• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANKSİYETE & PANİK ATAK

S sedef1205 merhaba bende aynı sorunları yaşıyorum göğsüm ağrısa kalp krizi şuan başım ağrıyor acaba beyin kanaması mı diye çok garip herkesin başı ağrır başka insanlar beyni patlayacak şekilde ağrı çekmesine rağmen böyle düşünmezken biz nasıl düşünüyoruz aklım almıyp bide sizde şey oluyo mu insanlarla vakit geçirdiğinizdr bişe mi olacak acaba ondan mı böyle vakit geçirdim son son gibi düşünceler ben bu düşüncelerden dolayo kimseyle görüşmek istemiyorum sanki görüşmesem bişe olmucak🤦‍♀️
Bir sey diyim mi kendini dinleme o zaman geliyor bak sabahtan beri ayaktayim bebisim alerjik rinit onunla ilgilenmekten kendimi unutum panik atak dusunceler hepsi uctu gitti simdilik 😁

Bir sey diyim mi kendini dinleme o zaman geliyor bak sabahtan beri ayaktayim bebisim alerjik rinit onunla ilgilenmekten kendimi unutum panik atak dusunceler hepsi uctu gitti simdilik 😁
Ay valla dinlemem istemiyorum ama sürekli bi kötü düşünce sürekli başımı. Ağrısı hala var korkuyorum🤦‍♀️ bebişinizede çok geömiş olsuj

Ben mesela arabada hızdan çok korkuyorum böle ellerim sapsarı oluyor buz gibi terliyorum ölüm korkusu felan değil başka bişiy bu kimseye de açıkça anlatamıyorum özel küçük arabalarda daha fazla oluyor minibüs otobüste felan olmuyor

Ya nasıl başa çıkacağız bebeğim daha 2 aylık emziryorum ilaç kullanmak istemiyorum 😞
Biraz kendimize güvenerek benim kizimda 6. Aylik oldu gecen elime aldim ilaci aglayarak icecegim dedi baktim ona da kiyamiyorum sutumu kesmek istemiyorum simdilik iyiyim gelen gece geliyor bana yok agzim kuruyor yok yutkunuyormuyum diyerek getiriyorum kenime panik atagi

S sedef1205 merhaba bende aynı sorunları yaşıyorum göğsüm ağrısa kalp krizi şuan başım ağrıyor acaba beyin kanaması mı diye çok garip herkesin başı ağrır başka insanlar beyni patlayacak şekilde ağrı çekmesine rağmen böyle düşünmezken biz nasıl düşünüyoruz aklım almıyp bide sizde şey oluyo mu insanlarla vakit geçirdiğinizdr bişe mi olacak acaba ondan mı böyle vakit geçirdim son son gibi düşünceler ben bu düşüncelerden dolayo kimseyle görüşmek istemiyorum sanki görüşmesem bişe olmucak🤦‍♀️
Olmaz mı keyifli olsam gülsem eğlensem bir anda bir sey mi olucak acaba düşüncesi beynime zonk diye giriyor oğlum kucağımdan inmek istemese gün boyu bana yapışsa bırakmasa (1 yşında aslında çok normal hareketler) acaba bana bir sey olucak da çocuk hissetti mi diye düşünmek filan hepsi var.

Ya nasıl başa çıkacağız bebeğim daha 2 aylık emziryorum ilaç kullanmak istemiyorum 😞
Sanırım üzerine giderek gülüm. Çünkü ilaç da fayda değil tamam minimuma indiriyor fakat ilaç kullandığım halde yaşıyorum. Yani ilaçta kullansak bizim elimizde yine. Üzerine gide gide unutup aşacağız sanırım.

Olmaz mı keyifli olsam gülsem eğlensem bir anda bir sey mi olucak acaba düşüncesi beynime zonk diye giriyor oğlum kucağımdan inmek istemese gün boyu bana yapışsa bırakmasa (1 yşında aslında çok normal hareketler) acaba bana bir sey olucak da çocuk hissetti mi diye düşünmek filan hepsi var.
Ay aynı aynı şimdi kucağımda bana bakıyo acaba bişe mi olacakta bmyle dern bakıyo diyorum şuan sol kolum çok fena ağrıyo neler geçiyo aklımdan rabbşm hepımızden alsın gitsin bu düşünceler çok zor bi hastalık😞

Sanırım üzerine giderek gülüm. Çünkü ilaç da fayda değil tamam minimuma indiriyor fakat ilaç kullandığım halde yaşıyorum. Yani ilaçta kullansak bizim elimizde yine. Üzerine gide gide unutup aşacağız sanırım.
Nasıl hideceğiz üzerine peki canım mesela sen napıyosun bu konuda

Biraz kendimize güvenerek benim kizimda 6. Aylik oldu gecen elime aldim ilaci aglayarak icecegim dedi baktim ona da kiyamiyorum sutumu kesmek istemiyorum simdilik iyiyim gelen gece geliyor bana yok agzim kuruyor yok yutkunuyormuyum diyerek getiriyorum kenime panik atagi
Evet ya düşündükçe daha derin düşünmek😞

Ay aynı aynı şimdi kucağımda bana bakıyo acaba bişe mi olacakta bmyle dern bakıyo diyorum şuan sol kolum çok fena ağrıyo neler geçiyo aklımdan rabbşm hepımızden alsın gitsin bu düşünceler çok zor bi hastalık😞
Sol kolum göğsüm sırtım her gün ağrıyor. Bugün sol göğsüme ağrı girdi bıçak saplanır gibi 2 3 kere üst üste oldu hemen terlemeye başladım nefesim daralmaya başladı aklımdan bir sürü şey geçti sonra amann dedim aklından geçenler oluyor olsa ne yapabileceksin ki sakin ol kas ağrısı çocuğu kucağına alınca oldu diye telkin ettim kendimi geçti gitti. Ağrıları duymazdan geldiğimiz gün geçicek bu hastalık meşguliyet çok önemli

Kızlar bende de 4-5 senedir var bu anksiyete illeti. 4 sene falan ilaç kullandım sonra ilacı bırakmaya karar verdim her şey yolundaydı. Meğer ilaçla duygularımı bile tam yaşayamıyormuşum her şey o kadar güzeldi ki sadece çabuk öfkeleniyordum ama saman alevi gibiydi. Tam kurtuldum derken bu illet yine geldi. Bir gece aniden tansiyonum düştü ölüyorum zannettim eşime ambulans çağırttım anksiyete aklımın ucundan bile geçmiyordu. Haftalarca doktor doktor gezdik. Nerdeyse her gün sakinleştirici vuruluyordum. Öleceğimden o kadar emindim ki son günlerimi böyle huzursuz mu geçirecektim diye ağlıyordum sürekli. Birden içime yoğun bir sıkıntı giriyordu, bağırsaklarım bozulmuştu, ağzım kuruyordu, başım dönüyordu, dizlerimde halsizlik vardı. En ufak sesten ürperiyordum zırıl zırıl ağlıyordum. Tahliller yapıldı b12 demir eksikliği d vit eksikliği ve yüksek enfeksiyon çıktı. Antibiyotikler arkasından vitaminler vs derken tekrar ilaca başlamadan atlattım diyordum kiiiii deprem oldu,kedimi kısırlaştırdım ve narkozlu haldeyken gördüm…. Her şey en başa döndü bir de üzerine kalp çarpıntısı eklendi. O kadar bıkmıştım ki eşimi, ailemi, hayatımı haketmediğimi düşünüyordum bir yandan da kendime çok acıyordum. Sürekli kendimle konuşuyordum “seni ne kadar çok üzdüler nasıl bu hale geldin “ vs diyordum kendime. Saat başı gelen delirme hisleri, kalp çarpıntıları, mide bulantıları, baş dönmeleri, el ayak titremeleri de ayrı tabii. Maalesef tekrar ilaca başladım. Selectra 50 mg. İlk günler yarım içtim sonra bütüne geçtim. Geçmez olaydım. Senelerce kullandığım ilaç sanki zehir olmuştu. Bütün yan etkilerini en ağır şekilde yaşadım. Titreme, ürperme, esneme, içimde çok kötü hisler, intihar düşünceleri, zihin bulanıklığı, nabız yüksekliği vs vs ilacı yarıya düşürdüm her şey güzel bu sefer de delirme hissi ve çarpıntı peşimi bırakmıyor. Bir gün canıma tak etti geçtim aynanın karşısına bana bak dedim kendime sana senden başkasından fayda yok toparlanacaksın eşine de ailene de eziyet etmeyeceksin sağlıklısın şükredeceksin hiç bir şeyin yok bırak bu şımarıklığı dedim kendimi defalarca tokatladım, ağladım ağladım saatlerce ağladım yine atak geçirecek gibi oldum geberirsin inşallah dedim kendime bir şey olmayınca da bak dedim nasıl yaşıyorsun, yaşayacaksın da daha uzuuun yılların var bırakacaksın bu hastalığı iyileşeceksin. Hemen oturdum internetten anksiyeteyle ilgili bir sürü kitaplar aldım. YouTubedan özlem tokgöz diye bir psikoloğu buldum bütün videolarını izledim ne diyorsa hepsini yapıyorum. Ruh hali olarak çok iyiyim. Hala ara ara atak geliyor o kadar güzel atlatıyorum ki bazen kendime bile şaşırıyorum. İlacımı asla yükseltmiyorum hatta azaltma taraftarıyım çünkü ilaca rağmen atak geçiriyorum ama çok hafifledi artık. En önemlisi de artık korkmuyorum. İçim sıkıldığı zaman kendimi dışarı atıyorum. Ölüme kaderimdeki şekilde yakalanacağım ne tedbir alsam boş diyorum. Bol bol dua okuyorum. Sevdiğim şeyleri hatırlatıyorum kendime. Şükretmem gereken şeyleri düşünüyorum. Bişeylere merak salmaya çalışıyorum. Örgü örüyorum cilt bakımı yapıyorum sürekli kendime iş çıkarıyorum. Bazen yataktan kalkmak istemediğim zamanlar oluyor kendimi bişeyler yapmak için heveslendirmeye çalışıyorum. Hayaller kurmaya çalışıyorum. Tamamen bitmeyecek bu illet biliyorum ama en azından artık korkmamaya çalışıyorum. Anksiyeteyle barışmaya çalışıyorum. Kendimi takdir ediyorum. Aferin kızım diyorum nasıl atlattın ama atağı sen bitanesin. Atak geçirdiğim zaman neşeyle eşimi arıyorum veya yanımdaysa söylüyorum nasıl atlattım bak diye sonra birlikte seviniyoruz. Eşim de gurur duyuyor böyle yaptıkça savaşçı karım benim diyor. Ben de öyle düşünüyorum. En büyük hayaletle savaşıyoruz ama karşımızdaki düşman değil gerçek de değil. Her şey yoluna girecek biliyorum. Hepimiz için Allahtan sağlıklı huzurlu günler diliyorum. İnşallah atlatacağız inşallah anksiyeteyle panik atakla anlaşmaya oturacağız 💪🏻

Maşallahh , 40 bin kere maşallah. Nekadar güzel ne kadar güçlü bir kadınsın. Bu noktaya gelebilmek için dua ediyorum. Senin gücün şuan bana bile güç verdi. Nazar değmesin. Eşinden de Allah Razı olsun. Atak geldiğinde unutmazsan buraya yazarmısın gücünü görmek isterim. Çünkü okadar güzel güç taşıyorsun ki benide cesaretlendirdin. Umarım başaracağız. Başarmamak için fizyolojik bir sebebimiz yok. Ilaçsa kullanıyoruz da.
Yorumun için çoook teşekkür ederim bana güç kattığın için minnettarım güzel ve güçlü kadın 🙏

Maşallahh , 40 bin kere maşallah. Nekadar güzel ne kadar güçlü bir kadınsın. Bu noktaya gelebilmek için dua ediyorum. Senin gücün şuan bana bile güç verdi. Nazar değmesin. Eşinden de Allah Razı olsun. Atak geldiğinde unutmazsan buraya yazarmısın gücünü görmek isterim. Çünkü okadar güzel güç taşıyorsun ki benide cesaretlendirdin. Umarım başaracağız. Başarmamak için fizyolojik bir sebebimiz yok. Ilaçsa kullanıyoruz da.
Yorumun için çoook teşekkür ederim bana güç kattığın için minnettarım güzel ve güçlü kadın 🙏
Elinden tutabilirsem ne mutlu bana. Bak şükredecek bir şeyim daha çıktı. Söz veriyorum atak geldiği an yazacağım. Bu arada dikkat ettiğim bir kaç şeyi de yazayım. Uyku düzenime çok dikkat etmeye çalışıyorum. Düzensiz uyku ve açlık yaşadığım zamanlar mutlaka atak geçiriyorum. Bir de internetten araştırırsan sevinirim bol bol olumlama dinliyorum YouTubedan. Hooponopo, mindfullnes gibi şeyleri araştırıyorum, uygulamaya çalışıyorum. Yeni bir şey öğrenince hemen birilerini arayıp anlatmaya çalışıyorum. Bir de evde kendi kendime konuşuyorum kaygılarım hakkında aslında yaşadıklarımın zihnimde olduğunu söylüyorum vs vs. Yeni taktikler buldukça buraya da yazacağım. Bir de sürekli kendime şunu hatırlatıyorum doktorum demişti ki anksiyete, hastalığın değil seni hayatta tutan şey o yüzden onu sev onunla savaşma savaşırsan kaybedersin demişti. Önceden anksiyete kelimesini okuduğum an bile içime fenalık hissi gelirdi bayılacağım zannederdim ben de beynimi ikna etmek için kendime sayfa sayfa mesajlar attım anksiyetemi çok seviyorum çünkü beni hayatta tutmaya çalışıyor diye. Anksiyete ile ilgili konuşmaya korkardım şimdi her yerde anlatıyorum anksiyetem var ve anlaşma yolu arıyoruz orta yolda buluşacağız diyorum. Şükrediyorum iyi ki anksiyetem var ya stresten kalp krizi geçirseydim korktuğum şeyler gerçek olsaydı diyorum. Aslında imtihandan geçiyoruz bunu farkediyoruz gerçeği gördüğümüz an her şey yoluna girecek biliyorum inanıyorum ❤️🥰

Merhabalar. Özellikle tavsiye ettiğiniz bir kitap var mıdır acaba?
“İyi hissetmek” en iyisiydi. “İçimdeki rehber”i de önerebilirim bir de Engin Geçtan’ın “insan olmak” kitabını öneririm bunlar aklıma geldi ilk olarak…
Bu arada bana Plasebo Sensin kitabını önerdiler ama henüz okumadım haftaya başlayacağım siz de bi bakın isterseniz belki seversiniz…

Elinden tutabilirsem ne mutlu bana. Bak şükredecek bir şeyim daha çıktı. Söz veriyorum atak geldiği an yazacağım. Bu arada dikkat ettiğim bir kaç şeyi de yazayım. Uyku düzenime çok dikkat etmeye çalışıyorum. Düzensiz uyku ve açlık yaşadığım zamanlar mutlaka atak geçiriyorum. Bir de internetten araştırırsan sevinirim bol bol olumlama dinliyorum YouTubedan. Hooponopo, mindfullnes gibi şeyleri araştırıyorum, uygulamaya çalışıyorum. Yeni bir şey öğrenince hemen birilerini arayıp anlatmaya çalışıyorum. Bir de evde kendi kendime konuşuyorum kaygılarım hakkında aslında yaşadıklarımın zihnimde olduğunu söylüyorum vs vs. Yeni taktikler buldukça buraya da yazacağım. Bir de sürekli kendime şunu hatırlatıyorum doktorum demişti ki anksiyete, hastalığın değil seni hayatta tutan şey o yüzden onu sev onunla savaşma savaşırsan kaybedersin demişti. Önceden anksiyete kelimesini okuduğum an bile içime fenalık hissi gelirdi bayılacağım zannederdim ben de beynimi ikna etmek için kendime sayfa sayfa mesajlar attım anksiyetemi çok seviyorum çünkü beni hayatta tutmaya çalışıyor diye. Anksiyete ile ilgili konuşmaya korkardım şimdi her yerde anlatıyorum anksiyetem var ve anlaşma yolu arıyoruz orta yolda buluşacağız diyorum. Şükrediyorum iyi ki anksiyetem var ya stresten kalp krizi geçirseydim korktuğum şeyler gerçek olsaydı diyorum. Aslında imtihandan geçiyoruz bunu farkediyoruz gerçeği gördüğümüz an her şey yoluna girecek biliyorum inanıyorum ❤️🥰
Ah bu ne güzel anlatış , motive edicilik. Çok teşekkür ederim. Atağım tutukca girio yazdıklarını okuyorum ve artık ambulans aramıyorum. Bana umut ve güç oldun. Iyi ki varsın teşekkür ederim güçlü kadın. Tavsiyelerini dikkate alıp , uygulamaya çalışıyorum. 😊🤍

Ah bu ne güzel anlatış , motive edicilik. Çok teşekkür ederim. Atağım tutukca girio yazdıklarını okuyorum ve artık ambulans aramıyorum. Bana umut ve güç oldun. Iyi ki varsın teşekkür ederim güçlü kadın. Tavsiyelerini dikkate alıp , uygulamaya çalışıyorum. 😊🤍
Canımm esmermio ❤️ Bugün atak geçirdim. Hemen aklıma sen geldin. Bu atağı sağ salim atlatırsam hemen yazacağım ona da güç olacak diye motive ettim kendimi. Sabah kalktığımda pek iyi hissetmiyordum kendimi. Sanki tansiyonum düşük gibi garip bi sıkıntı vardı içimde. Bir de üzerine misafirim geldi aniden yataktan kalktım kahvaltımı geç yaptım vs derken iyice kötü hisler sarmaya başladı. Misafirim gidince biraz yatayım dedim iyice kötü oldum atak geliyor zannettim. Hemen kalktım yemek falan yaptım atlattım zannettim. Yemekten sonra iyice sıcak bastı terlemeye başladım. Bu sefer gümbür gümbür geldiği o kadar belliydi ki. Eşim paniklemesin diye ay bağırsaklarım bozuldu galiba deyip tuvalete girdim. Hemen elimi yüzümü yıkadım ama iyi gelmedi git gide kötü oldum. Nabzım o kadar hızlandı ki tişörtümün üzerinden kalp atışımı görebiliyordum. Hemen kendime telkinler vermeye başladım. Bu sadece bir düşünce, düşüncen seni öldüremez birazdan geçip gidecek ve bu kapıdan hiç bir şey olmamış gibi çıkacaksın dedim. Git gide kötü oldum içimdeki ses hayır kalp krizi geçireceksin belki de tansiyonun yüksek beyin kanaması olabilir ya da kesin düştü yığılıp kalacaksın buraya inşallah erken bulunursun yoksa sonun tuvalette ölüm demeye başladı. O kadar kötü oldum ki bi an tuvaletten çıkıp ben ölüyorum yardım et bana diye eşime yalvarasım geldi. Ben kötü düşündükçe düşüncelerim beter olmaya başladı Allahım çok çaresizim ölüyorum ben noluyo bana diye isyan edesim geldi. Sonra hiç savaşmaya çalışmadan dümdüz duvara baktım. Çünkü savaşmaya çalıştıkça üzerinde düşündükçe daha da kötüleşiyordum. Birazdan geçecek en kralı gelsin dedim. Aklıma gelen ihtimalleri iyiye veya kötüye yorma çabasını bıraktım öyle bomboş duvara baktım. İçimdeki sesi ikna edemiyordum hep kötü düşünmeye itmek istedi beni inatla sadece bomboş baktım kafamı dağıtmaya falan çalışmadım. Yavaş yavaş düşüncelerim dağılmaya başladım oh iyileşiyorum bile demedim bakmaya devam ettim. Artık atlattığımı anladığımda o kadar terlemiştim ki tişörtümün yakası ıslanmıştı. Başım hafif hafif dönüyordu. Elimi yüzümü yıkadım. İyice sakinleştiğimi anladığımda tuvaletten çıktım. Eşimle bişey olmamış gibi muhabbete başladım. Tabi yine çok iyi durumda değildim. İçimdeki ses neler yaşıyorsun böyle acaba gerçekten anksiyete mi yoksa başka bi hastalığım mı var, ömür boyu böyle mi sürecek diye depresifleşmeye başladım. Bu sorular aklıma geldikçe anda kal geleceğin hakkında yorum yapıp durma zaten seni bu duruma gelecek kaygısı getirmedi mi hala dibe mi gitmek istiyorsun en kötüsünü yaşadın ne oldu yine iyi günler gelmedi mi diye telkinler vermeye başladım. Kötü fikirleri umursamadan pozitif düşünmeye çalışmadan sadece anda kalmaya çalıştım. Sonra zaten tvye dalmışım. Muhabbet, tv derken 1-2 saat geçti artık tamamen iyileştiğimi farkedince yazmaya başladım buraya. Hem sana güç olsun hem bana hem okuyanlara. Kötü hislerle başlayan günün sonunda güçlü bir atak geçirdim ama alnımın akıyla çıktım. Atak sonrası yorgunluğa ve depresifliğe rağmen kendime güvenim arttı. Başardım. Başkalarına göre önemsenmeyecek küçümsenecek bir bozukluğu biz dibine kadar yaşayıp hayatımıza devam ediyoruz. Bu da bizim imtihanımız. Elhamdulillah bunlarla geçmiş olsun Rabbim beterleriyle imtihan etmesin. Belki de bizim hayrımıza. Belki de öğrenmemiz gereken şeyler var. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Demek ki her inişin bir çıkışı var. Her karanlığın aydınlığı var. Çok şükür her halimize. Umarım sana da güç verir canım benim umarım farkındalığımız artar ❤️❤️❤️

Back