Anksiyete Bozukluğu ?

tombulkelebekim

Amaç : Sağlık & Güzellik
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
3.920
8
316
40
Merhaba Dr. Hanım,

Bugün psikiyatra başvurdum yerli yersiz korkularım vardı 10 sene öncesinde babamı kaybettim ve ardından çok ağır depresyon geçirdim hala bazen mevsim değişimlerinde ruh halimde değişiklikler oluyor. Son 3-4 aydır içimde sürekli korku,endişe başım ağırıyor acaba beyin kanamasımı geçireceğim kolum ağırıyor acaba kalp krizimi geçireceğim diye düşünmeye başlıyorum annemi ya da kardeşlerimi kaybetmekten çok korkuyorum durup dururken aklıma geliyor ve onlar ölürse ne yaparım diye düşünmeye başlıyorum. Annem de panik atak var ve birçok atağında ben yanındaydım dün akşam atak benzeri birşey yaşadım ya da ben öyle sandım kalbimde çarpıntı var gibiydi nefes almakta zorlanıyordum bugün doktora gittim ve bana Losiram verdi. İlaç kullanıp kullanmama konusunda endişeliyim açıkçası kilo vermeye çalışıyorum ve bu tür ilaçların hem kilo aldırdığını hem de bağımlılık yaptığını biliyorum. Önerileriniz nedir beni bilgilendirirseniz sevinirim

cnm geçmiş olsun ilaç kullanmaktan korkma bence söylediklerinin aynısı bende var 4 yıldır ilaç kullanmıcam diye direttim psikoloğa gittim pozitif bakmaya çalıştım ama yok olmuo depresyonda eklendi şimdi bugün doktora gittim ilaç yazdı bu kez kesin kararlıyım kullanmakta yoksa sorunum daha da büyür dr. ilaçların iştah açtığını ama kontrol edebileceğimi söyledi yani ilaç kendisi kilo aldırmıyormuş iştahın açıldığı için kilo alıyomuşsun ama bu da bünyeye göre değişir dedi yani kilo da verebilirsin yada kilonda oynama olmaya bilirde dedi ama ruh sağlığın olmadıktan hayattan keyif alamdıktan sonra zayıf olsan ne olucak ki?dr.bana beyinde ki hormonların eksildiğini ve bu yüzden bunların olduğunu ilaçsız bu eksikliğin kapatılamayacağını ssöyledi beyinde bi organımız midemiz gibi nasıl dr.verdiğinde ilaç içiyosak mide için bunun içinde içmemiz gerekirmiş daha iyi daha kaliteli bi yaşam için şartmış dr.kontrolünde kullanırsan bağımlılıkta yapmazmış bilinçsizce kullanmamak lazım yani

gabriell sana kesinlikle katılıyorum. bence de kullanmak gerek. doktor kontrolünde kullanıldığı sürece sorun yok. bir de bırakırken yavaş yavaş ve doktorun söylediği şekilde bırakmak çok önemli. ben babamın ölümünü tek başıma atlatırım sanmıştım ama olmadı. cehennemi yaşatmışım kendime. tedaviyle hayata döndüm. kilo almadım. alsam da umursamazdım çünkü hayatımı mahvetmişim. ihmal etmemek ve gecikmemek gerek. geçmiş olsun diyorum.

bende de anksiyite bozukluğu vardı,ilaçlarım ilk aydan itibaren etki etti ve endişelerden arınmış çook daha sağlıklı çok daha mutlu bi hayata başladım,üstelik 3 ay kullanmak yetti bana..
devamlı uyku hali dışında bi sorun da yaşamadım,hiç kilo almadım ve bi bağımlılık hissetmedim..üstelik o zamanlar uyuduğum uykunun tadını bi daha hiç almadım ^^
umarım ilaçlarınızı bi an önce alır,bu illetten kurtulursunuz

çok zor bi durum aynı durumları bende fazlasıyla yaşadığım için herkesi anlayabiliyorum.ama şu son günlerde düşünüyorumki nasıl olsa en sevdiğimizi bile kaybetsek elden ne gelir diyorum.ve allahtan sevdiklerim ve kendim için hayırlı uzun ömür istiyorum.nasıl olsa herkes ölecek diye düşünmekte biraz rahatlatıyor beni.çok zor arkadaşlar beynini yönetememek düşüncelere hakim olamamak çok zor gerçekten

bence insanın hayatta bir molaya ihtiyacı oluyor sanırım o mola da ilaçlı geçen zaman :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…