise yaramaz. bebek kan emdi diye de hiç bisey olmaz korkma, her emzirmeden sonra sabunla yika, güzelce kurula ancak böyle geçer istersen krem yazarim ama krem iyi gelmez temiz kuru tut demişti

Merhabalar hem hayırlı olsun hem çok geçmiş olsun. Benim de oğlum emer emer yara yapar kan içer onu kusardı. Bunlar iyi gelmediyse ayvanın çekirdeklerini çıkarın suyun içine koyun bir gün dolapta bekletin. Jel kıvamına gelecek. Sürekli onu sürün. Çok iyi geliyor.
Mama verebilirsiniz ayrıca mama vermekten korkmayın. Milyonlarca anne mamayla besledi evladını. Salak salak toplum baskılarına kulaklarınızı tıkayın. Ahkam kesenlerden uzak durun. Bebeği ağlatmayın ne olur. Bu Arada emzirdikçe iyileşiyor yara. Emzirmeye gayret gösterin. Ama mamada öcü değil.
Siz kötü bir anne değilsiniz. Sadece canınız acıyor o kadar normal ki bu. Hem adaptasyon süreci hem inanılmaz büyük bir sorumluluk hem bedeninizdeki değişimler herşey herşey o kadar normal ki. Geçecek ama sabredin. 18 saat kalkmadan emzirdiğimi bilirim. ölüyoeum sanmıştım. Şimdi 13 aylık olmak üzereyiz. Ve ben oğlumun o sadece benim kucağımda durduğu istediğim gibi öpüp koklayabildiğim zamanlarını çok özledim 😍
Doğru söylüyorsunuz biraz da keyfini çıkartmak lazım, emzirmeyebdevam edeceğim şu an için, olmazsa tabi ki mama veririm bebegimi asla aç bırakamam. Ayvayı deneyeceğim umarım iyi gelir

Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Ben 5 aydan fazladır yıkayıp kurulayıp silikon göğüs koruyucu ile emziriorum vallahi, hiç iğrenç gelmedi, yeter ki yara olmasın ve bebek doysun gerisi önemli değil ki.

Aaaa ben

Bebeğim doktorda kan kusmustu

Kol altımda en az 100 tane beze çıktı şişti. Kol altım kafam kadar oldu. Kanser oldum sandım

Madessocal krem ile sağ surup sonra yıkayıp sonra diğer göğse surup yikayip verirdim

Bi de hindistan cevizi yağı iyi gelmişti iyi dediğim de aci ağrı hep var da görüntü az düzelmişti

Hepsi geçecek diye düşün trk çözüm bu

benim gittigim genel cerrah çoğu yeni annenin başına gelir bu ama kremler hiç bi ise yaramaz. bebek kan emdi diye de hiç bisey olmaz korkma, her emzirmeden sonra sabunla yika, güzelce kurula ancak böyle geçer istersen krem yazarim ama krem iyi gelmez temiz kuru tut demişti
Belki kremlerin nemi de iyi gelmiyor uzun vadede

bide göğü pedi kullanmak orayi nemli ve mikroba açık hale getirdiği için onu da kullanmayi bırakmistim ben hemen.

sürekli banyoda yikar kurular çamaşır degistirirdim. mümkünse atletle de durabilirsiniz hava alır daha kolay iyileşir.

Cnm hic uzulme sende cok onemlisin oncelikle goguslerini iyilestirmen lazm mumsy natural ve gumus kapak. Iyilestirmek icin kesnlikle mumsy natural al ertesi gune duzelmis olcak. Benimkide silikona alismisti hemen vazgecirdim merak etme biraktirabiliyorsun uclar onemli fegil ztn kahve kismi agzina sokman lazm

Hemen hemen her emziren annenin başına gelen sıkıntıyı yaşiyorsun.Bol bol zeytinyağı ve tahinin üzerindeki yağı göğüslerine sürmeni tavsiye ederim.Sıtma içinde lahana yapraklarını haşlayıp göğsü sarıyorlar ve acayip etki ediyor.
Moralini bozma geçecek acılar emin ol.
Ben gümüş koruyucu kapak kullandım onu da önerebilirim.Benim o derece yara olmadı ama sızlama olduğunda bile etki ediyordu.
Hangi marka kullandınız acaba

Cnm hic uzulme sende cok onemlisin oncelikle goguslerini iyilestirmen lazm mumsy natural ve gumus kapak. Iyilestirmek icin kesnlikle mumsy natural al ertesi gune duzelmis olcak. Benimkide silikona alismisti hemen vazgecirdim merak etme biraktirabiliyorsun uclar onemli fegil ztn kahve kismi agzina sokman lazm
Eczanede mi satılıyor ebebekte fln mı

Belki kremlerin nemi de iyi gelmiyor uzun vadede

doktorun dediği gibi yapınca bir haftada tamamen geçti hepsi.

hava alacak şekilde tutun. bol bol sabunla yıkayıp kurulayin. özellikle emzirmeden sonra yikamak gerekiyomus. bebegin ağzından geçen mikroplara karşı. ben atlet giydim o bi hafta on gün. günde on kez degistiriyodum en az. göğüs pedi de kullanmayin mümkün mertebe.

annelik zaten değişik bişey. insan hep kendini suçluyo. ama sizin bi suçunuz yok biliyosunuz Allah yardımcınız olsun:) bebisle güzel günleriniz olsun 🙏🙏

Desteğiniz için çok tesekkur ederim bu arada, gümüş kapak için de marka önerr msnz

Aaaa ben

Bebeğim doktorda kan kusmustu

Kol altımda en az 100 tane beze çıktı şişti. Kol altım kafam kadar oldu. Kanser oldum sandım

Madessocal krem ile sağ surup sonra yıkayıp sonra diğer göğse surup yikayip verirdim

Bi de hindistan cevizi yağı iyi gelmişti iyi dediğim de aci ağrı hep var da görüntü az düzelmişti

Hepsi geçecek diye düşün trk çözüm bu
Beze neden oluyor ki nasıl geçti ? Gececek diye dusunuyorm ama işte lohusa kafası farklı biliyorsunuz 🤷🏽‍♀️

X