Anne olmak zor 😒

Annelerin geneli benzer sorunlar yaşıyormuş kendimi yalnız hissetmesim bu biraz moralimi düzeltti şükür sanırım birinci sınıf böyle geçicek
 
Kimisi durmayın diyor ilk dönemi yanında geçirdim okumayı sökene kadar sonrasında kontrol amaçlı gittim geldim sadece durmakmı lazım acaba muallakta kaldım

Doğrusu durmamak bu şekilde düzen oturtabilirseniz daha iyi elbette. Böyle başladıysanız alıştırın kendi yapması lazım
 
Ödevini yaptırmayı bırakırsanız kendisi yapıcaktır. Kendisi takip etmeli. Örneğin ödevin varmı diye sorun var dediğinde peki yapmalısın istersen gösteririm diyin yapmazsa sen bilirsin senin sorumluluğunda benim ödevim değil diyip bırakın. Öğretmeni okulda uyarınca anne yardım et diye gelicektie. Ters psikoloji.
 
Robot gibi bu hiç normal değil bence bir hastalık durumu gibi hiç duymadım evde 3 tane çocuk var
Ya ailesi aşırı katı kuralcı çocukta öyle alışmış ne bileyim çok ilginç yada çocukta farklı bir durum var
 
10 sayfadan fazla ödev nedir ya anaokulu çocuğuna?? Sistem direk çocukları okuldan soğutma üzerine kurulu resmen. Umarım ödev içeriği kes yapıştır, boyama ağırlıklıdır…
 

Anneliğin kendisi stres, bunu çocuğu olmayanlar bile anlıyor. Bunalmanız çok normal ama ikinci çocuğu yaptığınıza göre bence anlık bir iç dökmek ve ferahlamak istediniz. Sadece ''bunu haketmiyorum'' demenizi garip buldum, el kadar çocuk o. Bir kere iki kere ödevini yapmadan gönderin öğretmeni kızınca oturur yapar ödevini...
 
Yemek yemiyor mu? Alıyorum önünden
Ödevi yapmıyor mu? Alıp kaldırıyorum,ödevsiz gideceksin,cezanı çek okulda diyorum. O kadar. Yemeği bana yemeyecek. Ödevi de bana yapmayacak. Kendisi için. Bir vızıldar iki vızıldar. Üçüncüsünde yemeğini de yer,ödevini de yapar. Hepsi bu aslında.
 
Aynen, tam bir robot. Öğretmen anne, öğretmem anneanne ve öğretmen dede ile birlikte yaşiyor. Aşırı katı kurallarla büyümüş olma ihtimali yüksek ve titiz birine benziyor anneannesi. Aman döker saçar ortaliği kirletir beceremez diyerek çocuğa en ufak bir sorumluluk bile vermemişler diye düşünüyorum. Çocuk çatal bile kullanmıyor. Zeytini peyniri patatesi eliyle yiyor. Biri komut vermeden hiçbir şey yapmıyor.Bakışları donuk,mutsuz.Etrafında olup biteni farkına varmıyor filan, çok değişik.Sınıf resmini göstersem o resimde bile çocuğu farkedersiniz.
Uzman önerdim tepki aldım.
 
Belki de kardeşi olacağı için böyle yapıyordur. Şu an hamilesiniz, karnınızın büyüdüğünü görüyor, kıskanabilir kardeşini ki bu çok doğal. 3 saat boyunca ödev başında olmasının sebebi de sizsiniz, 7 yaş kendi başına ödev yapmak için erken daha okula yeni başlamış ve ilk sene zordur, okuma yazma öğrendiği için. Başında sizin durmanız ve yönlendirmeniz gerekir. Her yaptığı soru için bir sticker hediye edip, odasında bir sticker köşesi oluşturabilirsiniz, bu motive edici olur ( 8 (kız) ve 3 (erkek) yaşında 2 çocuk annesi tavsiyesi )
 
Anaokulunda ödev mi veriliyor gerçekten? Ben okula başlayana kadar kreşe yollayacağım çocuğu bu gidişle ya
İlkokulu olan devlet anaokulları ve bazı kolejlerin beş yaş anaokulu ilkokula hazırlık gibi oluyor. Seslere çalışıp harfleri öğrenip ödev yaparak hazırlıyorlar.
Ben başka bir kolejden başlatmıştım onlar oyun temelliydi. İlkokula başka bir koleje geçirdik. Oradan gelen çocuklar okula hazırlıktan gelmişti. Geneli ödevlerini falan biliyordu. Ama baktığım zaman hepsi aynı zorlukları da yaşadı. Ki benim oğlum sene sonu doğumlu olduğundan sınıfın en küçüğü. Ona rağmen öyle çok fark görmedim arada. Ondan oyun temelli anaokuluna gönderdiğime pişman olmadım.
Beş yaşa geldiğinde anaokuluna gönderseniz dahi buna dikkat edebilirsiniz bence
 
10 sayfadan fazla ödev nedir ya anaokulu çocuğuna?? Sistem direk çocukları okuldan soğutma üzerine kurulu resmen. Umarım ödev içeriği kes yapıştır, boyama ağırlıklıdır…
Bazen ezber, boyama, eşleştirme, kes yapıştırlar, matematik, harf etkinlikleri oluyor ama inanılmaz sıkılıyor
Anaokulunda ödev mi veriliyor gerçekten? Ben okula başlayana kadar kreşe yollayacağım çocuğu bu gidişle ya
maalesef evet ve bence oldukça fazla ödevler
 
Sesli harf öğretimi anaokulu planında var. Sessiz harflerin de bazılarını hissettirdiler. Benimki zaten biliyor okuma yazma buna rağmen sıkıntıdan patlıyor yaparken.
 
Sesli harf öğretimi anaokulu planında var. Sessiz harflerin de bazılarını hissettirdiler. Benimki zaten biliyor okuma yazma buna rağmen sıkıntıdan patlıyor yaparken.
Benim oğlanın beş yaş sınıfında tamamen goygoyla geçti açıkçası. Ne bir harf ne bir ses öğrettiler. Böyle her şeyden bihaber başladı birinci sınıfa ama bilip gelenlerden de geri kalmadı. Sadece bir çocuk okuma yazma bilerek geldi o gerçekten sıkılıyordu. Hoş hala sınıfta en iyi o. Okülistik sınavlarında full yapıyor.
 
Kadınlar çile çekmeyi ne çok seviyor. Çocuk yap nazını çek büyüsün evden gitsin yalnız kal.. döngü bu. Ben çocuk yapmadım. Yapmam. Keyfimi bozamam durduk yere. Çok zor bir durum. Üstelik ömür boyu sürecek. İşiniz zor.
 

Benim oğlum da Waldorf a gidiyor şu an 4 yaşında. Herkes diyor seneye anasınıfına artık gideceği okula göndermen lazım sa ben hiç istemiyorum okul ortamına girmesini. Hele bu ödev olayını da duydum ya iyice soğudum. 6 yaşa kadar Waldorf ta takılsın ya. Ben 4 yaşında okuma yazma öğrenen bir çocuktum. Teknik üniversiteden mezunum. Hep başarılıydım. Hayatta bir faydasını görmedim. Oğlum zaten aşırı hareketli Zor çocuk. akademik başarı beklemiyorum. Mutlu olsun, Hayatını idame ettirebilecek sevdiği bir şeyleri yapsa yeter
Ben bu çocuğa şimdiden ödev yaptırsam komple soğur hayattan
 
Bazen ezber, boyama, eşleştirme, kes yapıştırlar, matematik, harf etkinlikleri oluyor ama inanılmaz sıkılıyor

maalesef evet ve bence oldukça fazla ödevler
Benim oğlum geçen yıl tam zamanlı bir yarı özel anaokuluna gitmişti. Koca yıl sadece iki defa ödev verildi, birinde 2 sayfa birinde 9-10 sayfa (sömestr).. Keşke haftada 2 gün de olsa 1-2 şer sayfa ödev verseydiler.İlkokulda ödev konusu tam bir bilinmezlikti benim için. Ufak ufak alıştırsalar çok iyi olurdu.
Sesli harfleri öğretmeleri bu yıl okuma yazma öğrenmede kolaylık sağladı, o iyi oldu.
 
Çocuğuna göre de değişiyor bence.
Arkadaşımın kızı 3 yaştan beri waldorf okulunda, bu sene 5 yaşta gayet disipliniyle meşhur bir koleje verdi. Çocuk daha mutluyum diyormuş. Ödevlerini söylemeden yapıyormuş. Çocuktaki okula gitmeyeceğimle bitti diye şaşırıyor
 

Evet evet çocuğu tanımak lazım. Ne güzel dengeyi bulmuşlar. Bu arada hangi okula gidiyordu bilmiyorum ama. bu waldorflarda da hani serbest oyun oynuyorlar diye kural yok diye bir şey yok tam aksine birbirlerinin sınırlarına girmemeyi öğreniyorlar ve öğretmenler bu kısımlarda çok sert olabiliyor. Waldorf un süreci biraz daha katı montessoriye ya da diğerlerine göre. Öğretmenlerin bizimle iletişimi bile garip. Farklı frekanstalar.
 
Benimde 8 yaş kızımda ufaktan ergen tripleri başladı. Bana karışma, herşeye karışıyorsun. Halbuki sen söylenen şeyleri 2 3 seferde değil 15.kez söylenince yapıyosun... Sabah hazırlanmak okula gitmek, gelince ödeve oturmak, ev toplamak. Bahanesi de hep 5 yaş diğer kızım.. Onun neden ödevi yok, o evi toplanıyor bende toplamıcam. Çok yorgun hissediyorum, daha 30 yaşımda saçımda kaşımda beyazlar başladi. Daha bugün büyük kızım bana bağırıp yere kitap fırlattı, bu seferde babası ona kızdı ortam iyice gerildi. Yine üzülen benim yine ben
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…