Kimisi durmayın diyor ilk dönemi yanında geçirdim okumayı sökene kadar sonrasında kontrol amaçlı gittim geldim sadece durmakmı lazım acaba muallakta kaldım
Robot gibi bu hiç normal değil bence bir hastalık durumu gibi hiç duymadım evde 3 tane çocuk varBenim bir öğrencim böyle ve neden böyle olduğunu çok merak ediyorum. Birinci sınıfız.Herkese defteri açalım diye komut verdiğimde (adı Melek olsun) Melek eli kolu bağlı oturuyor, her şeyde özel komut bekliyor.
Melek kitabı açıyoruz
Melek yazı yazıyoruz defteri çıkar
Melek defterini aç
Melek kalemi al
Melek yaz hadi
Sürekli böyle heerrrr şeyde adım adım komut bekliyor.
Kalemim yok deyip oturuyor, kalemliğine baktın mı demeden kalemliğe bakmak aklına bile gelmiyor. Aaaa doğru ya kalemliğe bakmak hiç aklıma gelmemişti diyor.
Evde de acıktım demezmiş,masaya
oturunca Melek yemeye başlayabilirsin komutunu almadan başlamıyormuş. Annesi bu durumları kuralcı bir çocuk olmaya bağlıyor örtüyor ama bence bu başka bir şey.
Allah aşkına bu çocuklar nasıl böyle olmuş olabilir. Her şeyde arkası mı toplandı bu çocukların?
10 sayfadan fazla ödev nedir ya anaokulu çocuğuna?? Sistem direk çocukları okuldan soğutma üzerine kurulu resmen. Umarım ödev içeriği kes yapıştır, boyama ağırlıklıdır…Bu arada kendi gözlemim ödev konusunda seksen kere hadi demek sizi yıpratır. Oturun çocukla ödev zamanını belirleyin ama geç saatler olmasın tabii. Zaten yarım saatte, en fazla bir saatte bitecek ödevler veriyoruz genelde. İlk sene olduğu için ödevde mecbur yanında durarak başlayıp kademeli olarak uzaklaşmanız lazım.
Şu an oğlum anaokulu sadece haftasonları ödevi oluyor ama 10 sayfadan fazla oluyor. Bana gereksiz gelse de yapması gerektiği için başında duruyorum. O ödev yaparken ben de ya masada kitap okuyorum ya journal falan dolduruyorum. Özensiz yaptığı zaman siliyorum, düzgün yazmazsa ödevin uzayacağını söylüyorumoldu ki yapmak istemiyor hiç uzatmadan derhal ödevleri toplatıp öğretmenine yapmadığını söylemesini istiyorum asla da konusunu açmıyorum.
Şu an oğlum anaokulu sadece haftasonları ödevi oluyor ama 10 sayfadan fazla oluyor.
Ah sormayın nasıl güzel tanımladınız gönlüm yoruldu artık. Ben bu stresi yaşamak zorunda değilim bunu haketmiyorum. Yapman gerekenleri yapmak zorundasın bunun için seninle cebelleşip strese girmek zorunda değilim. Çok yoruldum
Aynen, tam bir robot. Öğretmen anne, öğretmem anneanne ve öğretmen dede ile birlikte yaşiyor. Aşırı katı kurallarla büyümüş olma ihtimali yüksek ve titiz birine benziyor anneannesi. Aman döker saçar ortaliği kirletir beceremez diyerek çocuğa en ufak bir sorumluluk bile vermemişler diye düşünüyorum. Çocuk çatal bile kullanmıyor. Zeytini peyniri patatesi eliyle yiyor. Biri komut vermeden hiçbir şey yapmıyor.Bakışları donuk,mutsuz.Etrafında olup biteni farkına varmıyor filan, çok değişik.Sınıf resmini göstersem o resimde bile çocuğu farkedersiniz.Robot gibi bu hiç normal değil bence bir hastalık durumu gibi hiç duymadım evde 3 tane çocuk var
Ya ailesi aşırı katı kuralcı çocukta öyle alışmış ne bileyim çok ilginç yada çocukta farklı bir durum var
İlkokulu olan devlet anaokulları ve bazı kolejlerin beş yaş anaokulu ilkokula hazırlık gibi oluyor. Seslere çalışıp harfleri öğrenip ödev yaparak hazırlıyorlar.Anaokulunda ödev mi veriliyor gerçekten? Ben okula başlayana kadar kreşe yollayacağım çocuğu bu gidişle ya
Bazen ezber, boyama, eşleştirme, kes yapıştırlar, matematik, harf etkinlikleri oluyor ama inanılmaz sıkılıyor10 sayfadan fazla ödev nedir ya anaokulu çocuğuna?? Sistem direk çocukları okuldan soğutma üzerine kurulu resmen. Umarım ödev içeriği kes yapıştır, boyama ağırlıklıdır…
maalesef evet ve bence oldukça fazla ödevlerAnaokulunda ödev mi veriliyor gerçekten? Ben okula başlayana kadar kreşe yollayacağım çocuğu bu gidişle ya
Sesli harf öğretimi anaokulu planında var. Sessiz harflerin de bazılarını hissettirdiler. Benimki zaten biliyor okuma yazma buna rağmen sıkıntıdan patlıyor yaparken.İlkokulu olan devlet anaokulları ve bazı kolejlerin beş yaş anaokulu ilkokula hazırlık gibi oluyor. Seslere çalışıp harfleri öğrenip ödev yaparak hazırlıyorlar.
Ben başka bir kolejden başlatmıştım onlar oyun temelliydi. İlkokula başka bir koleje geçirdik. Oradan gelen çocuklar okula hazırlıktan gelmişti. Geneli ödevlerini falan biliyordu. Ama baktığım zaman hepsi aynı zorlukları da yaşadı. Ki benim oğlum sene sonu doğumlu olduğundan sınıfın en küçüğü. Ona rağmen öyle çok fark görmedim arada. Ondan oyun temelli anaokuluna gönderdiğime pişman olmadım.
Beş yaşa geldiğinde anaokuluna gönderseniz dahi buna dikkat edebilirsiniz bence
Benim oğlanın beş yaş sınıfında tamamen goygoyla geçti açıkçası. Ne bir harf ne bir ses öğrettiler. Böyle her şeyden bihaber başladı birinci sınıfaSesli harf öğretimi anaokulu planında var. Sessiz harflerin de bazılarını hissettirdiler. Benimki zaten biliyor okuma yazma buna rağmen sıkıntıdan patlıyor yaparken.
İlkokulu olan devlet anaokulları ve bazı kolejlerin beş yaş anaokulu ilkokula hazırlık gibi oluyor. Seslere çalışıp harfleri öğrenip ödev yaparak hazırlıyorlar.
Ben başka bir kolejden başlatmıştım onlar oyun temelliydi. İlkokula başka bir koleje geçirdik. Oradan gelen çocuklar okula hazırlıktan gelmişti. Geneli ödevlerini falan biliyordu. Ama baktığım zaman hepsi aynı zorlukları da yaşadı. Ki benim oğlum sene sonu doğumlu olduğundan sınıfın en küçüğü. Ona rağmen öyle çok fark görmedim arada. Ondan oyun temelli anaokuluna gönderdiğime pişman olmadım.
Beş yaşa geldiğinde anaokuluna gönderseniz dahi buna dikkat edebilirsiniz bence
Benim oğlum geçen yıl tam zamanlı bir yarı özel anaokuluna gitmişti. Koca yıl sadece iki defa ödev verildi, birinde 2 sayfa birinde 9-10 sayfa (sömestr).. Keşke haftada 2 gün de olsa 1-2 şer sayfa ödev verseydiler.İlkokulda ödev konusu tam bir bilinmezlikti benim için. Ufak ufak alıştırsalar çok iyi olurdu.Bazen ezber, boyama, eşleştirme, kes yapıştırlar, matematik, harf etkinlikleri oluyor ama inanılmaz sıkılıyor
maalesef evet ve bence oldukça fazla ödevler
Çocuğuna göre de değişiyor bence.Benim oğlum da Waldorf a gidiyor şu an 4 yaşında. Herkes diyor seneye anasınıfına artık gideceği okula göndermen lazım sa ben hiç istemiyorum okul ortamına girmesini. Hele bu ödev olayını da duydum ya iyice soğudum. 6 yaşa kadar Waldorf ta takılsın ya. Ben 4 yaşında okuma yazma öğrenen bir çocuktum. Teknik üniversiteden mezunum. Hep başarılıydım. Hayatta bir faydasını görmedim. Oğlum zaten aşırı hareketli Zor çocuk. akademik başarı beklemiyorum. Mutlu olsun, Hayatını idame ettirebilecek sevdiği bir şeyleri yapsa yeter
Ben bu çocuğa şimdiden ödev yaptırsam komple soğur hayattan
Çocuğuna göre de değişiyor bence.
Arkadaşımın kızı 3 yaştan beri waldorf okulunda, bu sene 5 yaşta gayet disipliniyle meşhur bir koleje verdi. Çocuk daha mutluyum diyormuş. Ödevlerini söylemeden yapıyormuş. Çocuktaki okula gitmeyeceğimle bitti diye şaşırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?