- 14 Ekim 2015
- 63
- 14
- 88
- 42
- Konu Sahibi mukadderin
-
Nasıl yani?Doğuma kadar bunu farketmemiş olması tam bir saçmalık.Bu durumdaki hastalar yakın takipte olur ayrıca normal doğum şansı olmaz.Doğumda plasenta previa olduğunu fark etti doktor maalesef...ilik suyunu deneyeceğim.
Doğum nasıl gerçekleşti?Hani normal doğumu felan beklediniz mi?Plasenta previa olduğunu doğuma kadar fark etmediler ki....previa oksijensiz kalmaya sebep maalesef..takip doğru olmadığı için.. ..
Bizdede denge sorunu var sadece...belkide zamandır ilacımizben varımaslında ben hisrosefaliymişim ama bunu 26 yaşımda tesadüfen öğrendim. başımı 1 yaşında tutmuşum 14 aylık yürümüşüm. ama okul 5,5 yaşımda gittim. hareketlerim ağır ağır. yani ağır kanlı derler bana. ama bence hastalığımdan mütevellit böyleyim. sağlığım yerinde şükür. inş hidrosefaliyle ilgili bir nüksetme durumu olmazsa sıkıntım yok gibi. kızınızı da diğerlerinden ayırmayın. sonuçta sağlığı yerinde sadece yavaş yavaş alışıyor bazı şeylere. hani fiziklik bir şey de yokmuş bence bol bol aktivite yapın.
5.5 yaşında bir kizim var. Başını geç tuttu ve diğer motorsal gelisimide çok geç oldu.cekilen mrda sıkıntı çıktı ve tanimiz plasenta previadan kaynaklı oksijensiz kalma.sp değil.yürüyor. konuşuyor.zekasi gayet normal.sadece dengede sıkıntısı var.tutunmadan merdiven inip çıkamıyor.tek ayakta durmasi 3-5 saniye ancak.fizik alacak bir kas katılığı yok.benzer durum yaşayan varmi.neler yapabilirim.doktor bol bol yürütün dedi. Fikri olan var mi ne yapabilirim
Işin ilginç ve şanslı yani doktor alttan muayene edecekti neyse bir iki gün sonra yapariz dedi.sonrasinda nstde kalp altınları düşünce sezeryana alındım.yani bir taraftan sanssizken bir taraftan şans bizden yanaydı sanırım.Doğum nasıl gerçekleşti?Hani normal doğumu felan beklediniz mi?
Allah tan normal doğuma felan zorlanmadınız.Bu anne ve bebek için çok tehlikeli bir durumdur.Işin ilginç ve şanslı yani doktor alttan muayene edecekti neyse bir iki gün sonra yapariz dedi.sonrasinda nstde kalp altınları düşünce sezeryana alındım.yani bir taraftan sanssizken bir taraftan şans bizden yanaydı sanırım.
%20 raporumuz vardı onu da zar zor çıkarttık.5 aylikken fark ettim durumu.bir sene fizik tedavi aldı.mrda serebellum da etkilenme yok.denge merkezi o bolgeydi sanırım.goz tembelligi dışında gormede sıkıntı yok.konusma çok iyi.fizikci arkadasim var oda yurut diyor.ama ben daha fazla şey yapmak istiyorum.merdiven in cik yapsam..Serebral palsi sadece kasılı ve sert kas anlamına gelmez.
Hipotonik yani gevşek turu de vardır.
Yada denge merkezi etkilenmiş olabilir.
Ama sp olmak zorunda degil zaten.
Zeka problemi olmak zorunda da degil...
5.5 yaşına kadar neler yaptınız? İlk farkettiğinizde ne kadarlık olmuştu?
Görmesi nasıl?
Konuşması nasıl?
Kan tahlillerinde ağır metallere hiç bakıldı mı?
Fizik tedavi alıyor musunuz?
Haftada 2 gün 1 er seans özel eğitim merkezlerinde devlet karşılıyor ve yılda hala değişiklik olmadıysa 30 seans heyet raporu çıkarırsanız 60a kadar yükseltilen hastanede fizik tedavi hakkınız var.
Bunları kullanmıyorsanız kullanın.
Sormak istediğiniz eğer egzersiz neler yapabilirim ise bir fizyoterapist ile görüşün mutlaka. Evde yapabileceğiniz pek cok şey var...
buradan çocuğu görmeden birşey söylemek pek doğru degil.
%20 raporumuz vardı onu da zar zor çıkarttık.5 aylikken fark ettim durumu.bir sene fizik tedavi aldı.mrda serebellum da etkilenme yok.denge merkezi o bolgeydi sanırım.goz tembelligi dışında gormede sıkıntı yok.konusma çok iyi.fizikci arkadasim var oda yurut diyor.ama ben daha fazla şey yapmak istiyorum.merdiven in cik yapsam..
Benim kızımın fizyoterapistide aynı sizin dediğiniz gibi çalıştırıyor.Ben se fizyoterapistim görmeden söylemek çok doğru degil,
Örneğin, dizüstü yükseldiğinde dengede durabiliyor mu?
Eki Görüntüle 2023519
Mesela ben ayakta dengeden önce ona calısırdım... dizüstü yükseldiğinde saga sola uzanırken dengesini sağlaması için o pozisyonda oyuncak al ver, uzat, top oynama gibi... şeyler yaptırırdım.
Bunları yapabiliyorsa hareketli bir zeminde örneğin altı oval denge tahtasında (resimde
Ekledim.) dizüstü durdurtur, top oynatırdım..
Eki Görüntüle 2023518
Bunları başarıyorsa ayakta önce yürütmektense dengede kalma suresini arttırmak için çalışırdım... gibi
Yani burada ezbere olacak seyler degil.
Pilates topu ile cok güzel denge egzersizleri var yapabileceğiniz ama birinin size göstermesi lazım...
Bu soylediginiz hiçbir hareket yapılması bize.kucuk bir şehirde taşıyor olmanın verdiği dezavantaj var zaten.birde rapor cikartamiyoruz.vermiyor doktorlar.ben sizin dediğiniz düz üstü hareketleri yapsam.o tahtadan da alsam.ben birseyler yapmak zorundayım çünkü çok üzülüyorum.Ben se fizyoterapistim görmeden söylemek çok doğru degil,
Örneğin, dizüstü yükseldiğinde dengede durabiliyor mu?
Eki Görüntüle 2023519
Mesela ben ayakta dengeden önce ona calısırdım... dizüstü yükseldiğinde saga sola uzanırken dengesini sağlaması için o pozisyonda oyuncak al ver, uzat, top oynama gibi... şeyler yaptırırdım.
Bunları yapabiliyorsa hareketli bir zeminde örneğin altı oval denge tahtasında (resimde
Ekledim.) dizüstü durdurtur, top oynatırdım..
Eki Görüntüle 2023518
Bunları başarıyorsa ayakta önce yürütmektense dengede kalma suresini arttırmak için çalışırdım... gibi
Yani burada ezbere olacak seyler degil.
Pilates topu ile cok güzel denge egzersizleri var yapabileceğiniz ama birinin size göstermesi lazım...
Benim kızımın fizyoterapistide aynı sizin dediğiniz gibi çalıştırıyor.
Boyu birden uzadığı için dengesizleşti bu aralar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?