Anne cocuk degisik soyadı boşaldıktan sonra

Buhayatbeni7bitirdi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
74
53
32
Mrhaba kızlar,

1 sene oluyor boşandığım hala eşimin soyadını taşıyorum. Kızlıksoyadımı geri almak istedim fakat bir dur durak yoktu bana bende daha fazla sorun olmasin diye başvurmadım. Şimdi ise tereddüte kaldım. Sonucta benim ve cocumun soyadı değişik olacak ve bu durum canımızı sıkmazmı? Başına gelen varmı?

Bi tanıdığın başına gelmişti kadin eski eşinin soyadını değiştirmemiş yıllar geçmiş 4-5 yıl dı galiba adam buna mahkeme açıp para almıştı benim soyadımı kullandı diye...Aman ne yapacan eski eşinin pis soyadını alsın başına çalsin. Çocugun soyadı değişik olsa ne olmasa ne hatta bugün annemle bu konuyu konuştuk benim çocuğumun soyadı da babasının soyadı anne istesem benim soyadıma alabilirim dedim annemde bırak 18 yaşına gelince kendi karar versin sonra sana kinlene bilir büyünce dedi.Benim için farketmez ben taşımayım da onun soyadını.

Evlendiğimde zor alıştım, boşandığım adamın soyadını ne yapayım?
Çocukla farklı ise ne olmuş, anlayabilecek yaşa geldiğinde anlatırsınız.

Benimde anne babam ayrı ve annemle soyadımız hep farklı oldu.
Hiç önemli birşey değil.
Annelik Babalık soyadla olmuyor.
Ama Türkiye'de zaten ayrılınca otomatik olarak soyadınız eskiye Dönüyor. Sanırım TR de yaşamıyorsunuz.

Benimde anne babam ayrı ve annemle soyadımız hep farklı oldu.
Hiç önemli birşey değil.
Annelik Babalık soyadla olmuyor.
Ama Türkiye'de zaten ayrılınca otomatik olarak soyadınız eskiye Dönüyor. Sanırım TR de yaşamıyorsunuz.
Evet direk kızlık söy adını veriyorlar.benimde eşim 18 ekim 2019 şehit düştüğü 3. gününde benimde otomatik olarak değişti. Oglumun esimle aynı.

Başınız sağolsun. Sizin niye değişti anlamadım?
Eşim şehit olunca direk dul diye geçti sisteme. Otomatik olarak dusuruyorlar zaten tabi kimliğimi istersem değiştiririm suan halen kimliğimde eşimin söy adı var .allah razı olsun vatan Sağolsun 😔

Kastettiğiniz bürokratik işlerse halledersiniz yavaş yavaş.
Ben 6 yıl önce evlendim ama hala eski bekarlık soyadım karşıma çıkıyor hastahanelerin sisteminde bile. Önemli olan TC no deyip geçiyorum geçiyorlar :)

Çocuğunuzla sorun olacağını da sanmıyorum. Aklı erince anlatırsınız. Çocuklar sandığınızdan daha zeki ve anlayışlı..

Kütükten cıkın, soyadımızı degıstırın. Cocugun soyadı ıle aynı yapın. Maalesef cok arastırdım baska yontemı yok

Benim annem babam da ayrıydı hiç sorun olmadı soyadı neden olsun ki kayıtlarda cikiyo zaten annesi olduğun. İstiyorsanız dava açıp çocuğunuza da kendi soyadını verebilirsiniz artık yapılabiliyo bu

X