Anksiyeteyi yenmek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TatliDillim85

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
160
57
323
Selam arkadaslar.. Bende anksiyete rahatsizligi var.. Bazen cok zorlaniyorum. Hayat cok zor, anlamsiz geliyor, dayanmak cok zor geliyor, yasadiklarimi anlatmak,dile getirmek de zor.. Bu rahatsizligi yasayip da asanlar var mi?

Selam arkadaslar.. Bende anksiyete rahatsizligi var.. Bazen cok zorlaniyorum. Hayat cok zor, anlamsiz geliyor, dayanmak cok zor geliyor, yasadiklarimi anlatmak,dile getirmek de zor.. Bu rahatsizligi yasayip da asanlar var mi?

Bana arada oluyor ama cok nadir
Senin gunluk rutinin nasil her yedigini cikartiyomusun

Ben aştım ama çok zor olmuştu . ;( ilaç kullanmadım.
Kendi gücümle yenebileceğime, geçeceğine inandım. Ama ne çektiğimi gel de bana sor o dönemde. :.(
Depresyon , anksiyete , aşırı korku falan vardı işte. Zaten birbirine bağlı gelişebilen şeyler bunlar. Sabrettim. 6ay kadar devam etti ve bitti kabusum.
Yalnız şu var ki ben o dönem okuyordum, çalışmıyordum. Finallerimi verdikten sonraki süreçte çok fenalaştım. Yani çalışan biri olsaydım, ailem yanımda olmasaydı, bana bu kadar destek olmasaydı ilaçsız halledemezdim sanırım. Dayanılacak gibi değildi çünkü. ;(
Sen de koşullarını iyi düşün. Ona göre bir yol seç. Ve kişisel çabanın ne kadar önemli olduğunu unutma. Seni bu hale sokan sebebi veya sebepleri düşün ve çözüm üret. Hayat böyle yaşanmaz. Yazık oluyor.

Ben aştım ama çok zor olmuştu . ;( ilaç kullanmadım.
Kendi gücümle yenebileceğime, geçeceğine inandım. Ama ne çektiğimi gel de bana sor o dönemde. :.(
Depresyon , anksiyete , aşırı korku falan vardı işte. Zaten birbirine bağlı gelişebilen şeyler bunlar. Sabrettim. 6ay kadar devam etti ve bitti kabusum.
Yalnız şu var ki ben o dönem okuyordum, çalışmıyordum. Finallerimi verdikten sonraki süreçte çok fenalaştım. Yani çalışan biri olsaydım, ailem yanımda olmasaydı, bana bu kadar destek olmasaydı ilaçsız halledemezdim sanırım. Dayanılacak gibi değildi çünkü. ;(
Sen de koşullarını iyi düşün. Ona göre bir yol seç. Ve kişisel çabanın ne kadar önemli olduğunu unutma. Seni bu hale sokan sebebi veya sebepleri düşün ve çözüm üret. Hayat böyle yaşanmaz. Yazık oluyor.

Senin adina cok sevindim cnm masaallah barekallah ins bidaha yasamazsin. Asmak icin elimden geleni yapiyorum ama gücüm olmuyor bazen.. Sigindim Allaha ve sabirli olmaya calisiyorum.. Allah kimseye böyle seyler yasatmasin.. 1 ay sonra türkiyey gelicez nasipse ama ben sevinemiyorum. Esim mutluluktan ucarken ben tam tersiyim :25:

bende de var bu aralar yasadıgım sorunlar yuzunden ve tatilden dolayı boş kaldıgım için sıkılaştı geceleri uyuyamıyorum :14:

Ah cnm benim ins asarsin sende en kisa zamanda.. Ben terapiye basladim. Sen biseyler yapiyor musn gecmesi icin?

ben depresyona girmiştim bi kere bu takıntılarda ondan sonra kaldı. benimlkiler cogunlukla düşünsel takıntılar :14: düşünerek kendi kendimi yiyip bitiriyorum ve cok asırı kaygı veriyo bu düşüncelerim. terapi de aldım ilaç da kullandım ama olaylar nuks ettiriyo ve boş kalmak :14:

yenebilmenin bir yolu varsa banada haber verın lutfen.. Ben psıkıyatra da gıdıyorum.. Bir faydası yok su an ıcın.. Sadece bıraz bana kendımı gormeyı ogrettı..ve sureklı olum dusuncesını kafamdan atmamı sagladı..Biraz daha sakınım.. Ama depresyondayım.. Kendım ıcın sureklı birseyler yapmaya calısıyorum ama cok icime kapandım.. cok zor bır durum yasayan bilir ne yazıkkı.. hatta bır erkek arkadasım var su an onu sevmedıgımı dusunuyor :50::50::50::( hadı el ele verelım kurtulalım bu durumdan..

bende şeker düşmesi sorunu var.şeker düşmesinin şikayetleri panik atakla aynıdır ve maalesef şeker düşmesi panik atağa çevirebiliyor.şekerim düştüğünde yoğun ataklar geçirdiğim için ya bidaha olursa diye sürekli kendimi dinler olmuştum.kaygı,korku,stres,öfke vardı.senin durumuna benziyor yani.5-6 ay sürdü bu durum.hastalık hastası gibi sürekli hastaneye gittim.şeker düşmesini kontrol altına almama rağmen o stres korku kaygı devam etti.ramazanda oruç tutabildim şükür ve ramazanın vesilesiyle namazada başladım.namazlarımda çok dua ettim Allahım benden al götür bu rahatsızlığı diye.kimse yadırgamasın namazla olur mu diye lütfen..ben dua ettim bol bol.derdi veren Allah dermanıda verir çünkü.şu ay öyle rahatımki.son 1.5 aydır çok iyiyim.Allah herkese şifa versin

yenebilmenin bir yolu varsa banada haber verın lutfen.. Ben psıkıyatra da gıdıyorum.. Bir faydası yok su an ıcın.. Sadece bıraz bana kendımı gormeyı ogrettı..ve sureklı olum dusuncesını kafamdan atmamı sagladı..Biraz daha sakınım.. Ama depresyondayım.. Kendım ıcın sureklı birseyler yapmaya calısıyorum ama cok icime kapandım.. cok zor bır durum yasayan bilir ne yazıkkı.. hatta bır erkek arkadasım var su an onu sevmedıgımı dusunuyor :50::50::50::( hadı el ele verelım kurtulalım bu durumdan..

Cnm ins bizde birgün buraya astigimizi yazariz.. Sabirli olmaliyiz.. Dualarin cok faydasini görüyorum ben

ben depresyona girmiştim bi kere bu takıntılarda ondan sonra kaldı. benimlkiler cogunlukla düşünsel takıntılar :14: düşünerek kendi kendimi yiyip bitiriyorum ve cok asırı kaygı veriyo bu düşüncelerim. terapi de aldım ilaç da kullandım ama olaylar nuks ettiriyo ve boş kalmak :14:

Bende kendimle bas basa kalmak istemiyorum olumsuz düsnceler gelicek korkucam diye.. Inan lavaboya bile cep telefonu aliyorum yanima bazen kendmi oyalamak icn:50:

Bende kendimle bas basa kalmak istemiyorum olumsuz düsnceler gelicek korkucam diye.. Inan lavaboya bile cep telefonu aliyorum yanima bazen kendmi oyalamak icn:50:

neyse ki herseyimi paylaşabildiğim bi sevgilim var yoksa kafayı yerdim heralde :14: bu düşünceler beni mahvediyo bazen o kadar sacma seyler düşünüyorum ki ama bi turlu ondan kurtulamıyorum sacnma oldugunu bilsem de :14: su an yataga girmekten korkuyorum uyuyamıcam gene diye korkcam diye dönüp durcam diye :14:

neyse ki herseyimi paylaşabildiğim bi sevgilim var yoksa kafayı yerdim heralde :14: bu düşünceler beni mahvediyo bazen o kadar sacma seyler düşünüyorum ki ama bi turlu ondan kurtulamıyorum sacnma oldugunu bilsem de :14: su an yataga girmekten korkuyorum uyuyamıcam gene diye korkcam diye dönüp durcam diye :14:

Destek veren birilerinin olmasi cok önemli sevindim seni adina cnm.. Güzel seyler düsün kendini korkutma 😔 ben dua dinliyorum hergün youtubedan kendm de okuyorum o rahatlatiyor.. Kac gecenin sabahi olmicak diye düsünerek sabahladim ben am sükür ayaktayim hala.. Kendimi bazen yarim insan olarak hissetsem de nefes aliyorum ayakta durmaya calisiyorum. Ben inaniyorum asicaz biz bunlari ins umudumuzu kaybetmeyelim. Dua edicem sana ins cok rahat uyursun cnm

Destek veren birilerinin olmasi cok önemli sevindim seni adina cnm.. Güzel seyler düsün kendini korkutma 😔 ben dua dinliyorum hergün youtubedan kendm de okuyorum o rahatlatiyor.. Kac gecenin sabahi olmicak diye düsünerek sabahladim ben am sükür ayaktayim hala.. Kendimi bazen yarim insan olarak hissetsem de nefes aliyorum ayakta durmaya calisiyorum. Ben inaniyorum asicaz biz bunlari ins umudumuzu kaybetmeyelim. Dua edicem sana ins cok rahat uyursun cnm

Allah razı olsun canım ben de sana edicem inşallah :14: nolur beni yanlıs anlamayın ama dua ederken bile çok kötu oluyorum bazen :14: ya Allah yoksa ya bu dunyada yalnızsam ya bu cektiklerim boşaysa ya bana yardım edecek bi güç yoksa diye çıldırdıgım zamanlar bile oluyo :14: ve cok utanıyorum bu yuzden cok gunahkar hissediyorum kendini O2nun varlığını bile sorguladıgım için:14:

bende şeker düşmesi sorunu var.şeker düşmesinin şikayetleri panik atakla aynıdır ve maalesef şeker düşmesi panik atağa çevirebiliyor.şekerim düştüğünde yoğun ataklar geçirdiğim için ya bidaha olursa diye sürekli kendimi dinler olmuştum.kaygı,korku,stres,öfke vardı.senin durumuna benziyor yani.5-6 ay sürdü bu durum.hastalık hastası gibi sürekli hastaneye gittim.şeker düşmesini kontrol altına almama rağmen o stres korku kaygı devam etti.ramazanda oruç tutabildim şükür ve ramazanın vesilesiyle namazada başladım.namazlarımda çok dua ettim Allahım benden al götür bu rahatsızlığı diye.kimse yadırgamasın namazla olur mu diye lütfen..ben dua ettim bol bol.derdi veren Allah dermanıda verir çünkü.şu ay öyle rahatımki.son 1.5 aydır çok iyiyim.Allah herkese şifa versin

Ne kadar sevindim senin adina cnm hayirli olsun ins. Ben ibadetlrimi yerin getirdigimde dah iyiyim. Duanin gücüne mucizesine inaniyorum ve cok yasadim hissettim mucizesini.. Sana gecmis olsun in daha yasamazsin. Herzaman olumlu düsünelim karamsar olmayalim ins

Cnm bendede var ayni sorunlar yillardir 12 yasimdan buyana nasil basladi dersen ben yasimla hic uyusmayan bir kitap okumustum kiyametle filan ilgili ve cok korkmustum 12 yasindayken ilk panik atak krizimi gecirmistim ve su an o kitap halen odamda :1: bazen bakiyorum diyorumki sen nerden ciktin benim karsima simdi okusam korkmam mesela.. sonrasinda buyukdukce farkli farkli sorunlarim oldu tabikide ve dahada siddetlendi her panik atak krizi gecirdigimde agliyordum hungur hungur yasam kalitem dustu tam uyku esnasinda gozumun onune korkunc goruntuler gelirdi ve nefes nefese kalirdim okulumu aksattim tatillerimi iptal ediyordum disariya tek basima adim atamiyordum sanki her an basima kotu bisi gelcekmis gibi vs vs daha nicesi ama panik atakla anksiyeteyle savasmaya karar verdim gitmedigim doktor kalmadi terapisten tut bitkisele varasiya kdr hatta you tube esligiyle nefes egsersizleri terapi seanslarida yaptim faydasinida gordum ve atlattim (sayilir) cok sukur ha bazen acaba panik atak gecirecegimmi diye dusunuyorum mesela ama ben ne yaptim korkularimin uzerine gittim panik atagimla konustum resmen ben senden degil sen benden kork diye diye yendim bu SIKINTILARIMI aslinda anksiyete hastalik degil tamamen psikolojik bir sorun ama cidden cok caba sarfettim tabikide cok inatci sorun yasadigin anda tepene binebiliyor .. ne bileyim cok zor vallahi anliyorum seni bu arada ben dogustan stresliyim .. ozelden ulasmak istiyorsan yazabilirsin ..

Ben de uzun zaman anksiyete ve panik atakla uğraştım.. İlaçlar kullanıldığı sürece iyi geliyor evet ama, günlük hayatımı çok etkiliyordu. Bir de ilaçlara bağımlı yaşamak fikri çok korkutuyordu.. Ben işin içinden meditasyonla çıkmayı başardım. Anksiyetik durumlar ve panik atak geldiğinde hep şunu düşündüm, "şu anda korkulacak bir şey yok, bunları benim zihnim hastalığım yüzünden üretiyor.. ben bunları düşünmeyi bıraktığım anda yok olacaklar. sadece ben düşündüğüm için varlar. " sürekli bu şekilde kendi kendimi telkin etmeye çalıştım.. ilk başta anında etki etmiyor tabii ki, ne kadar bunları düşünsem de aynı şeyler kafamın içinde dönüp duruyordu.. ama zamanla bilemiyorum belki de beynimi kandırmayı ya da ikna etmeyi başardım ve azalmaya başladılar.. bu kez cesaret geldi bana ve bu kaygıları yönetmeye başladım.. mesela diyordum ki, kaygılar geldiği anda ellerimi soğuk suyun altına sokup birkaç dakika boyunca bekleyeceğim ve kaygılarım yavaş yavaş yok olacak.. gidiyordum musluğun altına sokuyordum elimi 1-2 dakika sonra geçmeye başlıyorlardı.. eğer geçmezse geçene kadar yüzüme bol bol soğuk su çarpıyordum ve bir şekilde geçiyordu..

bu hastalıkta önemli olan korkusuzca mücadele edebilmek.. panik anında bunun sadece hastalığın yüzünden olduğuna kendini ikna edebilmek.. sormak istediğin bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım, geçmiş olsun :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X