• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne karnında gelişim geriliği

sebebiumut

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
4.831
2.717
248
Merhaba kızlar;
Beni tanıyanlar bilir bu 2. gebeliğim ve her gebelikte sorunlar yaşamış biriyim. Dün doktor kontrolüm vardı. Ağır gribal enfeksiyon geçirdiğim için işi erken bırakıp evde dinlenmeye geçmiştim. Lakin bebeğin gelişimi normal seyrediyordu sonraki kontrollerde bebekte gelişim geriliği başladı kontroller haftada 1e indirildi. Erken doğum riskine karşı zaten dinlenmem soylenilmisti. Beslenmeme ve dinlenmeme dikkat etmeme rağmen gerilik artmaya devam etti. Son kontrolde önce sezeryan alabiliriz dendi. Bebeğin solunumu, suyu, plesenta, kan dolaşımı kontrol edildi. Kontroller yapılınca haftada 2 nts, ve takibe devam denildi. Aranızda bunu yaşamış tecrübeli anneler var mı yorumlayabilecek?

peki kaç kilo doğdu.
boyu ve kilosu yaşıtlarına uygun hale geldi mı?
36dan sonra gelişmedi. 3.800 53cmdi aşağı yukarı, sonraki 2 hafta çok stresli geçti, baktık gelişmesi durmuş ve risk artıyor alındı.
Şimdi 3,5 yaşında, uzun ve balık etli çok şükür.
Size de sağlıklı bir doğum diliyorum, inşallah bebeğiniz çok sağlıklı doğar ve tüm stresiniz biter.

36dan sonra gelişmedi. 3.800 53cmdi aşağı yukarı, sonraki 2 hafta çok stresli geçti, baktık gelişmesi durmuş ve risk artıyor alındı.
Şimdi 3,5 yaşında, uzun ve balık etli çok şükür.
Size de sağlıklı bir doğum diliyorum, inşallah bebeğiniz çok sağlıklı doğar ve tüm stresiniz biter.
Çok teşekkür ederim. Umarım sizin gibi bizde atlatırız bu süreci içimi rahatlattiniz.

Benim oglum da 36 dan sonra gelişmedi 2700 49 cm dogdu biraz tansiyon sorunum vardı 37+5 te acil sezeryanla alındı şükür Saglıklı. Az ufaktı okadar :)

benimde 32ye kadar normal gibiydi sonra başladı bakalım bizim ki ne kadar olacak inşallah sizin gibi bizde sorunsuz atlatırız.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Benim 25 ten beri bazen bir hafta bazen iki hafta gerilik basladi. Dr erken dogum olabilir dedi. Beslenmeme de cok dikkat ediyorum neden boyle oldu anlamadim. Gerilikle beraber rahim kisalmasi da basladi Allah yardimcimiz olsun.
Sizlerdeki gerilik kilo olarak mi yoksa olcumlerinde de gerilik var mi

benim 23. haftadan beri kasılmam oluyordu. 32. haftaya kadar bir sıkıntı olmadı bebekte ama 32den sonra bebekte kilo almamaya başladı. önce 2 hafta sonra 3 hafta geriledi. Sonra eğer böyle devam ederse bebeği almamız lazım artık daha fazla kilo vermesine izin veremeyiz dediler. Bu hafta kontrolde 3 haftayı geçerse sezeryan olacak. peretanalog toparlayabilir dediği için bekliyoruz çok şükür beklemedeyiz. Inşallah toparlar.

Üstünden bayağı zaman geçmiş ama aynı durumdayım 32 de grip geçirmem sonucu 36 ya kadar büyümedi gelişim geriliği var 3 hafta kadar. Sizin nasıl oldu? Sağlıkla doğdu mu? Küveze aldılar mı

Merhaba arkadaslar bu zamana kadar fena gitmiyorduk ama bu hafta 35. Haftada doktorum plesentamin yaslandigini ve suyumun azaldigini soyledi zaten erken dogum ilaci ve progestan kullaniyordum onlara devam dedi 10 gun sonra yine gidicem ama 2 haftada sadece 100 gr almis normalde 200 gr kadar aliyordu son haftalarda onde bile gittigi oluyordu kilosunun tabiki cok uzgunum keske 3 kilo olabilseydi bu durumdaki tecrübelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim

Benim ilk çocuğun da da ikincisinde de aynı şeyler söylendi. sezeryana alınacaktım kan akışına falan bakıldı doktor kesinlikle bekle kendiliğinden doğacak diyip haftada bir kontrol gün aşırı da nts dedi. sonuç anne karnında gerilik yaşayan kızım şimdi çok sağlıklı çok şükür ve iki çocuğunda haftasından önce doğdu.Bana tavsiye edilen bil bol yumurta hurma gibi bebeğe yönelik bol proteinli beslenmekti. Doktorunla konuş gerekirse diyetisyenden yardim al ama öncelikle sakın ol.Kizim 3 kilo bile değildi ama çok şükür şimdi gayet iyi

Benim ilk çocuğun da da ikincisinde de aynı şeyler söylendi. sezeryana alınacaktım kan akışına falan bakıldı doktor kesinlikle bekle kendiliğinden doğacak diyip haftada bir kontrol gün aşırı da nts dedi. sonuç anne karnında gerilik yaşayan kızım şimdi çok sağlıklı çok şükür ve iki çocuğunda haftasından önce doğdu.Bana tavsiye edilen bil bol yumurta hurma gibi bebeğe yönelik bol proteinli beslenmekti. Doktorunla konuş gerekirse diyetisyenden yardim al ama öncelikle sakın ol.Kizim 3 kilo bile değildi ama çok şükür şimdi gayet iyi
Yanitin icin teaekkur ederim haberler iyi gecen hafta 3kilo100 gr oldu yaslanma ve kireclenme artarak devam ediyor fakat kan akisi normale.dondu bebegim sukur 3 kiloyu gordu okuyacaklara tavsiyem bulgur et yumurta protein agirlikli beslenmeleri... bu arada cuma.randevum var suyum epey azalmisti doktorum muayene yaparsam dogumi baslatirim.haftaya muayene edicem.dedi. cuma gidicem bu surecle.ilgili tecruben ve bilgin var mi buarada yavrularini Allah bagislasin insalah

bebek 3 kiloyu geçti demişlerdi doğunca 2800 olmuştu. önemli olan stresten uzak durmak ve hayırlısıyla kucağına alacağına inanmak kontrole gidip suni sancıyla doğum yaptım. O yüzden herşeye hazırlıklı ol. Ben dogumhanedeyken eşim eve gidip eşyaları aldı.😂😂

bebek 3 kiloyu geçti demişlerdi doğunca 2800 olmuştu. önemli olan stresten uzak durmak ve hayırlısıyla kucağına alacağına inanmak kontrole gidip suni sancıyla doğum yaptım. O yüzden herşeye hazırlıklı ol. Ben dogumhanedeyken eşim eve gidip eşyaları aldı.😂😂
Ciddimisinn yarin bende cantalari arabaya koyayim en iyisi nolur nolmaz :):oops:

Merhaba arkadaşlar şuan 36+5 iz gecen 34 haftaya kadar hep 1 hafta önde gittik 34+4de 6 gün gerilemiş 1 gün önde gitmeye başladık dün gittim kontrolde de 35+6 çıktık 2730 gr 50 cm boyu yani iki üç haftada yaklaşık 2 hafta gerilemişiz doktorum haraketlerini iyi takip et dedi haftada 2 gün de kontrole gel dedi zaten büyük mücadele sonucu ha ile kalabildim çok korkuyorum bişey olacak bebeğime diye normal doğum diye konuşmuştuk beklemesem mi sezeryanla mı doğursam kararsız kaldım

Merhaba kızlar;
Beni tanıyanlar bilir bu 2. gebeliğim ve her gebelikte sorunlar yaşamış biriyim. Dün doktor kontrolüm vardı. Ağır gribal enfeksiyon geçirdiğim için işi erken bırakıp evde dinlenmeye geçmiştim. Lakin bebeğin gelişimi normal seyrediyordu sonraki kontrollerde bebekte gelişim geriliği başladı kontroller haftada 1e indirildi. Erken doğum riskine karşı zaten dinlenmem soylenilmisti. Beslenmeme ve dinlenmeme dikkat etmeme rağmen gerilik artmaya devam etti. Son kontrolde önce sezeryan alabiliriz dendi. Bebeğin solunumu, suyu, plesenta, kan dolaşımı kontrol edildi. Kontroller yapılınca haftada 2 nts, ve takibe devam denildi. Aranızda bunu yaşamış tecrübeli anneler var mı yorumlayabilecek?
Merhaba arkadaşlar benzer sorunu bende yaşıyorum nasıl konu açılacağını tam bilmediğim için yorum yapmak istedim. 36+5 haftalığım şuan dört gün önce doktora gittiğimde bebeğimin baş yapısı haftasına uygun bacak ve kolları 32 haftalık gözüküyordu. Aynı durumu yaşayan varmı. Şuan ileri gebelik olduğundan bişey yapamadılar bileğisin olan lütfen yazabilir mi

Merhabalar su an bende ayni durumu yasiyorum 37 haftalik dogum yaptim sezeryanla anne karninda iken karin 34 kol ve bacaklar 32 ile uyumlu idi oyle de dogdu kizim uc haftadir kuvözde hala kilo toparlayamadik cok kotu gunler geciriyoruz tam bir teshiste koyamadilar neden olduguna dair acaba sizin sureciniz nasil gidiyor bebeginiz toparlandi mi kilosu nasil

benim bir diyetisyenden yardım almamı söylemişti. Doktor beslenmenin ve düşünmenin çok önemli olduğunu bu sebeple dikkat etmem gerektiğini söylemişti. 3 tane de kimyasal geçirdiğim için oldukça endişeli olan ben bebeğe kilo aldırıcı şekilde beslenme ve bol bol dinlenerek bu süreci atlattım. Balık, yumurta, kuruyemiş ağırlıklı beslenmem gerekiyordu. Balık yerine takviye ve geriye kalanlara harfiyen uydum. kendime hobi edinip düşünmeyi azalttım. Kızım erken dünyaya geldi kilosu az düşük olsa da sağlığı yerindeydi. Önemli olan önce düşünce biçiminizi sonra yemek şeklini değişin. Sağlıkla gelsin kuzularınız.

Back