• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete sorunu..

Hastalıkla ilgi hiçbir şey okumayacak, konuşmayacak, arastirmayacaksiniz..Beynin size bir oyun oynadığını aslında hasta olmadığınızı düşünmeye çalışın. .en önemlisi de stresten kaçırdığıniz güzel zamanlari düşünün ve sizi dinleyecek anlamaya çalışacak ancak sizin hiçbir şeyiniz olmadığını hatırlatacak biri ile dialog halinde kalın. .

Merak edip sorgulamak isteyeceksiniz mümkün olduğu kadar bir meşgale edinmeye çalışın, tatlı tatlı hayal kurun, hareketli şarkılar dinleyip soyleyin..sizi surukleyecek sonunu merak ettirecek heyecanlandiracak kalin cilt kitap okuyun ve inat edin bitirin...surekli kendinize telkin verin..biliyorum zor ama imkansız değil. .

Ohoo kalp çarpıntısı için birkaç defa ekg,eforlu çektirdim.Her seferinde kalbin sağlam birşey yok denilmesine rağmen hala çarpıntılarımı hissediyorum.Ayaklarım hiç uyuşmadı ama ellerim özellikle parmak uçlarımda olur.Beni alt edebilecek duruma henüz gelmedi inşallahta gelmez ama doktora gitmen iyi olmuş.Bazen genetik oldugunu düşünüyorum bu rahatsızlıgın çünkü abimde de var.O ilaç kullandı uzun süre.Şu anda eskiye nazaran çok iyi ve çok rahat.

o meret bendede var canımı bişeye sıktığım an kalbim sıkışıyo hemen nefesim daralıyo bende ekg çektirdim ama fiziksel değil psikolojik dediler bazen öle hissediyorum ki kalp krizi geçiricem sanıyorum :KK14:

Hehe ben de anksiyeteliyim mücadele ettim ama o beni çok seviyor galiba bırakmadı Peşimi ben de onunla alay ediyorum artık
öyle takılıyorutakılıyoruz

AMA ilaçları doktoru sakin ihmal etmeyin

Merhaba! Ne yazik ki ben de sikayetciyim durumdan. Yillardir cekiyorum. Kalp doktorlarina falan ben de gittim :( hicbir seycigim yok cok sukur. Ama donem donem ciddi uykusuzluk ve carpinti yasiyorum geceleri. Gunduzlerimde zaten hep gerginim, biri birsey mi der o mu kizdi bu mu yan bakti annem nasil kardesim nasil vs vs vs. insanlara anlatamazsin, anlatsan ne yapacaklar. Her an isten atilma korkusu. Olcem sanki endiseden, butun dunya ustume yikilacak gibi.

Merhaba! Ne yazik ki ben de sikayetciyim durumdan. Yillardir cekiyorum. Kalp doktorlarina falan ben de gittim :KK43: hicbir seycigim yok cok sukur. Ama donem donem ciddi uykusuzluk ve carpinti yasiyorum geceleri. Gunduzlerimde zaten hep gerginim, biri birsey mi der o mu kizdi bu mu yan bakti annem nasil kardesim nasil vs vs vs. insanlara anlatamazsin, anlatsan ne yapacaklar. Her an isten atilma korkusu. Olcem sanki endiseden, butun dunya ustume yikilacak gibi.
Çok geçmiş olsun ben de yaşadım ama çok üzüldüğüm zamanlar yine anksiyete başlıyor iştahsızlık uykusuzluk depresyon zor bir durum sanırım şu an yine yoğun olarak yaşıyorsunuz

Bende bu rahatsızlığı geçirdim anksiyete farklı bir versiyonu.
Büyük üzüntü ve travmalardan sonra oluşuyor malesef geçmiyor.
Stresli dönemlerinizde hep tekrar çıkar bazen yıllarca yok gibi olur ama yine bir gün kabus gibi kendini hatırlatır.
Bende ilaç kullandım olmadı olmadı doktor değiştirdim 3 kez ama iş beyinde bitiyor.
Sizi mutlu edecek şeylerle uğraşın hobiler edinin stresten uzak durun ve beyninizi korkulardan uzak tutun.

Çok geçmiş olsun ben de yaşadım ama çok üzüldüğüm zamanlar yine anksiyete başlıyor iştahsızlık uykusuzluk depresyon zor bir durum sanırım şu an yine yoğun olarak yaşıyorsunuz

evet son birkac haftadir patronumun isle ilgili beklentileri artti. normalde baski kurmayan bi patron ama tabii bazen islerin belli surede bitirilmesi gerekiyor. ailesel meseleler falan da eklenince stresle birlikte anksiyete de hemen basliyor. haftalardir yine carpinti ve endiseden uyuyamiyorum. gunduzleri zaten endiseden basima agrilar giriyor, konsantre olamiyorum. bir isi birakip digerine saldiriyorum onu birakip otekine. sakinlesmenin yolunu bir bulabilsem...

Bende bu rahatsızlığı geçirdim anksiyete farklı bir versiyonu.
Büyük üzüntü ve travmalardan sonra oluşuyor malesef geçmiyor.
Stresli dönemlerinizde hep tekrar çıkar bazen yıllarca yok gibi olur ama yine bir gün kabus gibi kendini hatırlatır.
Bende ilaç kullandım olmadı olmadı doktor değiştirdim 3 kez ama iş beyinde bitiyor.
Sizi mutlu edecek şeylerle uğraşın hobiler edinin stresten uzak durun ve beyninizi korkulardan uzak tutun.
isyerinde stres bitmiyor. hos ailede de oyle ama.. yalniz yasadigimdan dolayi kendimi rahatlatmam zor oluyor. biri bana sakinlestirici guzel seyler soylese arada belki faydasi olur. oyle yakin gorustugum samimi arkadasim da az ve herkesin kendine gore bi hayati var. mesguliyet de cok onemli haklisiniz. calistikca iyi oluyorum ama bir zaman geliyor ki calisamiyorum bile. iste herkesin kendine gore bir derdi var benimki de bu. Allah daha kotu etmesin.. hepimize sabirlar sifalar! :)

Merhaba kizlar..
Benim sorunum baslikta oldugu gibi anksiyete sorunu..
Surekli aklima kotu seyler olucakmis gibi geliyor.Surekli olansa saglik konusu.Ufacik bir durumda bile felaket senaryolari uretebiliyorum.Mesela hic bir belirtim yokken,bir hastalik belirtisi okursam o belirtilerin aynisini beynim bana yasatiyor.Ornek verirsem x hastaliginin belirtisi bas donmesi diyelim,direkt o anda basim donmeye basliyor.Birden panik olmaya basliyorum..Psikiyatriye gidiyorum ve ilac tedavim var.Cok sukur ilk zamanlarima gore cok cok iyiyim.Ama bu durumdan cok yiprandim.Aranizda benim gibi Bu durumu yasayan var mi ?
bakış açını değiştirmeye çalış, altın kural
ve hiçbir şeyin senin sandığın gibi olmayacağını bil
ayrıca senin kaderin kim bilir ne kadar zaman önce yazılmış, mürekkep kuruyup gitmiş, ne yaparsan yap senin için yazılanı değiştiremezsin, Allaha bırak hayatını ki rahat edesin

bakış açını değiştirmeye çalış, altın kural
ve hiçbir şeyin senin sandığın gibi olmayacağını bil
ayrıca senin kaderin kim bilir ne kadar zaman önce yazılmış, mürekkep kuruyup gitmiş, ne yaparsan yap senin için yazılanı değiştiremezsin, Allaha bırak hayatını ki rahat edesin
:KK37: insallah

evet son birkac haftadir patronumun isle ilgili beklentileri artti. normalde baski kurmayan bi patron ama tabii bazen islerin belli surede bitirilmesi gerekiyor. ailesel meseleler falan da eklenince stresle birlikte anksiyete de hemen basliyor. haftalardir yine carpinti ve endiseden uyuyamiyorum. gunduzleri zaten endiseden basima agrilar giriyor, konsantre olamiyorum. bir isi birakip digerine saldiriyorum onu birakip otekine. sakinlesmenin yolunu bir bulabilsem...
Anladım cnm kendini maneviyata yönlendirsen ben bir de bu durumlarda alışveriş yaparım bolbol kuaföre giderim üzerşmdeki bu yükü atana kadar

Benim de esim panik atak, rahatsizliginin adini koyabilmek için 5 ayri doktora gittik en sonunda psikiyatr panik atak oldugunu söyledi ilaclarini duzenli kullandigi dönemde iyiydi ama kilo aldiriyor diye kendi kendine birakti. Simdi birsey duysun hemen kendisinde de o rahatsizligi hissediyor. Geçen komsumuzun 20 yasindaki akrabasi kalp krizinden vefat etmis onun haberini aldik, iki gece sabaha kadar telefon elimde bekletti beni kalbim tutarsa ambulansi ararsin hemen diye :110:

Bende de vardı yaa çok kötüydü..İleri safhaydı hemde bayılıyordum aşırı stres olduğumda..Doktora gittim ilaç verdi 1 hafta sarhoş gibi gezdim ama iyi geldi .seyrekleşti bayılmalarım.Otobüse falan binemiyordum korkudan binmeye başladım.2 yıl geçti üzerinden 1 yıldır hiç atak geçirmedim..Zamanla geçiyor..

Back