Ben de aynı dertten muzdaribim. Mesela şu saatte uykusuz olmama rağmen, burada forum tarıyorum kaygılarıma çözüm bulabilmek adına :) Umarım en kısa sürede atlatırsınız ve rahata erersiniz. Son dönemlerde cep telefonuna indirilebilen meditasyon uygulamaları çıktı. Türkiye'ye yeni yeni giriyor yanılmıyorsam. Ben son dönemlerde onu kullanarak rahatlamaya çalışıyorum. Nefese odaklanma, kabul, şimdiye odaklanma... Bunlar herkesin bas bas bağırdığı konular ve söylediği uygulama da bununla ilgili. Deneyimlerime göre psikoloji bir yerden sonra kişinin kendisine bağlı. Elbette ki profesyonel yardım, terapi her zaman için gerekli. Ancak kendinizi telkin etmenizin de yeri çok büyük.
Bunun yanında size önerim kullandığınız ilaçların hormonlarınızı altüst ettiği düşüncesini aklınızdan uzaklaştırmaya çalışmanız. Evet, etkilemiş olabilir. Yine de bunu sürekli düşünmeniz hiçbir şeyin yolunda gitmediği/gitmeyeceği konusunda endişelenme eğiliminizi arttırır. Sonuçta bir yanınız endişe etmek için çıldırıyor-mesela defalarca bu başlığın ölü olmasından endişelenip başka bir yere taşınmasını talep etmeniz küçük bir örnek-, diğer yanınız bunu gidermeye ve sizi rahatlatmaya çalışıyor. Ama hormon ilaçlarının varlığı ve sizin kaygı bozukluğu rahatsızlığınızı tetiklediği düşüncesi endişe etmek için çıldıran yanınıza vize çıkarıyor. Demek istediğim kendinize birkaç adım uzaklaşıp dışarıdan objektif olarak bakarsanız ve biraz izlerseniz mantığınızda oturmaya başlayacaktır.
Erteleme benim de denediğim bir yöntem ama sizin de söylediğiniz gibi gece başınızı yastığa koyduğunuzda hepsi birden üzerinize geliyor ve konu konuyu açıyor. Arkadaşlar meşguliyet demiş, çok doğru. Ben tekrar nüksettiği zamanlarda fiziksel yorgunluğa sebep olacak meşguliyetler arıyorum. Mesela spora daha çok zaman ayırıyorum. Koşuyorum. Zaten sporun psikolojideki etkisi de tartışmasız kabul ediliyor. Beynim dirense de kaslarım direnemiyor ve hop uykuya :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım bir faydası dokunur. Sağlıcakla kalın :)