Anne olmak zor 😒

Kafaniza takmayin gercekten cogu cocuk boyle. Beni de yaslandirdi cocuklarim🙈
Yemek vakti , onu yemem ,bunu yemem. Eskiden uzuluyordum. Simdi daha az uzuuyorum.

Odeve gelecek olursak , benim kizim da hep son ana birakiyor. Belli bir saatten sonra odevini yapmazsa, tv izlemesin. Küçükken daha cok soz dinliyorlar.onlemini bir sekilde alin, buyudukce dinlemiyor, mesela kardeşi olacak sizin,kardesini de bahane edebilir .

Bizim nesil kibar ,sevecen olalim derken, otoriteyi kaybetti gibi. Oyle goruyorum cevremde🙈
En sonunda sanırım boşvericem naparsa yapsın. Belki diyorum aç kalır tembel olur aklı başına gelir. Ama yani bi sayfacık ödev içinde mızırdanıp durulmaz o mızırtı sesi bile kulaklarımı tırmalıyor artık her konuda böyle yemek yeme uyuma okula hazırlanma falan filan boşvermekmi iyi diğerimi bilemiyorum

Yani anlamıyorum bi çocuğa ödev yaptırmak neden bukadar zor olabilir (7 yaşında) resmen hayattan soğuyorum yapacağı bir sayfa fotokopi okadar sadece 1 sayfa. Otursa başlasa vallahi 30dk sürmeyecek ama tam 2 saattir gerçekten 2saattir ödevi başında ve mızırdanıyor. Bıktım artık mızırtı sesini duymak bile kulaklarımı tırmalıyor.

Bunlada bitmicek yemek saati gelcek şimdi bu seferde onun mızırtısı ‘ben bu yemeği yemem ben bunu beğenmedim ben bunu sevmedim’

Sakince söylediğimde hiçbirşeyi yapmıyor bağırmak istemiyorum ama çileden çıkıp bağırdığımda tıpış tıpış gıkı çıkmadan yapıyor. Ne yapayım ben ozaman en baştan bağırayımda hep böylemi yürüsün işimiz gücümüz yoruldum artık. Oturup açıklıyorum yok yine aynı sabah uyanıyoruz yarım saat üstünü giyincek mal mal aynaya odaya etrafa bakıyor yatakta bekliyor çıldırıcam artık 😤
Okadar gerginimki stres hormonlarını resmen kanımda gezindiğimi hissediyorum banada yazık ya bunu yaşamak hissetmek zorunda değilim 🤦🏼‍♀️
Mal mal etrafa bakıyor🤣 allah affetsin çok güldüm. Bu yaşta böyle, fazla üzmemeye çalışın kendinizi. Yemeği yapın beğenmezse yemez, acıkınca yer. Ödev için de küçük küçük ödüller koyabilirsiniz belki. Olabildiğince sakin kalmakta ve bağırmamakta fayda var

Ödev yapmadığında başına geleceği biliyor mu
Ya da yemek beğenmediğinde

Ödevin bu mızırtı duymak istemiyorum yaparsan da yapmazsan da sonuçlarına katlanırsın kurallar açık diyebilirsiniz

Yemek de bu istersen ye yemezsen yine mızırtı istemiyorum aç durabilirsin deseniz
Çok mu sert olur🙈

Aynı benim kardeşim. Ki benim babam kaç senelik sınıf öğretmeni yani makaleleri, kitapları falan var ama kardeşime çözümsüz kaldık 😂 Benim kardeşim hiç düzelmedi, umarım sizinki sadece bir dönem böyle olur. Erkek mi?
Erkek evet ay bu çocuğumun fırratımo böyle acaba mız mız bi çocukmu olcak hep🤦🏼‍♀️

Suratına mal demiyorum tabiki asla sadece size o durumu anlatabilmek için o ifadeyi burada yazdım.

Parka çıkıcaktı mesela ödev bitmeden olmaz dedim yok yinede mızırdandı durdu hala ödev başında bak 3 saat olcak 1 sayfa ödev🤦🏼‍♀️ parka çıkamıcak bu saatten sonra farkında.

Yemek olayındada dediğiniz gibi bazen yapıyorum daha sık yapmalıyım sanırım.

Bilemiyorum sanırım çok rahat ve konforlu büyüdüğü için bu haldeyiz.
Bitmeden şunu yapamazsın deyince hem yine o ödev bitmiyor, hem de o yapamayacağı şey için stres olup durumu hiç yönetemiyor.

Bence yapmayın ama ben de yapmamam gerektiğini bildiğim halde yapıyorum.

3.sınıf, ödev konusunda bu sene rahat ettim daha.
Yemek çözümsüz, huzurlu bir yemek saatimiz yok neredeyse.
Tek başına giyinip evden çıkamıyor, kıyafetlerini veriyorum, kırk kere söyleyince giyinmeye başlıyor, 10 dakika sonra baktığımda sadece tek kıyafeti değişmiş oluyor.
Üzerine gidersem stres olup ağlıyor.

Bizimkinde dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü var.
Sizinki belki sadece yaştan dolayıdır.

Ne olabilirki yani doğduğundan beri götgöteyiz olabildiğince anlayışlı bir anne olmaya çalıştım. Sevdim kokladım kucakladım sevgimi hiç esirgemedim dile getirdim gösterdim vakit geçirdim. Ama yani yapmak zorunda olduğu şeyleri yapmak için resmen benim bağırıp kızmamı bekliyor gibi geliyor artık çünkü ozaman hemen yapıyor🤦🏼‍♀️
Ya aranizdaki iletisim sorunlu (fazla sert ya da yumusak olabilirsiniz) ya da dikkat eksikligi gibi birsey olabilir. Bunu uzman soyleyecek.

Benim kızım da derse otururken zorlanırdı. Bazen çocuklar o dersin bittiğinin bir süre olduğunu anlayamıyor o yüzden ekranda bitecek bir süre varken ödev yapmaya aşırı motive oluyorlar. Süre takibi için pomodoro uygulamaları indirebilirsiniz. Zaten çok kullanılan bir yöntem.
Oğlum da çok tembel olduğundan yemek yemesi,kıyafet giymesi.. her şeyi uyuz uyuz 😂😂 ona da liste çok işe yarıyor. Mesela sabah uyandı okula gidene kadar
1- uyaaaan
2- yüzünü yıka
3- kahvaltı zamanı
3- diş fırçala
4- forma giy
5-çantayı al veee okulaaa
Gibi mesela
Görev listesi olayını bi deniyeceğim kesinlikle teşekkürler

Mal mal etrafa bakıyor🤣 allah affetsin çok güldüm. Bu yaşta böyle, fazla üzmemeye çalışın kendinizi. Yemeği yapın beğenmezse yemez, acıkınca yer. Ödev için de küçük küçük ödüller koyabilirsiniz belki. Olabildiğince sakin kalmakta ve bağırmamakta fayda var
Valla sinirden yazdım öyle yoksa yüzüne öyle şeyler söylemem çok sinir bozucu bi durum insan yarım saat üstünü giyinemezmi ya öylece beklermi servis gelene kadar şaka gibi

Bitmeden şunu yapamazsın deyince hem yine o ödev bitmiyor, hem de o yapamayacağı şey için stres olup durumu hiç yönetemiyor.

Bence yapmayın ama ben de yapmamam gerektiğini bildiğim halde yapıyorum.

3.sınıf, ödev konusunda bu sene rahat ettim daha.
Yemek çözümsüz, huzurlu bir yemek saatimiz yok neredeyse.
Tek başına giyinip evden çıkamıyor, kıyafetlerini veriyorum, kırk kere söyleyince giyinmeye başlıyor, 10 dakika sonra baktığımda sadece tek kıyafeti değişmiş oluyor.
Üzerine gidersem stres olup ağlıyor.

Bizimkinde dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü var.
Sizinki belki sadece yaştan dolayıdır.
Acaba ondanmı geciktiriyor ödevini parka çıkamıcam yetişmicek stresimi yaşıyor ama yani bir sayfa için bu stresi yapması çok mantıksız bikaç sayfa olsa dicemki tamamai😒 mecburen böyle şart koymazsam hiç yapmıyor ödevini veya diğer işlerini😬

Yani anlamıyorum bi çocuğa ödev yaptırmak neden bukadar zor olabilir (7 yaşında) resmen hayattan soğuyorum yapacağı bir sayfa fotokopi okadar sadece 1 sayfa. Otursa başlasa vallahi 30dk sürmeyecek ama tam 2 saattir gerçekten 2saattir ödevi başında ve mızırdanıyor. Bıktım artık mızırtı sesini duymak bile kulaklarımı tırmalıyor.

Bunlada bitmicek yemek saati gelcek şimdi bu seferde onun mızırtısı ‘ben bu yemeği yemem ben bunu beğenmedim ben bunu sevmedim’

Sakince söylediğimde hiçbirşeyi yapmıyor bağırmak istemiyorum ama çileden çıkıp bağırdığımda tıpış tıpış gıkı çıkmadan yapıyor. Ne yapayım ben ozaman en baştan bağırayımda hep böylemi yürüsün işimiz gücümüz yoruldum artık. Oturup açıklıyorum yok yine aynı sabah uyanıyoruz yarım saat üstünü giyincek mal mal aynaya odaya etrafa bakıyor yatakta bekliyor çıldırıcam artık 😤
Okadar gerginimki stres hormonlarını resmen kanımda gezindiğimi hissediyorum banada yazık ya bunu yaşamak hissetmek zorunda değilim

Yeğenim 8 yaşında 3. Sınıfa gidiyor. Ödevlerini çoğu zaman ben yaptırıyorum. Haftasonu öğretmen 15 sayfaya yakın ödev veriyor. O da çok isteksiz saatler içinde yapıyor bitiriyor ödevini. Sizi çok iyi anlıyorum büyük bir sabır istiyor. Sabah okul için uyanırken de bir süre yatakta bekliyor etrafına bakıyor. Psikolojik destek alın bence. Geç uyuyorsa uyku saatini de düzenlemeye çalışın.

Okadar gerginimki stres hormonlarını resmen kanımda gezindiğimi hissediyorum banada yazık ya bunu yaşamak hissetmek zorunda değilim 🤦🏼‍♀️
Gelecekteki halimi gördüm.Kizim şimdiden çok agirkanli
Bir arkadaşım çocuğunu pijamayla okulun bahçesine bırakmış.Sanirim ana okuluydu.Yanina da giysilerini vermiş, ister giy ister giyme diye...Nasıl delirdiyse kadincagiz

Son düzenleme:
Ödev yapmadığında başına geleceği biliyor mu
Ya da yemek beğenmediğinde

Ödevin bu mızırtı duymak istemiyorum yaparsan da yapmazsan da sonuçlarına katlanırsın kurallar açık diyebilirsiniz

Yemek de bu istersen ye yemezsen yine mızırtı istemiyorum aç durabilirsin deseniz
Çok mu sert olur🙈
Biliyor tabi mesela hava çok güzeldi parka çıkıcaktık çıkamadı arkadaşları parktaydı. Sonra birlikte bakkala gidip dondurma alıp parka geçicektik falan gayet farkında beyimiz ödev yapmak istemiyormuş mız mız mız üç saatte bitirdi ödevi şimdi kös kös oturuyor. Hayır yani akıllanmıyorda bunu yaşadık bikaç kez akıllan dimi yok illaki ben bağıracağım kızacağım öyle çabucak bitecek ödev 🤦🏼‍♀️

Yeğenim 8 yaşında 3. Sınıfa gidiyor. Ödevlerini çoğu zaman ben yaptırıyorum. Haftasonu öğretmen 15 sayfaya yakın ödev veriyor. O da çok isteksiz saatler içinde yapıyor bitiriyor ödevini. Sizi çok iyi anlıyorum büyük bir sabır istiyor. Sabah okul için uyanırken de bir süre yatakta bekliyor etrafına bakıyor. Psikolojik destek alın bence. Geç uyuyorsa uyku saatini de düzenlemeye çalışın.
Fazla rahatlıktan sanırım bu durumlar konfor içinde büyüyorlar ne yapayım sanayiyemi vereyim kıymet bilsin diye şaştım kaldım valla. çocukların geneli böyle demek bu beni biraz rahatlattı oğlumla bende sorun var sanıyordum😔

Ah sormayın nasıl güzel tanımladınız gönlüm yoruldu artık. Ben bu stresi yaşamak zorunda değilim bunu haketmiyorum. Yapman gerekenleri yapmak zorundasın bunun için seninle cebelleşip strese girmek zorunda değilim. Çok yoruldum
Evet zorunda değilsiniz evet kesinlikle buçocuğu haketmiyorsunuz atın sokağa gitsin ya
Bir de mal mal bakıyormuş uyandığında kesinlikle atın

En sonunda sanırım boşvericem naparsa yapsın. Belki diyorum aç kalır tembel olur aklı başına gelir. Ama yani bi sayfacık ödev içinde mızırdanıp durulmaz o mızırtı sesi bile kulaklarımı tırmalıyor artık her konuda böyle yemek yeme uyuma okula hazırlanma falan filan boşvermekmi iyi diğerimi bilemiyorum
Yok bosverme kurallar belirle, mizirdansada kurallari cok esnetme. Oluruna birakmak olmaz. Cocuk demek caba demek

Öncelikle kendiniz için bir uzmana gidin, kaygılarınızı anlatın muhtemelen geleceği konusunda fazlaca kaygı oluşturdunuz. Özendirmek için değil ama hafif düzeyde bir ilaç ile içinizdeki stresi en başta azaltırsanız iyi olur. Ebeveyn olarak dilediğimiz zaman uyuyuyup, telefon,tv ile vakit geçirebiliyorken,hatta dilediğimizi giyerken çocuklarımıza ne giyeceği konusunda bile karar verip gerekirse inatlaşıp ne zaman acıktıklarını, ne zaman ödev yapacaklarına biz karar verirken tüm alanlarını ve en doğru tabir ile onların duygularını, isteklerini göz ardı ediyoruz. Sevginizi tabiki sonsuz verdiniz tüm bu yaşananlarda da bir hatanız elbette yok. Ama bir noktada ödev yapma konusu sizde artık bir travmaya dönmüş muhtemelen o daha okuldayken bile bu strese giriyorsunuz ve ilişkinizi olumsuz etkiliyor. Kafa kafaya verip aile kuralları yapın isterseniz komik maddeler de ekleyince eğlenceli olabileceğini düşünüyorum. Sorumluluklar bir kural değildir mesajını vermeye çalışın.Annenin yemek yapması nasıl ki kural değil ise çocuğun ödevleri de kural değildir. O zaman Sorumluluklar neler diye konuşup onları da yazarsınız. Benim sorumluluklarım ...... şunlar ,seninkiler neler dersiniz. Onu kileri de yazarsınız. Tabiki her cocuk farklı ve kendine özel karakteri var. İşler mi bu yazdıklarım bilmiyorum ama tavsiye etmekten başka yolumuz da yok.

Haklısınız daha kibar olabilirdim olayın gerginliğiyle öyle ifade ettim.

Herzaman gelince 1 saat dinlenir sonra başlarız. 2 saat dinlenmek uzun sürer çünkü sonrası için ya parka çıkıyoruz ya tv izliyor yada oyuncaklarıyla oynuyor sonra yemektir falan filan 9da yatak zaten. Yaşına uygun davranıyor diyorsunuz peki sorumluluklarını ben güzelce söylediğimde yapamamasıda bundan yoksa benlemi inatlaşıyor resmen bağırmamı bekliyor gibi
1. sınıfa gidiyormuş galiba.Çocuğunuzun hayatına ilk kez ödev girdi. Her gün okula gidiyor zaten, bir de yetmezmiş gibi her gün ödev de yapıyor. Bence okula yeni başlayan bir çocuk için çok sıkıcı. :) ( İlk hamileliğinizi hatırlayın, çocuktan sonra hayatınızda neler değişti değil mi? İşte çocuğunuz da kendi yaşına göre benzer şeyler yaşıyor)

Ayrıca inanın okulda çoğu 2. sınıf öğrencisi bile okula %100 uyumlu olmuyor. Yani ödev yapma ve diğer okul sorumlulukları 2. sınıfta bile sıkıntılı olabilir ama 1.sınıfa göre daha iyi oluyorlar tabii.

Benim gözlemlediğim , çoğu çocuk 2. sınıfın 2. döneminde tam olarak bir " öğrenci" oluyor. Sizinki de öyle olur, merak etmeyin.

Back
X