Anne karninda oksijensiz kalma

mukadderin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
63
14
88
42
5.5 yaşında bir kizim var. Başını geç tuttu ve diğer motorsal gelisimide çok geç oldu.cekilen mrda sıkıntı çıktı ve tanimiz plasenta previadan kaynaklı oksijensiz kalma.sp değil.yürüyor. konuşuyor.zekasi gayet normal.sadece dengede sıkıntısı var.tutunmadan merdiven inip çıkamıyor.tek ayakta durmasi 3-5 saniye ancak.fizik alacak bir kas katılığı yok.benzer durum yaşayan varmi.neler yapabilirim.doktor bol bol yürütün dedi. Fikri olan var mi ne yapabilirim

Hamilelik boyunca ortaya çıkmadı mı peki bu durum ? çok çok gçmiş olsun. Allah çaresiz başka dertler vermesin.

Merhaba;
İki bebeğimde de plesanta previa hastasıydım.İkinci gebeliğim bu durumdan dolayı prematüre doğum olarak sonuçlandı.
Lakin plesanta previa ya bağlı oksijensiz kalma durumu nasıl oluyor anlamadım.Zaten bizim gibi durumu olan hastaların yakın takibi oluyor.Normal doğum yapma şansımız da yok.

ben varım aslında ben hisrosefaliymişim ama bunu 26 yaşımda tesadüfen öğrendim. başımı 1 yaşında tutmuşum 14 aylık yürümüşüm. ama okul 5,5 yaşımda gittim. hareketlerim ağır ağır. yani ağır kanlı derler bana. ama bence hastalığımdan mütevellit böyleyim. sağlığım yerinde şükür. inş hidrosefaliyle ilgili bir nüksetme durumu olmazsa sıkıntım yok gibi. kızınızı da diğerlerinden ayırmayın. sonuçta sağlığı yerinde sadece yavaş yavaş alışıyor bazı şeylere. hani fiziklik bir şey de yokmuş bence bol bol aktivite yapın.

Plasenta previa olduğunu doğuma kadar fark etmediler ki....previa oksijensiz kalmaya sebep maalesef..takip doğru olmadığı için.. ..

Bizdede denge sorunu var sadece...belkide zamandır ilacımiz

Serebral palsi sadece kasılı ve sert kas anlamına gelmez.
Hipotonik yani gevşek turu de vardır.
Yada denge merkezi etkilenmiş olabilir.
Ama sp olmak zorunda degil zaten.
Zeka problemi olmak zorunda da degil...
5.5 yaşına kadar neler yaptınız? İlk farkettiğinizde ne kadarlık olmuştu?
Görmesi nasıl?
Konuşması nasıl?
Kan tahlillerinde ağır metallere hiç bakıldı mı?
Fizik tedavi alıyor musunuz?
Haftada 2 gün 1 er seans özel eğitim merkezlerinde devlet karşılıyor ve yılda hala değişiklik olmadıysa 30 seans heyet raporu çıkarırsanız 60a kadar yükseltilen hastanede fizik tedavi hakkınız var.
Bunları kullanmıyorsanız kullanın.
Sormak istediğiniz eğer egzersiz neler yapabilirim ise bir fizyoterapist ile görüşün mutlaka. Evde yapabileceğiniz pek cok şey var...
buradan çocuğu görmeden birşey söylemek pek doğru degil.

Doğum nasıl gerçekleşti?Hani normal doğumu felan beklediniz mi?
Işin ilginç ve şanslı yani doktor alttan muayene edecekti neyse bir iki gün sonra yapariz dedi.sonrasinda nstde kalp altınları düşünce sezeryana alındım.yani bir taraftan sanssizken bir taraftan şans bizden yanaydı sanırım.

Allah tan normal doğuma felan zorlanmadınız.Bu anne ve bebek için çok tehlikeli bir durumdur.
İnşallah bol aktiviteyle iyileşir kuzucuk.Geçmiş olsun

%20 raporumuz vardı onu da zar zor çıkarttık.5 aylikken fark ettim durumu.bir sene fizik tedavi aldı.mrda serebellum da etkilenme yok.denge merkezi o bolgeydi sanırım.goz tembelligi dışında gormede sıkıntı yok.konusma çok iyi.fizikci arkadasim var oda yurut diyor.ama ben daha fazla şey yapmak istiyorum.merdiven in cik yapsam..

Ben se fizyoterapistim görmeden söylemek çok doğru degil,
Örneğin, dizüstü yükseldiğinde dengede durabiliyor mu?

Mesela ben ayakta dengeden önce ona calısırdım... dizüstü yükseldiğinde saga sola uzanırken dengesini sağlaması için o pozisyonda oyuncak al ver, uzat, top oynama gibi... şeyler yaptırırdım.
Bunları yapabiliyorsa hareketli bir zeminde örneğin altı oval denge tahtasında (resimde
Ekledim.) dizüstü durdurtur, top oynatırdım..

Bunları başarıyorsa ayakta önce yürütmektense dengede kalma suresini arttırmak için çalışırdım... gibi
Yani burada ezbere olacak seyler degil.
Pilates topu ile cok güzel denge egzersizleri var yapabileceğiniz ama birinin size göstermesi lazım...

İyi bir fizik tedavi Dr ü bulup düzenli egzersiz yaptırmalısın. Yeğenim 31 haftalık doğdu normal Doğuma zorlandığı için oksijensiz kalmış malesef yürüyemiyordu 7 yaşında ilk adımlarını attı. Yılmadan fizik tedavi gördü halada görüyor. Egzersiz hareket çok önemli . Çok çok çok önemli . Şanslısınız çünkü bizim zekamızda da sıkıntı var

Benim kızımın fizyoterapistide aynı sizin dediğiniz gibi çalıştırıyor.
Boyu birden uzadığı için dengesizleşti bu aralar

Bu soylediginiz hiçbir hareket yapılması bize.kucuk bir şehirde taşıyor olmanın verdiği dezavantaj var zaten.birde rapor cikartamiyoruz.vermiyor doktorlar.ben sizin dediğiniz düz üstü hareketleri yapsam.o tahtadan da alsam.ben birseyler yapmak zorundayım çünkü çok üzülüyorum.

Benim kızımın fizyoterapistide aynı sizin dediğiniz gibi çalıştırıyor.
Boyu birden uzadığı için dengesizleşti bu aralar

Denge çalıştırmanın pek çok farklı yolu var. Sebebi de önemli olmakla birlikte.
Ezbere bir şeyler göstermek söylemek cok doğru gelmiyor. En güzeli fizyoterapist ile birlikte çalışmak.
Konu sahibi bir arkadaşım gördü bol bol yürüt dedi diye yazdı ama bu profesyonel bir yaklaşım degil.
Bol bol yürütmek faydalı olabilir ama daha faydalı seyler için düzgün bir seans içinde egzersizler yaptırılmalı.
Ailenin durumu yoksa en azından bir yada bir kaç seans gidip, egzersizler kendi öğrenmeli, doğru yaptırmalı...
2 ayda bir yada fizyoterapistin belirlediği sürede gidip egzersizler değiştirilmeli vs...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…