- 9 Haziran 2009
- 8.682
- 3.214
- 448
canım 10 gün geçsin..özelemi gitmiştin dr.a bir telefon aç sor istersen..
Evet canım. Yok geldi geçti gerçi. Yan etkilerde yazıyor :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım 10 gün geçsin..özelemi gitmiştin dr.a bir telefon aç sor istersen..
Merhaba kizlar..
Benim sorunum baslikta oldugu gibi anksiyete sorunu..
Surekli aklima kotu seyler olucakmis gibi geliyor.Surekli olansa saglik konusu.Ufacik bir durumda bile felaket senaryolari uretebiliyorum.Mesela hic bir belirtim yokken,bir hastalik belirtisi okursam o belirtilerin aynisini beynim bana yasatiyor.Ornek verirsem x hastaliginin belirtisi bas donmesi diyelim,direkt o anda basim donmeye basliyor.Birden panik olmaya basliyorum..Psikiyatriye gidiyorum ve ilac tedavim var.Cok sukur ilk zamanlarima gore cok cok iyiyim.Ama bu durumdan cok yiprandim.Aranizda benim gibi Bu durumu yasayan var mi ?
bu konuda çok haklısın ...orucumu tutarım Allah kabul etsin..fakat namazdan ısrarla kaçıyorum...bir kılıyosam iki kılmıyorum bu istikrarsızlık beni mafetti...şimdi bununla ilgili araştırmalar yapıyorum...devamlı namaz kılmak için dualar yazılar ne varsa...iman zayıflığı bu hastalığı tetikliyor bu bir gerçek.![]()
Evet iman zayıflığı demek istemiştim aslında.. Aynı dertten bende muzdaribim, bir ara 5 ay boyunca çok güzel namaz kıldım ama bıraktım, bol bol dua etmek gerek, anksiyete depresyon vs. vs. hepsi şeytanın bize oyunları, işin kötüsü insanlıkta büyük ölçüde galip geliyor, ama bunun farkında olmak da bi adımdır..
Yapmayın allah aşkına...Ne iman bozukluğu...Tüm ibadetlerini yerine getiren, günde bilmemkaç saat kuran okuyan teyzem üç senedir anksiyeteyle uğraşıyor. Anksiyete bir rahatsızlık. Burda da olay imana bağlandı şok oldum cidden byull yapmayın...Herkesin inancına saygılıyım da namaz kılmıyorsunuz diye anksiyeteye yakalanmadınız.
telefondan yazınca düşmedi kusura bakmayın...nerden başlasam bilmiyorum ki..2010 da memurluğumu aldım vana gittim..ilk 6 ay iyiydi sonra öyle bi yerde çok kötü bir telefon şakası aldım..bunu yapan akrabam ve memleketimden yapıyor van gibi bir yerde tek başıma yaşadığımı bildiği halde..çok büyük bir şok geçirdim hatta felç geçiriyodum o şakada...neyse ...6 ay sonra ilk atağımı yaşadım,ama ne olduğunu bilemediğimden çok korkmadım üstünde durmadım...ondan bir 3 ay sonra ikinci atağımı yaşadım...kurban bayramıydı babaannem korktu yüzümün şeklinden ...kafa derim 5 cm çıkıp çıkıp iniyodu o derece bir kasılma derken ambulans çağrıldı...ilk defa karşılaştım bir şeyin yok cümlesiyle....sonra zamanla seriye bağladı bu durum hastane kapısını bilmeyen ben hastanelerin acil servislerinden çıkamaz olmuştum...hastalığımın ne olduğunu öğrenene kadar 1,5 sene geçmişti bile ...23 ekim 2011 kara gün yatağımda uzanırken eşi benzeri görülmeyen van depremini yaşadım ki ben zaten eski bir depremzedeydim...6 ay boyunca hiç durmadan beşik gibi sallanan bir şehirden geçici görevle erzuruma gönderildim 6 aylığına ...-35 i gördük orda ekipçe...durursan donarsın mantığıyla dışarda hiç es vermeden yürümek, ilk defa gittiğimiz için bilemedik tabi güneş ışınları kara vurunca parlama yapıyor az daha kör olacaktık...Allahtan önlemimizi çabuk aldık...Erzurumda sıkıntım yoktu iyiydim..derken Vana döndük ve konteyner hayatımız başladı...işe gidiyodum döndüğümüzde iki saat konteynerimize giremiyorduk nitekim tenekeden ev yanıyodu güneşten soğutup giriyoduk..kovalarla su salıyoduk dışardan konteynerlere....önce kalp çarpıntıları,beyinde dalgalanmalar,vücutta uyuşmalar derken vücudumun kontrolünü komple kaybettim...acil memleketime gönderildim...nöroloji ve psikiyatrinin ortak kararı ile mora terapi aldım..elektrik akımıyla yapılan bir tedavi...bana iyi geldiğini düşünüyorum...ha bu arada diyeceksiniz sen panik ataksın anksiyete değil bu...evet doğru ben panik atak olmuştum fakat bu süre zarfında tamamen mutsuz huzursuz her an atağı bekleyen bir ansiyetelide olmuştum...iki ilaç verildi uzun bir süre doktoru görmediğimden 2 sene kadar kullandım ...kendimi tanıdım...daha rahatım...%90 aştım bu durumu...bende bu muhabbetten takıntı kaldı...kalp takıntısı...göğüs kemiklerim 3 senedir ağrıyor..durmadan kulunç giriyor...biraz fazla yürüsem bacaklarım ağrır...hareket etmeyi çok sevmeme oldu...27 yaşımdayım..bendeki vücut ağrılarını çeken yoktur heralde...durmadan hastalık araştıran prospektüs okuyan kalp krizi geçircem ya da ben kesin kanser oldum deyip kendimi buna inandırıp korku nöbetleri geçiren biri oldum çıktım...yakın zamanda evlendim eşime korkularımı yansıtmadım pek durumumu biliyor fakat sırt ağrılarından ve kol ağrılarından suratım gidince garibimde beni çekiyor..bu durumdan kurtulmayı çok istedim ama beceremedim...her gün bir yol arıyor ve deniyorum...psikiyatri ve ya psikolog inancım kalmadı 2010-2012 sonuna kadar denekleri oldum ve 15 kilo aldı m zaten..şu an 163 e 90 kiloyum..özgüven gitti...ama hala bir arayıştayım...ümidimi kaybetmedim yeneceğim...en azından eskisi gibi hastanelere gitmiyorum...ilaçsız kendimi telkin yoluna gidip rahatlamayı seçtim...ve başarmış gibi oldum çok şükür..Umarım panik atak ve ansiyete sorunu olan herkes bu durumu yenmenin bir yolunu bulur,Rabbimden tek temennim bu...![]()
Arkadaslar ben yillardir omuz boyun agrisi cekiyorum coj siddetli2 ay once psikiyatriye gittim yaygin anksiyeteden oldugunu soyledi agrilarimin ilac tedavisiyle bunun gececegini soyledi sizin de cok kadilma agriniz oluyor mu.
Merhaba canim
Yasadigin seyler kolay degil.bir anksiyete ve panik atak hastasinin korkularini yasamissin.Deprem,kotu bir telefon(her ne kadar saka amacli olsada) bunlar baya tetikleyici olmustur.
Ama su an %90 da asmissin canim.Umarim bir daha hayatina girmez.Benim de okudugum,duydugum her hastaligi bende de var diye korkular yasiyorum.
Sana tavsiyem hastalik okuma.kimsenin hastalikla ilgili konusmasina izin verme,ilac prospektuslerine bakma,beyninde Bu bende kesin var diyecegin bir durum olmasin.
Oncellikle yalniz olmadigini bil canim,Bu anksiyete toplumun cogunda var.
Herseye olumlu bakarsak,hayati gidisatina birakirsak Bu hastalik yanimiza bile ugrayamaz.
evet canım aynen öyle hastalık araştırmasını kestiğim an rahatlayacağımı biliyorum kendime mukayyet olmaya çalışıyorum bu konuda...zamanla tamamen aramayı keseceğime eminim..Allah dermansız dert vermesin kimseye.
canım buna karşı kendini telkin etmen gerekiyor. tek tedavisi bu.. ilçlar destekleyici oluyor. tek ilaç tedavisi yeterli değil. tek ilaç tedavisi ile ilaç bırakılınca nüksetme ihtimali yüksek.. hastalıkla nasıl başa çıkılacağını öğrenerek tamamen kurtulamasan da atak durumunda kendini kontrol edebilirsin.. zaten psikoterapilerinde amacı bu. bence psikoterapi seanslarına katılmalısın
benimde aynı sorunum var sürekli kötü bişeyler olucakmış gibi hissediyorum, ben yakınlarımı kaybettim 1 sene arayla kazada öldüler ondan sonra böyle kaygılarım oluşmaya başladı, bir ara eşimi hiçbiryere yalnız göndermiyordum mecbur gitse bile gelene kadar stresten mahvoluyodum, bu hissettiklerim annem babam kardeşlerim içinde geçerli onlarda yola çıksa bende hep bir telaş, şimdi biraz daha rahatım o konuda ama bu kezde sürekli hemen ölücekmiş hissine kapılıyorum bu yüzden hayattan bir zevk alamamaya başladım kalp çarpıntım oluyo sürekli özellikle sinir ve stres arttığında yada böyle kaygılar oluştuğunda artıyo kalp ağrım hemen doktora gidiyorum bakıyolar hiç bişi yok psikolağa gittim ilaç verdi onu kullanırkende kalp çarpıntım sürekli devam etti bende bırakmak zorunda kaldım acaba bu kezde onun yan etkisimi diyekısacası bu sorun hayatı bana zindan ediyo
(((
Merhaba Lillsa,
Senin hissetiklerinin tamamı bende de mevcut..Seni çok iyi anlıyorum.. Yıllar önce bende yardım almıştım, ilaçlar etkili olmuştu.. Umarım yakın zamanda atlatırsın.. Ben kendimle savaşıyorum şu an, olumlu düşünmeye çalışıyorum,çok geçmiş olsun..
![]()
Yapmayın allah aşkına...Ne iman bozukluğu...Tüm ibadetlerini yerine getiren, günde bilmemkaç saat kuran okuyan teyzem üç senedir anksiyeteyle uğraşıyor. Anksiyete bir rahatsızlık. Burda da olay imana bağlandı şok oldum cidden byull yapmayın...Herkesin inancına saygılıyım da namaz kılmıyorsunuz diye anksiyeteye yakalanmadınız.
canım bunu diyen arkadaşta imanınız yok ondan hastasınız dememiş lütfen yanlış anlama...inancında etkisinden bahsetmiş ki bütün inanç sistemlerinde psikoloji ile paralel bağlar kurulmuş..ülkemizde de en yaygın din İslamiyet olduğu için ,islamiyetin kuralları olan namaz ve dua üzerine bir yorum yapmış...yoksa anksiyete evet psikolojik bir hastalık bunu kabul ediyorum,fakat inançtaki boşluk ve umutsuzlukta perçinliyor biraz...yani kendi açımdan konuşayım beni hayata daha çok bağlayan bir umudum yok,fakat ölmektende korkuyorum arafta kalıp sıkıştığım için kendime daha çok yükleniyorum hiçbir meşgalem uğraşım yok kendimle uğraşıyorum,kendimi daha çok dinliyorum ve bingo korku ataklarım başlıyor...ama daha başka yönlere kaysam mesela dinle uğraşsam bol bol dua etsem ümidim olsa bu durum belkide minimize olacak...ha sen inanmazsın olabilir örneği çok sende kendi arzularına bağlı olarak daha farklı meşgaleler bulursun belki kendinle uğraşmassın ve bu hastalığüın olmaz...ne kadar doğru anlattım bilemem...yani kıssadan hisse arkadaş zaten namaz kılmıyorsun ondan hastasın dememiş,hatta iman zayıflığını ağzına almamış bile onu ben demişim orda...kanser denilen hastalığın bile moralle inançla geçtiği bir dünyada yaşıyoruz herkeste aynı etkisi olmaz muhakkak ama bir yerde bize umut lazım,o umudu da nerde yakalayacağımız tamamen bizim tercihlerimize kalmış![]()
Canim basin sagolsun oncellikle,yakinlari kaybetme bir travma olusturur insanda,olum korkusunu bende yasadim,zaten hastaligin belirtilerinde yazar,olum ve yakinlarini kaybetme korkusu..Canim ilacini ne kadar sureyle kullandin,doktorunla konustunmu Bu durumu ?
ilacımı 15-20 gün kadar kullandım ve dr a birdaha gitmedimçünkü ilacın yan etkilerinin bile beni hastalık sahibi yapacağına inandım
( birde sürekli baş ağrısı çekiyorum dr a gittim hiçbirşey yok oda psikolojikmiş öyle yaşayıp gidiyorum.......[/QUOTE
Kullandigim ilac sayesinde iyi durumdayim bende,ilaci yeni kullanmaya basladigim zamanlar,surekli,etki goster artik diyordum,kaygilarimla kendim basedemiyordum.Eylul ayindan beri ilac tedavisi goruyorum,su an daha da iyiyim,arada korkular yasiyorum,Eskisi gibi degil tabii..Keske elimde olsa kendim basedebilsem,olmayinca destek almak sart.
Tekrar gitmeni oneririm doktoruna,herseyi anlat,ilacin yan etkisi beni kotu eder diye korktum kullanmadim de,doktorun sana mutlaka guzel aciklamalar yapicaktir.Ben yasadigim her korkuyu doktoruma anlatiyorum.Boylelikle rahatliyorum.Korkularimi birazda Bu sayede yenebiliyorum.
ilacımı 15-20 gün kadar kullandım ve dr a birdaha gitmedimçünkü ilacın yan etkilerinin bile beni hastalık sahibi yapacağına inandım
( birde sürekli baş ağrısı çekiyorum dr a gittim hiçbirşey yok oda psikolojikmiş öyle yaşayıp gidiyorum.......[/QUOTE
Kullandigim ilac sayesinde iyi durumdayim bende,ilaci yeni kullanmaya basladigim zamanlar,surekli,etki goster artik diyordum,kaygilarimla kendim basedemiyordum.Eylul ayindan beri ilac tedavisi goruyorum,su an daha da iyiyim,arada korkular yasiyorum,Eskisi gibi degil tabii..Keske elimde olsa kendim basedebilsem,olmayinca destek almak sart.
Tekrar gitmeni oneririm doktoruna,herseyi anlat,ilacin yan etkisi beni kotu eder diye korktum kullanmadim de,doktorun sana mutlaka guzel aciklamalar yapicaktir.Ben yasadigim her korkuyu doktoruma anlatiyorum.Boylelikle rahatliyorum.Korkularimi birazda Bu sayede yenebiliyorum.
teşekkür ederim canım tekrar deneyeceğim sağol yine gidip bir konuşayım dr la
teşekkür ederim canım tekrar deneyeceğim sağol yine gidip bir konuşayım dr la
Rica ederim canim:)umarim hersey guzel olur
merhaba kizlar..
Benim sorunum baslikta oldugu gibi anksiyete sorunu..
Surekli aklima kotu seyler olucakmis gibi geliyor.surekli olansa saglik konusu.ufacik bir durumda bile felaket senaryolari uretebiliyorum.mesela hic bir belirtim yokken,bir hastalik belirtisi okursam o belirtilerin aynisini beynim bana yasatiyor.ornek verirsem x hastaliginin belirtisi bas donmesi diyelim,direkt o anda basim donmeye basliyor.birden panik olmaya basliyorum..psikiyatriye gidiyorum ve ilac tedavim var.cok sukur ilk zamanlarima gore cok cok iyiyim.ama bu durumdan cok yiprandim.aranizda benim gibi bu durumu yasayan var mi ?