How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Anne kimdir / nedir?

pentagram

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
62
0
86
İzmir
KADININI EĞİTEMEYEN TOPLUM ÇOÇUĞUNU DA EĞİTEMEZ ''

Sevgili annelere TAKDİRLE , SAYGIYLA , MİNNETLE sunuyorum ...

ANNE KİMDİR / NEDİR? Bir erkek çocuğun kaleminden çıkmış bu kadar olur, tam tarif !!!

- ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır.
- Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir!
- Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir türdür,
- Yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır,
- Meleğin süt verebilenidir.
- Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır .
- Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir,
- Kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa
da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir,
- Bulaşık, ütü, vb. yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan, kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir ..
- Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir,
- Yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir,
- Dizi dizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir,
- Sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, 'amaaan ben sana daha güzelini bulurum' diyebilen komik bir karakterdir.
- AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır ,
- Olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum ulen seni!' diyen ve benim hatırıma benimle SAGOPA KAJMER dinleyen bir sabır ağacıdır,
- Evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir
- Evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan,
- Temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır,
- Mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir tür canlıdır.
- Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz melektir !!
- Oğlunun damat, kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca, çocuğu gol atınca, çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince, asmalı kabağı seyredince, dolar yükselince velhasıl buna benzer bissürü şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır,
- Uzakta dursa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen,
- Evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği,
- Islak - kuru ama heeeep duygulu eşsiz insan......

1 yaşınızdayken sizi elleriyle besledi ve yıkadı. Bütün gece ağlayıp onu uyutmayarak teşekkür ettiniz.

2 yaşınızdayken size yürümeyi öğretti. Size seslendiğinde odadan kaçarak teşekkür ettiniz.

3 yasınızdayken
size özenle yemekler hazırladı. Tabağınızı masanın altına dökerek teşekkür ettiniz.

4 yaşınızdayken elinize rengârenk kalemler tutuşturdu. Evin bütün duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz.

5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi. Gördüğünüz ilk çamur birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz.

6 yaşınızdayken okula kadar sizinle yürüdü. Sokaklarda 'GITMIYCEEEEEEEM' diye ağlayarak teşekkür ettiniz.

7 yaşınızdayken size bir top hediye etti. Komşunun camini kırarak teşekkür ettiniz.

9 yaşınızdayken size dualar öğretti, siz her seferinde unutarak teşekkür ettiniz.

11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya götürdü 'Sen bizimle oturma' diyerek teşekkür ettiniz.

12 yaşınızdayken zararlı TV programlarını seyretmenizi istemedi. O evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz.

19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı, sizi arabayla kampusa götürdü ve eşyalarınızı taşıdı.

Arkadaşlarınız alay etmesin diye kampus kapısında vedalaşarak teşekkür ettiniz.

21 yaşınızdayken iş hayati ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi. 'Ben senin gibi olmayacağım' diyerek teşekkür ettiniz.

22 yaşınızdayken kep giyme töreninizde size gururla sarıldı. Avrupa seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz.

25 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı, sizin için hem mutlu oldu hem çok duygulandı. Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür ettiniz.

30 yaşınızdayken bebek bakimi hakkında size akil vermek istedi. 'Artik bu ilkel yöntemleri bırak' diyerek teşekkür ettiniz.

40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğum gününü hatırlattı. 'Anne işim başımdan aşkın' diyerek teşekkür ettiniz.

50 yaşınızdayken o çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye gittiğinizde mutlu oldu.
Ona yaşlıların çocuk gibi nazlı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiniz.

Derken bir gün..... o öldü.
O güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa, o anda kalbinize bir yıldırım gibi duştu....

VE BİR HİKAYE:

'Evin telefonu sabaha karşı üç buçukta çaldı. Uyku sersemi adam telefonu açtı.
Telefondaki ses annesine aitti.
Telaşlandı, korktu başlarına bir şey mi gelmişti?
Annesi 'nasılsın oğlum iyi misin?' diye sordu.
Oğlu şaşkın bir ifadeyle 'iyiyim anne hayırdır bir şey mi oldu siz iyi
misiniz?' dedi.
Annesi 'biz iyiyiz bir şeyimiz yok sadece sesini duymak istedim' dedi.
Oğlu da 'anne bunun için mi aradın saat sabahın üçbuçuğu yarında
konuşabilirdik' diyince annesi de 'rahatsız mı ettim oğlum?' dedi.

Oğlu 'evet anne rahatsız ettin' diyince annesi

'30 sene önce sen de beni bu
saate rahatsız etmiştin, doğum günün kutlu olsun'

EĞER HALA SİZİNLEYSE, ŞİMDİ ONU HER ZAMANKİNDEN DAHA COK SEVİN....

oo pentagram ne yaptın yahu :gitme: güzelmiş sağol mafoldumben:teselli:

bu yazılarda insan kendini nereye koyacağını şaşırıyor. anne mi çocuk mu. gerçekten çok güzeldi. teşekkürler

Annemin sadece bir gözü vardı ondan nefret ederdim… çünkü bu durum beni çok utandırıyordu. Ailemizi geçindirmek için okulda aşçılık yapardı. İlk okulda iken birgün annem bana merhaba demeye gelmişti. Yerin dibine geçmiştim. Bunu bana nasıl yapabilirdi? Onu görmezden geldim. Ona nefretle baktım ve ondan kaçtım.
Ertesi gün sınıfta bir arkadaşım dedi ki: “ eee senin annenin yalnızca bir gözü var!”

Yerin dibine girmek istedim. Ve de annemin ortadan kaybolmasını istedim. Bu yüzden onunla karşılaşınca dedim ki: “beni gülünç duruma düşüreceğine ölsen daha iyi”
Annem karşılık vermedi. Dediklerim hakkında bir saniye bile durup düşünmedim. Çünkü çok kızmıştım. Onun duyguları beni ilgilendirmiyordu. Onu evde istemiyordum.
Çok çalıştım ve Singapura okumaya gittim. Sonra evlendim. Kendi evimi aldım. Çocuklarım oldu ve hayatımdan memnundum. Bir gün annem beni ziyarete gelmişti. Kaç yıldır görmemiş ve torunlarını tanımamıştı. Kapıya gelince çocuklarım ona güldüler.
Ona “ evime gelip çocuklarımı nasıl korkutabilirsin! Hemen buradan git” diye bağırdım.
Buna annem sessizce “kusura bakmayın yanlış adrese geldim galiba” dedi ve gözden kayboldu.
Bir gün mezunlar toplantısı için okuldan bir mektup aldım. Mezunlar toplantısından sonra sırf meraktan eski eve gittim!! Karıma “iş seyehatine gidiyorum” diye bahane uydurdum.
Komşularım annemin öldüğünü söylediler. Hiç üzülmemiştim. Bana verilsin diye annemin bıraktığı bir mektup verdiler.

“ en sevgili oğlum;
Her zaman seni düşünüyorum… Singapura gelip çocuklarını korkuttuğum için üzgünüm. Mezunlar gününe geleceksin diye çok sevinmiştim. Ama seni görebilmek için yataktan kalkabilir miyim bilmiyorum. Sen büyürken sürekli utanç kaynağı olduğum için üzgünüm. Biliyor musun… sen çok küçükken bir kaza geçirmiştin ve gözünü kaybetmiştin. Anne olarak senin tek gözle büyümene dayanamazdım. Bu yüzden sana kendi gözümü verdim… o gözle benim yerime görüyorsun diye seninle o kadar gurur duyuyorum ki.
Bütün sevgimle…
Annen.

alıntı

pentegram paylaşım için teşekkürler çok duygulandım herkes annesinin kıymetini bilsin lütfen

Back