Anne karninda oksijensiz kalma

Manisa somada yaşıyoruz.sizin bu duvarlarda yonlendirebileceginiz bir özel kurum var mi.raporsuz.

Tahtaya hemen ihtiyacınız yok, önce dizüstü neler yapabildiğinize bakın. Çocuk durabiliyor mu?
Sıkılmasın diye bunu yaparken süre tutun örneğin bir şarkı açın diyelim 4 dk lık şarkı...
eğer sabit durmasında bir denge bozukluğu yok ise saga sola oyuncaklar uzatsın mesela sol eli ile sağ tarafa, sağ eşi ile sol tarafa çarpraz uzanmalar yaptırın.
Onu da yapıyor ise aynı pozisyonda top atıp tutma yaptırabilirsiniz.
Bunları yaptırdığınız zamanlar ayakta calışmaya da devam edin siz yine...
boyuna uygun bir pilates topu üzerine otursun mesela. Top hareketli olduğu için kendini dengede tutması gerekecek. Aynı hareketleri topun üzerinde normal otururken yapsın..
denge tahtası da bir alternatif. İnternetten 60-100 lira arasından bir rakama sipariş verebilirsiniz..
Ama yine söylüyorum buradan bunları anlatmakla görmek aynı şey degil. Nerede yaşıyorsunuz?

Manisa somada yaşıyoruz.evde değilim ama gider gitmez diz ustu durmayı yapacağım.bilmiyorum durabiliyor mu.

cok ozur diliyorum konu disina cikiyorum ama 31 haftalik normal doguma zorlamak nedir ya o doktorlarin kafasi yerindemiymis

Eger mental bir geriliği yoksa yapabileceğiniz ve ise yarayacak tek sey fizik tedavi destegi almak. Yemeyle icmeyle bir sey elde edemezsiniz. Bir fiziksel tip ve rehabilitasyon doktoruyla gorusun o hangi hareketler uzerinde durulması gerektigiyle ilgili bir plan yapacaktır. Gecmis olsun.

Anliyorum..siz nerde çalışıyorsunuz.belki size ulaşabiliriz.ama dediğiniz şeyleri hemen yapacağım.. ve özel bir fizik tedavi araştıracağını.yinede burdan ara ara yardımcı olur musunuz rica etsem

Size tavsiyem ozel bir kuruma gitmek yerine universite hastanesine basvurmaniz. Celal bayar üniversitesinden bir hocayla görüşebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Devletten alamıyoruz.oncesinde bile yalvar yakar %20 rapor alabildik.son çare ozel den iyi bir merkeze gidip yardım almak olacak

Anliyorum..siz nerde çalışıyorsunuz.belki size ulaşabiliriz.ama dediğiniz şeyleri hemen yapacağım.. ve özel bir fizik tedavi araştıracağını.yinede burdan ara ara yardımcı olur musunuz rica etsem
İstanbul dayım aktif çalışmıyorum ama yolunuz düşerse yardımcı olurum.
İstediğiniz zaman özelden mesaj atabilirsiniz. Elimden geleni yaparım.

İstanbul dayım aktif çalışmıyorum ama yolunuz düşerse yardımcı olurum.
İstediğiniz zaman özelden mesaj atabilirsiniz. Elimden geleni yaparım.
Eylül ayında istanbula geleceğiz.sizinle görüşmeyi cokkk isterim.o zamana kadarda burdan ara ara yazarim size.cok teşekkür ederim.birde günde kaç kez yapalım bu diz çalışmalarını.

Eylül ayında istanbula geleceğiz.sizinle görüşmeyi cokkk isterim.o zamana kadarda burdan ara ara yazarim size.cok teşekkür ederim.birde günde kaç kez yapalım bu diz çalışmalarını.
Çocuğu cok sıkmadan günde 2 kere yarıma ay yapabilirsiniz. Eğer sıkışmıyor ise 40-45 dk ya çıkılabilir. Tüm süre dizüstü olmak zorunda degil.
20 dk dizüstü ise bir o kadar ayakta çalışabilir.
Yada bir basamaklık bir tahtaya elleriyle bir yere tutunarak in çık yapabilir step yapar gibi...
bunun için evin bir yene tutunma barı yapabilirsiniz.

Ahşap bir tahtadan basamak marangoza bile yaptırılabilir yada baba becerikli ise 8-10 cm yüksekliğimde basit bir şey yapabilirsiniz

4 hafta kadar normal yerde dizüstünden sonra topla çalışmaya geçebilirsiniz. Yada hareketli denge tahtasına...
O sırada bana yazın. Sunu yapabildi su kadar yapabildi, 4 hafta sonra bunu başardı yada hala başaramadı gibi... süreç 2 ayda olabilir 3 ayda. İllaki başarması gerekmiyor, motivasyonunuzu düşürmeyin. Zamanla olacak.
Sıkılırsa bunu artık yapmak istemiyor başka? Diye mesaj atın :) aklıma gelen çeşitlendirebildiğim kadarı ile yönlendirmeye çalışırım..

cok ozur diliyorum konu disina cikiyorum ama 31 haftalik normal doguma zorlamak nedir ya o doktorlarin kafasi yerindemiymis
Maalesef biz direttiğiz halde 1,5 kilo çocuğu normal Doğuma zorladılar . Çok uzun süre yoğunbakımda kaldı . Şuan taşıyor olması bizim için mucize

Çok iyisiniz .sizi takdir ettim.

Nasıl yani?Doğuma kadar bunu farketmemiş olması tam bir saçmalık.Bu durumdaki hastalar yakın takipte olur ayrıca normal doğum şansı olmaz.
Plesatna previa tek bir çeşit degil 3 farkli tipi var. Rahime yakindir ama rahimin agzini tam kapatmiyordur. Kimisi sadece plesantanin bir ucu rahime taraf gelir doktor muhtemelen plesanta biraz asagida demistir ultrasonda ama previa dememistir rahim gzi açılmaya baslayinca fark edilmis olabilir. Var böyle vakalar.

ben daha farklı bir öneride buluncam. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Bunu bir arkadaşımdan dinlemiştim ben de yapmak istiyorum. Kızınızı piyano eğitimine gönderebilir misiniz? Neden piyano.... Çünkü aynı anda hem sağ hem de sol beyni çalıştırmasını sağlıyorsunuz, Böylece denge, hareket ve düşünme merkezleri inanılmaz işlev kazanıyor. Ben kızına gıptayla bakıyorum çünkü piyano dersi almaya başladıktan sonra inanılmaz ilerledi her aktivitede. Kayağa gidiyor sürekli el kadar kız.. ve inanılmaz kayıyor, yüzüyor.. Onlara da bir pedegog önermişti. Sağ ve sol beyni aynı ayda kullanmayı piyanoyla sağlayabilirsiniz diye... çok da iyi çalıyo maşallah

Aynı yaslarda kuzenimde var sadece denge ve birazcıkta konuşma problemi var doğumda oksijensiz kalmıştı, bol bol yürütün kuzenim sürekli ilaç kullanıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…