anne olmalimiyim karar veremiyorum...

hiranur8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
796
6
arkadaslar biz bir bucuk yillik evliyiz.esim artk bir bebegimizin olmasini istiyor.ben ise karar veremiyorum.cunku henuz bir ev sahibi degiliz.kirada oturuyorz.bir ev almamiz 3 yili bulur Allah izin verirse.esim okadar beklemek istemiyor.bu yuzden tartisma yasiyoruz sik sik.beni dusunduren sey maddiyat.cok sukur borcumuz yok ama birikim yapmaya yeni yeni basladik daha.sizce neyapmaliyim?? anne olabilmek icin evimizin olmasi sartmi? yoksa ben mi ince dusunuyorum?

bence anne olmak için maddiyattan çok maneviyat önemli yani annelik bir takım kriterlere göre olmamalı.insan ilk başta anneliğe kendini hazır hissetmeli sonrası oluyor bir şekilde.tamam tabiki o bebişe güzel bir gelecek sağlamak için maddiyat çok önemli ama borcunuz yokmuş ve eşiniz çok istiyor.illa evimiz olsun öyle diye düşünmeyin her ikiniz de gerçekten isterseniz yapın.herşey gönlünüze göre olsun.

tesekkur ederim mesajiniz ve guzel dileginiz icin...suan kendimi annelige hazir hissedip hissetmedigimi bile anlamayacak kadar karisik duygular icersindeyim..:KK43: .bazen kendimi manevi olarak hazir hissediyorum ama aklima gelecek kaygisi gelince daha zamani var diyorum..sonrada yarina cikacagimizin garantisimi var? bu kadar detayli dusunmemeliyim diyorum

valla bence paradan ziyade sen hazırsan psikolojik olarak önemli olan bu diğer konular halledilir,çünkü zor bir süreç eğer hazır değilsen hiç gerek yok

bence anneliği erteleme çünkü istenen zamanda gelmiyor o dünya tatlısı varlıklar. beklenen gelmeyince ne ev ne başka şeylerin bir önemide kalmıyor

Arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum..ozellikle annelerin...siz neler dusunuyorsunuz bu konu ile ilgili??

arkadaslar biz bir bucuk yillik evliyiz.esim artk bir bebegimizin olmasini istiyor.ben ise karar veremiyorum.cunku henuz bir ev sahibi degiliz.kirada oturuyorz.bir ev almamiz 3 yili bulur Allah izin verirse.esim okadar beklemek istemiyor.bu yuzden tartisma yasiyoruz sik sik.beni dusunduren sey maddiyat.cok sukur borcumuz yok ama birikim yapmaya yeni yeni basladik daha.sizce neyapmaliyim?? anne olabilmek icin evimizin olmasi sartmi? yoksa ben mi ince dusunuyorum?

Hoş sen daha çok annelere seslenmişsin ama sadece maddiyat olmasada benzer soru işaretleri olan biri olarak bi de benim topice bakmanı tavsiye ederim. Sonuçta hissettiğim kadarıyla aslında sen bir sürecin içine girmişsin ama kendine hadi diyecek bir motivasyon arıyorsun. Bakınız adım adım benim gelişimim. Hoş benim ki biraz da paranoyakça endişelerden 7 yıldır hiç düşünülmemiş şimdide hala acabaları barındıran bir bebek isteği ama olsun belki sana bir ışık olur dedim, yalnız değilsin...

sizin topiginizi biliyorum.hatta yorum da yazmistim.sizi yureklendirmek icin...galiba
benimde yureklendirilmeye ihtiyacim var...

anne olmak dünyanın en güzel ve en zor işi.sonsuz sabır gerekiyor.benimde 8 aylık oğlum var ve evim yok.evim olmasını beklesem bu dünyanın en güzel şeyine sahip olamazdım ve istediğin zamanda olmadığını düşünürsek.benim sadece eşim çalışıyor. ve hamile kaldığım günden beri öyle parasal şanslar karşımıza çıktıki hamdolsun herkes kısmetiyle gelir rızkıyla gelir maddiyatsa sadece problem bence proplem değil allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.çok düşünürsen yapamazsın sevgiler

anne olmak dünyanın en güzel ve en zor işi.sonsuz sabır gerekiyor.benimde 8 aylık oğlum var ve evim yok.evim olmasını beklesem bu dünyanın en güzel şeyine sahip olamazdım ve istediğin zamanda olmadığını düşünürsek.benim sadece eşim çalışıyor. ve hamile kaldığım günden beri öyle parasal şanslar karşımıza çıktıki hamdolsun herkes kısmetiyle gelir rızkıyla gelir maddiyatsa sadece problem bence proplem değil allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.çok düşünürsen yapamazsın sevgiler
acikcasi benimde dusuncem daha cok bir bebek yapmak yonunde..bu yuzden kararsiz kaldim.hic istemeseydim kestirip atardim karar vermem daha kolay olurdu...beni dusunduren en cok sey bu ev meselesi ama boyle dusundugum icinde vicdanim rahat etmiyor.rabbimizden beni affetmesini diliyorum surekli.Allah baska dert vermesin.cok sukur elimiz ayagimiz tutuyor.calisabilecek durumdayiz.ayrica istedigim zaman hamile kalabilecegim de kesin degil .Allah hakkimizda herseyin hayirlisini versin.bebeklerimiz kismetiyle gelsin insallah...

sizin topiginizi biliyorum.hatta yorum da yazmistim.sizi yureklendirmek icin...galiba
benimde yureklendirilmeye ihtiyacim var...

Hımmmmmm atlamışım sory. Ev, araba tabiki önemli ama bunlara herzaman sabun köpüğü gibi bakmışımdır ben, bugün vardır yarını puff diye gidebilir. Önemli olan sen v e eşin sağlıklıyken gerçekten bu büyük sorumluluğa hazır mısınız onu tartmakta yarar var bence...

canım bizde bir buçuk senedir evliyiz ilk başlarda bizde düşünmüyorduk
araba almışdık taksitleri bitsin dedik öle düşünürüz dedik.
benim bi topiğim var geleceğin anne adayları kulübü diye
ordaki arkadaşlarım canlarım bebek sahibi olabilmek için yıllardır uğraşıyorlar.
açıkcası bende bir korku başladı korunuyoruz ama ya istediğimiz zaman olmazsa?
ni tekim eşimi ikna ettim ve tam 5 ay sonra hamile kaldım o beş ay nasıl geçti
sana anlatamam içim içimi yedi çünkü karar verince hemen olacak sanıyorsun
ama işin rengi öle değil allahıma hamd olsun şuan 10 haftalık allah kucağımıza almayı nasip etsin inş
tüm ümmetimuhammedin iyi düşün öle karar ver canım bu iş ihmale gelmez.
hadi size kolay gelsin::))))

canım bizde bir buçuk senedir evliyiz ilk başlarda bizde düşünmüyorduk
araba almışdık taksitleri bitsin dedik öle düşünürüz dedik.
benim bi topiğim var geleceğin anne adayları kulübü diye
ordaki arkadaşlarım canlarım bebek sahibi olabilmek için yıllardır uğraşıyorlar.
açıkcası bende bir korku başladı korunuyoruz ama ya istediğimiz zaman olmazsa?
ni tekim eşimi ikna ettim ve tam 5 ay sonra hamile kaldım o beş ay nasıl geçti
sana anlatamam içimi yedi çünkü karar verince hemen olacak sanıyorsun
ama işin rengi öle değil allahıma hamd olsun şuan 10 haftalık allah kucağımıza almayı nasip etsin inş
tüm ümmetimuhammedin iyi düşün öle karar ver canım bu iş ihmale gelmez.
hadi size kolay gelsin::))))
sagol canim...bende cevremde yillarca cocuk sahibi olabilmek icin ugrasan insanlari gorunce tedirgin olmaya basladim acikcasi.ilk baslarda evliligim otursun diye hic dusunmedim zaten.ama esim artik zamaninin geldigini bebegimizi kucagina almak istedigini soyluyor.bir bebek gorunce ben de heyecanlaniyorum bir bebegimiz olsun istiyorum.sadece dogru zaman mi ona karar veremiyordum.ama sizlerinde destegini gordukce artik birseyler kafamda netlesmeye basladi cok sukur.

anne ol canım ne borç biter ne istekler...
bebeği öteleye öteleye sonra gelirsin 35 yaşına (BEN) sonrada doktorlar sağlığın için tehlikeli derler...yaşın kaç bilmiyorum ama bebeğin olsun oda nasibiyle gelir...işte ben 35 ime geldim nerdeyse şimdi hiççç çocuk bakacak halim yok...zamanında yok dedim şu olsun dedim bu olsun dedim aman şimdi olmaz dedim herşeyide çocuk için değil kendim için istemişim sanırım..şimdi de hiç uğraşamam diyorum...olacaksa erkenden olsun abla kardeş gibi büyüyün .
NOT. hiç çocuğu olmayan birinden duyuyorsun bu lafları yani benden...

anne ol canım ne borç biter ne istekler...
bebeği öteleye öteleye sonra gelirsin 35 yaşına (BEN) sonrada doktorlar sağlığın için tehlikeli derler...yaşın kaç bilmiyorum ama bebeğin olsun oda nasibiyle gelir...işte ben 35 ime geldim nerdeyse şimdi hiççç çocuk bakacak halim yok...zamanında yok dedim şu olsun dedim bu olsun dedim aman şimdi olmaz dedim herşeyide çocuk için değil kendim için istemişim sanırım..şimdi de hiç uğraşamam diyorum...olacaksa erkenden olsun abla kardeş gibi büyüyün .
NOT. hiç çocuğu olmayan birinden duyuyorsun bu lafları yani benden...

ben 24 yasindayim canim.dogru soyluyosun.ihtiyaclar sinirsiz...biri bitiyor biri basliyor...Allah sizede en kisa zamanda nasip etsin ...hatta hamileligimizi yine kk da paylasip birbirimize destek olalim insallah:eek:puyorumnanaktan

ben 22 yaşındayım 2 aylık hamileyim ev kendimizin borç har. hiç bi sıkıntımız yok ama maneviyatı düşük bi ailesi olduğu için eşimin hiç bişey yolunda gitmiyo hamileyken çok duygusallaşıyor insan ben kafayı yemek üzereyim..bebeği istiyorum ama böyle bi babası olacağı için açıkçası çocuğuma acıyorum...bide askere gidecek aralıkyada nisanda tamamen yalnız kalacağım...benim gibi olan umuyorum yoktur...çok olumsuz bi ortama bebek getiricem..yanlış kararmış bebek..olan sadece benle bebeğe olacak..herkes keyfinde...moralinizi bozmak istemezdim ama buda hayatın gerçeği..önemliolan maneviyat huzur...

ben 22 yaşındayım 2 aylık hamileyim ev kendimizin borç har. hiç bi sıkıntımız yok ama maneviyatı düşük bi ailesi olduğu için eşimin hiç bişey yolunda gitmiyo hamileyken çok duygusallaşıyor insan ben kafayı yemek üzereyim..bebeği istiyorum ama böyle bi babası olacağı için açıkçası çocuğuma acıyorum...bide askere gidecek aralıkyada nisanda tamamen yalnız kalacağım...benim gibi olan umuyorum yoktur...çok olumsuz bi ortama bebek getiricem..yanlış kararmış bebek..olan sadece benle bebeğe olacak..herkes keyfinde...moralinizi bozmak istemezdim ama buda hayatın gerçeği..önemliolan maneviyat huzur...

.her evlilikte problemler olur ,benimde esimde sevmedigim huylar var ama olumlu ozellikleri daha fazla. maneviyati guclu bir insan,icinde Allah korkusu var. manevi olarak bir problemimiz yok.beni dusunduren ev.Allaha sukur maddi sıkıntı icinde yasamiyoruz suan.esimin iyi sayilacak bir isi var.bir evimizi alabilseydik..sizin durumunuzu okudum cok kolay degil ama yuce rabbim yardim eder insallah...moralinizi bozmayin.bu bebeginizi de etkileyecektir..anladigim kadariyla esinizin ailesi manevi yonden zayif insanlarmis.peki esiniz nasil?onemli olan bu.baska sizi mutsuz edecek kadar sizi rahatsiz eden huylari varmi esinizin?eger sizi en cok dusunduren yakinda askere gidecek olmasiysa cok uzulmeyin.anlayabiliyorum sizi ama rabbim baska dert vermesin.Allah size bebeginizi hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin insallah...

bence çok gereksiz düşündüğün şey EV dünya malına bu kadar önem vermemeliyiz bence bende kiradayım ama mühim olan başımızı sokacak bir yerimizin olması elbet birgün bizim de evimiz olacaktır ama bebeğimiz ya olmazsa Allah korusun ayrıca yaşımız çok genç ev sahibi olmak için önümüzde upuzun bir yaşam var ve şu dünyaya gelecek herkesin nasibi yiyecek bir lokması vardır hiç onu düşünme bile belki de onun nasibidir size evi de beraberinde getirir

bence çok gereksiz düşündüğün şey EV dünya malına bu kadar önem vermemeliyiz bence bende kiradayım ama mühim olan başımızı sokacak bir yerimizin olması elbet birgün bizim de evimiz olacaktır ama bebeğimiz ya olmazsa Allah korusun ayrıca yaşımız çok genç ev sahibi olmak için önümüzde upuzun bir yaşam var ve şu dünyaya gelecek herkesin nasibi yiyecek bir lokması vardır hiç onu düşünme bile belki de onun nasibidir size evi de beraberinde getirir[/QUO
Amin canim insallah...dogru soyluyorsun.senin bebegin var mi?

pazartesi kan testi yaptırcam geçen ay hamile kaldım ama oluşamadı bebeğim bu ayda sanırım hamileyim aynı belirtiler ve gecikme ama inş bu ay oluşabilir haberimi veririm

X