• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete için psikologa gidip kurtulan var mı

Guzelseylerolsun88

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
791
364
23
Kızlar konudan da anlaşılacağı gibi bu rahatsızlıktan muzdarip insanları psikolog tedavi edebilir mi gidip de faydasını gören oldu mu rica etsem bi bakar mısınız

Yani sadece ilaçla da geçmiyor yanına terapi şartmis birde ilaç sadece öteleme yapıyormuş sorunu çözmuYomuş

Net birşey bilmiyorum ama arkadaşımda vardı 4 sene sonunda ilaçları bıraktı. Şuan iyi. İkisini birden yapmıştı o da hem ilaç kullandı hem de psikoloğa gitmişti..

Bir psikoloğa danışsan. Hastalık derecesine de bağlıdır herhalde seviyeleri varsa belki ilaçsız tedavi de olabiliyodur.

Bende de var ara ara az da olsa hortluyor,ama ben kendimi telkin etmeyi öğrendim.6 ay kadar çok düşük doz ilaç kullandım,gittiğim psikiyatristten terapide aldım ama ilaç’dan çok kendi kendimin ve dr un söylediklerinin faydası oldu bana.Bunu kendime kendimin yaptığını beynime idrak ettirebildim, “iyi hissetmek” diye bir kitap Dr Burns sanırım yazarı eğer okuyabilirsen çok faydasını görürsün ben gördüm,birde meditasyon yaptım bu süreç de oda bana iyi geldi.

Ilk once paikologa gidilir. Mumkunse tedavi ilacsiz yapilir. Psikologun artik bir sey yapamadigi noktada kendisi psikiyatrist onerir zaten. Bende oyle olmustu. Ikisinin de ayri ayri faydasini gordum.

Ben yıllardır ilaç tedavisi görüyorum düzelmdi suan gebe olduğum içinde ilacı kestim ve çok kötü hissediyorum. Bir kaç psikologà gittim bi sürü parà verdim ve faydasını göremedim suan bana ne iyi gelir bilmiyorum çok bunaldm

Ben yıllardır ilaç tedavisi görüyorum düzelmdi suan gebe olduğum içinde ilacı kestim ve çok kötü hissediyorum. Bir kaç psikologà gittim bi sürü parà verdim ve faydasını göremedim suan bana ne iyi gelir bilmiyorum çok bunaldm

Sana sadece sen iyi gelirsin arkadaşım,psikologlar da biyere kadar yardımcı olabilir, herşey düşünceyle başlar iyi hissetmek inan bana senin elin de evet bir günde olacak birşey değil bu, bak bende vajinismusdum ve öyle günler yaşadım ki depresyon anksiyete hepsi bir anda hayatım bitmişti sanki,ama kış bitti bahar geldi hayatım da ve bunu ben yaptım,kaçmadım sorunlarımı ötelemedim üzerine gittim kendimi olduğum gibi sevmeye onaylamaya başladım,sende yapabilirsin..Evet gerçekden zor ,yaşadım biliyorum ama çözümsüz değil geçmeyecek bir durum değil.

Merhaba geçmiş olsun.Anksiyete kesinlikle tedavi edilebilir.Yillardir anksiyete sorunu yaşadım ve terapi sürecim çok olumlu geçti.Onemli olan psikologunuza inanmak ve verilen ödevleri yapmak..

Merhaba geçmiş olsun.Anksiyete kesinlikle tedavi edilebilir.Yillardir anksiyete sorunu yaşadım ve terapi sürecim çok olumlu geçti.Onemli olan psikologunuza inanmak ve verilen ödevleri yapmak..
MERHABALAR tsk ederim yorum yaptığınız için. Ben 3 tane psikolog değiştirdim ama hala tam güvenebilecgm birine rastlamadım. Siz nerde yaşıyorsunuz önerdiğinz biri varmı birde anksiyete neye karşı idi bende sosyal anksiyete bozukluğu sanırım var

Istanbul da yaşıyorum.Bende birkaç psikologa gittim ama en son gittigim psikologum çok iyiydi.Bende anksiyete,okb ve panik atak vardı.Disari çıkamaz haldeydim.Ama şu anda bin şükür ki aştım...

Terapi durumunuza bağlı oluyor.Bende panik atak,okb ve yaygın anksiyete bozukluğu vardı.Uzun ve sabır gerektiren bir yol.Odevler veriliyordu onları düzenli yapıyordum.Her ne olursa olsun kaçmayacaksınız..Şunu kendinize söyleyin aklım yerinde sadece korku nöbeti bu.Etkili nefes egzersizleri yapılıyor.Bu atakları önlüyor zamanla.

Terapi durumunuza bağlı oluyor.Bende panik atak,okb ve yaygın anksiyete bozukluğu vardı.Uzun ve sabır gerektiren bir yol.Odevler veriliyordu onları düzenli yapıyordum.Her ne olursa olsun kaçmayacaksınız..Şunu kendinize söyleyin aklım yerinde sadece korku nöbeti bu.Etkili nefes egzersizleri yapılıyor.Bu atakları önlüyor zamanla.
Öyle umutsuzm ki geçeceğine bir inansam

Back