Anlaşmalı ayrılacağız ama anlaşamıyoruz.Bana akıl verin nasıl çıkarım bu işin içinden.

Green1453

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
203
152
18
Şöyle ki boşanacağız anlaşmalı olarak güya.tapusu benim üzerime borcunun yarısını bitirdiğim yarısı duran bir evimiz var.taksitlerini ben ödüyorum şu an yani otomatik olarak maaşımdan kesiliyor.eski eşim demek istiyorum evi satalım hakkımı ver ayrılalım dedi.yani evin yarısını istiyor.bende tamam dedim.sorun şu ki evin değerinden yüksek fiyat çekiyor.ben beklerim satılınca ayrılırız.diyor.evin gerçek değeri bu değil sanırım çünkü emlakçılar evin değeri bu değil bu fiyata gitmez diyorlar.
Evin taksitlerini ben ödediğim için zaman benim aleyhime işliyor.yani ev onun istediği paraya satılsa bile diyelimki 6 ay sonra satıldı.bu onun işine geliyor.yani hem evin borcu azalıyor.onun payı artıyor.hemde bu süre içinde nafaka alamadığım için çocukların tüm masraflarını ben karşılıyorum.ev satılırsa ve ayrılırsak nafaka alacağım.babamın boş bir evi var oraya geçeceğim ve kira vermeyeceğim.yani evi tez elden satmak benim faydama.
Ben diyorumki evi değerine satalım payını al.sen evin taksitlerini ödedin ama bende eve baktım diyor ama şöyle açıklayayım benim maaşım onunkinin iki katı ev taksidini saymasam bile onun harcadığı para kadar bende harcadım bu eve ve çocuklara.ayrıca çocuklara ki üç çocuğum var 10 yıl boyunca annem baktı.ve tek kuruş almadı bizden yani bir bakıma artı olarak bakıcı ve kreş parasını da ben karşıladım.şu anda bile küçük çocuğa annem bakıyor.ortancanın okul taksidini ben veriyorum.büyük kızımın kurs ücretini ben veriyorum. Giyim masrafları bende.kırtasiye masrafları bende .adam sadece faturaları ödüyor şöyleki bu ay bir kez markete gitti ve faturaları ödedi.hepsini toplasam benim harcadığımın yanında devede kulak kalıyor.
Valla sözün özü adam zaten çocuklarına bakmakla yükümlü iken bana utanmadan 10 yıl boyunca çalıştım bu evin yarısı hakkım diyor.ben 10 yıl boyunca bu eve onun iki katı harcadım üstüne bedava dadı bakıcı hizmeti verdik.ev işlerini çocuk bakımını ev temizliğini çamaşırını bulaşığını geçtim.bedavadan evin yarısını alacak kanun ona bu hakkı veriyormuş.versin bende veriyorum zaten ama payını artırma derdinde.
Annemin bakıcı parasını geriye dönük ödesek zaten 5 kuruş ödemeden çekip gitmesi gerek.şimdi ben ne yapayım nasıl kurtulacağım bu kan emiciden.
Çekişmeli dava açsam kazanırmıyım.avukat olan ya da anlayan biri var mı.bu arada iki kez açtım geri çektim yani affa uğradı yaptıkları bu pazarlıklarını anlatsam mahkemeyi bu nedenle açsam kazanır mıyım.ya da başka bir şey bir çare var mı.
Bu arada aynı şeyleri defalarca yazdım sanırım çoooook sinirliyim.ne olur bana empati ile yaklaşın gerçekçi çözümler söyleyin.lütfen.
13.sayfaya gelişmeleri yazdım.yeni konu açmak istemedim.okuyup fikrinizi paylaşır mısınız.çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:

ev senin üstüneyse istediğin fiata satarsın...sende ona şöyle söyle, eğer bu fikrinde ısrar ederse, evin taksitlerini ödemeyeceğini, bu sefer bankanın evi satışa çıkarıp, daha ucuza satılacağını, yada aranızda noterden anlaşma yapıp,
boşanma sonrası evin satılacağı gibi...

Arkadaşım
En iyisi avukata danışmak
Bence davayı açtıktan sonra çekişmeli olsa 9 ay sonra felan olacak. Eve tedbir konulur ve sizin + yaptırdığımız tutar belli olur, ona göre bir paylaşım yapılır.

şimdiki erkeklerde bir tuhaf o sizin ve çocukları için bir şeyler yapacağına sizi sömürmeye çalışıyor.
umarım biran önce bu asalaktan kurtulursunuz.
dişli bir boşanma avukatı bulun.
fazla da bir şey kaptırmayın derim.

Bu kadar olmaz ya kardeşim harbide kan emici... 3 çocuk hatrina insan almaz o evin yarisini cocuklarima kalir der ki zaten evin taksitlerini siz oduyosunuz. Hala para derdin de psss. Boyleleri babaligi haketmiyor. Afedersiniz de boyle tipler laf da baba icraat a gelince işe yramaz adam modeli. Daha agir kelimeleri de hakediyor da neyse...

İkisini de düşündüm ve denedim.bankayla konuştum.sizin taksitleri ödememe gibi bir şansınız yok.ancak işten ayrılırsanız ya da herhangi bir nedenle maaşınız yatmazsa ev icra ile satılır dedi.diğer teklifimi ise asla kabul etmedi.önce ev satılacak paramı vereceksin diyor.

Gerçekten kan emiciymiş ya. Evin taksitini yarı yarıya ödeseniz.?
Asla vermiyor söyledim niye ödeyeceğim.faturaları ödüyorum diyip duruyor.onuda su kesilmediği için hiç ödememiş.telefon faturam çok geldiği için ödememiş elektirikle doğalgazı ödemiş.

Evet söyledim ya avukata ya emlakçıya giderim dedim.yarın ikisinden birine gideceğim.hele bir yarın olsun öfkeden kuduruyorum resmen şu an .

Doğalgazla elektrik yapsa yapsa 500 lira yapar en çok suratina çarpıp naş demek lazım... Siz niye bu zavalliya o kadar katlandiniz ki?

Bu süper fikir bence

Allah büyük görüyor herşeyi haklıyı haksızı.bana para için kendini satarsın diyor adam.öyle olsaydı seninle evlenirmiydim.biraz klişe olacak ama doktor avukat mühendis polis müdür kimlere kimlere hayır dedim.bu çulsuza vardım.çirkinde değilim bu arada evde falanda kalmamıştım yani.çok düşkündü bana ona kandım afedersiniz ağzımdaki lokmayı çıkartıp yerdi.sidiğini bile içerim senin derdi.bende kendimi birşey sandım herhalde çok değer veriyor sandım.

Doğalgazla elektrik yapsa yapsa 500 lira yapar en çok suratina çarpıp naş demek lazım... Siz niye bu zavalliya o kadar katlandiniz ki?
Beni çok seviyor sandım ağlar hüngür hüngür ayaklarıma kapanır.kafasını duvarlara vurur ayrılacağım diyince inandım bende.

Evi satmak için niye anlaşmaya variyorsunuz ki.. 3 çocuğunuz varken evin kullanım hakkı sizin olmalı.. Eğer boş bir ev daha varsa babanizdan size bağışlanacak kiraya verin gelirini çocuklara kullanırsınız.. Evden gitsin bu kadar basit.. Tapu yine ortak kalsın.. Tamam evin yarısında hakkı varsa o parayı çocuklarıniza harcayacağını, nafaka ödeyeceğinin garantisi yok ki bu adamın.. Hiç güven vermiyor .. iyi bir avukata gidin ve tum haklarınızı öğrenin

Sen bana zaten bakmakla yukumlusun.Soledınmı bakıcı parası bıle almadı annem maasım senın maasının 2 katı dıye avukat ne dıo

İyi bir avukata ihtiyacınız var. Sağlam bir anlaşma metni hazırlatmalısınız.Paylaşacak başka malınız yoksa evin şu anki değerini tespit ettirip kalan borcuda düştükten sonra kalan paranın yarıyarısını vermeyi taahüt ederseniz.Hem eviniz satılmamış olur.Hem de bu iş daha fazla uzayıp sinirleriniz bozulmaz.

Neden boşanma kararı aldınız nasıl gordunuz gercek yuzunu.Erkekler artık bizi çalıştırıp bızden faydalanıo.Vay bizim halımıze.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…