• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Anne lütfen ölmeme izin ver'

Senelerdir çocuğunun gözleri önünde acı çekmesi ve bir şey yapamamak . Uyuyamıyor , yürüyemiyor, yemek yiyemiyor ,astımı , böbrek sorunu var , bu çocuk her gün ölüyor zaten. 5 yaşındaki bir çocuk soyut düşünemezken ölümü tercih ediyor. Hastalığın bir tedavisi olsa ki 4 aylıktan 5 yaşına kadar tedavi sağlanamamış ,amaç sadece günü kurtarmak ise bu çocuk ömrü boyunca böyle mi yaşayacak? benim çocuğum olsa ötenazi yaptırırdım.Yetişkin bir insan bile çok basit hastalıklara dayanamazken , küçücük bir bedenin bunu kaldırabileceğini düşünmek , bencilce.

Dün haberi okuduğumda bir anne olarak bunu bende düşündüm...
Çok zor bir karar ama tedavisiz ise her gün gözümün önünde acı çekmesini görmektense bende yapardım sanırım...

Senelerdir çocuğunun gözleri önünde acı çekmesi ve bir şey yapamamak . Uyuyamıyor , yürüyemiyor, yemek yiyemiyor ,astımı , böbrek sorunu var , bu çocuk her gün ölüyor zaten. 5 yaşındaki bir çocuk soyut düşünemezken ölümü tercih ediyor. Hastalığın bir tedavisi olsa ki 4 aylıktan 5 yaşına kadar tedavi sağlanamamış ,amaç sadece günü kurtarmak ise bu çocuk ömrü boyunca böyle mi yaşayacak? benim çocuğum olsa ötenazi yaptırırdım.Yetişkin bir insan bile çok basit hastalıklara dayanamazken , küçücük bir bedenin bunu kaldırabileceğini düşünmek , bencilce.
aynı fıkırdeyımde,daha karnında bile belirlenen sorunalrda bile aldırmıyor bu mıllet,çok yürekli mıllet,taşlanacağız şimdi ama ne yapalım

aynı fıkırdeyımde,daha karnında bile belirlenen sorunalrda bile aldırmıyor bu mıllet,çok yürekli mıllet,taşlanacağız şimdi ama ne yapalım
Anne karnında belli olmaz doğurur anlarım ama sen hamileyken belli ise sorunlu olacağı , o insana diyecek kelime bulamıyorum.Günahmış,harammış,annelikmiş,sevgiymiş demesin kimse. Bu tamamen bencillik .Bakarım dedin doğurdun hadi , Ola ki öldün , eşin de öldü kim bakacak o çocuğa ? Nasıl kendi hayatına devam edecek , nasıl okuyacak , evlenecek...vs. Hayatı boyunca acı çekecek. Bu mudur evlat sevgisi ?
Eğer çocuğum olursa en büyük korkularımdan biri sakat ya da sorunlu doğması değil , bunun anne karnında belli olmaması. Çünkü bazı hastalıklar anne karnında belli olmuyor. Korkarsam bundan korkarım, sağlıksız bir çocuğu bilerek dünyaya getirmem.

Anne karnında belli olmaz doğurur anlarım ama sen hamileyken belli ise sorunlu olacağı , o insana diyecek kelime bulamıyorum.Günahmış,harammış,annelikmiş,sevgiymiş demesin kimse. Bu tamamen bencillik .Bakarım dedin doğurdun hadi , Ola ki öldün , eşin de öldü kim bakacak o çocuğa ? Nasıl kendi hayatına devam edecek , nasıl okuyacak , evlenecek...vs. Hayatı boyunca acı çekecek. Bu mudur evlat sevgisi ?
Eğer çocuğum olursa en büyük korkularımdan biri sakat ya da sorunlu doğması değil , bunun anne karnında belli olmaması. Çünkü bazı hastalıklar anne karnında belli olmuyor. Korkarsam bundan korkarım, sağlıksız bir çocuğu bilerek dünyaya getirmem.
ya benım tanıdığım almanyada 5 aylık ıken belli oldu,kadının kocası alman ve aldırlar,kadının babası yıktı ortalığı,kızını sıldı,

nasıl üzüldüm ya kuzum benim yazık 5 yaşındaki bir çocuğun ölmek istemesi ne kadar acı bir durum Allahım şifa versin sana iyileşirsin inşallah küçük melek :(

ya benım tanıdığım almanyada 5 aylık ıken belli oldu,kadının kocası alman ve aldırlar,kadının babası yıktı ortalığı,kızını sıldı,
Sorunlu bir hayat yaşamaktan iyidir , bence doğru bir karar.Ben sorunlu biri olarak gelsem ve ailem bilerek bunu yaptığını öğrensem nefret ederdim onlardan. Herkes eder mi orası tartışılır tabi ama bile bile kötülüğünü istemek gibi geliyor bu bana ömür boyu yanında olacağının garantisi yok. Diğer sağlıklı insanların dahi yok tamam da , bu onunla eş bir durum değil. En basitinden Hayvanlar bile hastalıklı doğan yavrusunu yer.

Sorunlu bir hayat yaşamaktan iyidir , bence doğru bir karar.Ben sorunlu biri olarak gelsem ve ailem bilerek bunu yaptığını öğrensem nefret ederdim onlardan. Herkes eder mi orası tartışılır tabi ama bile bile kötülüğünü istemek gibi geliyor bu bana ömür boyu yanında olacağının garantisi yok. Diğer sağlıklı insanların dahi yok tamam da , bu onunla eş bir durum değil. En basitinden Hayvanlar bile hastalıklı doğan yavrusunu yer.
bu konuda aynı fıkırdeyım,hiç düşünmeden aldırırım,hiççç bir sanıye bıle düşünmem...

Allah yardımcısı olsun.Bu yaşta ölümü istemek,ölüm nedir diye sorsan tarif edemez ama işte acılar...

Melek bu.. Masum yavrucuk çektiği acılara bak.. Boyundan büyük. Allah şifa versin inşallah. Çok üzülüyor insan böyle haberler okuyunca.

Umarım olmaz öyle bir durum , ya da varsa bile anne karnında belli olur. Düşünsene doğurduktan sonra fark edildiğini , atsan atılmaz satsan satılmaz , o çok kötü :KK43:
benım tanıdığım bırı eşi hamıle kalınca böladüşünmüş,9 ay,sonra kırdı,doktora gidiyor,doktor evlimisn demiş evet eşin hamıle demiş evet,sonra sen böylemi düşündün daha anlatmadan çözmüş,ansiyete ve panık atak derken daha kötü dürrumda,çocukda çok sağlıklı

bu konuda aynı fıkırdeyım,hiç düşünmeden aldırırım,hiççç bir sanıye bıle düşünmem...

endulus anne misin bılmıyroum ama.. linda zaten bebeyiiimmm kendi cocuk :KK49:
anne olmadan , hamilelik yaşamadan yorum yapmayın kızlar bence..
öyle garip bir hiski.. kasıklarına düştüğü andan itibaren 40 yıllık anne moduna giriyorsun. İnşallah böyle birşey yaşamak zorunda kalmazsınız , ağzımızdan çıktığı kadar kolay olmayacağı kesin..

öyle garip bir hiski.. kasıklarına düştüğü andan itibaren 40 yıllık anne moduna giriyorsun. İnşallah böyle birşey yaşamak zorunda kalmazsınız , ağzımızdan çıktığı kadar kolay olmayacağı kesin..
ben anne değilim ,ama bunları hesapladığım için anne olmadım zaten,hatta eski konum vardır,şimdilerde olvia devam ettırıyor,anne olmama gerek yok,yeğenlerım var,sçaının teline dunyayı değişmem,ve tanımadığım bınlerce çocuk var duamda,sorumsuz anne ve babalarında davacı olacağım,burda o kadar konuya yorum yazıyoruz,yavrularımız için,yetişkinler ne hali varsa görsünler,ama işin içinde yavrularımız var ıse,bu toplumun bır parçası olarak söz hakkına sahıbım,yanımızda 14 yaşında ergen çocuk varken sıgara yakan çardağın altında sıgara yakan kadını azarlarım ben,erkek çocuğu kızkardeşine vururken sesını çıkarmayan herkesi çok fena uyarırım ben,ne hakkın var dıceksın evet hakkım var,onlar yarınlarımız,evlatlarımız,illa doğurmka gerekmıyor

Imhh çocuk değilim ben değilim,belki benim de var nerden biliyorsun :KK53: Ben sizin o bildiğiniz duygusal kadınlardan değilim bi kere taam mı ? :KK70:Saksı değilim ben,en çok beni dinleyeceksiniz ,evde de otoriter benim :KK70:

Back
X