• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete

Ozge19o3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
662
13
118
kızlar baş dönmesi problemi yaşıyorum 1 yıldır geçmiyo kbb bölümüne gittim bişeyin yok dediler herşey normalmiş anksiyete bozukluğu vertigo yazmış teşhise antidepresan yazdı lustral bide dramamine mide bulantısı için ama yan etkileri çokmuş böle ilaçların önceki doktordaa citol verdi bağımlılık yapacak ilaç kulanmak istemiyorum ne yapabilirim lütfen yardımcı olun..:26: ilaçları kullanmalımıyım kullanmamalımıyım..nasıl kurtulabilirim budurumdan..

Son düzenleme:
kızlar baş dönmesi problemi yaşıyorum 1 yıldır geçmiyo kbb bölümüne gittim bişeyin yok dediler herşey normalmiş anksiyete bozukluğu vertigo yazmış teşhise antidepresan yazdı lustral bide dramamine mide bulantısı için ama yan etkileri çokmuş böle ilaçların önceki doktordaa citol verdi bağımlılık yapacak ilaç kulanmak istemiyorum ne yapabilirim lütfen yardımcı olun..:26: ilaçları kullanmalımıyım kullanmamalımıyım..nasıl kurtulabilirim budurumdan..

bagımlılık yapacak dıye bısey yok hersey kafada bıtıyor ilacın birebir bagımlılıgı yok. kullanmanız gerekıyorsa kullanın heryerın hastalanması nasıl normalse ruhumuzda hastalanabılır. bununda ılacı olabılır. nasıl kurtulabılırsın bılmıyorum ama önemsememeyi ögrenirsen biraz daha rahatlarsın azalır diyebilirim.

kızlar kbb gittim ama aslında istediğim ilgiyi göremedim derdimi anlatamadım anksiyete dedi geçti ama benim burnum akmıyor uzun zamandır kan geliyo yada az bişey ve bademciklerim şişiyo boğazımda bişi var sanki çıkmıyo beze bile oluşturmuş midemin bulanmasına sebep oluyo yangın geliyo sonra üşüme sıtma tutuyo söledim bunları ama tık yok baş dönmemi bunlar tetikliyor olabilir bana göre gidiyolar herşei psikolojiye bağlıyolar bişeyin yok diolar yoksa bu rahatsızlıklar nedir tekrar başka yere gitçem kbb için napayım

Son düzenleme:
konunun üzerinden epey zaman geçmiş ama bir kaç cümle yazmak istedim.. umarım derdinize şifa bulmuşsunuzdur..
tam olarak aynı sıkıntılar olmasa da psikiyatri tedavime başlamadan önce bir takım fiziksel rahatsızlıklar yaşadım..en fazla da vaktimi guatr testlerinde harcadım diyebilirim. hepsinde son derece sağlıklıydım. demem o ki, her ne kadar kabul edilmesi zor olsa da bazen ruhumuzda tedaviye ihtiyac duyabiliyor! ve bunu bize haberdar etmek için birtakım fiziksel sinyaller gönderebiliyor. bence böyle durumlarda hiç vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmelidir.

en son tekrar kbb gittim hiçbi sorun bulunmuyor benim bölümümle alakalı dedi ordan nörolojiye gittim beyin mr istedi çektirdik çok şükür o da temiz çıktı psikolojik diyolar sinirsel bozukluk zaten herşeye tepki verir oldum napçam nasıl kurtulcam bu denge bozukluğundan rahat rahat gezmeyi özledim =( antidepresan veriyolar bağımlılık yapıyomuş falan kullanmak istemiyorum kurtulmanın hiçmi çözümü yok :26:

Son düzenleme:
Merhaba, en azından artık fiziksel bir rahatsızlığınızın olmadığı konusunda içiniz rahat etmiştir diye düşünüyorum. Doktorunuz ilaç kullanmanız gerektiğini söylemişse demek ki kullanmanız gerekiyor. Antidepresanların bağımlılık yaptığı pek doğru bir inanış değil. Eski nesil ilaçların içindeki maddeler bağımlılığa yol açıyordu ama çok çok uzun zamandır yeni nesil ilaçlar kullanılıyor ve bunların bağımlılık riski pek yok. O yüzden bu yönde endişe duymanıza gerek yok. Fakat tek başına ilaç tedavisindense psikolojik yardım da alarak daha sağlıklı ve kalıcı sonuç alırsınız. Geçmiş olsun.

Merhaba, en azından artık fiziksel bir rahatsızlığınızın olmadığı konusunda içiniz rahat etmiştir diye düşünüyorum. Doktorunuz ilaç kullanmanız gerektiğini söylemişse demek ki kullanmanız gerekiyor. Antidepresanların bağımlılık yaptığı pek doğru bir inanış değil. Eski nesil ilaçların içindeki maddeler bağımlılığa yol açıyordu ama çok çok uzun zamandır yeni nesil ilaçlar kullanılıyor ve bunların bağımlılık riski pek yok. O yüzden bu yönde endişe duymanıza gerek yok. Fakat tek başına ilaç tedavisindense psikolojik yardım da alarak daha sağlıklı ve kalıcı sonuç alırsınız. Geçmiş olsun.

günümüzde doktorların davranışlarına bakarsak hiç sonuç alınamıyor baştan savma iş yapıyolar bunu kimse inkar edeceğini sanmıyorum dktora gidenler bilir psikoloğa yönlendirmişlerdi ablamıda doktor anlat diyomuş sertçe ne anlatıcaksın ki daha çok insanın kafası bozulur doktor dengesiz zaten kimse kusura bakmasın ama durum böyle..:27: ve bu denge bozukluğundan gitmediğim doktor kalmadı nerdeyse ve hiç bir çözüm alamadım

Son düzenleme:
Yıllardır başım döndü benim,gitmediğim hastane ,doktor, bölüm kalmadı.ben de ilk başlarda inanmıyordum anksiyete diip gönderdiklerinde,şuan da kabullendim...Bu düpedüz anksiyete...Lustralin dozunu arttırdılar böylece azaldı.zaman zaman yine oluyo ve ben bu dönme hissinden inanılmaz derecede korkuyorummmm:( Herkese acil şifalar.

Bende hastanelerde geçen uzun zamanlarımdan sonra anksiyete oldugumu öğrendim,kendime bulmadıgım hastalık kalmamıştı,kalp krizi geçirecegim hissine kapılıyordum veya başımmı dönüyor beynimdemi bişey var kulağımdamı var.var da varrr.yorulmustum artık,internette arastırmalarımdan sonra belirtileri benim gibi olan arkadasların yazıları ile pskiatrise gttim.losiram tedavisine başladık,kilomu alıcam korkusu,bagımlımı olcam korkusu falan filan derken artık raht bir nefes aldım,fiziksel olrak hiçbir şikayetim yok artık,ruhsal olarakta tabi,bazen insanlar destek almak zorundadır endişelerinizi bir kenara bırakın,fiziksel bir problemden kaynaklanmıyorsa sorun yapmanız gerekeni yapın ve tedaviye biran önce başlayın,yaklaşık 1 sene boş yere sürünmüşüm hastanelerde,şikayetlerim kalp çarpıntısı titreme mide bulantısı moral bozuklugu,mutluyken dahi mutsuz olma,sürekli artan endişeler,korkular,baş dönmesi yogun bir sekilde,ama şunuda belirteyim baş dönmemin büyük bir kısmı b12 vitamini eksikliğinden kaynaklanıyormus,iğne tedavisinden sonra baş dönme şikayetimde bitti ,ve mutluyum :) umarım bu sorunu yaşayan arkadaslarımda biran önce saglıgına kavuşur :34:

ya canım sakın o ilacı kullanma kbb kim ki sana o tür ilaçlar verebiliyo psikiyatri vermeden o tür ilaçları kullanma bende baş dönmesi sebebiyle doktora gitmiştim bana baş dönmesi ilacı vermişti burda ilaç ismi önermek yasak olduğu için ilacın ismini yazamıyorum ama sadece bi baş dönmesi var diye o teşhisi sana koyamaz hatta psikiyatriye bile gitsen başka bi şikayetin var mı diye sormadan sana herhangi bi teşhis koymaz iyice araştırırlar soruştururlar ona göre ilaç kullanman gerekiyosa ilaç kullanırsın tek bi belirtiyle teşhis konulmaz örneğin 3-4 kere hapşırdığında buna grip teşhisi konması doğru olabilir mi alt üstü bi hapşırık baş dönmesi de öyle istersen özelden yaz bana doktorun bana vermiş olduğu ilacın ismini veriyim öyle özel bi ilaç değil baş dönmesi olan herkes bu ilacı kullanabiliyo ayrıca ansiyete belirtilerine baktım hiç bi şekilde baş dönmesi yazmıyo

Anksiyete Bozukluklarının Belirtileri

Anksiyete bozuklukları tek bir bozukluktan daha çok birbiriyle ilişkili bir çok durumdan oluşmasına rağmen, kişiden kişiye farklı belirtiler gösterebilir. Biri ani anksiyete ve panik atakları ve kalp çarpıntısı yaşarken, bir başkası araba kullanırken bir korkuya kapılabilir; birinin aklına sürekli kontrol edemediği düşünceler gelirken bir başka kişi ise sürekli her konuda ve her durumda endişe duyabilir

Ancak çoğu insanın tehdit edici bulmadığı durumlarda hissedilen devamlı ve şiddetli korku ya da endişe bütün anksiyete bozukluklarında ortak olan önemli bir semptomdur.

Anksiyetenin duygusal semptomları:

Aşırı korku
Bir işe konsantre olmada güçlük
Sinirlilik ve gerginlik
Her zaman en kötüyü düşünmek
Asabiyet
Acelecilik
Sürekli tehlikede olma düşüncesi

Anksiyetenin fiziksel semptomları:

Kalp çarpıntısı
Terleme
Mide bulantısı ya da ağrısı
Sık tuvalete gitme ya da ishal
Nefes almada güçlük
Titreme ve tikler
Kaslarda kasılma
Yorgunluk
Uykusuzluk

Anksiyete bozukluğu yaşayan kişilerin çoğunda aynı zamanda depresyon da görülmektedir.

Son düzenleme:
kızlar kbb gittim ama aslında istediğim ilgiyi göremedim derdimi anlatamadım anksiyete dedi geçti ama benim burnum akmıyor uzun zamandır kan geliyo yada az bişey ve bademciklerim şişiyo boğazımda bişi var sanki çıkmıyo beze bile oluşturmuş midemin bulanmasına sebep oluyo yangın geliyo sonra üşüme sıtma tutuyo söledim bunları ama tık yok baş dönmemi bunlar tetikliyor olabilir bana göre gidiyolar herşei psikolojiye bağlıyolar bişeyin yok diolar yoksa bu rahatsızlıklar nedir tekrar başka yere gitçem kbb için napayım

dedığınız ilaçlardan bende ıçtım sadece uyku yapıyo sersemlestırıyo hıçbışeye tepkı veremıyosunuz hepsı gecıcı bır etkı yapıyo asıl sorun kendımızde kendımızle catışma halınde olduğumuz surece ve bızı olumsuz etkıleyen şeylerı ortadan kaldırmadığımız surece n e yapsak boş artık eskısı gıbı streslı değilim hıçbırınıde kullanmıyorum once kendımızı anlamakla baslamalıyız saglık gıdınce bıdaha gerı dönuşu olmuyo malesef

Back