Anlama güçlüğü mü çekiyorum?

yellowbomb

günün birinde!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2.845
7
evet artık resmen farkettim ben anlama güçlüğü çekiyorum biri bişey anlatıo ben sadece bakıyorum bazen....anlamıyorum yaa hıhı deyip geçiyorum çok aptalca bir durum çıkıo ortaya of ben böle değildim çok akıllıydım lisedeyken falan acaba sürekli evde durmaktanı oluyor....bekarım ev kızıyım çalışmıyorum okumuyorum ve sosyal hayatım fazla aktif değil galiba bunlardan dolayı böle oldum hatta artık çok yakınlarım şakasınada olsa bişeyi anlamadığım zaman saf demeye başladılar kızıyorum bazen ama gerçekler demekki bu..kızlar nolur bana fikir verin hiç uyanık kıvark zekalı ve zeki biri değilim ...çalış oku falan demeyin bazı sebepler var....sizce sürekli roman mı okumam gerek bu şekilde düzelir derseniz vallaha evde birüsü roman var okuyacam hepsinide ablam edebiyatçı hergün roman alıyor bu konuda şanslıyım ama gerçekten anlama güçlüğüm ortadan kalkmalı ayy yarın birgün evlencem el içine çıkcam hiç bişeden anladığım yok beni saf bulup kandırrlar bazı konularda peşimden biraz saf demelerini kaldıramam akıllı olmak istiyorum buarada lise de okudum derslerim öle kötü de değildi ....hesap kitaptan da pek anlamıom mesela bakkala gitsem para üstünü o anda anında hesp edemiyorum elimde tel olcak ta anca öle....bazen diomki çalışsam biyerde müşteri gelse para üstünü hep yanlış veririm diyorum rezill olurum ya çoğu konuda böleyim ve çok zordayım artık lütfen yaa yardım edin bana öğüt verin/B]

:)

evde çok kalmaktan cm benim.bir de kafan bazı şeylere takılıp kalmışsa dikkatini veremezsin belki okuyarak düzelir bilmiyorumki denemekte yarar var.

Bende aynı lisede üniversite de iken çok basarılıyım başarı belgesi almadıgım dönem yok gibi,gel gelelim iş hayatında istediğim o beceriyi bulamadım hafızam çok kuvvetli idi,sanki şimdi hemen herseyi unutuyorum iş deneyimim olsun bakalım 9 ay oluyo gerçi ama çok zorlandım,iş hayatında var mı benim gibisi merak ediyorum açıkcasıCADIARZU

aaaa iş hayatında da bölesi varmış demekki ozaman sorun sosyal olmak ta falan değil beyinde bitio galiba herşey...evet unutkan da oldum mesela geçende ablama aynı gün yaşadığım olayı anlatıodum unuttum o anda böle bi durum içindeyim işde

ya öldüüm gülmektenn:)) bek datlısın yellowbomb:)

sürekli aynı ortamdasın ya ondan olabilir...evde kalmak zaten akıllı adamı deli eder...kitap oku.....Dostoyevski'nin suç ve ceza adlı kitabını al oku...güzel kitaptır okumadıysan eğer...arada yürüyüşe falan çık...burda şu konuyu açman kendi durumunu farketmen bile bişey...iyi bişey...

a.s.a.s.a.s.ay ay teşekkür ederim kız sen de ölesırnaşık şey
ama gerçek diom kız hiç durumum hayrı alamet değil:roflol:biri bişe anlatıo öle bakıom bide anlamış gibi tepki vermezmiyim ya bazen ne dediğimi bende anlamıom sonra çekilip bi kenara gülüom çok ilginç değilmi..ben bi psikolağa gitsem adam güler heralde benim bu derdime ama dediğin gibi roman okuycam...dışarı çıkmayalı hemen hemen 1 ay olmuştur hiç abartısız hatta bu ne ki bazen dahada uzun oluyor ama sevmiorum gezmeyi napayım elimde değilyasakkelimebu durumdan tez zamanda kuryulmam lazım....kız o dediğin roman var bizde galiba okurum...şaunda elimde ahmet mithat efendinin "dürdane hanım ı " var şakkıdı okuyoz işde bakalım nolceknaniknanik

Bendede aynısı var cnm yaa erkek arkadasım sürekli söylüyor bıktım artık bana bişeyler anlatınca insanlar dinlemiş gibi yapıyorum konuşmak dinlemek istemiyorum aval aval bakıyorum sadece hı diye geciştiriyorum saf diyorlar sonra ya anlamıyorum neden böyleyiz bilmiyorum ciddi problemlerim var bu konuda bnmde..

canım hoşgeldin saf topiğine kikiki kızma kız sakınkaydirigubbakcemile3 nolcak halimiz bilmiorum yaa aynen aynen hıhı deyip geçiorum öle oluncada bi muhabbet de kuarmıorum insanlarla konuşmaktan kaçar oldum arkadaşlar lütfen bize önerilerde bulunun biz nie böle olduk yaaa...eminim sende eskiden böle değilsinidr

bazen ben de böyle saçma salak sorular soruyorum yani ne var:dance:
mesela annem yemek yiyelim diyo niye diyorum bir anda oluyo refleks gibi bişey oldu bende
ee koca tatili evde geçirirsem olacağı buu insan deliriyo evde be
o yüzden bir an önce sosyalleşşş:jeyyar:
çık dışarı arkadaşlarının yanına falan git sohbet et azıcık gözün gönlün açılsın
eminim geçici bir durumdur merak etme canım:içelim:

yok canım benim sorunum öle değil gerçekten anlama güçlüğü çekiorum 5 -6 kere kafamda izah ediyorum anca öle anlıorum çoğu şeyi...ya mesela biri bir ortamda bişi anlatıo dinliom bi dakka bi dakka böle bölemiymiş yani falan diom hopp benim için yeniden anlatılıo tabi kimse farkında değil bu sorunumun şimdilik ama biraz daha ilerlersem anlicaklar...evet sosyal olmak bence bunu geçiştirir ama hiç sevmiorum ya

Bulmaca çöz, kitap oku.Bence size birşeyler anlatan insanlar içinde zor bir durum.Önensenmediklerini düşünmeye başlayabilirler.Unutkanlık içinde bir doktora görünseniz.Anemi,demir eksikliği unutkanlık yapabiliyor.Kendimden biliyorum bir dönem evde bir şey saklıyordum ve bir daha hiç bulamıyordum.Ama geçti artık.

evet karşı tarafta bunu hissediyor bazen bana öle gelior

hepsi evde durmaktan oluyor.Beyin hiçbirşey düşünmeye düşünmeye (sabit konuluar dışında) tembelleşiyor.Düşünme yeteneğini hatta dinlme yeteneğimizi kaybediyoruz.Dışarda gezmeyi sevmiyorsan canım internet üzerinden arkadaşlarınla sohbet edebilirsin, ya da bilgisayarda oyunlar oyna. Örneğin en etkili yöntem bende arad ayaparım bunu eline bir hesap makinası al zihinde topla ,çıkar ,böl,çarp sonra bak elindeki hesap makinasına doğrumu bir oooleeey çek ve bu antremanları sürekli yap. Göreceksin 1 hafta da matemetiğin nasıl ilerliyor :) Bulmaca çözmende kelime hafızanı güçlendirecektir. Beyni tıpkı vücuttaki kaslar gibi düşün çalışmayan kas körelir ee çalışmayan beyinde körelir o zaman beynede jimlastik yaptırmak şart :)

yaa bazen ( özellikle eskiden )banada oluyo bi ara acaba zeka geriliğim mi var diye düşünmeye başlamıştım . evde durmakla alkası yok 5 senedir çalışyorum aöf unv bitirdim kitap okumak vazgeçilmezim sporda yapıyorum kursttu bilmem neydi faal biriyim .. sosyal bir hayatım var.. ama bazen duymuyorum yani söleneni duymadığımda anlamıyorum sanırım bide başartü takıyorum duymamamda onun etkisi var..

canım haklısın interneti düşünüyorum bende sürekli aktifim zaten bugünlerde..
mesela bakkal falan gittiğimde para üstünü anında hesaplayamıyorum çok eksik para almışımdır okuma yazma bilmeyen bakkal kadın bile benden güzel hesap yapıyor ben elime hesap makinesi alıp anca hesplayabiliyorum dediklerini yapıcam canm saol

merhaba,yazdıklarını okudum herhangi bir gelişme varmı diye merak ettim canım.anlamakta güçlük çekiyorum demişsin bende de oluyor bazen bende anlatılanı geç algılıyorum.özelliklede aklımda başka bişey yani bişey düşünüyorken varken yapacağım işe adapte olamıyorum.herşey beyinde bitiyor.beynimiz aynı şeyi düşüne düşüne diğer anlatılanları algılamıyor sanırım,tek sebep olarak ben bunu görüyorum.sende sevdiğin kişiyi sürekli düşünüp duruyormuşsun vede hep evdeymişsin,ben çalışmadan önce evdeyken günleri bile karıştırır olmuştum.sabah uyandığımda ben bunları dün yapmıştım yoksa ondan önceki gün mü yapmıştım falan diye düşünmeye bile başlamıştım.bekar bir kızın evde durması psikolojik olarak pek iyi değil canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…