Anksiyete mi gerçek hastalık mı, yaşadığım ne?

Sürekli başka bir şey çıkıyordu önce baş ağrısı ile başladı sonra sürekli vücudumu dinliyordum sonra belirti arıyordum internette araştırma yapınca hastalıklar çıkınca doğru hastaneye gidiyordum en son psikiyatriye terapiye gitmeye başladım vücudumdakileri dinlemeyi bıraktım sonra ruhsal hastalıklara başladım şizofren psikoz gibi terapi etki edince bıraktım

Bende aynıydım inan bana tatile gittik ayağımı denize sokmadan geri eve geldim. Rüyalarımda bile midem ağrıyodu. Sabahlara kadar uyumuyodum. Ağzıma bi lokma yemek koymuyodum. zayıfladım. Ataklar gecirmeye başladım. Mecbur kosa kosa psikiyatrinin yolunu tuttum. İlac verdi hafif bi damlayla başladım. 15 gün oldu ilaca başlayalı midemin ağrısı gecti bulantım gecti. İstahımda yavas yavas geri geliyor gibi hissediyprum. İlaca önyargılı olma inan bana bende senin gibiydim ilacsız atlatırım sandım ama depremden sonra asırı tetikledi anksiyetem. Ve doktor bana bi travma daha olursa daha kötü olcaksın ilac kullanmak zorundasın dedi. Beni öyle rahatlattı keske 2 yıl önce verdiği ilacı kullansaydım vücudumu ağrıtacak kadar ilerlemesine izin vermeseydim diyorum. O yüzden kesinlikle önyargılı olma. İyi bi psikiyatri bul ve tedavini ol. Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten zor bi hastalık. Şükürler olsun ki ilaçla terapiyle çözümü var

Benim günlük okuduğum dualar var. 7 kez Tevbe suresinin son iki ayetini okuyorum. Bir de bismillahillezi la yedurru diye başlayan kısa bir sabah akşam üç kez okuduğum dua var. Kazadan beladan korur.
Onun dışında anksiyete anında arkadaşımın önerdiği yunus duası diye geçen kısa bir şey var. Ama şu var anksiyetemin başlarinda atak anlarında dua etmek beni daha tedirgin ediyordu. Kafamı değiştirmem gerekiyordu. Çünkü dua olursam daha korkuma odaklanmış oluyordum. Genelde arkadaşlarımı arıyordum havadan sudan konuşuyordum. Ama onlarda bıktı vs. İlaçlı tedavi ile zor olan kısmı atlattiktan sonrasını kendi kendime asabilmeye başladım. Geçen mesela çok kötü atagim oldu ilacımi alacak ortamda değildim. Sabaha kadar yunus duası ile atlattım. Dün gece de atak geldi zanax almak istemedim çok uyku yapıyor. Yine dua ile astım. Ben ilaçlarımı düzenli almamak gibi bir aptallık yapıyorum. İlaçlarımı düzenli aldığımda zaten sıkıntı yaşamıyorum.

Mide için kudret narı içmeyi düşünüyorum. Ama tatlı şurup bile icemem. Bunun da tadı kötüymüş erteliyorum. Düzenli hayat, yürüyüş, dengeli beslenme, doktorun önerdiği kitapla vs asacagimi düşünüyorum aslında ama uygulama sıfır :) vitaminlerimi bile düzenli almıyorum. Vitamin değerleri de çok önemli. Bir arkadaşım selenyum çok önerdi ama doktora danışmadan almak istemedim. Toksik etkileri olabiliyormuş. İmkanınız varsa bunlara baktırın.

Vücut kendini bu şekilde korumaya alıyor aslında. O yüzden böyle şeyler yaşıyoruz.

Aylardır kontrol ediyorum bıktım artık kimseye bişey diyemiyorum elim ayağım titriyor tuvaletimi yaparken kalp krizi geçirecek gibi oluyorum Allah'ım korusun geçenlerde karpuz domates gibi biseyler göründü aklım çıktı o psikoljimi çok iyi anlıyorum senin bende oyleyim

Ben bir kaç gündür domates karpuz vs görmedim mide ağrımda tatile gelince biraz geçti gibi çok şükür. Ama mesela her gün tuvaletimi yaparken bu sabah yapmadım.
Senindr benimle aynı durum, seninde bence psikolojik

Bende aynıyım inanı mısın
Dua etmeye korkuyordum dua etmeye başladığımda sanki çok kötü bir durumdaymışım gibi hissediyordum ama sonra alıştım, ibadetin duanın verdiği huzur başka ama kalıcı olmuyor
Mesela arkadaşlarımla bir yere gittim kafama birşey takmıyorum çok iyiyim ama eve gelince başlıyorum takmaya, ee ben hep böyle gezicek miyim hiç evde tek başıma vakit geçirip kafa dinlemicek miyim

Ben bir çok kan değerime baktırdım hep normal çıkıyor, herhangi eksik olan bir değerim yok ama benim mesela bir gün mutluyken ertesi gün aniden bir mutsuzluk iç sıkıntı geliyor içime

Vücud kendini neden koruyor

Ayni aynı hergün aynı saatte yapıyordum sabah bugün yapmadım bende dış etlerin kanıyor mu senin de fırçalarken benim geçen gece uykumda kanadı çok korktum birde kan sulandırıcı kullanıyorum ben

Merhaba nasıl oldunuz merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…