Anne olmak,bebek ve KPSS?üçü birarada çok mu imkansız?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
Merhaba hanımlar,
öncelikle buna benzer bir konuyu KPSS bölümünede açtım ama yetersiz oldu zira ordaki arkadaşlar sadece öğrenciydi ve kimsenin dikkatini çekmedi haklı olarak.
birde siz annelere sormak istedim,tecrübeleriniz kararlarımda etkili olacak çünkü.
ben 5 aylık evli bir bayanım.
aslında bebek fikrini 2 3 ay sonra düşünüyorduk.
fakat şu sıralar eşimde bende öyle istekliyizki
anne olmayı çok istiyorum,eşimde baba olmayı.
fakat ben şuan ünivrsite son sınıfım.
kpss ye ağırlıklı olarak mezun olduktan sonra hazırlanacağım çünkü bu sene okul oldukça yoğun.
şimdi hamile kalsam bile(kii ne olacağı bilinmez,Rabbim belki hemen vermez) bebeğim mezun olduktan 1 ay sonra doğacak.
ve ben o doğduktan sonra kpss e hazırlanmaya başlayacağım ve 1 yaşında olduğunda da sınava gireceğim.
bebek ve kpss aynı anda gider mi?
en azından günde 3 4 saat ders çalışabilir miyim?
sizlere soruyorum çünkü bir çoğunuz bebek sahibi oldu.
bebek uyurken,oynarken ya da akşam babası ilgilenirken zaman yaratıp 3 4 saat çalışma imkanım olur mu?
biz aile ve akrabalardan ayrı şehirdeyiz,gelenimiz gidenimiz olmaz.sadece annem sık sık gelip bana yardımcı olacak.
eşimse bana çok yardımcı şimdi bile,biliyorumki bebek varkende destek olacak.o da kpss yi biran önce kazanmamı çok istiyor.
sabah 8 de gidip akşam 5 te geliyor.
akşamda 1 2 saat babası ilgilenirken çalışsam?
bu arada şuanda kendim evde çalışıyorum ara araki temelini atayım seneye bol bol soru çözeyim.
o kadar ihtiyacım var ki,
yaparsın,bebek varken ne zorlukları başaran var,bebek bereketiyle gelir diyen ağızlara...
çünkü gerçekten çok istiyoruz bebeğimizin olmasını

Son düzenleme:
Ben imkansız görüyorum. Benim de son yılım. Bebeksiz bile okulla ev çok zor gidiyor. Siz daha kolay götürebiliyor olabilirsiniz ama bebek az buz bir iş değil bana kalırsa erteleyin...

sadece başlıgınızı okudum.
bebekle okul cok zor bir yardımedenizin yoksa eger.ama yardım eden olsa bile geceleri cocukla başbaşasınız.benc eönce kpss sonra bebek planlayın

Konunu profil sayfamda gördüm,iki yıldır KPSS çalışan biri olarak yazmak istedim.KPSS çok zorlu bir süreç,işin içine girmeden bunu kimse anlayamıyor.Düzenli tekrar,düzenli çalışma istiyor.En emin olduğun konuyu bile evirip çevirip öyle bir soruyorlar ki,kalıyorsun böyle.Annen,eşin ya da kayınvaliden.Ne kadar yardımcı olurlarsa olsunlar,hepsi bir yere kadardır.Çocuğun en büyük sorumluluğu anneye ait.Gece kalkıp sen emzireceksin,eşin değil.Uykusuz kalacaksın.Bebeğinin hasta olduğu günler olacak,sabahlayacaksın. Ha bekara karı boşamak kolay diye geçirebilirsin içinden,çevremde atanmadan çocuk sahibi olan birçok insan var ve hepsi keşke önce atansaydım diyor.

Nacizane fikirlerimdir.Bence ikisi arasında bir tercih yap.Bana çok ütopik geliyor.

canım bende anneyim ki benim oğlum 3 yaşında ağustosta 3oldu bu sene kpssye girdim önlisans düzeyinden ancak 4 ay çalışabildim çünkü oğlum küçüktü hep yanımda olmamı istiyordu öğlen uyuduğunda ders çalışmaya çalışırdım en yoğunlaştığım anda uyanırdı öğlen o uyurken yemek falan yapmaya çalışırdım çünkü gün içinde hep oyun ilg alaka istiyordu bende geceleri çalışıyordum 3 4 saat ama uykusuz kalıyordum oğlum sabah 7 veya en geç 8 gibi uyanıyordu bende kalkıyordum onunla mecburen
dediğin gibi eşim evdeyken oğlumla ilgleniyordu bende derse oturuyordum ama oğlum sürekli yanıma geliyordu oyun oynarlarkende sürekli ses oluyordu konsantre olamıyordum bırakıyordum benim yanımda kimsem yok yardımcı olacak yani benim ki daha vahimdi
ama senin annen yanındaymış o daha yardımcı olur bebeğine bakar
yanlız benim nacizade fikrim önce okulu bitir işini bul sonra bebeği düşün derim okulla zor olur demişsin çalışmak ama istersen yinede dene şansını başaramayack kadar zor değildir hemen atanırsan bebğinede kavuşmak o kadar çabuk olur

çok arada kaldım.
daha önce okudum yorumlarınızı ama yazmaya anca fırsat bulabildim.
en azından yaza kadar bebek düşünmemem lazım sanırım.
kpss ye hazırlanırken hamile kalmak daha mantıklı sanki :44:
fakat dün değil önceki gece bu fikrimi eşime söyleyince belli etmemeye çalıştı ama çok üzüldü
''sende kendince haklısın o yüzden sana baskı yapmak istemiyorum,yaşım geçiyor diye hemen istemek bencillik olur,sen ne zaman istersen o zaman olacak,bekleyeceğim seni'' dedi.
fakat çok buruktu farkettim.
üzülerek söylediğini bunun beni daha çok üzdüğünü söylediğimde üzülsemde gerçek bu ne yapalım kısmet dedi ve başka konuya geçti.
eşim üzüldü kızlar.
ben istemediğim sürece olmayacak evet.eşim bu konuda çok anlayışlı Allah ondan razı olsun.
fakat onun içinin burukluğu,bir yerde bebek görünce hevesle bakması,sevmesi,sonra gözlerimin içine bakması......
bende çok istiyorum fakat eşim bambaşka...
ben onu üzdüğüm için mutsuzum bu seferde

Son düzenleme:
bebek bakımı başlarda çok zordur, evet gün içi uykuları iyidir; ama gece uyumazlar!!! belirli bir uyku düzenleri, yeme düzenleri vs.yoktur.bebek küçükken sınava çalışma fikri pek akla yatkın değil(bebeğin olunca anlayacaksın )
fakat 1 yaşından sonra hele 14-15 ay sonrası rahatlıkla çalışabilirsin...gün içi uykuları 2-2,5 saati bulur gece uykuları düzene girer.ben 2010 sınavına hazırlanmaya başladığımda oğlum 14 aylıktı(tecrübeliyim yani ) belirli bi düzen oturtturursan olmayacak is değil
sınava girişini bu şekilde ayarla..ya hamile kalma ya da bebek 1 yaşından büyük olacak şekilde hazırlan
bol şans

öncelikle Allah analı babalı büyütsün,hayırlı ömürler versin sana ve bebeğine
merak ettim atandın mı peki?
ben iibf son sınıfım.2014 b kadro lisans memurluğu sınavına hazırlanacağım.
matamatiğim oldukça iyi.okul bitene kadar konu çalışacağım gk gy den.seneye sadece soru çözeceğim.
birde ocak ayında dersaneye gideceğim 6 aylık.pekiştirmek amacıyla.
seneye sadece soru ve denemelerle hazırlanacağım.genede olmaz mı?
çünkü 2014e mutlaka girmem lazım ve şimdi hamile kalsam bile bebeğim 1 yaşında olmaz o zamana kadar.
yeni doğmuş veya 2 aylık falan olur: ((
bebeğim 1 yaşını geçtiğinde de 2014 sınavı geçer: (
ne yapacağımı şaşırdım: (((
sınav dönemi hamile kalsam bu sefer sınavdan önce doğacak ve senin bahsettiğin sorunlar olacak.
sınavdan sonra doğması ise çok çok geç
ne yapacağım bilmiyorum
bu sene sıkı şekilde çalışsam,seneye sadece soru çözmek kalsa,gene mi olmazki

Ben hamileyken hazirlandim son aylarda zorlandım sadece gobekle soru bankası başında oturmak zor oluyordu. Suan ise 2014 kpss ye hazirlamayi düşünüyorum ama bebekle banada zormus gibi geliyor

Ben hamileyken hazirlandim son aylarda zorlandım sadece gobekle soru bankası başında oturmak zor oluyordu. Suan ise 2014 kpss ye hazirlamayi düşünüyorum ama bebekle banada zormus gibi geliyor

sende hemen hemen benim durumdasın.inşallah kazanırsın.
eşimle dün gene mevzusu geçti.sen ne zaman istersen o zaman,sana bu konuda baskı yapmak isemiyorum.
sende kendince haklısın bende...

baskı yok ama nedense içim huzursuz.eşim içten içten üzülüyor farkediyorum
henüz 21 yaşındayım ve Allah nasip ederse 23 yaşında atanmak istiyorum.
ve işimi elime almayı çok istiyorum.
bu yüzden beklemem lazım,kendim için,eşim için,bebeğim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…