Anne olmak zor 😒

Estafurullah nedemek bende farklı bakış açıları için buraya yazıyorum zaten.Mükemmeliyetçi değilim ödevini yaparken başındada durmam sadece bitince kontrol ederim ama hatası varsa tekrar düzelttiriyorum kontrolden sonra.
Ödevini yaparken yanında duruyorum 2. Sınıf velisi olarak. Muhtemelen seneye de dururum yönlendirme değil yanlış anlamayın ama yanında durdukça çabuk biter bence

Ödevini yaparken yanında duruyorum 2. Sınıf velisi olarak. Muhtemelen seneye de dururum yönlendirme değil yanlış anlamayın ama yanında durdukça çabuk biter bence
Kimisi durmayın diyor ilk dönemi yanında geçirdim okumayı sökene kadar sonrasında kontrol amaçlı gittim geldim sadece durmakmı lazım acaba muallakta kaldım

Kimisi durmayın diyor ilk dönemi yanında geçirdim okumayı sökene kadar sonrasında kontrol amaçlı gittim geldim sadece durmakmı lazım acaba muallakta kaldım
Bilmiyorum ki ben de doğrusunu. Şimdilik böyle devam ediyorum durmayinca sallamıyor. 3 .sınıf velisi arkadaşım var o da ben de duruyorum diyor

Benim kardeşim de 7 yaşında deli dürtmüş gibi daha içeriye adımını atar atmaz öğretmenim ödevimi atmış mı diye soruyor.Hiç beklemiyor bakın çantasını koyar üstünü çıkarmadan ödevim de ödevim diye yer bizi.

Sonra baktık hızlı öğrendiği için her şeyi hızlı bitiriyormus cocuk bir an önce oyunlarına gecmek icin acele ediyormus, fazla zeki olmakta iyi değil yani.Babam sırf yavaş yavas yapsın diye aksam onunla ilgileniyor ödev zamanları.Bi onu dinliyor yer cücesi

olumsuz değil olumlu konuşun
ödevin bitmezse parka gidemezsin değil de ödevin bitince parka gideceğiz gibi
dikkat dağınıklığı olabilir o kadar kopuksa kızımda da var ordan biliyorum
salondaki sandalyeyi istediğimde altı metrekarelik halıyı koltukların altından çıkarıp getirmişti

Benim kardeşim de 7 yaşında deli dürtmüş gibi daha içeriye adımını atar atmaz öğretmenim ödevimi atmış mı diye soruyor.Hiç beklemiyor bakın çantasını koyar üstünü çıkarmadan ödevim de ödevim diye yer bizi.

Sonra baktık hızlı öğrendiği için her şeyi hızlı bitiriyormus cocuk bir an önce oyunlarına gecmek icin acele ediyormus, fazla zeki olmakta iyi değil yani.Babam sırf yavaş yavas yapsın diye aksam onunla ilgileniyor ödev zamanları.Bi onu dinliyor yer cücesi
Maşallah darısı başımıza 🌸

olumsuz değil olumlu konuşun
ödevin bitmezse parka gidemezsin değil de ödevin bitince parka gideceğiz gibi
dikkat dağınıklığı olabilir o kadar kopuksa kızımda da var ordan biliyorum
salondaki sandalyeyi istediğimde altı metrekarelik halıyı koltukların altından çıkarıp getirmişti
Evet belkide dilimi konuşma şeklimi değiştirmeliyim bunuda denicem. Dikkat dağınıklığınıda hocasıyla bi görüşeceğim bikaç kişi daha dedi belkide öyle bi sorun vardır

Valla ne masallah sormayın insan bi su içer soluklanır bu cocuk bozuk galiba hep aynı sey .Kızdıgımızı bildiği halde hemen yapmak istiyo
Ay demek herkesin derdi kendine büyük sizinkide değişik bi dertmiş🫣 ne diyeyim allah yavaşlıl versin

Kurallar net olmalı. Madem dersının bıtmesı gerekıyor o ders bıtecek o parka öyle çıkılacak. Yemek konusunda da aç kalsın acıkınca kendısı gelecek nasıl olsa.

Evet belkide dilimi konuşma şeklimi değiştirmeliyim bunuda denicem. Dikkat dağınıklığınıda hocasıyla bi görüşeceğim bikaç kişi daha dedi belkide öyle bi sorun vardır
hocayla konuşun psikoloğa da götürebilirsiniz
biz hep sorun olunca çare arıyoruz ama bence her çocuk psikoloğa gitmeli,sadece konuşmak için olsa bile
hiç ödev de yapmayabilir
kızım bir sayfa ödev yapmadan tek bir test çözmeden iki kere üniversite sınavını kazandı şimdi üçüncüye giriyor
her insan farklı öğrenir ,belki çocuğunuz da böyledir

Ya kusura bakmayın ama güldüm biraz 😄
Hamilelik hormonlarınız yüzünden biraz tahammül sorunu yaşıyorsunuz. Ben de yeni doğum yaptım 3 yaşındaki oğlumun kıskançlık krizlerine maruz kalıyorum. Lohusayım ama yapıcı olmak zorundayım oğlumun içinde fırtınalar kopuyor biliyorum. Yapacak bir şey yok annelik evet zor idare etmek zorundayız bir önerim yok size çünkü ben de çözüm bulamadım. Allah sabır versin diyorum sadece bu günler de geçecek hep böyle kalmayacak.

Yani anlamıyorum bi çocuğa ödev yaptırmak neden bukadar zor olabilir (7 yaşında) resmen hayattan soğuyorum yapacağı bir sayfa fotokopi okadar sadece 1 sayfa. Otursa başlasa vallahi 30dk sürmeyecek ama tam 2 saattir gerçekten 2saattir ödevi başında ve mızırdanıyor. Bıktım artık mızırtı sesini duymak bile kulaklarımı tırmalıyor.

Bunlada bitmicek yemek saati gelcek şimdi bu seferde onun mızırtısı ‘ben bu yemeği yemem ben bunu beğenmedim ben bunu sevmedim’

Sakince söylediğimde hiçbirşeyi yapmıyor bağırmak istemiyorum ama çileden çıkıp bağırdığımda tıpış tıpış gıkı çıkmadan yapıyor. Ne yapayım ben ozaman en baştan bağırayımda hep böylemi yürüsün işimiz gücümüz yoruldum artık. Oturup açıklıyorum yok yine aynı sabah uyanıyoruz yarım saat üstünü giyincek mal mal aynaya odaya etrafa bakıyor yatakta bekliyor çıldırıcam artık 😤
Okadar gerginimki stres hormonlarını resmen kanımda gezindiğimi hissediyorum banada yazık ya bunu yaşamak hissetmek zorunda değilim 🤦🏼‍♀️
Tatlı anne, güzel anne sa-bır-lı olmak zorundasınız!

Karşınızda ki küçük adam'ı siz doğurdunuz.

Bir birey , bir insan yetiştiriyorsunuz kolay olacağını , olması gerektiğini nerden çıkardınız? Emek isteyen hiçbir şey kolay değil.

7 yaşında küçük çocuk mal olduğu için oda da etrafa bakmıyor hayatı sadece 7 senedir yaşadığı için sadece yedi senedir anlamlandırabildiği için bakıyor.

Büyük ihtimal sabırsızlığınızdan dolayı bol bol bağırıyorsunuz o da bağırmaya alışmış..

Yapmayın etmeyin, evlat sizin evladınız siz onun kıymetini bilmezsiniz, değerli olduğunu hissettirmezseniz herkes ezer geçer çocuğunuzu.

Sorun bakalım hangi 1. Sınıf velisi kaos yaşamadan ders çalıştırabiliyor kimse inanın kimse..

Bilmiyorum ki ben de doğrusunu. Şimdilik böyle devam ediyorum durmayinca sallamıyor. 3 .sınıf velisi arkadaşım var o da ben de duruyorum diyor
Peki siz ve arkadaşınız çalışıyor musunuz? Çalışanlar için çocuğun ödev boyunca yanında oturmak imkansız gibi bir şey

Ah sormayın nasıl güzel tanımladınız gönlüm yoruldu artık. Ben bu stresi yaşamak zorunda değilim bunu haketmiyorum. Yapman gerekenleri yapmak zorundasın bunun için seninle cebelleşip strese girmek zorunda değilim. Çok yoruldum
Ben bunun çözümünü etüte vermekte buldum, 2 ay gitti şimdi etüte göndermesin 3 saat daha öyle bir ortamda kalmayım diye hhadi ödevini yap diyince koşa koşa gidiyor😂
Birde kendinizi yıpratmayın hepsi aynı, hangi veliyle konuşsanız aynısını söyleyecek,aksini söyleyen çok az çıkacak.
Ben ödevlerini yapmak istemediği günler ögretmene özellikle mesaj atiyordum hocam bizimkinin ödevini iyi kontrol edermisiniz diye eksileri yedikçe ögretmenin gözüne girecegim diyede gaza geliyorlar.
Son olarak verilen ödevlerin akademik hayata hiç bir katkısı yok maalesef ancak sizinki birinci sınıf yazmayı çizmeyi oturtması gerektiği için bu sene biraz üzerine düşmek gerekiyor ikinci sınıfta daha rahat edersiniz.

7 yaşında çocuktan nasıl bir disiplin bekliyorsunuz anlamadım. Kurallar koyabilirsiniz ama o yaş grubundaki çocuk süt kuzusu daha.
Benim oğlumda 1. Sınıf, üstelik 4.5 yıldır özel eğitime giden bir çocuk. Sizin kadar bunalmadım, çocuğum mal mal bakıyor diye de düşünmedim.
Hamilelikten mi yapınızdan mı çözemedim ama sizde de sıkıntı var diye düşünüyorum

Herkes çocuğu ödev yaparken başında duruyormuş, hayırsız anne olarak ödevlerin şunlar şunlar, bitirince yanıma gel diyorum ben 🤣
Bitirdikten sonra kontrol ediyorum ya da bazen etmiyorum. Geçenlerde öğretmenine de yazdım 'özellikle kontrol etmediğim zamanlar oluyor, ne yapabiliyor ne yapamıyor kendi görsün istiyorum' dedim. Öğretmeni ödevlerini kontrol ederken not düşünüyor, sonrasında canı isteyince telafi ediyor.
Çok mu gamsizim bilemedim

Dikkat süreleri çok az,benimki de 5 soru çözüyor,biraz ara verelim diyor..

Sıkı kurallar koymanız lazım örneğin saat 4e kadar ödevini yaptın yaptın yapmadın okula yapmadan gidersin diye.Yapmak istemiyorsa cidden yapmasin.ögretmeninyle konuşun böyle böyle diye.birzda öğretmeni konuşsun onları daha iyi dinliyorlar.heee ben yapabildimmi yapamadim.Brnim ki şimdi ortaokulda son dakikada yapıp öyle gidiyor.Bir şeylerin önlemini erken almak lazım yoksa benim gibi koca cocukla uğraşır durursunuz

Back
X