- 19 Haziran 2019
- 473
- 272
- Konu Sahibi invictus34
Haklısınız...Ben 5 aydan fazladır yıkayıp kurulayıp silikon göğüs koruyucu ile emziriorum vallahi, hiç iğrenç gelmedi, yeter ki yara olmasın ve bebek doysun gerisi önemli değil ki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Haklısınız...Ben 5 aydan fazladır yıkayıp kurulayıp silikon göğüs koruyucu ile emziriorum vallahi, hiç iğrenç gelmedi, yeter ki yara olmasın ve bebek doysun gerisi önemli değil ki.
Kakao yağı var ondan kullan gülüm gerçekten işe yarıyor bi de balmumu, bu ikisini ayrı ayrı sür geçiyor. Balmumunu bir tatlı kaşığının içine koyup ocaktaki ateşe birkaç saniye koyuyorsun eriyor biraz ılık olunca da göğüs ucuna sür çok sıcak olmasın yakmasın. Kakao yağını da eline aldığında eriyor onu da azar azar sür. Ağlama geçici bir süreç, bebeğe sadece ucunu vermekten oluyor kahve rengi bölümü tam almaya başlayınca tamamen düzeliyor 15 günün sonunda alışıyorlar ona da. Dediklerimi aktarlarda bulabilirsin. Bi de bir arkadaşım fito diye bir kremden bahsetmişti eczaneden al ondan da dene istersen o da fayda edermiş.Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Süt akıyor btn kıyafetm mahvoluyor
Evde kakao var deneyeceğim umarım iyi gelrYengemin de sizinki gibi olmuştu lansinoh hiç iyi gelmemişti .aktardan kaliteli katı kakao alıp (margarin gibi beyaz )ne kadar sürcekseniz benmari usulü eritip bol bol sürünce geçiyor .en az 3gün sürmek lazım
Ahhh anlamaz olurmuyum size yazarken o cekilen acilari acimsadim,sanki etini yoluyorlarmis gibi bir aci...Allah yardimciniz olsun ne diyeyim,siz siz olun sakin islak birakmayin memenizi,bebek emdikten sonra mutlaka kurulayin,ardindan mutlaka onarici krem,hatta saf e vitamini aldirin bolca surun,pompa kullanimini tavsiye etmem,sacma bir alet.Sagiyorsun sutu bosaltamiyor,ustune kanallari harekete gecirerek sutu cogaltiyor,ama sutu bosaltamadigindan direk kanallari sutle tikiyor,birde acinin ustune gogus agrisi ekleniyor.Simdilik sadece bebek emsin,hem bebek hem pompa kullanimi gogsu iyice tahris eder iyilesmeyi geciktiri,cok cok gecmis olsun...Beni en iyi sz anlarsınız o zaman, bn de su an ağlayarak çırpınarak emziriyorum. Dediğiniz pozsyonu deneyeceğim çok tesekkur ederim desteğiniz için
Evde bu sekilde dolasıyorum esimle de asker arkadasına döndk zaten sonrası nasl düzelr blmyrm Nerden tutsan bir sey cıkıyor uyuyorum uyandgmda btn kıyafetm süt. Ama cocuga vermeye gelince bu problemler..benim de oyleydi ama işte kapali kalinca da iyice havasiz nemli kaliyo. evde kimsenin olmadığı zamanlar bu şekilde dolasin. misafir gelir dışarı cikmaniz gerekir o zaman giyinirsiniz akmayacak şekilde.
benim de sütüm çoktu. bir yaşına gelene kadar sızdı. emzirmeyi biraktirana kadar da bi göğsümü emerken diğeri akmaya devam etti
inşallah sizin o kadar uzun sürmez akma meselesi.
Çok tsk ederimmAhhh anlamaz olurmuyum size yazarken o cekilen acilari acimsadim,sanki etini yoluyorlarmis gibi bir aci...Allah yardimciniz olsun ne diyeyim,siz siz olun sakin islak birakmayin memenizi,bebek emdikten sonra mutlaka kurulayin,ardindan mutlaka onarici krem,hatta saf e vitamini aldirin bolca surun,pompa kullanimini tavsiye etmem,sacma bir alet.Sagiyorsun sutu bosaltamiyor,ustune kanallari harekete gecirerek sutu cogaltiyor,ama sutu bosaltamadigindan direk kanallari sutle tikiyor,birde acinin ustune gogus agrisi ekleniyor.Simdilik sadece bebek emsin,hem bebek hem pompa kullanimi gogsu iyice tahris eder iyilesmeyi geciktiri,cok cok gecmis olsun...
Beze neden oluyor ki nasıl geçti ? Gececek diye dusunuyorm ama işte lohusa kafası farklı biliyorsunuz
Suan hersey zor geliyor olabilir merak etmeyin geciyor Allahin izniyle. Moralinizi sakin bozmayin gunesli gunler gelecek, hep boyle kalmayacak:) gumus kapaktan memnun kaldim, silverette kullandim ancak diger markalar da ayni isi gorur saniyorum.Evde bu sekilde dolasıyorum esimle de asker arkadasına döndk zaten sonrası nasl düzelr blmyrm Nerden tutsan bir sey cıkıyor uyuyorum uyandgmda btn kıyafetm süt. Ama cocuga vermeye gelince bu problemler..
Evde bu sekilde dolasıyorum esimle de asker arkadasına döndk zaten sonrası nasl düzelr blmyrm Nerden tutsan bir sey cıkıyor uyuyorum uyandgmda btn kıyafetm süt. Ama cocuga vermeye gelince bu problemler..
Canim sakin endiselenme kan yutmasi bebegin icin zararli degil senin genelde dr bu yinde konusuyir sana tavsiyem emzirme danismani bul kendine ondan yardim al facebookda emziren annelr klubu var oraya uye ol sana yardimci olacakalrdir emin ol gecici bir surec kendini sakin suclama her anne o asamalardan gecmistir beninde yasadim tek care dogru emzirmeyi ogrenmekMerhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
En son ihtimal bn de öyle yapacağım, desteğiniz için çok tesekkurlerBebek açliktan agliyorsa, mama vereceksin. Benimde gögüs uçlarim çikmiyordu. Ve süt azdi. 1.5 ay mama destegi ile emzirdim, sonrada tamamen mamaya geçtim. Verdigim en iyi karar diyebilirim.
Iyi bir anne olmak = emzirmek diye birsey yok. Emzirme maffiyasi herkese onu inandirtmak istesede. Önemli olan fiziksel ve psikolojik saglik. Ates olmussun, gögüslerin mastit olmus. Emzirmekte normalinden daha fazla zorlaniyorsun. Diretmeye gerek yok bence. Tabiki karari kendin alirsin fakat en azindan mama destegine baslayabilirsin. Cocugun bos yere aç kalmasin. Gecede esin bir biberon verebilir çoçuga ve sende biraz uyku alabilirsin.
Kendini sakin kötü his etme. Ben kendimi çok kötü his etmistim. Cok aglamistim, bende anneligi beceremedigimi saniyordum. Ki öyle birsey kesinlikle yok. Daha o kadar güzel seyler yasayacaksin ki çoçugun ile. Bagin güçlenecek. Ve göreceksin emzirmek yada emzirmemek o baga etkisi yok bile. Sen çok iyi bir annesin. Bunu aklinda tut.
Guzel dilekler için çok tesekkurler canım, bende süt işe yaramadı malesefCanim bu dönem oyle zorki arkadaslarinda dedigi gibi zorluklarin birini yasiyosun rsbbim yardimcin olsun saglikla büyüt kuzunu insallah benim iki çocuğumdada kendi sütümü surerek ustesinden geldim yani sadece kizarir ve sizlardi alisana kadar sütümü her emzirmeden once ve sonrasinda bos kaldikca sürdum herkesin yapısı farklı tabiki belki faydasi olur
Emzirme danısmanı nereden bulabilirim canım çok iyi olurdu aslındaCanim sakin endiselenme kan yutmasi bebegin icin zararli degil senin genelde dr bu yinde konusuyir sana tavsiyem emzirme danismani bul kendine ondan yardim al facebookda emziren annelr klubu var oraya uye ol sana yardimci olacakalrdir emin ol gecici bir surec kendini sakin suclama her anne o asamalardan gecmistir beninde yasadim tek care dogru emzirmeyi ogrenmek
Guzel dilekler için çok tesekkurler canım, bende süt işe yaramadı malesef
İnşallah toparlarız, desteğiniz için tsklerrO gogus ucu yarasi dogumdan daha zor. Lansinohtan baska bir sey de iyi gelmiyor. Aventin gogus kalkani var emzirmezken onu takin. Silikon ucla da olsa emzirin. 1 ay 40 gun aciyor emzirmek iskence oluyor ama geciyor sabredin
Hastanelerde var aslında ama şimdi hastalık var.Nereden bulabilirim emzirme danışmanı acaba