• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne babanın yaşlandığını farketmek

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
1.999
2.321
133
29
Merhaba arkadaşlar. Evet konum ebeveynlerimizin yaşlandığını fark etmekle alakalı. Normalde ailemle yaşıyorum. Bir süredir annem babam yazlıktaydı. Ben İstanbul'da tek kalıyordum. Babam iki günlüğüne İstanbul'a geldi, halletmesi gereken işler vardı. Beraber avmye gittik, bir şeyler yaptık. Babamın suratına şöyle bir baktım, ve evet aslında babamın ne kadar yaşlandığını farkettim. Ağlamamak için zor tuttum kendimi.
Galiba bunu fark etmeyi kaldıramadım. Bir anda onları bazen ne kadar çok üzdüğümü, onların da yaşlanıp yavaşladıkları kafama dank etti. Onları küçükken kahraman zannediyoruz. (Aslında bazen hala öyle hissediyorum).Hiç ölmeyecekleri, hiç yaşlanmayacaklarını zannediyoruz. Karşısında gözlerim doldu ağlamamak için zor tuttum kendimi. Bir an babama sarılıp ağlamak ve hatalarım için özür dilemek istedim.
Belki bu yazım size çok saçma gelebilir. Belki bu aralar duygusal bir dönemdeyim. Kendimi yalnız hissediyor ve bazı konularda affedemiyorum. Babamı da bu gün biraz daha yaşlanmış olduğunu görünce çok fena oldum. Tıkandım kaldım. Sorum şu; siz hiç böyle hissettiniz mi? Yani anne babanızın yaşlandığını görmek hüzünlendirdi mi? Yoksa bende mi anormallik var? Biraz konuşmak istedim teşekkürler <3

Merhaba arkadaşlar. Evet konum ebeveynlerimizin yaşlandığını fark etmekle alakalı. Normalde ailemle yaşıyorum. Bir süredir annem babam yazlıktaydı. Ben İstanbul'da tek kalıyordum. Babam iki günlüğüne İstanbul'a geldi, halletmesi gereken işler vardı. Beraber avmye gittik, bir şeyler yaptık. Babamın suratına şöyle bir baktım, ve evet aslında babamın ne kadar yaşlandığını farkettim. Ağlamamak için zor tuttum kendimi.
Galiba bunu fark etmeyi kaldıramadım. Bir anda onları bazen ne kadar çok üzdüğümü, onların da yaşlanıp yavaşladıkları kafama dank etti. Onları küçükken kahraman zannediyoruz. (Aslında bazen hala öyle hissediyorum).Hiç ölmeyecekleri, hiç yaşlanmayacaklarını zannediyoruz. Karşısında gözlerim doldu ağlamamak için zor tuttum kendimi. Bir an babama sarılıp ağlamak ve hatalarım için özür dilemek istedim.
Belki bu yazım size çok saçma gelebilir. Belki bu aralar duygusal bir dönemdeyim. Kendimi yalnız hissediyor ve bazı konularda affedemiyorum. Babamı da bu gün biraz daha yaşlanmış olduğunu görünce çok fena oldum. Tıkandım kaldım. Sorum şu; siz hiç böyle hissettiniz mi? Yani anne babanızın yaşlandığını görmek hüzünlendirdi mi? Yoksa bende mi anormallik var? Biraz konuşmak istedim teşekkürler <3
Evet ben de aynı şeyleri özellikle evlendikten sonra daha yoğun hissettim. Annem hasta, her yerinden bir sorunu var. Ama hala çalışıyor. Onların gözlerindeki yorgunluğu gördükçe üzülüyorum. Benim için bir sürü çaba sarf ettiler, özellikle de annem. Keşke yükünü azaltabilsem, hiç derdi olmasa bu yaştan sonra diyorum. Dertlerini üstlenebilsem keşke diye. Ama zaman kimse için durmuyor. Bizler de öyle olacağız. Başımızdan eksik olmasın, sağlıklı olsunlar.❤️

Bu çok normal bisey. Ben de bunu farkediyorum. Hatta anneme de diyorum. Anne babam yaşlandı diyorum. Aslında annem de yaşlandı. Bu insanı üzüyor. İnsan ana babasının yaşlandığını görünce endişesi artıyor. Onlarsiz nasıl olur demeye başlıyorsun. Eskiden babama 5 kiloluk bişey verdiğimizde lay loylom taşırdı. Şimdi tasiyamiyor. Görünce üzülüyorum. Eski güçleri yok. Allah sağlıklı ömür versin onlara

Zaman zaman çoğumuzda oluyordur bu.
Benim annem 55 yaşında.
Bir arkadaşım annen yaşlandı mi diye sormuştu bu soru bile beni rahatsız etmişti nedense.
Sanırım hep genç ve güçlü kalsınlar istiyoruz ama yer çekimi gerçeği varken bu da imkansız sanırım

(🤦‍♀️ estetik operasyonları saymazsak)

Not; bence farkındalık oluşturacak bir konu oldu. Bu konuyu okuyan Çoğumuz bayramda ailelerimizin yanına gittiğimizde sanırım bir başka bakacağız yüzlerine 😔

Evet benimde hissettiğim zamanlar oluyor. Anneannem ve dedem için de çok yoğun yaşıyorum bu durumu. Hemen arka odaya koşup ağlarım hala küçük çocuk gibi. Maalesef bende ailemi üzdüm. Yanlış bir evlilik yapıp haram ettim hayatlarını. Annemi de üzüyorum hala. Nazımız onlara mı geçiyor bilmiyorum ama her defasında on kat pişmanlık yaşıyorum. Yalnız değilsin yani..

65 üstü benimkiler.
tabii ki yaşlandılar ve elbette ben onları kaybetmekten çok korkuyorum.
sadece o da değil ki büyük abisi-ablası toplamda 8 tane mesela babamın. tabii kimin önce öleceğini tabii Allah bilir ama onların yarısı 80 üstü.
daha önceki kayıplarımız olduğunda babam nispeten gençti, bu kadar duygusal değildi. şimdi aşırı duyarlı oldu. o da beni korkutuyor. (mesela annem öngörebiliorum babamı öngöremiyorum).
şimdi bu kadar kaybı babam nasıl kaldıracak çok düşünüyorum mesela.
ben bunları da düşünüyorum anlayacağınız...

ki şimdiye kadar hep güçlü oldum. hep yanlarında oldum ama artık benim de enerjim azalıyor.
Allah hepimiz güç versin. zor işler bunlar.

neyse bizimkilerin iyi yanı şu: sağlıklarına dikkat ediyorlar. sağlıklı beslenirler. spor yaparlar.
böyle şeylerde onları çok takdir ve teşvik ediyorum. hep milletin her derdine koştular şimdiye kadar ama kimseden 1 tek fayfda yok...bunları da gördüler o da bir şey.
biz birlikte tatiller yapıyoruz
bir şey istesinler diye gözlerinin içine bakıyoruz
ben annemi babamı hiç üzmedim ama üzseydim de biliyorum ki geçmiş gitmiş olurdu. o meseleleleri kafaya takmayın.

Hissedilmez mi onlar benim kiymetlim

Şimdiki aklım olsaydı eğer daha çok vakit geçirmek isterdim onlarla, şuan aramızda kilometreler var . Her özlediğim de yanlarında olmak ne büyük nimetmiş . Ama o zaman onlara bu kadar düşkün olduğumu sanmıyordum

Kendinizi daha iyi hissedecekseniz babanizdan hatalariniz icin ozur dileyebilirsiniz. Icinizde kalmasin.

anormal degilsiniz. benim ikisi de bu sene 62 oldu ve agir rahatsizliklar gecirdiler, biri 6-7 sene once gecirdi, digeri 2 sene once ve o rahatsizliklarindan beri zaten devamli 'ya bir sey olursa?' panigi yasiyordum. son zamanlarda da yaslarina takilmis haldeyim... umarim herkesinki saglikli, uzun ve huzurlu yasar.

Bende öyle hissediyorum anneme karşı.
Mutlu etmek istiyorum bazen hediye alırım. Üzdüğüm zaman günlerce vicdanım çok huzursuz oluyor. Köyü şeyler düşünmek bile istemiyorum. Allah başımızdan eksik etmesin . Keşke ölümsüz olsalar

Bunu herkes yaşıyor bence. Ölüm çok kötü bir his. Ben komşumuzun babası öldüğünde onunla empati yapip çok ağlamıştım. Allah herkesin qilesine sağlıklı uzun ömürler versin. Bazen kavga bile etsek bu hayattaki en değerli varlıklarımız onlar...

Ben 19 yaşındayken kardeşimi kaybetmiştik o yaşımdan beri anneme babama bir şey olacak diye sık sık üzülüyorum. Başka kardeşim de yok. Tüm geçmişim silinecek tüm desteğim yıkılacak gibi geliyor onlar olmayınca. Böyle düşündükçe de depresif melankolik biri oluyorum o yüzden aklıma getirmemeye çalışıyorum. Elimde olsa kendi ömrümden onlara veririm gerçekten.

Yalnız değilsin, babamın nefes alış verişi değişti, çok hızlı nefes alıp vermeye başlamış görmeyeli. bazen ben de çok korkuyorum. sigarayı bir türlü bırakamadığı için de kızıyorum. Saç ve sakalları tamamen beyazlamış, çizgileri artmış. Bu gerçekle yüzlestiğim günden beridir çok huzursuzum. Aklımdan çıkmaz oldu. Allah hepsinin ömrüne ömür versin, Anne babasını kaybedenlerin yardımcısı olsun

Back