• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlayış göstermek istiyorum ama gösteremiyorum .(

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
hanımlar benim kayınvalidemin ilkokul 1. sınıfa giden bir oğlu var. yani 7 yaşında bir kayım var :) allah uzun ömür versin ona. Benim sorunum onunla ilgili ama direk o değil. Şu an eğitim sistemi bizim zamanımızdaki gibi değilmiş sanırım sesle mi ne öğretiyorlarmış okumayı yazmayı benim bu küçük kaynımda çok zekidir ve her gördüğü şeyi ezberler. ben bi kere bilgisayar şifresini yazmıştım yanında hemen ezberlemiş o gün farketmiştim. bu afacan harfleri okumayı öğrenmek yerine ezberlemiş! yani atıyorum ali yi gördüğü her yerde ata bak diye okuyor. kayınvalidem de bunu psikologa götürmüş bu çocuk biraz hareketli 2. mi 3. mü ne götürüşü. kendisi de öyle diyor doktor artık sorun sizde diyecek diye ne yalan söyleyeyim bence de öyle çünkü şımartmışlar sevgi arsızı olmuş velet :)

eşim bi haftadır kimi görse evde en çok ben ilgileniyodum ben evlenince ilgisiz kalmış biraz psikolojisi sarsılmış çok yaramazlaşmış ödev yapmıyormuş. utanmasa ben evlendim diye harfleri ezberliyo diyecek. ben çok üzülüyorum. böyle anlatınca sanki onun bu başarısızlığının sebebini benmişim evliliğimmiş gibi hissediyorum.

bende çözemedim benim kız yeğenim onunla yaşıt ama çat pat okuyor artık sınıf arkadaşları da öyle, bir tek bu okumuyyor ezbere yazıp çiziyor. allah vermesin ama içime bi kurt düştü, eşim ve ailem senin ahın tutar der ve çekinirler hep benden annem bak ahın tutuyo çok dikkat et. ben memur olmadığım için kv ve kp beni istemedi. hep yanımda birinden bahsederken önce mesleğini koskoca doktor koskoca öğretmen o diye anlattı. gelinlik aldığımız gün gelinlik bakmaya gelmedi modeli merak dahi etmedi onun yerine kpss nasıl gidiyor dedi. o böyle benim lise mezunu olmamı yüzüme vurdukça bir çok kez ailemin yanında dahi "belli başlı bir mesleği olsaydı" dedikçe bende içimden bi oğlun polis bi oğlun anestezi okuyor sen beni hor görüyosun ama allah sana yıllar sonra bi evlat vermiş bakalım onun hali ne olacak demiştim çok ağladığım bi gün.

psikolog da böyle devam ederse ikinci dönemde okuldan alın hazır değil okula demiş.

bilmiyorum ama eşimin sözleri de beni sinir ediyor artık bugünde aynı şeyi tekrarlayınca dayanamadım çok sert olmayan bi ifadeyle belli ettim. onunla ilgili bi şey söylemişti hatırlamıyorum bile sadece sinirimi belli etmek istedim bilmem ki ben psikolojisini bozmayayım okuyamamasının sorumlusu evliliğimizmiş ya dedim

siz olsanız napardınız takar mıydınız bu durumu , eşiniz böyle dese sürekli

iyi de sanki adamı kendinle zorla evlendirdin
eğer evliliğinize suç atarsa bil ki kendi sorunu
evlenmeseymiş net
seninle ilgili bir şey yok zorla tutup kolundan evlenceksin benimle mi dedin ?

Ben takardım.
Ne demek ben evlenince psikolojisi bozuldu. İyi evlatlık alın o zaman tam olsun.
Valla bu çocuğun annesi var, bakacak ilgilenecek, yeri geldiğinde abisi de ilgilenir sen de. Ama seni böyle mesleğe göre sınıflandırırlarsa asıl senin psikolojin bozulur bu gidişle. Düşüncesiz kadın.

Benim kaynimin 3 cocugu da hala okuyamiyor yazamiyorlar. Biri 8.sinif digeri 4.sinif bir digeri de 2.sinif. ve bunlari geciriyorlar.
Bilmiyorim, ilgilendim Bi ara, psikologa da götürmek istiyorum ama ailesinden cekiniyorim çünkü eltim evlatlarini nerdeyse bize evlatlik verecek, hep kafalarina vurmuş diyor kaynanam. Bilemiyorum.
1 2 3 diye ogretiyorim sonra say diyorim tekrar unutuyorlar. Sanirim bizim durum sizinkinden daha vahim..

Ben takardım.
Ne demek ben evlenince psikolojisi bozuldu. İyi evlatlık alın o zaman tam olsun.
Valla bu çocuğun annesi var, bakacak ilgilenecek, yeri geldiğinde abisi de ilgilenir sen de. Ama seni böyle mesleğe göre sınıflandırırlarsa asıl senin psikolojin bozulur bu gidişle. Düşüncesiz kadın.
aynen
ayrıca halamın eşi mühendis halamı dövüyor
sonra yine uzaktan bir akraba karı koca doktor adam yine karısını dövüyor
öğretmen bir çift var bir de onlarda dayak var mı bilmiyorum ama onlarda da feci psikolojik baskı
okumuş da adam mı olmuşlar?

Kucuk cocuk dersinde basarili degil diye bunu evlilige baglayip bosanacak misiniz ya Allah Allah daha ne cinsler gorecek bu bdv Allah hepimizi esirgesin boyle insanlardan dusuncelere bak

Kucuk cocuk dersinde basarili degil diye bunu evlilige baglayip bosanacak misiniz ya Allah Allah daha ne cinsler gorecek bu bdv Allah hepimizi esirgesin boyle insanlardan dusuncelere bak
Yani eşi öyle dediğinde bu kızdan ne demesini bekliyor ben de anlam veremedim. 'tamam hayatım, o zaman boşanalım. Kardeşin üniversiteyi bitirince tekrar evleniriz':KK53:

aynen
ayrıca halamın eşi mühendis halamı dövüyor
sonra yine uzaktan bir akraba karı koca doktor adam yine karısını dövüyor
öğretmen bir çift var bir de akraba onlarda dayak var mı bilmiyorum ama onlarda da feci psikolojik baskı
okumuş da adam mı olmuşlar?

eğitim cahilliği giderir eşeklik baki kalır canım. ben onca dergide köşe yazıları yazdım internet tv sinde program sundum röportajlar yaptım bi tanesini merak etmedi . varsa yoksa memur olmamam vs. sırf ona inat ve içimde kaldığı için bu sene üniversite sınavına giriyorum allah verir de güzel bir bölüm kazanırsam o yüzünü görmek için can atıyorum doğrusu. o kadar yaktı ki içimi o kadar kırdı ki hiç bir göz yaşımı helal etmiyorum ben ona eşimde biliyor soğukluğumu ama dilerim allah bana yaptıklarını günahsız evlatlarından sormasın.

bak kaç gecedir kocam polis olduğu için gece gidiyor akşam 18 sabah 7 bir gece aramadı napıyorsun korkuyo musun gel kal diye ama o sevmediği görümcesi var ya sağolsun düğünümde de su anda arar sorar her şeyime koştu allah razı olsun. herkeste düğünde kayınvaliem diye görümcesini gitmiş çatlasın oh :))

annesinin lafları bunlar adım gibi eminim saman altından iletiyor işte oğlunu doldurup doldurup

Ahla ilgisi yok, kvniz kendi çocuğunu başkalarınınkinden üstün gören ve karşısındakinin de bir annenin çocuğu olduğunu idrak edememiş bir sürü kadından bir tanesi, insan ne yaparsa da kendine yapıyor. Anlayış gösterecekseniz böyle düşünün her lafından sonra. Evlikten sonra bu hale geldiyse çocuk, oğluna mı güvenip doğurmuş yani? Eşiniz annesine laf edemeyebilir, kendini yetiştirene de laf etmiş olur çünkü. Takmamaya çalışırdım elimden geldiğince sanırım. Çok dolarsam, uğraşıyorsunuz ne güzel ana-oğul, inş. bir meslek sahibi olabilir büyüyünce derdim.

ben kötü niyetli düsünmedim, benim de küçük kaynim ve tüm dersleri ile ilgilenen bir esim var, evlilik sonrasi onun da performansi düstü ve benzer bir sorun oldu, esin belki seninle dertlesmek istiyor, senden destek almak istiyordur, bence sert çikmak alinganlik yapmak yerine ona çözüm önerisi sunup, yatistirmalisin, haftalarca uzatiyor ve gündeme tasiyorsa kötü niyetli oldugundan süphelen, bunun için huzurunu bozma, her erkek herseyin incesini, kibarini düsünemeyebilir, suan kayinvalidene olan önyargindan dolayi objektif bakamayabilirsin, ayrica ettigin ahi geri almaya bak, çünkü haksiz edilen ahlar sahibine geri döner, o çocugun o iliski içerisinde bir kabahati yoktu, ve bu durum senin aleyhine dönüyor, yuvani sarsiyor

Takarım Eşiniz saçmalamış ne alaka bi suçluluk hissi veriyo okulu bekleseymiş o zaman

Back