Anlam veremiyorum

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Görümce bana küsmüş, eşim şimdi telefonda söyledi...
Ya ben gerçekten anlayamıyorum; lütfen çift taraflı bakarak yorumlar mısınız, eleştiriye de hazırım.

Görümcem başka bir şehirde oturuyor,senede bir kaç kez 2 çocuğuyla beraber İstanbula annesine gelir 2 ay bazen 3 ay kalır, neyse.Şimdi de yaklaşık 2 aydır buradaydı ve ben bu sefer evimde ağırlayamadım.Bir kere davet ettik, kayınvalidemle beraber yaşayan babanne rahatsızlandığı için plan iptal oldu,biz oraya gitmek zorunda kaldık hatta hem görümcem hem kayınvalide ikisi de dedi,"Ha sizin ev ha burası ne farkeder,önemli olan görüşmek"diye..Sonra da kaldı öyle..

Normal biri de değil ki arkadaşlarımı ailemi ağırladığım gibi rahat bir şekilde ağırlayayım, telefonda birbirlerine yediği içtiğini sayan,dedikoduyu seven insanlar ve misafirlik anlayışı yatılı kalmak.Önceki geldiğinde halasının kızını getirmişti,bir başka sefer ayıp olmasın diye görümcemi/eltimi/kayınvalidemi beraber davet ettim yanlarında eş,çocuk,teyze ve teyzesinin oğlu da geldi.Hatta ben bir sürü yemek hazırlamıştım,kaynım mangal var diyerek ısıttırmadı. Gayet yeterli et olmasına rağmen aynı miktar kadar daha et aldırdı eşime... Çok uzatmak istemiyorum böyle sürprizlere, sinir olmalara da hazır değilim bu aralar,onu anlatmak için bu detayları yazdım. Haftaiçi çalışıyorum,2 akşam dersaneye gidiyorduk onları da haftasonu akşam 6ya aldılar.Velhasıl kelam, çağıramadım.

Eşime bugün saymış da saymış,eşim de beni aradı bana saydı. Yok kadın haklı yok elalem şöyle bilmem ne...Şimdi size soruyorum,yoğun birisinin evine davet beklemenin mantığı nedir? Ben hiç böyle şeyler beklemem diye mi bana tuhaf geliyor? Salı günü gidecekmiş, cumartesi de düğün var diye biz oraya gideceğiz. Kesin laf sokacak herkesin içinde.

Son düzenleme:
Ceyz
Görümce bana küsmüş, eşim şimdi telefonda söyledi...
Ya ben gerçekten anlayamıyorum; lütfen çift taraflı bakarak yorumlar mısınız, eleştiriye de hazırım.

Görümcem başka bir şehirde oturuyor,senede 2 kere filan 2 çocuğuyla beraber İstanbula annesine gelir 2 ay bazen 3 ay kalır, neyse.Şimdi de yaklaşık 2 aydır buradaydı ve ben bu sefer evimde ağırlayamadım.Bir kere davet ettik, kayınvalidemle beraber yaşayan babanne rahatsızlandığı için plan iptal oldu,biz oraya gitmek zorunda kaldık hatta hem görümcem hem kayınvalide ikisi de dedi,"Ha sizin ev ha burası ne farkeder,önemli olan görüşmek"diye..Sonra da kaldı öyle..

Normal biri de değil ki arkadaşlarımı ailemi ağırladığım gibi rahat bir şekilde ağırlayayım, telefonda birbirlerine yediği içtiğini sayan,dedikoduyu seven insanlar ve misafirlik anlayışı yatılı kalmak.Önceki geldiğinde halasının kızını getirmişti,bir başka sefer ayıp olmasın diye görümcemi/eltimi/kayınvalidemi beraber davet ettim yanlarında eş,çocuk,teyze ve teyzesinin oğlu da geldi.Hatta ben bir sürü yemek hazırlamıştım,kaynım mangal var diyerek ısıttırmadı. Gayet yeterli et olmasına rağmen aynı miktar kadar daha et aldırdı eşime... Çok uzatmak istemiyorum böyle sürprizlere, sinir olmalara da hazır değilim bu aralar,onu anlatmak için bu detayları yazdım. Haftaiçi çalışıyorum,2 akşam dersaneye gidiyorduk onları da haftasonu akşam 6ya aldılar.Velhasıl kelam, çağıramadım.

Eşime bugün saymış da saymış,eşim de beni aradı bana saydı. Yok kadın haklı yok elalem şöyle bilmem ne...Şimdi size soruyorum,yoğun birisinin evine davet beklemenin mantığı nedir? Ben hiç böyle şeyler beklemem diye mi bana tuhaf geliyor? Salı günü gidecekmiş, cumartesi de düğün var diye biz oraya gideceğiz. Kesin laf sokacak herkesin içinde.
'

Ceyz'cim yoğunda olsan birkere çağırmalısın diye düşünüyorum
bu kebap olayları falan anlamadım çağırdın ve bunları yaptıysan sorun yok zaten

Eşin sana niye saydiriyor yahu. Ne curret

Ceyz

'

Ceyz'cim yoğunda olsan birkere çağırmalısın diye düşünüyorum
bu kebap olayları falan anlamadım çağırdın ve bunları yaptıysan sorun yok zaten
Kebap olayları önceki geldiğinde yaşandı canım

Eşin sana niye saydiriyor yahu. Ne curret
Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...

Ceyz dürüst ol şimdi. Zaten pek istememişsin ağırlamak. Ki haklısın da.
Ama keşke bir şey ayarlayıp ağırlasaydın.
Ya da eşin ayarlasaydı sana laf edene kadar.
En olmadı 23 nisan tatiline falan isteseniz ayarlardınız diye düşünüyorum.
Şimdi çağırsan da laf sokacak hiç kaçarı yok. Bari karşı koz belirle. Ben hiç müsait olmadım, zira xde konunun üstüne düşmedi pek diye. Eşine at topu.

Eşine de ki sen ablamı çağıralım ben şu yemeği yaparım sen de bunu dedin de ben yok mu dedim

Eşin madem dememiş şimdi mi aklına gelmiş

Boşver

Ayrıca çağırmışsın da olmamış gelememişler

Bu sefer geçti de benden sana tavsiye bu tarz kişilere hazırlık yapma onlar her durumda konuşur

Lahmacun söyle ayran yap koy önlerine beklentiyi düşür

Kebap olayları önceki geldiğinde yaşandı canım

Ceyz'cim ozaman gerçekten bence çağırmalısın bende alınırdım şahsen
Çalışan bir bayanım senin gibi ve hiç zamanım yok fakat bu gibi durumları en azından birkere yapmaya çalışıyorum

Eşin sana ne diye saydiriyo onu anlamadım izinli bi gününde yatılı misafir edebilirdin kanımca sonuçta o kadar yol gelmiş

Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...

Ya olabilir denk gelmemis agirlayamamissiniz ne gerek var ortalığı alevlendirmeye gorumcelik yapacak ya is olsun

Eşine de ki sen ablamı çağıralım ben şu yemeği yaparım sen de bunu dedin de ben yok mu dedim

Eşin madem dememiş şimdi mi aklına gelmiş

Boşver

Ayrıca çağırmışsın da olmamış gelememişler

Bu sefer geçti de benden sana avsine bu arz kişilere hazırlık yapma onlar her durumda konuşur

Lahmacun söyle ayran yap koy önlerine beklentiyi düşür
Lahmacun ayran mı? Sonra benim kulaklarımı çınlata çınlata sağır etsinler :))

Görümcenin ağırlanmamasına eşiniz madem bu kadar içerlemiş zamanında kendisi teklif etseymiş.

Kör ölür badem gözlü olur hesabı olmuş biraz...

Ceyz'cim ozaman gerçekten bence çağırmalısın bende alınırdım şahsen
Çalışan bir bayanım senin gibi ve hiç zamanım yok fakat bu gibi durumları en azından birkere yapmaya çalışıyorum
Benim anlayamadığım yoğun birinin evine davet beklemek,olmayınca da küsmek arkasından konuşmak ne demek? Onu mantığım almıyor. Sen yapar mıydın mesela böyle bir şeyi?

ben sana hak verdim ..
geldiklerinde gittiniz sonuçta dimi? hoşgeldin babında..

ille eve mi davet etmek gerekiyor ?
sonuçta çalışıyorsunuz .. sizin eve gelip yemek yiyince kendini birşey mi hissedecek anlamadım ki..

Benim görümcelerimden de var uzaak illerde yaşayan. Seninki gibi 2-3 aylığına gelmeselerde bazen 2-3 günlüğüne geliyolar. ve ben ille o 2-3 günü birinde bizde ol bizde kal diye ısrar ediyorum. ve kalıyorda yani. Bende 8-5 çalışan , 2 buçuk yaşında çocuğu olan bir kadınım.
Yani ne bileyim; görümcen o kadar uzun zaman gelip senin evine hiç gelmiyorsa, ya da davet edilmiyorsa, ben kırılmasına hak veririm. Ama tavrı, eşine söyledikleri doğru değil.
Ha birde şu var. Ben görümcelerimle samimiyim, iyi anlaşırım. Hiç sorun yaşamadık.
Sizin sorunlarınız oldu da o yüzden mi böylesiniz onu bilemicem.

Bana pek cagirmak istemissiniz gibi gelmedi :)
Heee zorunda da degilsiniz isterseniz hic evinize sokmayin ..
Ama esinize takildim ben ne diye saydiriyor ..
Kendi ablasi kendi agirlasaymis madem ..

Çağrılmalıydı dıye dusunuyorum

Back
X