• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete bozukluğu panik atak

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
787
73
4 yıldır çekiyorum başlarda depresyonla karışıktı çok kötüydüm.. psikiyatriyle görüştüm ve ilaç verdi ama bunu kullanmaya bile korkuyorum coğu kişi yan etki yaşıyorum başlarda şiddetli panik atak ansiyete depresyon yaşıyorum diyor ilaç etkisini gösteresiye kadar diyorlar. Çok korkuyorum sertraline yazdı bi yandan gebelik düşünüyorum jinekoloğuma danıştım kullanabilirsin dedi kaygım çok 😔
Allaha Çok şükür hayattan zevk alıyorum evden çıkıyorum uyuyorum ailemle vakit geçirmeyi seviyorum insanlardan kaçmıyorum ama işte hiç kurtulamiyorum arada tutuyor anksiyetem panik atak böylede ömür geçmez ya 😔 caresizim.. daha kötü olmaktan korkuyorum

4 yıldır çekiyorum başlarda depresyonla karışıktı çok kötüydüm.. psikiyatriyle görüştüm ve ilaç verdi ama bunu kullanmaya bile korkuyorum coğu kişi yan etki yaşıyorum başlarda şiddetli panik atak ansiyete depresyon yaşıyorum diyor ilaç etkisini gösteresiye kadar diyorlar. Çok korkuyorum sertraline yazdı bi yandan gebelik düşünüyorum jinekoloğuma danıştım kullanabilirsin dedi kaygım çok 😔
Allaha Çok şükür hayattan zevk alıyorum evden çıkıyorum uyuyorum ailemle vakit geçirmeyi seviyorum insanlardan kaçmıyorum ama işte hiç kurtulamiyorum arada tutuyor anksiyetem panik atak böylede ömür geçmez ya 😔 caresizim.. daha kötü olmaktan korkuyorum
Sizi anlıyorum 4 sene önce yaşadım ben de panik atak fazla yoktu ama yani evhamliyim çok buna panik atak dersek o var. Anksiyete beni yatağa düşürecek kadar olmuştu.ilaclar sayesinde 1 ayda toplarladim bende mide bulantısı(psikolojik) iştahsızlık ve uyuyama da vardı icimde sıkıntı.ilaclar yan etki yapmadı bende ağır ilaçlar kullandım sadece ilk 1 hafta uyku hali yaptı.yani yan etki yapsa da korkmayın kalıcı olmuyor etkiler.ben ilaç sayesinde atlattım hamile kalınca bıraktım.arada yine sıkıntı yaşıyorum hafif ama atlatıyorum. Bunu la yaşamayı öğreniyor insan.

Yan etki iştahsızlık uykusuzluk vs yapsa razıyım. Beni korkutan daha çok anksiyete olmak panik atakğı tetiklemesi kimisi ilaçin başında intihar eşiğine bile geliyormuş 😞 Allah korusun

Allah korusun.. Çok ileri değilse terapi ile devam edin bende de ilaç kullanmama var yab etkilerden korktugum için..

Yan etki iştahsızlık uykusuzluk vs yapsa razıyım. Beni korkutan daha çok anksiyete olmak panik atakğı tetiklemesi kimisi ilaçin başında intihar eşiğine bile geliyormuş 😞 Allah korusun
Tamda 20 gündür bunu yaşıyorum normalde yaşadığımdan daha fazla atak ve anksiyete oluyor iki üç hafta dişimizi sıkmamız lazım
Ha ben sıkabiliyormuyum hayır sürekli hastaneye gidiyorum maalesef ilacın etkisini görmeyi bekliyorum

Allah korusun intihar düşüncesi olmadı ataklarım ve anksiyetem bayağı coştu sadece

Ruh sağlığından öte hiç bir şey yok. İlacı kullanmalısınız. Yan etkiler maksimum 2 hafta sürer, ama kaygılarınızın yok olduğunu ve eski sağlıklı halinize kavuştuğunuzu hayal ederseniz buna da katlanırsınız. Geçmiş olsun.

İlaçların etki etmeye başladı mı canım ben bu akşam zanax ve tranko aldım ama hiç etki etmesi çok atak geliyor nefesim kesilip ölecekmişim hissi geliyor 😪
Ya çok fazla değil doz artması gerekiyor gibi eskisi gibi çok yoğun değil ama günlük xanax kullanmam gerekiyor hala
Sende stresli süreç yaşıyorsun tabi tetiklemiştir
Xanaxı yarım mı alıyorsun doktorum yoğun olduğu anlarda tam önerdi hatta 1,5 alabilirsin dedi

Ya çok fazla değil doz artması gerekiyor gibi eskisi gibi çok yoğun değil ama günlük xanax kullanmam gerekiyor hala
Sende stresli süreç yaşıyorsun tabi tetiklemiştir
Xanaxı yarım mı alıyorsun doktorum yoğun olduğu anlarda tam önerdi hatta 1,5 alabilirsin dedi
Dün akşamdan beri nefesim kesiliyor ölücem diyorum 500 mg mı 1.5 alabilirsin dedi anafranil kullanıyorum onunla alınır mı bütün doktoruma sorucam yarın ölmezsem şayet 😔zanax tranko içtim zerre fayda etmedi zanax yarım aldım yemek bile zor yiyorum boğazımda kalacak ölecekmişim hissi iyiydim de şu sıra yine tavan yaptı ataklar çok zor 😪

Dün akşamdan beri nefesim kesiliyor ölücem diyorum 500 mg mı 1.5 alabilirsin dedi anafranil kullanıyorum onunla alınır mı bütün doktoruma sorucam yarın ölmezsem şayet 😔zanax tranko içtim zerre fayda etmedi zanax yarım aldım yemek bile zor yiyorum boğazımda kalacak ölecekmişim hissi iyiydim de şu sıra yine tavan yaptı ataklar çok zor 😪
Daha dün doktora gittim nefes alamıyorum diye satürasyonum 100 çıktı her test yapıldı zorla tomografi bile çektirdim
Akıl yine tatmin değil maalesef
Cuma günü psikiyatri kontrol günüm bakalım doktor ne diyecek
Bi yarım daha al istersen dün gece yarım yarım 10 dk ara ile aldım çok çok rahatladım
Bu akşamda kalbime yine bıçak saplanır gibi acı girdi hemen dilim ağzım uyuştu hemen kalktım Bi yarım daha içtim

Bende yerken içerken boğulacak gibi oluyorum diye 3 kilo verdim yemeye içmeye korkar hale geldim resmen
Ama geçecek buna inancım tam tek sorunum atak halinde o anı atak olarak kabul edemiyorum bir türlü ya değilse düşüncesi mahvediyor beni

Daha dün doktora gittim nefes alamıyorum diye satürasyonum 100 çıktı her test yapıldı zorla tomografi bile çektirdim
Bi yarım daha al istersen dün gece yarım yarım 10 dk ara ile aldım çok çok rahatladım
Bu akşamda kalbime yine bıçak saplanır gibi acı girdi hemen dilim ağzım uyuştu hemen kalktım Bi yarım daha içtim
Teyzem yoğun bakıma girdikten sonra böyle oldum aşırı ataklarım yoktu şimdi gece yatarken içtiğim ilaçla içilir mi ilaç etkileşimi korkusu da var ben de gündüz yarım zanax aldım fayda etmedi tranko da aldım yok pasifflora şurup da var ama onu almaya korktum 3ü birden etkileşim yapar diye yarın doktora sorayım da o zaman korkmadan alırım nefesimi dinleyip duruyorum birden kesiliyor nefesim dün akşamdan beri geçmiyor yemek yerken boğazımda kalıp nefesim kesilecek ölücem koronadan da evde duruyoruz bi yere gidemiyoruz evde daha çok düşünüyorum bu sefer bayılırsam diye kesme şeker başucumda uyuyorum çok zor ya 😔 hep bi korku az önce bana da geldi ateş bastı dedim ölücem şimdi

Teyzem yoğun bakıma girdikten sonra böyle oldum aşırı ataklarım yoktu şimdi gece yatarken içtiğim ilaçla içilir mi ilaç etkileşimi korkusu da var ben de gündüz yarım zanax aldım fayda etmedi tranko da aldım yok pasifflora şurup da var ama onu almaya korktum 3ü birden etkileşim yapar diye yarın doktora sorayım da o zaman korkmadan alırım nefesimi dinleyip duruyorum birden kesiliyor nefesim dün akşamdan beri geçmiyor yemek yerken boğazımda kalıp nefesim kesilecek ölücem koronadan da evde duruyoruz bi yere gidemiyoruz evde daha çok düşünüyorum bu sefer bayılırsam diye kesme şeker başucumda uyuyorum çok zor ya 😔 hep bi korku az önce bana da geldi ateş bastı dedim ölücem şimdi
Benzer korkular içindeyiz maalesef kabul edemesekte bunun tek sebebi anksiyete
Teyzen yoğun bakımda nefes sıkıntısı yaşadığı için sende bu durumdan etkilenmişsin
İlaç korkusu bende de var her ilacı kullanamıyorum üst üste içersem yan etki yapar korkusu yaşıyorum en iyisi uyumaya çalışmak

Benzer korkular içindeyiz maalesef kabul edemesekte bunun tek sebebi anksiyete
Teyzen yoğun bakımda nefes sıkıntısı yaşadığı için sende bu durumdan etkilenmişsin
İlaç korkusu bende de var her ilacı kullanamıyorum üst üste içersem yan etki yapar korkusu yaşıyorum en iyisi uyumaya çalışmak
Evet ona çok üzüldüm ani şeyler duyduk kuzenlerime teselli vermeye çalışırken ben daha da kötü oldum telefon çalsa kötü haber galiba deyip anksiyete artıyor koronadan anneme de gidemiyorum kimseyle görüşemiyorum bazı ilaçları üst üste içmeye korkuyorum atak gelince de ne yapacağımı bilemiyorum uyumak da istemiyorum sabah olunca yine başlayacak bu sıkıntı diye😔şu dönem çok zor geçiyor 😔3 gün izole ettim kendimi ama kızım taşıyıcı ise anneme de gidemiyorum evde aşırı atak geliyor ne yapıcam bilmiyorum terapiye gitsem her yer korona terapide de geçecek korkusu 😔

ilk başlarda zor ama sonra o ilaç olmadan panik atak krizi tekrar gelecek diye korkuyor insan ilacı bırakma süreci ilaca başlamaktan daha zor ama tedavi sonlandığında yaşamaktan tekrar zevk alıyorsunuz

Size birşey danışanilirmiyim lütfen 🙏
Ben 14 gün önce doğum yaptım ölümden döndüm. Çok aksi şeyler oldu. Ama aldıgım ölüm korkusundan bekarken yaşadığım sorunları yine yaşamaya başladım. Durduk yere baygınlık hissi, ölme korkusu, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, boğulma hissi, titreme,endişe iç sıkıntısı kaygı, yaşıyorum bunlar panik atak olabilir mi? tahlillerim de yapıldı bir şey çıkmadı? Bu sonuca baglıyabilrimiyim

Bütün yazdıklarınzıı okudum aynı sorunu yaşıyorum az öncede yazdım bir okursanız tekrar ben 15 kilo verrdim. Bu endişe korku kaygı yüzünden acaba bende panik atak mı var? Kalp agrıs, nefes darlığı boğulma hissi, düşüp bayılacak gibi olma, ölüm korkusu, titreme, agızda kuruluk tek iyi gelen uyku oda elime geçmiyor çocuklarım var

Size birşey danışanilirmiyim lütfen 🙏
Ben 14 gün önce doğum yaptım ölümden döndüm. Çok aksi şeyler oldu. Ama aldıgım ölüm korkusundan bekarken yaşadığım sorunları yine yaşamaya başladım. Durduk yere baygınlık hissi, ölme korkusu, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, boğulma hissi, titreme,endişe iç sıkıntısı kaygı, yaşıyorum bunlar panik atak olabilir mi? tahlillerim de yapıldı bir şey çıkmadı? Bu sonuca baglıyabilrimiyim
Evet panik atak eğer ki bişey yoksa tahlilerde psikolojik bişey olduğu için bu dediklerinizin hepsi panik atak belirtileri. Allah şifanızı versin. Bi psikoloğa psikiyatriyle görünün çünkü depresyonda girince araya çok kötü oluyor. Bunun psikolojik bi rahatsızlık ölmeyeceğinizi bilin bunu bilmeniz bile iyi bişey. Ben ilk gecirdiğimde ne olduğunu bilmiyordum bi süre çok kötü depresyonla karışık panik atak oluyordum insanlara etrafımdakilere anlatıyodum kimse beni anlamıyordu noluyor bana ölecekmiyim diyordum. Ama hiç bişey olmuyor. Rabbim birdaha yaşatmasın

Bütün yazdıklarınzıı okudum aynı sorunu yaşıyorum az öncede yazdım bir okursanız tekrar ben 15 kilo verrdim. Bu endişe korku kaygı yüzünden acaba bende panik atak mı var? Kalp agrıs, nefes darlığı boğulma hissi, düşüp bayılacak gibi olma, ölüm korkusu, titreme, agızda kuruluk tek iyi gelen uyku oda elime geçmiyor çocuklarım var
Aynılarını yaşadım ara ara da yaşıyorum panik atak anksiyete tahlillerde bişey çıkmadıysa

Back