anksiyete

amazon woman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
4.406
7.029
78
iyi akşamlar arkadaşlar bende anksiyete bozukluğu var. beş yıl önce yüksek doz ilaç kullandım. üç yıl kadar sürdü. duygu durum bozukluğu için de ilaç kullandım. iki yıldır bu sorunumdan kurtulmuştum. iki aydır hormon düzensizliği yaşıyorum. doktor ilaç verdi. ilaçtan beridir hormonların da etkisiyle anksiyetemin tetiklediğini hissediyorum. aklıma olmayan olayların olasılığı geliyor kalp sıkışıklığı yaşıyorum. aranızda bu anksiyete rahatsızlığı yaşayıp kötü düşünceleri sizden nasıl uzaklaştırıyorsunuz

Geçmiş olsun ben o an başka seylere odaklanıyorum.
Kalkar zor bir iş yaparım cam silemey temiliğe başlarım pasta yaparım vs uzar gider.

O an aklını başka şeye vermelisiniz. Mevsim geçişleri tetikliyor yqzikki. Bir arkadaşım hacamatla kurtuldu bu hastalıktan. Bu sene yaptıracağım bende kafama.

O an aklını başka şeye vermelisiniz. Mevsim geçişleri tetikliyor yqzikki. Bir arkadaşım hacamatla kurtuldu bu hastalıktan. Bu sene yaptıracağım bende kafama.
gün içinde hemen bişey yapıp dikkatimi dağıtıyorum. ama ne zaman uyucam o zaman düşünceler hücum ediyor uyuyamıyorum. uykuya dalma sorunu çekiyorum bir haftadır . hacamat nedir

Geçmiş olsun ben o an başka seylere odaklanıyorum.
Kalkar zor bir iş yaparım cam silemey temiliğe başlarım pasta yaparım vs uzar gider.
gün içinde hemen bişey yapıp dikkatimi dağıtıyorum. ama ne zaman uyucam o zaman düşünceler hücum ediyor uyuyamıyorum. uykuya dalma sorunu çekiyorum bir haftadır .

gün içinde hemen bişey yapıp dikkatimi dağıtıyorum. ama ne zaman uyucam o zaman düşünceler hücum ediyor uyuyamıyorum. uykuya dalma sorunu çekiyorum bir haftadır .
Bende de vardı aslında söyle düşünün genel olarak çogu kişiye sorsanız bu dertten muzdarip.
Müzik dinleyerek uykuya dalmayı deneyin,Ya da ben tablat yada telefonda takip ettiğim bir oyunum var onu oynuyorum uyurken başka bir şeye odaklandıgım için aklıma gelmiyor.

iyi taktik. teşekkür ederim. bunu bende yapayım. insanın kafasının içinden kaçamaması çok kötü

Bende de nuksetti bu ara mevsimsel. Bende gece yatarken telefonla kk vs giriyorum uykum tam geliyo hmn teli birakip uyuyorum. İyi oluyor.

Bende de var me yazıkki tedavi gördüm ilaç kullanınca bişey yok kullanmayınca kafayı yiyorum. Aslında kendimizi dinlememek gerekiyo . Başka şeylere odaklanmal lazım ama her zaman yapamıyoruz. Biraz da olsa o an ki durumumuzu daha kötü olacak diye düşününce daha da ruhsal çöküntüye uğruyoruz ve şikayetler daha da artıyor bunu farkettim ben. İlaç kullanıyodum doktor bu senin kafanda olan bişey kafanda bitireceksin dedi kendin yapıyorsun bunu dedi bende doktor kontrolünden ilacı rahat hissettiğim dönemde bıraktım tabi birden değil. Olay sadece kafada bitiyo ama yine de ara ara rahatsızlık geçiriyorum allah kimsenin başına vermesin çok kötü bişey

Ben de aynı dertten muzdaribim. Mesela şu saatte uykusuz olmama rağmen, burada forum tarıyorum kaygılarıma çözüm bulabilmek adına :) Umarım en kısa sürede atlatırsınız ve rahata erersiniz. Son dönemlerde cep telefonuna indirilebilen meditasyon uygulamaları çıktı. Türkiye'ye yeni yeni giriyor yanılmıyorsam. Ben son dönemlerde onu kullanarak rahatlamaya çalışıyorum. Nefese odaklanma, kabul, şimdiye odaklanma... Bunlar herkesin bas bas bağırdığı konular ve söylediği uygulama da bununla ilgili. Deneyimlerime göre psikoloji bir yerden sonra kişinin kendisine bağlı. Elbette ki profesyonel yardım, terapi her zaman için gerekli. Ancak kendinizi telkin etmenizin de yeri çok büyük.

Bunun yanında size önerim kullandığınız ilaçların hormonlarınızı altüst ettiği düşüncesini aklınızdan uzaklaştırmaya çalışmanız. Evet, etkilemiş olabilir. Yine de bunu sürekli düşünmeniz hiçbir şeyin yolunda gitmediği/gitmeyeceği konusunda endişelenme eğiliminizi arttırır. Sonuçta bir yanınız endişe etmek için çıldırıyor-mesela defalarca bu başlığın ölü olmasından endişelenip başka bir yere taşınmasını talep etmeniz küçük bir örnek-, diğer yanınız bunu gidermeye ve sizi rahatlatmaya çalışıyor. Ama hormon ilaçlarının varlığı ve sizin kaygı bozukluğu rahatsızlığınızı tetiklediği düşüncesi endişe etmek için çıldıran yanınıza vize çıkarıyor. Demek istediğim kendinize birkaç adım uzaklaşıp dışarıdan objektif olarak bakarsanız ve biraz izlerseniz mantığınızda oturmaya başlayacaktır.

Erteleme benim de denediğim bir yöntem ama sizin de söylediğiniz gibi gece başınızı yastığa koyduğunuzda hepsi birden üzerinize geliyor ve konu konuyu açıyor. Arkadaşlar meşguliyet demiş, çok doğru. Ben tekrar nüksettiği zamanlarda fiziksel yorgunluğa sebep olacak meşguliyetler arıyorum. Mesela spora daha çok zaman ayırıyorum. Koşuyorum. Zaten sporun psikolojideki etkisi de tartışmasız kabul ediliyor. Beynim dirense de kaslarım direnemiyor ve hop uykuya :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım bir faydası dokunur. Sağlıcakla kalın :)

Bende yürüyüşe başlamıştım çok yorgun oluyordum gelip duş alıp yatıyordum ama işte hop uykuya dalınca sabah pat diye uyanıyorum dinlenememiş olarak

anksiyete herkesi farklı etkiliyor beni ruhsal durumdan çok fiziksel olarak etkiliyor.Bulantı,kusma el ayaklarda uyusma sogukluk hissi terleme .. çok zor yaşamayan bilemez bu durumu ne heyecan ne kaygı hiçbişsey yapmama gelmiyor.Ah o midedeki husursuzluk,iştahsızlık ilaçlarla kusmanın önüne geçiyoruz ama genede iyi değilim ne yapacağımıda bilmiyorum

Ah bnde de var.. en zor hastalık galiba şu sıralar iyiyim sma yine gelcek diye korkuyorum.bnde olmayan olayların endişe içersindeyim sürekli kötü bisey olcak gibi

Merhaba canım 7-8ay önce kücük biseyi kafamda büyterek bu hastalığa yakalandım. Allah düsmanımın başına vermsin öncelikle. Hemen doktora gittim cünkğ bas edemiyordum saatlerce boşboş düsünüp duruyordum dojtordan hafif ilac istedim prozac vermişti 5ay kullandım evet bu 5ay aslında cok sey düsünmedim ama hastalıktan kurtulamadığımın farkındaydım bi anda kestim kendiğimden cünkğ dengemi bozmuştu 1gün almsam psikoljikmen daralıyordum yeniden düsünceler gelmeye baslıyordu.En son dedim bırakıcam kendiğimden bıraktım bi süre iyi gittim sonradan tekrar feci sekilde geri geldiler gecmisteki sacma seylere takılıp kalıyordum aklıma her geleni esime anlatıp kendimi rahatlatmaya calısıpdum yine olmadı bu seffer de baska birsey geliyordu.bu hastalığı bilmeyen anlayamaz gercekten.İntihar bile düsğndğrüyor adama e

En son maneviyatta aramaya başladım cevabı Kuranı Kerimde bu hastalık var mı acaba diye araştırdım ve birçok ayet buldum hergğn bolca dua okudum bazen kağıda yazıp yanımda tasıyorum ekran resmi yapıyorum ve Çoook rahatladım hercekten yatmadan önce sabahları okuyorum aklıma geldiği heran cünkğ bizim tek çaremiz Allah.Rabbim yardım etti son zamanlar öyle hızurluyum ki anlatamam sizede tavsiyem bu yönde ilaçlar çözüm değil bolca dua okuyun bi süre sonra ne kadar hafiflediğinş göreceksiniz kalpten inanarak Rabbimden isteyin.Umarım yardımcı olmuşumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…