• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Anne adaylari D vitamininizi baktirdiniz mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

vals_dancer

Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
425
192
18
31
Merhaba..gebelik dusunup d vitaminine baktiran var mi aranizda? D vitamininizin sonucunu buraya yazabilir misiniz? Benmki cok dusuk ve bu surecte gebeligi ertelemem gerekir mi acaba sizce ?

Merhaba..gebelik dusunup d vitaminine baktiran var mi aranizda? D vitamininizin sonucunu buraya yazabilir misiniz? Benmki cok dusuk ve bu surecte gebeligi ertelemem gerekir mi acaba sizce ?

Ben gecen ay baktırmıstım benımkı de baya baya dusuktu doktor bu sekılde hamıle kalmanı önermıyorum 1-2 ay bekle d vitaminin yukselsin dedi ama açıkcası çok takmadım pat diyince hamile kalamıyosun zaten :) arastırdıgım kadarıyla d vitamini bebegın tutunması ıcınde hem bebek hem anne saglıgı icinde cok önemli anneye yetmeyen hem anneye hem bebege nasık yetsin :) ilaclarını düzenli kullan hemen yukseliyo zaten değerlerin

bi ay damla kullandım yediğime içtiğime dikkat ettim gecen hafta tekrar ölçtürdüm yukselmis değerlerim cok şükür

ben baktırdım kışa girerken 25 çıktı
doktor şimdi aslında normal sınırda ama kışa girerken daha çok düşer sana ampul şeklinde veriyorum iç dedi ben de kullandım yükselmiştir herhalde daha da ölçtürmedim

benim d vitaminim 13tü ve 1 kutu damla kullandım hergün 10 damla şeklinde. sonra ölçtürmedim. yine mi kullansam acaba?

Ben gecen ay baktırmıstım benımkı de baya baya dusuktu doktor bu sekılde hamıle kalmanı önermıyorum 1-2 ay bekle d vitaminin yukselsin dedi ama açıkcası çok takmadım pat diyince hamile kalamıyosun zaten :) arastırdıgım kadarıyla d vitamini bebegın tutunması ıcınde hem bebek hem anne saglıgı icinde cok önemli anneye yetmeyen hem anneye hem bebege nasık yetsin :) ilaclarını düzenli kullan hemen yukseliyo zaten değerlerin

bi ay damla kullandım yediğime içtiğime dikkat ettim gecen hafta tekrar ölçtürdüm yukselmis değerlerim cok şükür
Sence ben beklesem mi yukselene kadar yoksa bebek calismalarina devam mi etsem :D gerci su an adetim zaten ovulasyona 15 gun var. O zamana yukselms olur bayam ben bir ampulu komple iciyorum damla damla degl. Cok dusuk oldugu icn

Ertelemene gerek yok canım. Ben Folik Asit siparişi verdim, bugün kullanmaya başlayacağım mesela gebelik için ama D vitaminim yerindedir diye ondan sipariş vermedim. Şimdi de alsamıydım diye düşünüyorum.

Gebelikten 1-3 ay öncesinden ve 3 aylık gebe oluncaya kadar günlük 400mcg Folik Asit ve günlük tüm gebelik boyunca, hatta emzirme boyunca bile 10mcg D vitamini alımı öneriyorlar gebelikte. Gebelikte sadece bu ikisi yeterli geliyormuş.

25 seviyesi normalmiş ama 30 olursa daha iyiymiş. 25in altında mı senin ki?

Ertelemene gerek yok canım. Ben Folik Asit siparişi verdim, bugün kullanmaya başlayacağım mesela gebelik için ama D vitaminim yerindedir diye ondan sipariş vermedim. Şimdi de alsamıydım diye düşünüyorum.

Gebelikten 1-3 ay öncesinden ve 3 aylık gebe oluncaya kadar günlük 400mcg Folik Asit ve günlük tüm gebelik boyunca, hatta emzirme boyunca bile 10mcg D vitamini alımı öneriyorlar gebelikte. Gebelikte sadece bu ikisi yeterli geliyormuş.

25 seviyesi normalmiş ama 30 olursa daha iyiymiş. 25in altında mı senin ki?
Canm benmki 9. Hatta 8kusurlerde. 10un alti cok ciddi dusuk demekmis. Benmki baya sknti yani. Ondan emin olamadm ama ertelemim ya bence de

Canm benmki 9. Hatta 8kusurlerde. 10un alti cok ciddi dusuk demekmis. Benmki baya sknti yani. Ondan emin olamadm ama ertelemim ya bence de
Baya düşükmüş senin ki canım. Bu sebepten dolayı da ertelenmez bence. O zaman D vitamini düşük olupta gebe kalan kadınlara ne oluyor değil mi? Doktor durumuna göre takviye verir mecburen.

Benim 10.4tu d vitaminim. Demir ve B12 de cok dusuktu. İlaç kullandm ama henuz tekrar yaptrmadm tahlili. Baktrmak lazim aslında.

Back